Sommarbarn & vinterbarn

Det kommer blir ganska exakt 2,5 år mellan barnen vilket också gör att vi har ett sommarbarn och får ett vinterbarn. Detta innbär att ytterkläder, skor allt sånt inte riktigt kommer att stämma i storlek. Vi har ju inga varma ytterkläder i så liten storlek som lillebror behöver när han kommer i januari. Denna vindfleeceoverall har jag fyndat på PoP för halva priset. Tror att det kommer att räcka med denna och sen åkpåse och ullfilt om det skulle behövas.
 
 
 
 
 

Till lillebror

Såklart att lillebror också ska ha en mini Kånken. Det fick bli en gul till honom.
 
 
 

Värdering av hus

Hade en mäklare hemma igår som värderade om huset. Det var samma mäklare som vi köpte huset av och han blev riktigt imponerad, kul! Han tyckte vi hade lagt våra ca 100 000 kr i renoveringskostnader på rätt ställen. Hade vi enbart renoverat 1 badrum för samma summa hade inte huset ökat i värde på samma sätt som det gjorde nu. Så det var riktigt skönt att höra.

 
 

Ny vagn

Valet var svårt mellan fasta och rörliga framhjul till den nya sitt/sovvagnen. Men det blev fasta hjul och en helsvart. Har hittat en begagnad som bara är 1 år gammal. Micke (bror) ska jobba i Stockholm imorgon och svänger förbi och hämtar/köper vagnen åt mig. Mycket snällt!

 

 

 


Att gå hem från dagis

Det kan ta en stund att komma hem när Rasmus ska plocka och undersöka varenda liten blomma, bär och sten på vägen hem från dagis.


söndag

Igår åkte vi till Valla på em och tog med oss svärmor. Rasmus tycker det är jättekul att vara där och igår åkte han linbana själv och skrattade och skrek för att han tyckte det var så härligt.

Rasmus mår mkt bättre med andningen nu men får fortfarande medicin flera ggr om dagen så att inflammationen på luftrören läker. Mamma kommer hit vid lunch och hon har med sig massa bullar som hon har bakat till mig. Härligt att bli bortskämd med sånt när man inte har så mkt tid till att baka längre tyvärr.


Förkylningsastma

Vi blev inte långvariga hos Emma och Daniel. Rasmus började hosta som bara blev värre och värre och tillslut slog det sig på andningen. Jätterosslig och med ett pipit bröst fick vi åka hem med honom. Så skönt att kunna medicinera hemma. Hade vi åkt till US ikväll hade vi garanterat blivit kvar över natten.

Nu har han precis fått inhalera Ventoline (luftrörsvidgande) och vi märker redan skillnad. Innan välling strax så ska han få kortisonmedicin också. Astman slog till så fort ikväll och han blev riktigt dålig, (men glad och hyfsat pigg ändå).

Hoppas medicinen verkar bra så han orkar åka till Valla imorgon ❤. Vi kommer nog få medicinera några dagar nu för att låta detta läka ut.


torsdag

Efter dagis igår gick vi inom Ica för att hämta ut paket med både skor, kläder och nya sovsäcken. Rasmus gillade sovsäcken skarpt och ville prova den på golvet.
Att vara blöjfri går utmärkt och det fungerar jättebra på dagis både med nr: 1 och nr: 2, jag tror han tycker det är skönt med. Skönt att slippa en varm och bylsig blöja. Han har bara blöja på natten nu och på dagen när han sover men den sistnämnda är alltid torr så den skulle vi kunna sluta med också. Den enda gången jag kan känna mig lite orlig är när vi åker bil och kanske inte skulle hinna, men det går ju alltid att stanna vid en busshållsplats eller så.
Idag har jag jobbat i Nkpg hela dagen och Micke har både lämnat och hämtat Rasmus. Imorgon är det fredag och det ser jag fram emot. På kvällen ska vi hem till Emma, Daniel och Nova och umgås och äta pizza.
 
