Ögonbryn

I och med att jag har lugg fuskar jag med att plocka ögonbrynen, smidigt när ponnyluggen döljer buskaget under :). När jag väl får tummen ur att "fixa till mig" brukar jag ta hjälp av ljuset i badrummet. Vi har både taklampa och spotlights i vårt badrum och först plockar jag med spottarna tända och när jag tror att jag är klar ändrar jag ljuset och vips hade man visst nästan lika mkt till att bli av med. Bågen gör jag som högst snett till höger över min pupill, och för allt i världen plocka underifrån bortsätt från avstickare på den övre delen.
På mitt jobb har vi en toalett med nästintill obduktionsljus, har man missat nått syns det garanterat där! Man blir förvånad ibland.

Vecka 5

Idag har vi varit på babysim igen, efter ett ganska långt uppehåll med jul och sjukdom... Rasmus fick göra vattenkannedyk och det gick så bra att nästa gång går vi vidare med ansiktsdyk :). Han sprattlar på bra i vattnet och badar med ett brett leende hela tiden. Micke var också med så Rasmus fick byta om på herrarnas idag :).
Jenny kom hit vid 13 och vi åt lunch och pratade massa och gick promenad så himla mysigt att träffas!
Imorgon ska jag hem till Maud och umgås lite med mammorna och Rasmus får träffa sina polare, Nova, Zigge och Theo. Tillsammans ska vi göra en LCHF fisklunch :).

Tips!

Drack precis ett väldigt gott te som jag måste tipsa er om. Ett grönt te från Friggs med smak av mild vanilj. Smakade kolasnören och vanilj, mmm.

GI-rivstart (LCHF)

Nu är det skärpning som gäller (med maten) och ikväll har vi handlat en massa som är bra att ha hemma. Jag delar med mig av ett urval från min lista...
  • Kyckling
  • Lax
  • Bacon
  • Creme fraiche
  • Vispgrädde
  • Turkisk yougurt
  • Ägg
  • Mascarponeost
  • Philadelphia
  • Brieost
  • Broccoli
  • Rättika
  • Grönskaker!! Ej majs.
  • Blåbär
  • C-vitamin
  • Citron
  • Färska örter

Större bilbarnstol

Det börjar bli lite trångt i babyskyddet vi har i bilen nu. Lilla R börjar närma sig 9 kg och vi känner att det är på tiden att byta stol, fötterna hänger över kanten och med overall blir det inte mer plats.
Vi funderar på att köpa det senaste tillskottet i Britaxfamiljen vilket är Britax Max-Way. En bakåtvänd bilbarnstol upp till 25 kg där man även kan luta ryggstödet.

Shopping till huset

Idag har jag och Birgitta varit och shoppat på Chilli. En inredningsbutik i Tornby som ska slå igen och har 30% på allt.
Jag fyndade jättesnygga förvaringsboxar men har dessvärre ingen bild då de fick bo på svärmors vind tills vi flyttar. De var så snygga att de skulle kunna agera bänk/sittmöjlighet i hallen i huset sen. En taklampa (i glas) kom jag också över, min första faktiskt! :) Den tog jag en bild på i butiken då jag var tvungen att konsultera med min fästman först. Frågan är bara hur jag ska kunna få tag på sådana glödlampor som var på visningsexet?!?
Rasmus fick ytterliggare ett gosedjur i form av en kanin, lite större denna gång och såå mjuk och härlig.


torsdag

Känns som fredag idag men när hade jag rätt senast?

Började dagen med ett möte på banken och det är så himla skönt att ha bytt bank! Det har jag velat göra en längre tid men ville vänta och ta det i samband med bostadsköp. Det är inte så krångligt som man tror och den nya banken fixar och trixar med allt.

Efter lunch åkte jag och lilla R ner till stan och fikade med Jenny och Cat, alltid lika trevligt att prata av sig lite. Tummen upp för Steve´s goda fetaost.
Igår var vi hemma hos Fredrik & Jenny + lilla Oscar som inte är så liten längre. De bjöd på massa goda pajer och barnen var så söta när de satt och lekte bredvid varandra.

För alla nyfikna själar så ligger vår bostad ute på Hemnet nu. Det kändes lite konstigt att se den ute till försäljning med alla bilder osv. Är nöjd med bilderna och jag måste erkänna att jag tycker att vi gjorde ett bra jobb.


