Fredagskväll

Idag har jag och pojkarna varit hos farmor Birgitta hela dagen. Vi har ätit lunch ihop och så tog vi en långpromenad medans Rasmus sov i vagnen. Jösses vad med "packning" jag hade med mig. Vagn med diverse delar, barnens ryggsäckar, sovsäck med tillbehör, mm. Men jag saknade inte något sen heller. Tur att vi har en stor bil.
Imorgon blir det en tripp till Motala för att hälsa på storasyster ❤️. Längtar redan.

Just nu lägger Micke Rasmus och sedan ska vi göra lite goda baguetter och se en film, trevligt!
Rasmus är väldigt mammig (och trotsig) just nu och det beror nog på att jag är hemma så det blir mkt tid med mamma. Vi ska försöka vända lite på det så att det blir lite mer pappa-Rasmus tid. 

Inviger mina nya ullfrottéstrumpor (love it) just nu så fredagskvällen kunde inte vara bättre, haha, så torr!





torsdag

Igår hade vi besök av Annie och Anna med barn. Så kul att träffas, synd att det inte blir oftare bara. Julius fick jättesöta kläder av Anna, tummen upp för omlottbodys. På bilden ser ni också napphållaren från Elodie Details som Julius tidigare fick från Annie i hans goodibag.

OBS! Ett förtydligande om mitt tidigare inlägg om när jag var på föräldramötet. Jag menar alltså inte att det är papporna det är fel på utan mammorna! Vet inte om det framgick tydligt nog.






Iakttagen

Det ringde en man till min mobil förut och sa att han hade märkt att jag inte dricker så mkt kaffe längre och frågade vad det berodde på!?

Han ringde från Nespresso och hade märkt att det var längesedan jag gjorde en beställning till min kaffemaskin. Han ville kolla så att jag var nöjd med maskinen och att den fungerade som den skulle.
När jag väntade Julius kunde jag inte dricka kaffe så jag har haft ett ganska långt uppehåll.
Nu dricker jag gladeligen kaffe igen och killen var så trevlig så jag passade på att beställa nya kapslar. Då behöver jag inte logga in och hålla på med datorn, och det sparar mig tid, vilket är en bristvara.




En tanke

Jag var på mitt första föräldramöte på Rasmus förskola igår och mötet inleddes med att vi som föräldrar fick presentera oss och berätta vilket barn man var mamma eller pappa till. Det var EN pappa med på mötet och resten var mammor. När det var pappans tur att presentera sig sa han något i stil med:
-Jag heter x och är pappa till x som är (och nu kommer uppenbarligen det roliga) som är 2 år...nej jag menar 2,5...snart...
Alla mammor började fnissa och skratta, för det är ju så himla roligt och gulligt när pappor inte vet den exakta åldern på sitt/sina barn.
Hade jag sagt fel ålder på Rasmus hade de andra mammorna garanterat stirrat på mig som om jag inte vore klok, de hade säkert ropat: -Bu!! också för den delen.
När pappor inte kan sina barn personnummer är det samma sak där, det är förlåtet direkt, för det är ju inte lätt att komma ihåg eller hur??
Om jag skulle missa mina barns personnummer eller snubbla på siffrorna skulle det vara långt ifrån förlåtet, jag skulle säkert bli anmäld för att vara en dålig mamma.
 
Ville bara säga det.

En tur till akuten

Stackars Rasmus ramlade ner från soffan (läs hoppade) igårkväll, landade såklart på kanten av vardagsrumsbordet och slog upp ett ordentligt jack mellan ögonbrynen ;(. Jag blev så rädd när det hände och när jag såg hur det rann blod i ansiktet på honom och ner på kläderna. Efter samtal med 1177 åkte jag och Rasmus till Akuten. Där blev vi väl omhändertagna och de trodde det skulle räcka med att tejpa ihop jacket. Rasmus var såklart ledsen hela tiden men var jätteduktig och fick välja en liten leksak av sjuksköterskan. Han är rejält svullen och troligtvis kommer han bli lite blå runt ögonen/ansiktet om några dagar. Som tur var klarade sig tänderna.
Lilla gubben, det gör ont i hela mig när du är ledsen och har ont.





Skogen

Vi är på upptäcktsfärd.