 
 
 

Tre blir fyra ♥

I januari är Rasmus lillebror beräknad och vi längtar så mkt efter det lilla snöret. Denna gång valde vi att ta reda på kön om de kunde se vid ultraljudet och det kunde de, ingen tvekan om saken! En liten pojke. Två pojkar, vilken lycka! Jag känner mig verkligen som en killmorsa ;). Micke och jag är överens om några namn också så det blir inte svårt denna gång. När Rasmus föddes tog det några dagar innan vi kunde bestämma oss om vad han skulle heta.
Halva graviditeten gången så nu är det "bara" andra halvan kvar, heja heja!
 
 

Min nya möbel

Har köpt en ny möbel via en annons i dagstidningen. Ringde på den direkt när jag såg den då det var love at first sight. Det måste varit meningen att jag skulle köpa den då jag just den dagen hade Peters bil till jobbet, bilen som har världens gap till lastutrymme, perfekt. Hämtade den i Ekholmen efter jobbet i fredags.

Möbeln blir perfekt i barnrum. Massor med böcker och prydnadssaker på överhyllorna och sen leksaker, block och kritor i skåp och lådor som är perfekt i höjd för att barn ska kunna plocka och ta fram själva hur som helst.
Jag gillar de extra lådorna under överhyllorna och under de finns även en utdragbar skrivbordsskiva. Sådär lagom hemlig och väldigt praktisk. Jag kommer nog inte måla om denna utan den för vara så underbar som den redan är.


Mammut Ajungilak Knott

I och med att vi ska köpa en större vagn att sova i för Rasmus på dagis har jag också varit ute efter en ny åkpåse/sovsäck men inte hittat nån som passar. Åkpåsen från Bugaboo som han redan har tycker jag inte kan klassas som en vinteråkpåse och eftersom barnen sover ute i upp till -20 grader behövs något varmare. Bugaboos åkpåse är ju även vinklad eftersom den vagnen är ergonomiskt utformad. Barnen har inga ytterkläder på sig utan sover i sköna underställ och fleecekläder. Och då behövs något sådant.
De flesta åkpåsar jag har tittat på tycker jag har varit liiite små och igår fick jag ett tips om denna sovsäck till barn istället. Man kan ju även köpa en vuxensovsäck och vika men nu fick det bli en barnvariant. Denna passar barn upp till 115 cm så det var perfekt. Jag gillar huvan som ger extra skydd. 20% rabatt på den också så det gjorde ju inget. Jag köpte denna från addnature.com.
 
Såhär har de skrivit i produktbeskrivningen för denna sovsäck:
 
"Vår populäraste barnsovsäck passar för barn upp till 115 centimeter och används inte bara som sovsäck utan fungerar även som åkpåse i vagnen. Det finns dock ingen möjlighet att dra remmar till en sele genom säcken. Sovsäcken är mycket populär på utedagis där barnen sover middag utomhus året runt.

Knott öppnas upp med hellånga dragkedjor på båda sidorna om sovsäcken vilket gör det enkelt att få i och ur barnet och underlättar ventilation när det blir varmare ute."
 
Att den är röd och snygg blir + i kanten.
 
 

Rustad

Nu har jag fyndat på nätet och med fri frakt dessutom. Allt detta kostade mig 798:- när det istället ordinare pris skulle ha kostat 1466:- tillsammans, rätt bra deal tycker jag.
 
Vi valde att köra på likadana vinterkängor som vi hade förra året till Rasmus. De passade hans fot bra, var inte för klumpiga och dessutom ullfodrade. Han gick väldigt bra i de också och snubblade inte runt.
Sedan kör vi favorit i repris på de varmfodrade gummistövlarna från Tretorn men denna säsong blir det röda.
Galonvantar och även ett på varmfodrade vintarvantar. Nu är vi redo för höst och vinter, bring it on!
 
 
 
 
 
 

Nått under foten?

