Tänker på dig ♪ ♫

Rasmus drar och det är bara att jaga. Inte mkt tid över till bloggen just nu. Idag slutade jag tidigt och jag, Micke och Rasmus åkte en sväng till stan och shoppade. Alla fick sin beskärda del, mest jag och Rasmus men ändå. Det ska bli så himla skönt med helg och jag hoppas att Rasmus bjuder på en sovmorgon imorgon. De senaste dagarna har han vaknat innan 06.00! Det är tidigt, nästan mitt i natten.




Gamla vs Nya

Nu har vi tvättat gamla och nya snuttis tillsammans och erbjudit Rasmus båda. Han känner skillnad på dem direkt, såklart! Men om han får ha båda och gosa med och sova med den nya också så kanske den också duger tillslut. Det skulle ju vara bra sen när han börjar dagis att ha åtminstone 2 st som duger.
Det är viktigt det här med snuttisar! 
 

Vinterrustad

Idag har vi varit på stan och shoppat lite. Vi var inte ensamma. Jag hade 20% rabatt på Åhlens så jag passade på att köpa både ullunderställ och fleecetröja och byxor.
Rasmus sov nästan hela tiden men vaknade lagom tills vi skulle mäta hans fot i skoaffären. Jag hade tänkt att köpa ett par Viking vinterstövlar till honom men köpte istället ett par Superfit. Tjejen som jobbade där hade barn i samma ålder och tipsade om just dessa. Superfit:en var inte lite klumpiga som Viking och gick inte lika högt upp på benet. Jag tror dessa passar mkt bättre och är lättare att gå i för honom då Rasmus inte är så gammal/stor än.

Vi kunde inte låta bli att köpa ett par varmfodrade höst/vinterskor från Kavat då vi tyckte de var så himla snygga och det kan vara bra att ha något att byta med och inte hela tiden behöva klampa omkring i stövlar.


Fodrade gummistövlar - Check!

Campadre har just nu bra pris på gummistövlar från Tretorn, så jag slog till på dessa till Rasmus.


Fringetime

Idag har jag jobbat i Norrköping hela dagen, helt ok. Vädret har varit väldigt växlande, regn och sol på samma gång. Imorgon är det fredag redan och jag tar helg kl: 13.00. På lördag ska vi hem till Maud och Tobbe och för övrigt har vi inga planer, än.
Har funderat en del på höst/vinterkläder till Rasmus och kommit fram till att jag inte ska köpa på mig för mkt utan vänta och se vad som behövs. Jag köpte ju en vinteroverall på Gekås och hoppas att den är bra nog. Något som jag definitivt vet att jag ska köpa är: fodrade gummistövlar, vinterkängor, fleecetröja + byxor och ullunderställ och ullstrumpor, I love ull (sån ull som inte sticks alltså).
Idag har Jakob och Hanna varit här och hämtat babyskyddet som de ska låna av oss, de ska nämligen få en liten bebis i oktober. Rasmus fick en jättefin box med massa små böcker "mina första ord" o.s.v i 1-årspresent, tack snälla, Rasmus älskar böcker.
Ja just det, Anna har varit så snäll och köpt med sig snuttisar till Rasmus från Ullared. Den han har är nästan helt förstörd och den finns bara att få tag i där. Just denna snuttis kom in i lager igen förra veckan och Anna har köpt med sig 2 blå och 2 beiga, perfekt!
 

Sugar baby love

Med The Boppers i öronen gick det snabbt att cykla till jobbet igår. Dagen sprang iväg och Rasmus hade INTE hunnit somna när jag kom hem, bra! Då hann vi med lite mammaRasmusgos.

I lördags hade vi barnvakt några timmar och jag, Micke och Peter tog en tur på hojjarna. Turen började inte bra för mig då jag kände mig jätteosäker men efter ett tag bara lossnade allt och jag gjorde min bästa körning ever! Längtar redan till nästa gång vi ska köra.
I veckan händer inte så mycket, jag jobbar, Micke och Rasmus ska till Öppna förskolan idag och på lördag ska vi träffa Daniel, Emma, Tobbe och Maud, det ska bli jättekul :).

Ps Den är såhääär liiiiten, som en penna. Ds
 

lördag

Idag har mamma varit här och myst med Rasmus. Han gillar henne skarpt och de var ute i trädgården och undersökte plommonträdet. Rasmus fick leksaker av mamma, både småbilar och en liten docka, bra genustänk där! Rasmus föredrog bilarna. Mamma hade med sig massa godsaker bla våra favoritbullar i från Östenssons´s. Den affären ska ju öppna nära oss snart så vi kommer väl börja missbruka de där bullarna då!

