Godmorgon

Jag sitter uppe och myser med Julius. Han har precis ätit välling och fått sin astmamedicin. Killarna sover och jag tänkte faktiskt väcka de med nybakade scones denna morgon med. Vi brukar alltid slarva lite och inta frukost och kaffe i vårt tv-rum/allrum på övervåningen. Men visst är det mysigt att duka upp frukost i köket och tända ljus. Igårmorse när jag fick ner Rasmus trots protester för att han ville se mer barnprogram sa han -vad mysigt, mamma, när han kom ut i köket. Så idag och helgerna framöver blir det favorit i repris.

Många som jag känner som har fått sitt andra barn är så snabba med att säga att 2:an ofta "bara hänger med" och jag kan hålla med till en viss del men absolut inte helt. Jag känner inte så, Julius får min fulla uppmärksamhet och jag försöker alltid att ge honom den uppmärksamhet som han faktiskt är i lika stort behov av om inte mer när vi är iväg på grejer. Har man inte "tid" med det får man dra ner på tempot helt enkelt. Om några veckor ska vi börja på babysim i simhallen och det kommer han älska tror jag. Det gäller att ta vara på alla speciella stunder med dessa småttingar för de växer upp och blir stora så fort. Låt de vara delaktiga i lek- och lässtunder med sina syskon trots att de är små.

Varma stövlar

Sprang på dessa varmfodrade gummistövlar från Viking idag på XXL. Rasmus behöver ett par till alla kalla slaskdagar på dagis innan snön faller.
Kunde inte motstå dessa då sulan var som en gosig fårskinnspläd.




Lördag

Började dagen med sconesfrukost, alltid lika gott. Julius sov när vi åt men han fick vara med mig när jag bakade.




Fredag

Julius vaknade vid 05.30, det är tidigt!  Iaf för Micke som gick upp med honom. Höll honom vaken trots protester till 9, då gick vi ut och han somnade sött i vagnen (kors i taket) och sov till närmare 11. Jag och Rasmus var runt och provade några lekplatser som var länge sedan vi besökte och så blev det ett kort stopp vid dagis med. Rasmus körde springcykel hela vägen och han är så duktig på den, jag hinner inte med honom. Han har fått jättebra balans så nästa vår/sommar ska han få en riktig cykel med trampor. Så glad att vi hoppade över stödhjul, så onödigt.
Nu sover Rasmus och jag önskar jag kunde göra detsamma men plutten är vaken så vi får hitta på något han och jag.
Nu mår vi mkt bättre iaf och det går åt rätt håll, wiiihoo!

PS Julius kryper! Ds




Fel färg

Fick fel färg på Rasmus vinterkängor. Men dessa var också fina. Kan varit så att jag valde fel färg när jag gjorde beställningen, storleken stämde iaf, alltid nått.




Second breakfast

Alla är lite piggare idag (Julius och jag) och med Rasmus är det full fart. Han är på dagis, Julius är hos farmor och jag sitter på Salong Klara i väntan på att fylla på fransarna. Underbart väder ute och bara det gör ju att man blir lite piggare. 




Tisdag

Rasmus är mkt bättre och vi behövde inte åka til US imorse. Däremot är Julius dunderförkyld, rosslig, gnällig (helt förståligt), trött mm. Fotograferingen imorgon är inställd. Bli bra nu killar!
Jenny har varit här idag och busat massor med Rasmus, klippt hans hår (tackar) och haft med sig de godaste vaniljbullarna jag har smakat. 
Denna kväll har inte varit rolig med en superledsen övertrött Julius som tillslut somnade efter att ha kräkts ner hela sig, mig och sin snuttis precis när jag skulle lägga ner honom i spjälsängen. Jag vill bara dra täcket över huvudet. Till råga på allt jobbar Micke sent idag vilket innebär att han är hemma runt 21.
Jag läste ett blogginlägg som Blondinbella skrev häromdagen och tyckte det var så bra. Det handlade om att känna sig otillräcklig. Det skulle man verkligen kunna säga att jag gjorde ikväll när Rasmus fick vänta hela tiden då jag styrde runt med Julius. Men, jag tänker inte låta mig känna mig otillräcklig för vem mår bra av det?? Istället kommer jag tänka - Jag gör så gott jag kan. Och vet ni, det är ju precis det vi gör hela tiden, så inga mer negativa tankar för jag gör så gott jag kan och jag nöjer mig med det.

Inte på topp

Vi började dagen med att åka till US, jag och Rasmus. Där fick han mer luftrörsvidgande, kortison och kortisontabletter. Läkaren ville att vi skulle komma in i morgonbitti också så att han fick lyssna på Rasmus igen. Bra att de är noggranna. Vi fortsätter att ge medicin hemma och jag tycker han verkar mkt piggare idag och allmäntillståndet är mkt bättre. Han och Micke var ute en timme förut och körde springcykel och radiostyrd bil. 

