Klädproblem

Vad gör man när ens tidigare gravidkläder är för stora och de vanliga kläderna för små?! Kul, not. Befinner mig i nått underbart mellanläge. Jag har hittills gått ner 8 kg i vikt men vad händer med de andra 5 återstående kilona då? Är bra sugen på att köra en GI-rivstart men får inte gå ut för hårt när jag ammar. Det får bli lååånga barnvagnspromenader och bra mat helt enkelt.
Var i Norrköping och shoppade idag, tänkte jag skulle köpa lite roliga kläder. Kom hem med en poncho, hur kul är det? Men det var en väldigt fin poncho ;).

Rasmus är vaken


25 juli 2011


Twentyfourseven

Idag firar vi förlovningsdag ♥. Det har minst sagt varit ett händelserikt år :).
Jag fick början av en servis (som jag har trånat efter) av min fästman i present. 6 assietter och ett serveringsfat av serien Royal Crown.

Blåbärspaj

Supertrevlig fika här hemma idag med tjejerna. Tack för allt fint som ni hade med er till Rasmus och mjölkchoklad och te till mamman ;). Jag bakade en blåbärspaj och serverade den tillsammans med vaniljsås. Jag följde ett av Leila Lindholms recept "Äppletantens smuldegspaj".

Grundreceptet på smuldegen ser ut såhär:
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

Nyp ihop smör med socker, kokos och mjöl. Ta i havregrynen sist så att de inte går sönder så mycket.

Jag använde mig av ca: 1l frysta blåbär som jag blandade med lite strösocker (3/4 dl), majsstärkelse (2 msk) och rivet skal av en citron i en bunke.

Smörj en form och ha i blåbär eller den fyllning du har tänkt. Fördela smuldegen över och låt den bakas i mitten av ugnen i ca: 25 min på 200 grader. Jag brukar ringla lite sirap över pajen innan jag sätter in den i ugnen.

You stop my heart

Igår blev Rasmus 4 veckor och vi firade genom att köpa en jättegod citrontårta från Lanemos. Jag fick mitt första barnbidrag också! Herrejösses, JAG får barnbidrag för min son, mäktigt!
Inhandlade en fårskinnspläd och ett babygym som Rasmus testade förut, han var måttligt intresserad men hej han är ju inte så gammal än ;).

Det skulle ju passa bra att ta upp mitt fotointresse igen nu när man gärna vill dokumentera Rasmus utveckling. Idag har jag testat lite nya inställningar på kameran och har tagit till mig av Lailas tips om bländartal, skärpeljup och ISO-värde. Blev sugen på att köpa ett teleobjektiv till kameran men upptäckte snart att ett sådant inte var helt kostnadsfritt, ska ta och kolla runt lite så att det blir rätt.

Imorgon kommer tjejerna hit på en fika och det ska bli jättekul, hoppas Rasmus kan charma dem :)


Halo

Jag har varit och klippt en Halo-frisyr. Nu är håret brunt vilket blev så mycket bättre och jag har min efterlängtade ponnylugg :). Idag har vi varit och vägt Rasmus på BVC och det gick väldigt bra, snart har stålmannen vuxit i strl 50.

Rain rain rain

Hade en tid hos frissan nästa vecka men jag kunde inte vänta på den. Jag behöver en renovering nu! Jag ringde ner till Kami i stan och fick en tid imorgon kl: 13, vilken lycka, hoppas det blir bra nu bara.
Strax kommer Laila Villebeck hit och tar hand- och fotbilder på Rasmus. Just nu sover han och det vore ju bra om han kunde fortsätta med det ;) risken är dock stor att han vaknar när hon kommer och hur ska vi då kunna ta foton på sprattlande fötter?
Mamma ringde nyss och berättade att hon hade köpt byxor till Rasmus med "fötter" på, perfekt, då har han ingen chans att bli kall som han lätt blir när han sparkar av sig strumporna...
Här ligger jag och myser med Rasmus, ser ni honom?! Och en Albin storlek större!

Mina första år-bok


Smågodis

Fick precis kräks på mitt linne, min hals och mitt hår, lovely! Nu har vi fått åtkomst till webgalleriet med alla fina bilder på Rasmus från nyföddfotograferingen, det kommer bli svårt att välja.