Knattebio

Idag har vi varit på knattebio. Rasmus första biobesök. Med sig hade han Nova och Lova. Hade hoppats på att de skulle visat Alfons Åberg nu men vi fick nöja oss med Pricken och Fläcken. Knattebio är för barn från 2 år och filmen idag var 45 min. De första 30 min gick bra. Sen spexade Rasmus och Nova loss därinne. I april visas Alfons så då blir det ett besök igen.




fredag

Dagen har gått i ett och det blev lite stressigt där runt lunchtid. Perfekt att kunna avleda en trött och trotsig pojke med att hitta på en ny lek "att gömma saker" när det var som värst. Nu sover Rasmus skönt i vagnen (dock lite sent!) ute och jag ska strax väcka honom. Har hunnit få i mig lite kaffe och hämta andan. Vissa dagar är så. Vi var på BVC på förmiddagen med Julius. Rasmus är så duktig när han följer med, hjälper till och är intresserad. Julius har hunnit bli 5 veckor och väger nu 4400g och är 55 cm lång, stora killen. Strax är det dags för lite mellis och om jag inte har fel är jag helt säker på att vi ska "gömma" saker hela eftermiddagen. Vi lekte affär tidigare idag och det var en riktig hit. Kul att kunna leka lite mer på riktigt, göra armband, måla osv.
 
Nadja och Hanna var här igår och fikade med oss. Så kul att ses, och så mycket man har att prata om, tiden räcker inte till. Tack för presenten till Julius och speciellt kortet, hans första gratulationskort, han har inte fått något innan så detta ska jag lägga in i hans bok.
 
Ikväll blir det tacos till middag ;(, hemska rätt.
 
Rasmus har sovit 3 nätter utan blöja och med positivt resultet så härmed förklarar jag honom helt blöjfri. 
Jag har helt glömt bort hur ofta man byter blöja på en nyfödd. Jag blir chockad varje dag. En liten bajsmaskin är vad det är. Jag skojar inte om jag säger att vi byter minst 15 blöjor om dagen.

onsdag

Julius sover nu och jag har ätit lunch och druckit kaffe precis. Har hunnit med att städa, dammsuga (kors i taket, har nog gjort det 1 gång sedan vi flyttade in) under vilda protester från J. 
När Micke hade lämnat Rasmus på dagis imorse kröp Julius och jag ner i sängen igen och sov 1,5h, hoppsan! Så himla skönt. Jag njuter verkligen nu, att ha en liten nöjd Julius som sover bra. Rasmus sov aldrig så långa stunder när han var bebis men nu kan jag äta, duscha, städa utan stress. Lyx!

Inatt sov Rasmus utan blöja för första gången och det gick bra. Måste skriva in detta i hans bok. När vi tog på pyjamas igår och skulle ta på "nattblöjan" sa han att han inte ville ha den. Jag har bara väntat på detta, förstår om det känns konstigt för honom att ha blöja när han aldrig har det annars. 
Vi tog med honom till toaletten när vi gick och lade oss vid 23-tiden och sen ropade han vid 04 och då kissade vi också. Min duktigt pojke, mamma blir så stolt över dig.




Hoppsan!

Till liten och stor ❤.





tisdag

Jag är redan så veckovill, får verkligen tänka efter vilken dag det är, men samtidigt är det rätt skönt.
Igår var vi och hälsade på mitt jobb. Jag saknar verkligen mina kollegor ♥. Jag är lyckligt lottad som har ett sådant jobb som jag trvis med och bra kollegor. Tummen upp för det.
 
Birgitta var här och fikade med oss igår och så tog vi en långpromenad med pojkarna som sov så sött i vagnen. Jag skjussade hem henne på eftermiddagen och passade på att ta en sväng på Ikano. Micke var ledig och det kan vara skönt att gå för sig själv ibland. Nu köpte jag bara kläder till pojkarna men ändå ;). 
Rasmus gillade sin nya tigertröja skarpt och har den till dagis idag.
 
Försöker få tag på ägaren till en annons på Blocket men inget svar. Det gäller ett köksbord med två stolar och kökssoffa som skulle passa perfkt i mitt kök. Tack för tipset Emma! Hoppas de svara nu bara. Jag brukar dock inte ha sådan tur med annonser så vi får se. Ringde på en jättefin växasäng i mörkare trä från 50-60 talet häromdagen men den var ju redan såld, såklart.
 