Mitt allmäntillstånd är det betydligt sämre med. Det känns som allt har gått emot mig idag. Känner mig febrig, trött och hängig. Micke kom hem tidigare från jobbet och "tog över allt" så att jag fick sova. Med lite sömn och mat i magen så piggnade även jag till ikväll. Dock sitter jag under värmefilten (på max) och fryser just nu. Nu ska vi krypa upp i soffan och mysa lite, tända lite ljus och se på serie.

Orolig

Efter ett frisörbesök på förmiddagen blev slutresultatet page och snedlugg, jag är nöjd och håret ser mkt friskare ut. Jag har dragit ut på det här besöket om man säger så, i sådär 1 års tid.

Rasmus är förkyld och har fått en hemsk hosta, förkylningsastman drog igång ordentligt på bara en dag och han är väldigt påverkad, snabbandad, andfådd, rosslig, pipig m.m. Han har fått full dos (om inte mer) av luftrörsvidgande och kortison 3 ggr idag. Imorgon ger vi 4 ggr och fortsätter så nu när det är som värst och sedan trappar ned. Om han är lika påverkad imorgon så ringer jag barnakuten och åker in med honom. Bli bra nu hjärtat! Får nog ta och bära in honom till vår säng inatt så att jag kan höra honom hela tiden.




Filt, mössa, vantar

Kunde inte motstå denna mössa med vantar till från Åhléns. Ja jag är svag för mössor, har en hel bunt här hemma så jag kan inte skylla på att jag behövde den. Men plutten blev så gullig i det.
Maud tipsade mig om denna filt (också Åhléns). En tunn ullfilt i 100% kashmir, har kostat 400kr men nu på halva reapriset betalade jag 100kr, helt ok deal. Perfekt som extra lager i åkpåsen, speciellt vår åkpåse som inte är bland de varmaste. Filten är hur gosig som helst och jag tror det finns många användningsområden, kanske som en liten myssnutt i vagnen. Den fanns i denna blå och sedan en grå/beigemelerad.




Vinterkängor - check!

Troligtvis kan Rasmus ha samma overall som förra året, hoppas! Så jag avvaktar med det sålänge. Däremot har jag köpt vinterkängor och vi kör på ett par Superfit i år igen, dock en annan modell. Nästintill halva priset på Addnature.com, det fanns blå/svarta också tror jag.
 
 

Heldag

Vi började dagen i Valla och lekte och busade med Zigge, Theo, mammor och småttingar. Intog lunch på McD och sen blev det ett varv på Ikano och XXL tillsammans med Maud som jag träffade där. Köpte jättefina ytterkläder, fleeceset m.m till barnen och jag är så himla nöjd med mina köp.
 
Julius gick på övertid när det gällde middagen så när jag fastande i bilkö i vägarbete på väg hem trasslade jag fram en squezegröt från ryggsäcken. Rasmus hade somnat och jag kunde mata Julius färdigt på Max parkering. Smidigt att ha med en sådan gröt när det krisar, den kan man äta både kall och varm och Julius älskar dem.




Torsdag

Det är mkt som snurrar i huvudet just nu och jag ser fram emot saker med skräckblandad förtjusning. Men är det några som detta kommer fungera för så är det vi. Hur som helst så är Julius och jag inne på vår second sleeptime för idag. Och klockan är bara 11.30, ups! Måste försöka skjuta på hans sovtider och då kanske han tillslut inte vaknar så tidigt på morgonen mer, eller? Det ultimata vore om han kunde sova 2 ggr/dag ca 1,5 h varje gång. Nu sover han ca 4h på dagen uppdelat på 3 tillfällen. Och jag är inte sen att hänga med. Städa huset, leka och läsa gör vi sen. Om 2 h ska vi gå och hämta Rasmus, och jag längtar redan efter honom. 
Micke har jobbat sent två kvällar men idag kommer han hem till middagen och jag ska göra någon form av lövbiffswok med nudlar. Igårkväll var killarna så söta, satt i badkaret tillsammans och badade. Perfekt ju att bada de samtidigt. När Julius märkte vad som var pågång så sprattlade han av förtjusning, gullunge.
Provade vinteroverallen på Julius förut och den var typ lagom nu, crap. Ingen 1-årig Julius som kan ha den i januari. Skulle vilja ha en skaloverall till honom med nu i höst så han också kan fara omkring i trädgården bland alla löv och leksaker, jag tror inte han vill sitta fastspänd i vagnen under en filt. Så med andra ord är det en hel del med höst- och vinterkläder som behöver köpas. Båda grabbarna behöver ny uppsättning fleecekläder också. En av nackdelarna med att få ett sommarbarn och ett vinterbarn är ju att inga av dessa ytterplagg passar och kan gå i arv.
Idag kör vi på slappokläder i form av chinos och militärgrön stickad tröja, love the colours.
 