Texas mår så mycket bättre, märkte redan skillnad på morgonen, nu haltar han inte längre.
Var en snabbis på Ikea (när de öppnade idag!) och köpte en hylla och en bänk till badrummet på övervåningen, nu ser det lite mer skapligt ut där men det skulle verkligen behövas en renovering. Men högsta prio nu är groventren.
 
 

Hur mår Texas?

Texas har fått en inflammation i leden, troligtvis av ett kattbett!?! Hade Texas varit en hund hade de velat gå in i leden och spolat rent o.s.v men eftersom han nu är en katt och katter är mer åt det självläkande hållet trodde de inte att det behövdes. Nu är det antibiotika kur i 7 dagar (2 ggr/dagen) som gäller och smärtstillande (motsvarande Ipren) 1 gång om dagen. Texas hade 40,2 grader i feber vilket de tyckte var högt, stackarn. De rakade honom på frambenet och tog ett blodprov (blodkärlet sprack). Lever och njurvärde var helt normalt (yes!) men han hade högt glukosvärde. Det kunde bero på att han var uppjagad när de stack honom eller ev. diabetes då han dricker väldigt mkt vatten och har smalnat av eller fel på sköldkörteln (verkar ligga i släkten). Om det skulle vara så att Texas har diabetes så behandlar man katter på samma vis som med människor d.v.s med insulinsprutor. Micke och jag är eniga om att vi inte skulle gå vidare om så var fallet. Texas har levt ett långt och lyckligt liv redan i 12 år. Ja ni förstår vad jag menar. 
 
Återbesök på måndag för att kontrollera benet och ev. ta ett nytt blodprov för att säkerställa om det är diabetes eller ej.
Just det, han vägde exakt 4 kg vilket är en ganska bra vikt för en katt men med tanke på att Texas har varit rätt bitig så märker vi ju skilnad.
 

Seniorkontroll

Cyklade på endast 34 min till jobbet idag, rekord! Måste ha varit för att jag hade min körasnabbtbyxor på mig. Kläderna funkade jättebra btw.

Texas har haltat i tre dagar, han har ont i höger framtass. Ringde till Valla djurklinik och fick en tid imorgon. Jag sa att jag ville att de kollade allmäntillståndet på honom också då han börjar bli gammal och har smalnat av. Så nu är en "seniorkontroll" bokad också, ev ska de ta ett blodprov för att kolla njur- och levervärden. Hoppas det går bra, lilla Texas börjar bli en gammal gubbe.


Som smultron på strån

Att gå till tandläkaren är verkligen inte min grej. Försökte att laga utan bedövning men det funkade inte så jag var tvungen att ta den där j_kla sprutan ändå. Hur gick det då? Jo, tårarna rann längs kinderna men sköterskan och tandläkaren var verkligen superbra, tummen upp för dem!

Gjorde ett besök på Stadiums outlet förut och införskaffade lite kläder att cykla i. Det blev ett par tights (thermo), 2 st toppar (quick dry) och ett par regnbyxor. Med tanke på att detta var märkeskläder var 750 kr inte mycket för allt tillsammans! Det blir invigning imorgonbitti.

Nu är det dags för en kopp te och två avsnitt av favoritserienjustnu Fringe.
 

Tandläkarbesök

Snart helg igen :). Jag är uppe lite för tidigt idag då jag inte ska cykla utan ta bilen till jobbet. Kunde inte sova mera så det var lika bra att stiga upp. Killarna sover. I eftermiddag ska jag till Folktandvården i Lambohov för att laga en tand, inte kul.
På söndag kommer mamma hit och det ser jag fram emot, det var alldeles för länge sen vi sågs.

Inte så mycket att tillägga

Igår cyklade jag på 35 min till jobbet så en halvtimme kanske inte är en omöjlighet trots allt. Hem gick det betydligt långsammare med världens motvind och jag kände mig trött och sliten. Rasmus sov när jag kom hem ;(.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och hoppa upp på sadeln igen.

Ps Vi måste ha ytterdörren låst här hemma annars öppnar Rasmus dörren och går ut. Ds

Ta 2 betala för 1?

Jag har redan jobbat i två veckor och tiden springer iväg. Det är så himla skönt med helg och bara mysa med familjen. Idag har vi varit på Signalen och storhandlat, ätit pannkakor och just nu sover killarna i vår säng däruppe, mys. Ska krypa ner hos de strax. Inga planer för nästa vecka direkt och i eftermiddag tänkte vi baka bröd och vara ute lite, gå till någon lekpark eller så. Och på tal om att gå, det GÅR framåt här måste jag säga.

