God jul och gott nytt år!

Dagarna svischar förbi och här har vi lagt störst fokus på familjen och låtit skärmar ligga åt sidan.
Julen hemma hos oss blev jättebra och det var ju smidigt att låta gästerna laga i stort sätt all mat. Juldagen gillade jag skarpt. En riktigt pyjamasdag där nöjda barn lekte med sina julklappar, fullt med mat i kylen att bara värma och tid att komma iordning och bara finnas.
Vi har som alla andra barnfamiljer varit i pulkabackarna varje dag sedan snön kom och jag har provat Sh'bam för första gången (svårt tycker jag). Igår var jag och Rasmus i simhallen och idag var Micke där och badade med Julius. 

Nyårsafton imorgon och vi ska möta upp våra vänner för pulkaåkning och grill i en närliggande lekpark här i Sturefors på förmiddagen. Några blir kvar och vi lagar nyårsmiddag tillsammans och firar med barnen. Vi kommer runda av vid 21-tiden, skåla i äppelmust och äta tidigt, varför? Jo för att det är vad vi orkar och barnen har inget för att vara vakna till tolvslaget och inte vi heller. Underbara härliga tuffa småbarnsår som vi kommer sakna på ett speciellt sätt i framtiden. 
Ja just det, Freja har haft primär i pulkaåkning (hon gillade det skarpt), och ikväll har jag gjort en fotoalbum till Julius med de allra första bilderna på honom och sen framåt, något jag har velat göra länge. Ska köpa varsitt album till Rasmus och Freja med framöver.










Öroninflammation

Då har man gått och fått öroninflammation, som vuxen, väldigt ovanligt. Jag har haft ont i ena örat ett par dagar men inte funderat så mkt på det, jag har inte känt mig sjuk och tänkte att -det går nog över snart. Eller hur?!? Natten mellan söndag till måndag upplevde jag något väldigt smärtsamt, absolut i top 3-listan. Det var när trumhinnan värkte hål vid sådär 01.33-tiden och man vill bara försvinna. Jäklar vad ont det gjorde. Värken avtog något och örat har runnit sedan den natten. Jag sover med en handduk på kudden. Sjukskrev mig från jobbet och fick en tidigt tid på vc. Penicillin och örondroppar med antibiotika och kortison för lokalbehandling fick jag utskrivet. Men fortfarande gör det väldigt ont, jag har svårt att äta då det gör så ont i örat när jag rör käkarna och så är jag superöm och helt lomhörd på vänster sida. Kul! 
Jag tar Ipren och långtidsverkande Alvedon om vartannat och jag hoppas att det könns bättre imorgon och framför allt på julafton när vi ska fira julen här hemma tillsammas med familjerna.

Idag har vi iaf bakat knäck och gjort pepparkakshus som vi ska dekorera strax. Rasmus är överlycklig att Tomtens nissar har varit här inatt och lämnat ett helt lass med paket och tydligen druckit julmust under tiden med då vi hittade en tom julmustflaska på golvet. Rasmus har stenkoll på paketen och det är så kul när han kan läsa namnen nu. 

Ps Tur att det inte blev avstämning på CityGross igår då Julius hade slängt i, observera, 2 pkt med torkare fikon i en av påsarna :) Ds







The One

Jag, Rasmus och morbror Micke var iväg och köpte en julgran idag. Wohoo! Har inte haft en riktig gran sen jag var liten så detta kändes lite speciellt, nu när jag har min egna lilla stora familj ❤️.
Mycket fina granar fanns det att välja på och det blev kärlek vid första ögonkastet. Nästan 600 riksdaler för granen men det får det vara värt. En tät och fin kungsgran blev det. Tjejen hade också 4 st slottsgranar till salu och de var enorma och kostade över 1000kr, har aldrig sett en sådan gran tidigare och för att få plats med en sådan krävs nog nästan ett slott.







Alfabetet

Rasmus nya intresse är bokstäver och ord. Han älskar det och kan i stort sätt hela alfabetet och kan skriva flera ord, jag är riktigt imponerad. Varje dag frågar han -vilken bokstav börjar det på? Osv och så berättar han själv och ser bokstäver överallt. Gruset bredvid cykelbanan kan vara ett H, tallrikar är bokstaven O, igår lekte de med tågbana och Rasmus byggde en väg som ett R.
På julaftonsmorgonen kommer han få en skriv/pysselbok med bokstäver och den kommer han älska. Känns som en bra julklapp som håller honom lite sysselsatt mitt i allt julstök.