 
 

Onsdag

Har nyss hämtat Rasmus från dagis och nu är vi ute i trädgården och leker. 
Förmiddagen har bestått av inventering av höst/vinterkläder. Kartonger som har burits upp och ner på vinden och overaller som ska provas. 





Liiite sena

Påväg till dagis. Lite sena, Julius får äta i vagnen vilket han inte verkar ha något emot.




Trött

Jag är trött. Höll på att somna innan båda barnen samtidigt som jag gav Julius välling och Micke läste godnattbok för Rasmus. 

Idag har jag och killarna varit och hälsat på Annie och fikat lite. Mysigt att ses och bara prata och låta barnen leka. 

Ikväll fick jag leverans av veckans matkasse och jag gjorde en rätt direkt. Hemlagade hamburgare med egengjord dressing m.m, jättegott blev det.
Nu ska jag sova en liten stund för att orka vara uppe en stund sen och dricka te och se på Breaking Bad, ikväll börjar vi på 3:e säsongen.

lördag

Igår var vi en sväng på "Bondens marknad" i stan med Jenny och Miche. Himlen öppnade sig efter en stund och vi fick stå och trycka under ett träd. Rasmus är så fascinerad av Domkyrkan så vi gjorde ett besök där. Jag och Rasmus tände varsitt ljus för de som inte finns mer och är i himmelen. Jag tände mitt ljus för Reine och Rasmus tände sitt ljus för Sonic (Peters katt). 
Rasmus älskar kartor och jag måste se om jag hittar någon kartbok för barn. Är sugen på att köpa en sån stor vägkarta med djur och grejer till hans rum. Han kanske skulle tycka om orientering i framtiden :). 
Om några veckor börjar Rasmus på dans på Knatteskutt. Lördagar kl 9 och föräldern som är med ska också vara ombytt. Han är i en grupp med 18 st 3-åringar och de kommer få prova på flera olika dansstilar utifrån sin ålder och förmåga. 

Julius 7 månader

Idag blir plutten 7 månader, stora killen ❤️. Han har inte riktigt börjat krypa än men vilken dag som helst, då gäller det att passa :). Han drar sig framåt på golvet och sitter stadigt utan problem. Älskar mat och bara gapar när han får gröt, frukt, middag eller flaska. Så skönt att han är glad i mat, kommer igår hur jobbigt det kändes när Rasmus inte ville äta så bra när han var liten. Ikväll har vi sänkt ner spjälsängen och det är verkligen på tiden kan jag lova. Julius står ofta i krypposition i sängen och det var bara en fråga om tid innan han hade fått tag i kanten.
Han tittade lite suspekt på mig ikväll när jag la ner honom i sängen men somnade sött efter någon minut. Jag hängde för en filt över spjälorna som nu helt plötsligt syndes ovanför spjälsängsskyddet så då blev det bättre.
Imorse när jag kom upp (fick sovmorgon) satt Julius i soffan med killarna och gjorde smackljud med munnen, han får till en riktig pussmun, gulle!




Ajabaja Julius

Igår var jag och Rasmus en sväng på Ikano, köpte jättefina matchande kläder till pojkarna och tog en fika på Linds. Hälsade på pappan på jobbet och var och storhandlade. Pratade med Birgitta innan som tyckte nån av pojkarna (eller båda) kunde vara hos henne, så hon fick Julius några timmar :). Det hade gått bra och han hade både ätit och sovit en stund på hennes säng.
Måste tipsa om ett par jättemjuka jeans på KappAhl som nog inte är jeans när jag tänker efter. Som mjukisbrallor fast dessa ser verkligen ut som jeans. Köpte sådana direkt till Rasmus och de var jättefina på. Julius fick också ett par mjukjeans (dock inte likadana). Spring och köp!

Idag blir det ett besök på Leos. Hoppas på inte allt för mkt folk. Rasmus vill så gärna åka dit och "visa" mig då jag aldrig varit där. 



Clothes

Rasmus fick ny "outfit" när jag och Julius var på stan. Hittade dock inget matchande till dem till kommande fotografering men det verkar vara löst nu :).




Barnmat - Torsk & Rotfrukter

Då är jag igång med barnmat igen. Det är verkligen så lätt att göra och mkt blir det. Denna gång kokade jag, torskblock, potatis, morot, palsternacka, tomat och sedan hade jag i lite gräslök, dill, rapsolja, kokvatten och lite vispgrädde.