 
 

Vad äter lejon?

Ikväll när jag "nattade" Rasmus och hade läst en bok om vilda djur (som han älskar) frågade han precis innan han skulle somna: 
-Mamma, vad äter lejon?
-Zebror. Svarade jag då.
Rasmus sa inget mer sen utan blev helt tyst och somnade, ups!


Taklampa

Nu har vi satt upp en annan taklampa i matsalen. Denna lampa köpte jag innan vi flyttade in i huset så vi har haft den ett bra tag. Blev mycket snyggare än den gamla och denna passade bättre ihop med hojen. 
 
 

16 februari

En månad gammal blir Julius idag och så har han namnsdag också. 

Just nu dricker jag kaffe och har varit uppe sedan 05.20. Då ropade Rasmus. Nu har jag kommit på varför han har börjat vakna så tidigt. Han är kissnödig. Nattblöjorna är alltid torra så han skulle inte behöva de längre. Ska börja att ta upp honom innan vi går och lägger oss så att han får kissa lite. 

Igår när jag vaknade föll alla bitar på plats med Rasmus kommande rum, så himla skönt när man har en plan. Nu vet jag vilka färger vi ska använda oss av och Micke ska rita på ena väggen. Har jag nämnt att han kan rita/teckna jättefint? Något som jag verkligen inte kan. Micke ritar och jag fyller i, haha!

Strax ska vi ta på kläder och gå ut, vi behöver frisk luft känner jag och igår blev det inte mkt av den varan i det dåliga vädret.

De fina virkade "Conversen" som Julius har på bilden har Emmas mamma gjort. Så duktig! Jag vill också kunna göra sådana :).




-pappa älskar gul

Rasmus älskade sina pärlor som han fick av mig idag och vi har gjort massor med armband. Rasmus gjorde ett till Micke med, jag försökte få honom att blanda färgerna lite som vi hade gjort innan men det gick inte för -pappa älskar gul.
Jag fick en jättefin bukett med blommor när M kom hem så den pryder bordet i matsalen nu. 

Tankarna snurrar för tillfället kring Rasmus rum. Det ska bli en stor förändring där inne. Men jag måste grubbla länge på det innan jag blir helt nöjd. Vi ska ta bort tältet, rensa bort massor med leksaker som inte riktigt passar in åldersmässigt.
Ett lägre långt skrivbord ska byggas med tillhörande vägghylla. Här ska det bli pysselvänligt. Vi funderar även på att måla ev tapetsera om.
Funderar på en sån "barnvänlig" världskarta med massor djur och pyramider mm. 




fredag

Strax är det dags för ny vikt på BVC för Julius. Jag och Rasmus har gått igenom alla mina smycken och för tillfället har han nog tre halsband och tio armband på sig ;). 
Jag fick dessa fina springformar av Micke häromdagen så jag tar det som en allahjärtansdagspresent.




torsdag

Mysigt att träffa Annie igår och tack för goodiebagen till Julius :). Vi behöver ses snart igen då det kändes som vi inte riktigt hann att prata klart eller prata nått överhuvudtaget. 4 barn i olika åldrar som röjer runt på sitt egna sätt plus att jag stod vid skötbordet med J halva tiden ;). 

Idag har Maud och Emma varit här på lite lunch med sina yngsta. Äntligen fick jag träffa Ebbe ordentligt, en liten kopia av sin storebror. Julius fick en jättefin skallra från Lättsam i jättefina färger, den syns lite på bilden nedanför.
Julius invigde sin nya t-shirt "Born to ride" idag ;).





onsdag

Nu ska vi äta lunch, idag blir det broccoli och skinkpaj. Hämtar Rasmus vid 13.30 på förskolan och efter det tar vi en kort promenad och sedan åker vi hem till Annie. Ska bli jättemysigt att ses ❤.

Fina muggar med pandor på från Lagerhouse. Kunde inte motstå dessa och de passar så fint i Julius rum.




tisdag

Var en sväng på stan på förmiddagen och tokfyndade en jacka som jag har suktat efter sedan december. Då var jag nära på att köpa den i största storleken för det fanns ingen annan strl som gick runt magen bara för att den var/är så snygg. Som tur var blev det inget köp då i fel strl. Idag gled jag ner på Dea Axelsson och hittar jackan igen. I rätt utförande och sänkt från 899:- till 210:-, jo jag tackar. 
Hem (tog på nya jackan direkt) och hämtade Rasmus från dagis och sedan åkte vi till Zigges för att få Rasmus hår klippt. Han skötte sig galant och fick färg i håret och klubba när han gick därifrån.
 