Tredje advent

Helgen har gått lite för fort tycker jag, trots att julfesten med barnen blev inställd (sjukdomsfall från flera håll). Men vi fick en bonusdag och har umgåtts med familjen och lekt med barnen. 
Birgitta och Peter har sovit hos oss i helgen och det har fungerat jättebra. Freja och Julius sov till 06 imorse, wohoo, sovmorgon! :) Jag bytte av Micke strax innan 08 och bakade scones med killarna.

Nu är vi påväg till Motala för att fira mamma som fyller år i veckan som kommer. Lite stressigt blev det att komma iväg då övertrötta Fröken Freja vägrade att somna och valde att skrika i en timme tills vi satt i bilen, då somnade hon direkt och nu sover killarna också.

Fick precis en julhälsning från Tindra (vår tidigare katt) och hennes nya matte Ulla :). Tusen tack för det 😊.




Lusse

Klockan 07.00 var vi samlade hela familjen utanför Rasmus förskola. Barnen var så duktiga och söta. Rasmus sprang fram till mig efter första sången men vilke gå tillbaka till sina kompisar och fröknar sen. Så stolt han (och vi) blev att han klarade det och ville vara med.

Jag tog med kidsen till en lekpark på fm och Micke var iväg på några ärenden. Jösses vad mkt det är att styra runt med när man har tre kids. Och vad snabbt man "kommer av" sig när man jobbar. Jag har inte mitt tålamod där det borde vara och idag är jag riktigt trött. 
Julius ville inte sova middag och somnade istället 10 min i vagnen vid 16.30, och sen vidare i kökssoffan, inte optimalt. 
Barnen eller småbarnen rättare sagt har varit mkt ledsna idag och det dunkar lite i huvudet på mig just nu.
Skulle lätt kunna gå och sova för natten men strax kommer Birgitta och Peter hit som ska sova här i två nätter. Måste rodda runt lite med det och gå upp och väcka Micke som har somnat bredvid Julius. 





Nu går det undan

Vilket drag det blev på konserten! Vilken känsla! Ev kommer jag anmäla mig till nästa hösttermin också.

Positivt just nu är att det inte är något fel på Frejas höfter så nu är det fritt fram och det känns som hon kommer krypa när som helst. Står och gungar på knäna. Igår badade jag tillsammans med lilla fröken som vanligtvis ogillar att bada men nu gick det jättebra och hon satt och plaskade och tyckte det var kul.

Igår gick jag och killarna upp i skogen och letade pinnar till min stjärna som jag har gjort. Dock blev den lite stor men jag tror jag ska behålla den så. Jag ska köpa en ljusslinga att vira runt pinnar också så kommer det nog bli jättefint.

Nu sitter jag på bussen till jobbet och går upp till Garnisonen från Tinnis, lagom morgonpromenad.

 




 



 


Freja 8 månader!

Idag blir Frejsan 8 månader och det blir hon med hög feber. Hade 40,0 inatt och har varit jätteledsen. Vi varvade Ipren, alvedon, nässpray, jordgubbssaft, och försökte hålla henne sval, lilla snuttan.
Jag misstänker öroninflammation igen eller om det är samma från förra veckan som inte har läkt klart trots penicillinkuren.
Kände en framtand på henne imorse med men det känns inte som det är den som är boven till att må så himla dåligt.
Vi får se vad de säger på Vc idag.

Här på bilden är kidsen 8 månader allihopa ❤️.





Födelsedag!

Den här nyblivna 23-åringen blev ordentligt firad av familjen imorse! Sång, paket, ljus, blommor, saffranspannacotta och mitt favoritbröd till frukost, wohoo! Älskar när Micke går all in! 
Till jobbet har jag med lite hembakade Bountys och själv har jag på mig min nya blus med cyklar på, love it!




December

Gårdagen flöt på väldigt bra och Frejas röntgen gick jättebra. Hon var så snäll, låg stilla och blev inte ledsen. Nu är det bara att vänta på svar från läkaren, hoppas verkligen inte det är något med höfterna, hon blir ju 8 månader på fredag och är bra sugen på att krypa iväg. Fastspänd i en ställning i 10 veckor är helt uteslutet i min värld, och hennes också för den delen.

På lördag är det Joyvoice-konsert i Cupolen och det ska bli riktigt kul, längtar! Mamma och en väninna till henne kommer och tittar.

I veckan har vi genrep och jag firar födelsedag. 

Julius har lite avslutningsfika inför julledighet på förskolan idag och jag hade så gärna velat följa med honom på det men Micke tar med kidsen och går dit :) själv ska jag jobba i Nkpg, ciao!

 


RSS 2.0