Barnmat - Kyckling Provencale

En god kycklingrätt som Rasmus tycker om kommer här:

2 st kycklingfiléer
2-3 st potatisar
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st hel tomat
1/2 dl rapsolja
En skvätt grädde
Örtkryddor Provencale (finns i frysdisken) Ha i efter smak

Koka kycklingen. Koka rotfrukterna och tomaten (ta upp tomaten efter någon minut och dra bort skalet).
Spara lite av kokvattnet, häll allt samman i en kastrull. Krydda, ha i olja och ev grädde och mixa.

Prinsen

Mitt i all röra passar vi på att mysa och busa så mkt som möjligt, just nu är sängen roligast där man kan brottas och kittlas!


söndag

När vi trodde att det värsta jobbet var klart brakade helvetet loss, massa skit som måste fixas ;(. Puh, det blev liiite stressigt det här.
Homestylisten har varit här och hon var jättebra, jag tror det kommer bli grymma bilder på onsdag :). Dessvärre har jag inga snygga highheels att ställa fram i klädkammaren men får rota fram lite andra (enligt mig) snygga grejer..hjälmarna ska vara kvar så det blir ju lite attityd.


lördag

Är helt slut. Idag har vi städat och fixat hela dagen med undantag när jag åkte hem till Nadja och fick mysa med Hanna och träffa tjejerna :).
Svärmor och Peter har varit här hela dagen och hjälpt oss så nu är badrummet inkl. kaklet skrubbat, alla fönster putsade plus en massa andra jobbiga saker fixade. "Kerstin" gästspelade också han har sett till att de sista luckorna i köket är på plats och Micke har målat fönsterbräden och reglar under diskbänk...
Imorgon kommer Filippa (homestylist) hit och ger oss lite råd och tips och på onsdag är det dags för fotografering. Det gäller att bilderna blir bra då det resulterar i antal besökare på visningarna som kommer om ca 2 veckor.

Äntligen är det vår tur!

Då har vi varit och skrivit kontrakt på radhuset i Sturefors. Det känns hur bra som helst och vi längtar efter att få flytta in samtidigt som vi tycker att det är bra att vi har lite tid nu innan. Vi får tillträde den 2 maj och bostadsrätten vi har idag tänkte vi ha kvar maj ut så att det blir lite överlappande.

Homestylist är bokad tills på söndag, på onsdag är det fotografering och på torsdag har vi möte på banken. Full rulle, men det är skönt att få ut vår bostadsrätt så fort som möjligt med datum för visning osv.
Gick en sväng på stan efter kontraktskriving och jag har redan sett ut köksbordet jag ska köpa ;p. Uggleljuslyktor köptes på Lagerhouse till vårt nya hus och jag blev med nya skor.
Bild lånad.

Tacopaj

Middagen är klar! Här är receptet.


Onsdag

Rasmus mår mkt bättre idag och vi hoppas det fortsätter på rätt väg. Läkaren sa att det inte var ovanligt att få åka in lite då och då för att få medicin men att det troligtvis växer bort :).
Nu sitter han nybadad och myser i pyjamas glad över sina "kryapådig-presenter" som han har fått av Emma och Maud idag, tusen tack fina vänner!

Barn-akuten

Har tillbringat kvällen på barnakuten pga Rasmus förkylningsastma. Nu är vi äntligen på väg hem och han mår bättre. Mellan varven ikväll lekte han lite i väntrummet.

 


Söndag

Fortfarande sjukt här hemma :(, men det går åt rätt håll. Förra veckan var vi på VC 3 ggr med lilla R och imorgon ska vi dit igen (lite sen 6-månaders läkarkontroll), känns skönt att ha den tiden imorgon så kan de lyssna på rosslandet och vi har chans att ställa frågor.
Trots sjukdom pallrade vi oss iväg på bostadsvisning igår som jag tror kan vara nått, shit blir pirrig när jag tänker på det. Ett bostadsrättsradhus, tomt i anslutning till dunge på hörnet, perfekt planlösning, 130 kvm (dubbelt mot vad vi har nu) 2 badrum, separat tvättstuga, groventre, garage..ja, massa bra helt enkelt. Åh nämnde jag att det är ett rosa trähus :) :) :).
På kvällen satte jag på min auto-pilot och åkte till Motala på 20-årskalas. Det var jättetrevligt och Jenny hade bakat så mycket gott.
Idag ska vi bara ta det lugnt, gå ut och få lite frisk luft och mysa.
Nu är det officiellt när jag ska börja jobba också, 1 augusti är det dags...insåg nu att det var en onsdag, hmm, får kanske ta och ändra till en närliggande måndag istället, så att det blir rätt direkt.

