Ups!

Repade vår stora bil styggt när jag körde ut från garaget, fuck! Bilen var visst inte ute helt när jag började svänga...


Motala

Vi åkte till Motala efter frukost. Tanken var att åka efter lunch men det gick inte Herr Trotsig med på så efter ett samtal med mormor slängde vi oss i bilen. Där lagade vi lunch och sov middag och när vi skulle åka vidare hem till Jenny och stod i dörren med skor på sa R -hejdå mamma, ses en annan dag!
Lilla skrutten ville så gärna vara kvar hos mormor men han fick snällt följa med sin mamma i bilen.
Fika hos storasyster och R var i sitt esse, på gott och ont. Men han är duktig vår skrutt, bara strax över 2 år och pratar hur mkt som helst och sjunger sång efter sång.

Själv är jag helt slut. Micke lägger R just nu och jag har precis lagt på (kan det vara 4:e) strykningen av den gula färgen på möbeln jag fixar med. Täckte i nget vidare, men färgen är inget fel på, snarare underlaget. Ser fram emot att öppna nästa färgburk imorgon.


En glimt ur vardagen

Vi var på stan jag och Rasmus. Plötsligt på HM säger Rasmus -bajs, mkt bajs. Jahopp, en check i blöjan och jag insåg att det var bråttom till närmaste toalett. Lättare sagt än gjort. Vi befann oss i Linköpings innerstads största shoppinggalleria så jag bestämde mig för att uppsöka toaletten i denna. Ut på gatan och in igen för att slippa åka så mkt hiss, bort vi munkarna för att åka glashissen upp till övre plan. Där slog det mig att det inte är skyltat till någon toalett överhuvudtaget. Tur att jag visste på ett ungefär vart de låg, stackars de som kommer utifrån. Bort till toan i hopp om att toan med skötbord var upptagen så att jag inte behövde leta redan på en 5-krona som jag inte hade, utan bara kunde smita in. Tyvärr, den var ledig och låst. Jag ser växelautomaten utanför toaletterna och börja fiska upp min hundralapp i fickan. Sorry! Den tog bara femtiolappar och tjugolappar. Skyndar bort till fiket bredvid för att växla och killen där förklarar för mig att -vi växlar inte, punkt. och förresten är växelautomaten trasig. Jahopp, tack för den, jagtänkeraldrigmerfikaellerätadärmer.
In på JC och efter mkt om och men växlar den unga killen åt mig så att jag får min gyldene 5-krona som i själva verket inte är gyldene alls. Haha, nu så! Bort till toan igen och nu är det brådis, Rasmus sitter och hejjar på genom att säga -mkt bajs, ajaj. Kul. Vad händer sen då?!? Jo den förgrömmade 5-kronon passar inte i 5-kronorshålet! What the fuck! Får hjälp att två yngre killar som försöker åt mig men det funkar inte. Manicken utanför toalettdörren är paj på nått sätt. Tänk, tänk, tänk. Jo, jag går till mitt favvofik EspressoHouse och tar en chansning på att eventuellt bli utsläng för att jag snyltar på deras toa utan att fika. Ställer mig i kö utanför och när jag, Rasmus och vagnen äntligen kommer in så har de tagit bort skötbordet! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10. Sak samma! Nu är vi äntligen inne på en toa så vi låser om oss och jag tänker att detta får ta så lång tid det behöver. Fram med en handduk som jag hade i Rasmus ryggsäck som jag får breda ut som en underbar filt på det äckliga toalettgolvet, och ner med ungen på den. Haha, nu så lilla gubben ska du få en ny torr blöja. Halvvägs klar och med Rasmus fortfarande liggade på golvet slocknar lampan! Det blir kolsvart. -mamma?? frågar Rasmus med ängslig röst... Jag vevar och fäktar med armarna för att få igång nån eventuell sensor utan resultat. Jag ställer Rasmus upp och säger åt honom att hålla i vagnen och att allt är ok. Lampan gick sönder bara. Fumlar fram mobilen så att jag kan få något som helst ljus därinne. Sagt och gjort, när jag sedan reser mig upp för att gå ut tänds den j_vla lampan. Behöver jag säga att svetten rann från huvudet på mig vid det här laget?!?
 