Onsdag

Nu åker jag och min plutt upp till stan en sväng, ciao!




Tisdag

Det gick jättebra på dagis idag efter 5 veckor, puh! Micke och jag var lite spända imorse om hur det skulle gå vid lämning och allt men det gick jättebra och Rasmus har haft roligt. När jag hämtade honom blev Julius jätteglad när han såg honom och när de satt i vagnen sa Rasmus  -Jag tycker så mkt om honom. 
Mitt hjärta smälter ♥.
Full rulle hemma och ikväll lagade vi en rätt från vår matkasse vi har fått levererad. Kycklingklubbor med kryddsmör, potatishalvor och spejsig sås och morotssallad. Allt var gott men det hade varit lite godare med kycklingfilé, tycker klubbor är sådär.
Imorgon ska jag koka barnmat åt Julius. Han kryper närsomhelt förresten, står och gungar på knäna och drar sig framåt på mage. Annars är han som mest nöjd när han får sitta upp med en massa favoritleksaker framför sig (läs Rasmus hårda bilar, bultbräda, eller leksaksgräsklipparen).
 
 

Rimforsa

Lycka är att få följa med farfar ut i skogen.




Fotografering

Snart är det dags för 7-månadersfotografering med Julius. Ser fram emot det och har köpt en liten outfit åt honom. Snyggast blir alltid om man har på kläder som inte har massa skrälliga tryck osv, det är väl ingen risk att det skulle bli så härifrån då jag inte är något direkt fan av det heller. Här ser ni bilderna från Julius förra fotografering och en från Rasmus nyföddfotografering, så liten plutt han var då. Självklart kommer storebror vara med även denna gång. 
 
 

Summering Liseberg

Vi hade en toppendag på Liseberg igår och vi stannade till 21 på kvällen. Det känns idag, vi vet knappt vad vi heter. Jag har haft tryckande huvudvärk i stort sätt hela dagen och hela familjen sov mellan 13-14.30, ups! Alla är såå trötta :). Men det var det värt. Rasmus som aldrig tidigare hade åkt karuseller älskade det trots att vi gick ut "hårt" med Kaffekoppen. Ska jag vara ärlig så gick den snabbare än vad jag hade trott, haha. Daniel och Micke åkte nog alla bergodalbanor plus lite till så de behövde inte bara åka barnkaruseller. Det gick jättebra med småttingarna också och Julius var nöjd och glad hela tiden, åt bra och hängde med i vagn, bärsele och lite blandat. Vädret var kanon och tiden verkligen sprang iväg. Detta får bli ett årligt besök med barnen.
 
 
 
 
 

Liseberg




Premiär

Jules gungar i lekparken för första gången ♥.
 



Äntligen

Svalt! Ja jag längtar som en tok efter hösten, hög kall luft och vackra färger, stickade halsdukar och tumvantar en kylig promenad, åh!
Julius sover och om en timme går vi ut och leker och andas :).

måndag

Man vänjer sig snabbt vid att vara hemma tillsammans under semestern. Idag har vi saknat pappan i familjen ❤️, som har börjat jobba igen. Mamma har varit här idag och passade barnen åt mig när jag var och fixade till mina ögonfransar. Det blev lika bra som alltid och jag har svårt att vara utan dessa.
Just nu sover Julius och Rasmus somnade i mitt knä när vi kollade på Wallace & Gromit (och nästan jag också), ups!! 
Dags att väcka barn snart och laga middag.

Kvällsrunda




Bada

Vi är i Ljung och badar med Miche och Jenny. Vilken varm dag vi har idag! Perfekt avslutning på Mickes semester. Julius har varit i och plaskat han också, ätit en flaska mat och nu sover han skönt i skuggan i vagnen, det fläktar på skönt här och jag ligger i solen och steker.





Blåvik

Härlig dag i Blåvik med våra vänner. Vi var ett bra tag på Torpön då Miche (Lova och Fannys papps) bestämde sig för att prova höghöjdsbanan och klättra bland trädkronorna, åka linbana och klättra upp för en 12 m hög klättervägg. Vi andra stod och hejade på och barnen fick bra underhållning. Däremellan, åt vi glass och busade medan Miche svingade sig i lianerna. 
Väl tillbaka i stugan åt vi lite innan vi begav oss till en badplats och sedan var det dags för hemfärd. En kanondag om jag får säga det själv.











Blåvik över dagen

Sitter i bilen påväg till Blåvik, över dagen bara. Emma med familj är redan där och Micke och Jenny med barn är också påväg som vi. Det blir lunch på Torpön och massa bad och bus.

Jag har nya skor, yeay!




RSS 2.0