Vecka 2

Jag är sjukt sjuk men det bryr man sig inte om när ens ♥ har det svårt. Det rosslar och piper när han andas och vi har precis kommit hem efter ytterliggare ett besök på VC. Denna gång fick lilla R andas in Ventoline genom en mask. Det gick bra och han var jätteduktig, efter ca 15 min var det tyst och lugnt från bröstet. Läkaren misstänker förkylningsastma/luftrörskatarr. Första gången han är sjuk och så blir det såhär... Hoppas innerligt att hans förkylning lugnar ner sig snarast.

Sjuk!

Idag har vi fått mycket gjort, det behövdes kan jag lova! Synd bara att jag har blivit förkyld och att näsan rinner som en kran ;(. Rasmus är också sjuk, stackars oss. Jag hade tänkt att åka till jobbet imorgon och hälsa på men får skjuta på det. Jag är inte van att vara sjuk och brukar kämpa emot det så jag räknar skarpt med att vara bättre redan imorgon och frisk tills på fredag.

Det väntas ett gäng bostadvisningar framöver och det ska bli rikitigt roligt faktiskt, äntligen känns det som vi kollar på riktigt.

Vinterdäck på


Mina favoriter

Rasmus kusin Nova fyller 3 år idag och vi har varit i Motala på födelsedagskalas. Har jag sagt att Rasmus även har fått en ny liten kusin uppe i Järpen?? Jomenvisst, en liten pojke som idag blir 8 dagar! Vi längtar efter att åka upp och hälsa på familjen.
Imorgon är det dags för 6-månaders fotografering med Laila och denna gång ska jag se till att lillen inte är så trött som han var sist. Kläder och rekvista har vi plockat fram redan men vi får se vad som hinns med under eftermiddagstimmen.


Barnmat - Fisk & rotfrukter

Koka, mixa, koka, mixa...

4 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
1 hel tomat (som jag tog bort skinnet/skalet på efter en stund)
1 pkt torskblock
Dill
Gräslök (lite)
ca 1/2 dl Rapsolja
En skvätt vispgrädde
Ca 2 dl av kokvattnet
Detta blev riktigt gott faktiskt, bäst hittills :).

Tema gult?

Skönt väder ute idag och jag hoppas att det inte kommer bli kallare. 7 minus på fredag ;(. Kunde inte motstå att köpa en till Gerbera-form på stan idag och denna gång blev det deras största fyrkantiga gratängform, gul och fin. Micke köpte en gul mössa till Rasmus inne på Uni. Jag är helt tokig i mössor, skulle kunna köpa hur många som helst till lillkillen. Vi åt lunch på Espressohouse och Rasmus satt i deras barnstol, åt mellanmål och tittade på allt folk.

En liten tur

Nu åker vi en tur till stan och stannar nog en sväng hos Rasmus farmor på vägen hem.

 


Vecka 1

Rasmus sover och vi har ätit en god middag bestående av parmainlindad kycklingfile och ris. Strax ska vi kolla på Supernatural och jag funderar på att färga håret. Chokladbrun.
Imorgon ska vi till stan en sväng och jag ska klippa till luggen lite. Nästa vecka är det dags för babysim igen efter juluppehållet och jag måste köpa nya badbyxor till lilla killen här hemma.

Sofnys pannacotta

Jag gjorde desserten till nyårsmiddagen och den bestod av vit chokladpannacotta med hallonsås (och färsk ananas med mynta vid sidan av). Jag googlade många recept på pannacotta men hittade inget jag fastnade för och nästan alla var för 4 personer och vi var 6 st. Det slutade med att jag komponerade ett eget och här är resultatet. Det blev rätt bra faktiskt ;).
  • 5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2  tsk äkta vaniljsocker
  • 200-250 g choklad
  • 3 gelatinblad
  • 300g Hallon
  • Florsocker efter smak
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
  2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljpulver.
  3. Krama ur vätskan från gelatinbladen och ha ner de under omrörning.
  4. Ha i chokladen och rör tills allt smälter ihop.
  5. Häll upp i portionsglas.
  6. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i ett par timmar.
Hallonsås
  1. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer eller gaffel. (Om bären är frysta hetta upp de i en kastrull med lite vatten). Sila bort kärnorna med en finmaskig sil och smaka av med  florsocker.
  2. Häll över såsen på pannacottan innan den serveras.



1 januari 2012

Välkommen första dagen på det nya året, 2012. Idag har vi en riktig mysdag här hemma hela famijen. Rasmus har varit förkyld ett par dagar men nu är han på bättringsvägen. Nyårsafton firades hemma hos Emma och Daniel och det var riktigt trevligt, tack för en rolig kväll!

RSS 2.0