 

Cykla cykla cykla

Idag har jag varit riktigt hurtig, på sant! Började dagen med att cykla till jobbet och det tog 40 min. 30 min my as! Jag hittade rätt direkt vilket jag inte hade trott så det gick över förväntan. Efter jobbet cyklade jag vidare till Skäggetorp där vi träffade Mickes kusiner från Halmstad som var på genomresa. Mari hade lagat god Sri Lanka mat som vanligt och till efterrätt åt vi pärontårta. Hade tänkt att lämna cykeln i Skäggetorp och åkt med Micke och Rasmus hem i bilen tills jag kom på att vi kommer nog vilja cykla med Rasmus i helgen. Sagt och gjort. Jag cyklade från Skäggetorp till Sturefors och har fått sjukt mycket motion idag. Peter följde med mig då jag inte hade hittat annars. Vi körde över Tornby, bakom station, vid Stångån, Johannelund o.s.v.
I helgen har vi inga planer utan ska bara ta dagarna som de kommer och umgås.

 

Kaffeblogg

Det är tidigt men jag vaknar nog till snart.

Hade tänkt att cykla men regnet stoppade mig, idag.

Hade svårt att sova då jag grubblade mkt.

Måste ringa Annie, inget allvarligt.

Jobbar mest hela dagarna och längtar till helg.

Imorgon en dos av girlsen på stan.

Två tröjor från Lindex har gått sönder, fick pengar tillbaka. Dålig kvalite eller maximal otur?

Rasmus sover och jag vill inget hellre än att krypa ner bredvid honom och snuffsa honom i nacken.
 
Bästa vännerna förlovar sig idag, stort grattis! ♥♥
 
Inviger min tröja från Ullared, jo jag har kläder "därifrån".
 

jag är pojken i glasögon du var kär i en gång

Nu händer det grejer. Rasmus kom gående och mötte mig i hallen när jag kom hem, så himla duktig.
Fick springa till bilen efter jobbet då det ösregnande men imorse var det betydligt finare väder. Micke och Rasmus hade knåpat ihop en fiskgratäng tills jag kom hem, jättegod var den.

Hittade den här skylten/tavlan på nätet, jag gillar den skarpt.

Ps Tröttnar aldrig på Håkan Hellströms låt "Jag vet vilken dy hon varit i" Ds

 
 
 

En dos frisk luft

Ikväll har vi varit ute och cyklat, närmare två mil blev det. VI cyklade till Coop Extra vid mitt jobb och tillbaka hem, plus lite felkörning i Vidingsjö. Rasmus gillar att cykla och blev fascinerad av kossor och hästar :). Tanken är ju att jag ska cykla till jobbet men det finns ett litet problem, håret! Dels måste jag ju ha hjälm och för det andra är det svårt att cykla så långt utan att bli svettig i huvudet. Måste fundera på en lösning.

Ps Vi hade en igelkott i vardagsrummet på förmiddagen Ds

Skönt med helg

Vi hade en jättetrevlig kväll igår tillsammans med Daniel och Emma och Nova. Rasmus och Nova badade i poolen på baksidan och vi grillade och åt gott.

Strax kommer Jenny och Fredrik hit och vi gör en favorit i repris. Får se om deras pojke Oscar är sugen på att bada lite.

Jag har precis bakat och idag bjuder jag på hallonmuffins med kardemummacrumble i Muminkostym.


Fredagsblogg

Nu har jag snart jobbat en hel vecka, vad fort det går! Jag trivs så bra på jobbet och jag tycker jag kom in i det förvånansvärt fort.
Emma, Daniel och Nova kommer till oss idag men de kommer redan runt 11 skulle jag tro så de är hemma när jag kommer hem och då ska vi fika på morotskaka som jag bakade igår. Det blir även kvällshäng med grillning, både idag och imorgon. Imorgon kommer nämligen Fredrik, Jenny och deras 1,5 åring Oscar hit.
Vaknande innan klockan ringde idag igen så jag får en del tid över på morgonen. Det är väldigt skönt att kunna ta det lugnt.

Hemmapappa

Micke trivs med att vara hemma med R. De styr och fixar, handlar och lagar mat, cyklar, leker, sover och myser. Idag när jag kom hem från jobbet hade de gjort köttfärslimpa och potatis och jag behövde bara göra lite sås. Jag är imponerad och stolt över mina killar, de klarar sig så bra.

Kaffe

Kaffemaskinen går varm här hemma och jag är mkt nöjd med köpet. Nu är kaffekapslarna snart slut så nya är beställda. 200 st kapslar borde levereras inom några dagar.


RSS 2.0