Tummen upp för Newbie-kollektionen som har kläder upp till strl 104. Pojkarna fick likadana finstickade randiga tröjor. Skulle passa fint till tidningsbilden kanske?
 
 

måndag

Imorse fick jag sovmorgon. Det behövdes verkligen. Jag och Julius var uppe inatt vid 03 och åt och pumpade. 

Micke och Rasmus är i simhallen och jag och J sköter markarbetet här hemma. Vi tvättar några maskiner och sedan ska jag försöka bringa någon ordning bland Julius kläder. Han har växt ur strl 50 nu iaf och jag klarar inte av att se när kläderna sitter för tajt på honom, fy så varmt och obehagligt.

Hade tänkt att åka till jobbet nu på förmiddagen och hälsat på men vi kom inte riktigt iväg, det får bli någon annan dag, nästa vecka kanske?

På eftermiddagen ska vi till BVC på läkarbesök för J, och jag måste verkligen ringa och boka en klipptid för Rasmus.


skottkärra

Idag har mamma varit här och hälsat på. Rasmus blir så väldigt glad när hon kommer hit. Vi har fikat och ätit lunch och jag fick jättefina tulpaner. Mamma lärde Rasmus att "gå skottkärra" och pigg och ung som jag är skulle jag ju spexa till det och visa att den här morsan också minsann kan. Verkligheten sa något annat. När Micke lyfte upp mina ben föll jag pladask handfallen på golvet och skrapade i ena armbågen styggt. Nu har även Micke insett hur stort behov jag är utav muskler och har redan börjat tjata på mig att jag ska börja använda mina 3-kilos hantlar igen. Ja, ja, jag ska. Och jag tänker då inte demonstrera för någon hur man gör när man "går skottkärra". 

Projekt pall

Jag har köpt en pall från Ikea. Denna pall är mitt nya lilla projekt. Jag kommer att grundmåla den, och sedan måla den gul. Men jag är inte klar där. Trappstegen kommer jag tapetsera och sedan stryker jag på några lager med golvlack innan den är helt färdig. I och med att jag kommer lacka på tapeten tål den att torkas av och att trampa på.
Tapeten som jag ska använda är Julius tåg-tapet.



Mina pusselbitar

Nu har jag fått hem mina pusselbitar som jag har beställt (30-årspresent). Kunde inte bestämma mig för vilken kedja jag ville ha så jag ska åka till stan nån dag och prova några olika. Jag funderar nämligen på om jag ska ha en svart eller brun läderrem istället för silverkedja.




Promenad

Har väntat hela dagen på att det ska sluta regna. Nu äntligen har jag kommit ut på en promenad. Jag går mellan 30-60 minuter och har gjort det de senaste dagarna. Det är mkt för att vara jag om man tänker på hur lite jag har rört på mig under graviditeten.
M och R duschar och J sover, det gjorde han när jag gick ut iaf ;).




3 veckor + 1 dag

Yes! Julius har passerat sin födelsevikt och väger nu strax över 4 kg. Jag är så glad, vilken lättnad när man känner att allt fungerar och han går upp i vikt som han ska. Han hade en lite längre startsträcka att komma tillbaka till födelsevikten bara. 
Just nu ligger jag och Rasmus och sover (jag snart) i vår säng och Micke myser med Julius någon annanstans i huset ❤.






Matcha lite till

Här matchar vi med likadana byxor och strumpor från PoP.
 

Babynest

Här ser ni en bild på mitt fina babynest som Mikael har sytt åt mig. Jag är jättenöjd med det och det är Julius med kan jag lova. Vi använder det dagligen. Perfekt att ha i soffan, vår säng eller i spjälsängen, så blir det lite extra ombonat och mysigt.