Jag har en vän som hade en vårta under foten och den här vännen vill gärna tipsa om detta supermedel som bara efter några behandlingar (smärtfritt) gjorde att Herr Vårta ramlade bort. Just saying.
 
 

tisdag

Har en smygande huvudvärk som har suttit i sen i eftermiddags, och inga Alvedon hemma! Bra. Har tagit en lång varm dusch nu och sen ska jag vila i soffan med en kopp te. Det blir nog nått avsnitt av Game Of Thrones till det skulle jag tro.

Det hade gått jättebra på dagis för kalsongkillen också, ingen olycka i byxan idag och han hade sagt till att han behövde kissa när de var ute och lekte. Stort steg! Imorgon är det studiedag på dagis och Rasmus ska vara hos farmor på eftermiddagen.
Kanske läge att sluta med nappen snart med? Eller näe, det behövs inte än, iaf inte snuttis!


Ny vecka

Kalsong-dag idag på dagis och det gick riktigt bra. Bara 1 olycka (jag hade räknat med fler) så det får vi vara nöjda med. Han hade kissat både på toaletten och på pottan där. När jag hämtade honom satt han ute med några barn och fröknar och åt äpplebåtar och vi passade på att låna pottan en snabbis innan vi gick hem. 
 
Är ute efter en Emmaljunga Scooter S som sovvagn på dagis till Rasmus och har hittat en bra/snygg/rätt pris på Blocket men nu precis har jag ångrat mig och vill ha en sådan fast med fyra fasta hjul. Det trodde ni inte va? En stor bulkig Emmaljunga med fyra fasta hjul. Men det är nått jag gillar med dem. I och med att de sover ute upp till -20 grader så vill jag kunna bädda ordentligt med sovsäck och grejer och tyvärr börjar Buggan bli liiite trång för detta ändamål i vinter. Jag letar vidare på Blocket och hoppas att just den färgen jag vill ha ramlar in snart.
 
 

Köket får sig ett lyft

Är så nöjd med dagens inköp det blev verkligen ett lyft för köket. Micke tyckte det blev fräscht trots att det inte är hans favoritfärg direkt. Jag köpte faktiskt 4 gula krukor till "Mickes" vardagsrum med orangea blommor till också, så lite rättvist blev det.
Mycket kommer från Bauhaus där jag även köpte vägghyllor.
Jenny, Robban, Daniel och Elin har varit här i eftermiddag. Jättetrevligt som vanligt, vi fikade och gick en promenad (i regnet). Tack för de söta blommorna ♥.
 
 
 
 
 

Inredning och växter

Är iväg och shoppar blommor, krukor, köksmatta, hyllor, ja allt sånt nödvändigt.


Nu drar höstterminen igång

Första jobbveckan efter semestern har dragit igång. Det har varit mkt tårar vid lämning på dagis för Rasmus del och det är inte roligt, och det är alltid Micke som får ta den biten. Hoppas det går bättre imorgon.
På lördag ska vi på kräftskiva men vi som inte äter kräftor tänkte ha med oss några bakade potatisar och skagenröra. Tror jag ska göra "Nadjas räkröra med färsk basilika". Receptet hittar ni här om ni "scrollar" ner lite.
Idag har mamma hämtat Rasmus från dagis vid 14 och det gillade han skarpt. Han har pratat om det i några dagar :).
 
Har jag nämnt att jag är väldigt svag för sura godisar just nu och att chokladen "ligger på hyllan"?
 

Sängbord 50-tal

Nu är sängbordet klart och jag är hyffsat nöjd med resultatet. Skulle ha slipat det hårdare med grövre sandpapper så att färgen fäste bättre men det fick gå ändå. Rasmus har hjälpt till hela vägen och vi har tvättat, slipat, grundmålat och sen färdigmålat det.
 
 
 
 
 
 
 

Sneak peek

Här ser ni skymten av sängbordet jag håller på med. Lägger ut en bild sen när det är helt färdigt.

Nu ska vi gå till lekparken!


RSS 2.0