Mys i Motala

Igår åkte vi till Motala och hade en riktig myskväll hemma hos Jenny och Robban. Kul att hela familjen var hemma och äntligen fick Rasmus träffa Robban :). Mamma hann svänga förbi en snabbis innan vi åkte hem så hon fick klämma och känna lite på Rasmus.

Adjustment bureau

Cool film! Se den.
3/5

10 juli

Idag är dagen som Rasmus var beräknad till. Det blir inte alltid som man tänkt och Rasmus är redan 17 dagar gammal.

Paul

Det här kändes inte direkt som någon film för mig men den var faktiskt riktigt rolig! Helt klart sevärd.
3/5

Kortslutning

Det blev någon form av kortslutning här hemma förut när vi gjorde kaffe. Ett vägguttag i köket slutade att fungera och ventilationen stannade av!?! Efter lite felsökning löste Micke problemet men vår kaffebryggare är ett minne blott ;(. Nu sticker vi och köper en ny...funderar på denna från Moccamaster.

Source code

Såg en bra film igår med Jake Gyllenhaal. Mycket spänning och helt i min smak.
4/5

Desmo ♥ dromiska ventilsystem



Texas ♥ Albin


Barnvagn

Vi köpte en Bugaboo Cameleon (Ocean Limited Edition). Valde mellan denna och en Emmaljunga Ozone. Båda dessa vagnar är så kallade cityvagnar, lätta, smidiga med svängbara hjul framtill. Det som gjorde att vi valde Bugaboon var:
  • Mindre vagn.
  • Lättare vagn.
  • Utbytbara hjul framtill. Går att köpa till fasta lite större hjul som troligtvis kommer att passa bättre höst och vintertid.
  • Justerbar fjädring.
  • Eftersom denna vagn var smidigare än Emmaljungan är jag helt övertygad om att kunna använda sittdelen en längre tid utan att behöva byta vagn allt för tidigt.
  • Man kan köpa till en Maxi Cosi bilbarnstol och fästa på chassit med hjälp av tillhörande adaptrar, perfekt om man ska in en snabbis någonstans och inte behöva ha med liggdelen.
  • Vändbart handtag för att köra med de stora hjulen framtill.
  • Bra andrahandsvärde.
  • Utbytbar klädsel (inget måste! men lite roligt).

Shoppingdag

Idag har vi varit på stan och shoppat lite. Det var grymt länge sedan jag var i en affär överhuvudtaget så idag fick jag stilla mitt begär. Lite ovant att springa runt och leta efter hissar. Tummen upp för hissen inne i Gränden och tummen ner för hissen på Lindex. Behövde köpa ett enkelt mineralpuder och var inne på Kicks. Tjejen i vit rock var snabb fram till mig och ville att jag skulle köpa puder från Clinique för 370:-, säkert jättebra men jag kände att jag fick nöja mig med ett billigt (!?!) mineralpuder från Isadora för mindre än halva det priset.


Tindra

Stackars Tindra kom in häromdagen och har varit i slagsmål. Det blödde från båda öronen och ena tassen. Hon hade blivit biten på flera ställen på öronen och pälsen är borta lite här och var, på ena baktassen är klon helt borta. Hade bara klon varit borta hade jag trott att det handlade om djurplågeri men så tilltuffsad hon ser och och med bitmärken på öronen så är det med största sannolikhet en catfight. Måste hålla kolla på såret efter klon, tvättar hon sig för mycket där måste vi tyvärr sätta en krage på henne, och det känns inte kul.

Tuffast i stan...

Tack morbror Robert!

Vad hände?

Igår fick Rasmus träffa sina kusiner Daniel och Elin, han fick sin första speldosa av dem som vi ska hänga över hans spjälsäng. Snart kommer kusin Nova och morbror Robert hit. Jag skulle göra mig till och baka blåbärsmuffins imorse och jag vet inte vad som hände. Allt flöt ut och det blev typ en enda stor muffins ;(, antingen har jag tappat gnistan eller så var det helt enkelt formarnas fel.

Albin ♥ Rasmus


Skönt med svalare väder...

Igår var mamma här och hälsade på Rasmus. Han fick jättesöta pojkkläder och även denna fina bodysuit från KappAhls Newbie-kollektion.
Vi satt och myste med Rasmus på altanen och fikade på allt gott som mamma hade med sig.

RSS 2.0