Mumin

Måste visa de fina Muminkläderna som pojkarna fick av Jenny och Robban. Julius fick en onepiece och en body med Mumin på och Rasmus fick en matchande t-shirt fast med tryckta hängslen på också. Jag tycker det är jättegulligt att kunna ha matchande kläder på dem. Igår var vi en snabbis på stan så då kompletterade jag Rasmus outfit med matchande byxor och kalsonger :). Kläderna kommer från Lindex och 10% av försäljningen från Mumin-kollektionen går till UNICEF:s världsomfattande utbildningsprojekt.
 
 
 
 

Premiärtur

Igår blev det premiärtur i liggdelen i vagnen för J. Vi gick och hämtade storebror från dagis så vagnen var "dubbel". Kan säga det hur många ggr som helst, är såå nöjd med vagnen. Flyttade över Rasmus från dagisvagnen till den nya med sovsäck och allt och det funkade faktiskt bra. Han vaknade förstås men ville vila så då passade det perfekt att ta en promenad. Det var en speciell känsla att ha båda mina pojkar i vagnen. Kände/känner mig så stolt ❤.




goodnight sweetheart ♪ ♫




Julius rum

Var på Ikea en sväng med Emma igår och hittade massa fina saker där som passar in så bra i Julius rum. Trodde det skulle bli svårt att hitta inredning i den speciella gröna färg som är i hans rum men jag hittade massor med fint. Förvaringslådor/hinkar och några krukor.




Pyssel och utklädnad

Har funderat ett tag på att fixa en utklädningslåda eller koffert åt Rasmus då han gillar att klä ut sig och ju mer krimskrams desto bättre. Jag kan nog gräva fram mkt kul hemma så som kepsar, hattar, små väskor, halsband, pumps m.m. Det är inte svårt att hitta diadem, prinsesskronor, sjörövarhattar och sånt då jag tycker varenda barnklädesaffär säljer sånt för jämnan.

Ska också göra en pysselåda så att vi kan knåpa ihop lite egna halsband och armband. Panduro nästa!




I love your love the most

Jenny och Robban var här i lördags och träffade Julius för första gången. De hade med sig såå fina kläder till pojkarna, tack så jättemkt! Även den nyblivna tvåbarnsmamman fick en present i form av en ny tubhalsduk. Jag älskar sådana och skulle kunna ha hur många som helst. Denna var helt perfekt, rätt längd och inte sticksig och en av mina favoritfärger, marinblå.

Magen efter förlossningen har dragit ihop sig bra, snabbare denna gång känns det som. Men det kanske har med att göra att jag ammar/pumpar så pass mkt som jag gör?? Jag har hittills gått ner ca 11kg men har många kvar, minst 10 kg till innan jag är nöjd eller rättar sagt kommer tillbaka till vikten innan graviditeten. När det börjar bli lite varmare ute ska jag göra ett ryck och börja motionera mera och även börja med hantlarna hemma igen. Jag har inga muskler överhuvudtaget just nu känns det som. Men jag kommer igen, var så säkra!






Julius - modell nöjd bebis

Julius äter och sover och är väldigt nöjd. Han kan vara vaken några timmar på raken (ca 2h) och då är han väldigt pigg och tittar och lyssnar. Vi har det inte så tyst hemma så det är bra att han vänjer sig. Rasmus springer runt och leker och spexar och vi har nästan alltid musik på. 
Julius sover hela nätterna igenom, vi får ställa klockan efter 4 timmar då vi väcker honom och ger honom mat. Vi lägger oss vid ca 23 och då får han mat och sedan går någon av oss upp och matar honom vid 03 och sen väcker jag honom igen vid 07, och sedan sover han en stund till och då har jag och Rasmus mys i soffan med frukost och tända ljus.
Julius får bröstmjölk på flaska och det går jättebra, får se hur mkt tid jag kommer ha för att pumpa sen när Micke har börjat jobba bara? Mellan måltiderna ammar han lite också men det är mest för mys och han somnar lätt vid bröstet. 
Pratade med BVC om att han sover så bra mm så det inte är nått vi borde oroa oss för men hon sa att vissa barn är väldigt nöjda. Det är en sådan modell vi har fått :). Helt ok för oss, ingen magknip, inga kräkningar, bara en nöjd och glad liten Julius ❤.




Baka baka

Rasmus och Micke är i pulkabacken och jag och Julius försöker få ihop lite bullar. Det går utmärkt med vissa pauser för att mata, byta och gosa bebis. 




RSS 2.0