Jag och Rasmus smaskade på varsin välförtjänt glass från Bosses glassbar i domkyrkoparken innan vi åkte hem. Slutet gott allting gott, puss!

5:e och sista lediga veckan

Det gick så himla bra när Rasmus var hos mamma, över förväntan! Han vinkade glatt när vi åkte och hade sovit bra på natten :). Micke och jag passade på att köra mc både lördag och söndag och vi skrapade ihop ca 20 mil. På fredagskvällen gick vi på bio (World War Z) helt klart sevärd. I och med att vi har sett flera säsonger av Walking Dead är vi inte så främmande med zombies ;). Det blev mat på Ming innan filmen och de levererade som vanligt.

Jag och Rasmus har denna veckan kvar på "sommarlovet" och idag har han hjälpt mig att slipa och grundmåla nattduksbordet jag hittade på loppis. Vi ska åka och köpa några fina färger sen också.

Hade lovat mig själv att framkalla foton innan semestern är slut och igår tog jag tag i det. Ca 150 bilder blev det. Rasmus ska ha med sig foton till sitt "tanke-kort" på dagis där man gör ett litet collage med barnens nära och kära som de kan titta på osv. Fröknarna plastar in detta och hänger upp på väggen. Måste ta med ett kort till hans hatthylla på dagis med.

Nu ska vi kolla på Lejonkungen en stund sen blir det lunch och vila.


Monsterkärlek


Loppisfynd

Vi börjar vår barnlediga dag med att åka på loppis. Hittade det perfekta sängbordet som jag har letat efter. 60-tals teak är så himla snyggt! Denna möbel ska dock barnanpassas och målas om i skrälliga färger, gul och grön kanske??
Handplockade några fina assietter med guldkant också, så det blir handdisk med dessa.


Det blir en tur tillsammans

Mamma ska vara barnvakt åt Rasmus mellan fredag och lördag, över natt med andra ord, hur ska det funka (för mig)?? Det är första gången han sover borta men jag är säker på att det går bra. Det slog mig idag att eftersom vi har barnvakt och är lediga är det ett ypperligt tillfälle att köra hoj tillsammans istället för en och en som det annars blir. Jag har körförbud på min hoj då den behöver besiktigas, hittade inga tider på nätet men skam den som ger sig. Vi svängde förbi Bilprovningen här borta hos oss och jag gick in och pratade till mig en tid imorgon kl 14.40, det tackar vi för! Han skulle ta min hoj mellan några bilar på em. Wohoo, hoppas på bra väder nu bara. Senare imorgon blir det bio och en bit mat på stan.
Nu tvättar killarna min motorcykel för fullt på framsidan.



Förlovade 3 år❤

Vad lägligt att armbandet kom tillbaka i rätt storlek idag :). Nu har jag trätt på berlocker också så blev det extra fint. Idag har vi varit i Söderköping och ätit glass med några vänner, riktigt trevligt men väldigt lång kö utanför Smultronstället.


En mysig dag i Valla

Ja det har vi verkligen haft. Köpte med god sallad och mamma hade med kaffe och bullar som vi fikade på.
Det bästa var nog att få mata getterna enligt Rasmus men hästarna var lite stora och otäcka ♥.
 
 
 
 
 
 

Sommar

Ibland kan det vara så underbart med en efterlängtad dusch, ikväll var en sådan. Vi har varit hemma och busat (läs solat) i trädgården på förmiddagen. Sovit middag i 2h tillsammans. På eftermiddagen cyklade vi till Stureforsbadet och det var riktigt lyckat, skönt i vattnet. Vi fick sällskap av morbror Micke som hade köpt en ny fin cykel.
Nu har jag precis lackat naglarna och vi ska se sista avsnittet av Sons of Anarchy säsong 4.
Imorgon blir det Valla och Gamla Linköping tillsammans med mamma.



Gekås #3

Här ser ni några av sakerna jag köpte hem från Gekås i torsdags. Plåtburkar, pyjamas, regnställ, dagisvantar, tavlor, krukor, dragväska.
 
 
 
 
 
 
 

Mina fina killar ♥

 
 
 

Typiskt

Tyckte armbandet satt lite tight. När jag kom hem tog jag fram tumstocken och mätte det och upptäckte då att butiksbiträdet måste gett mig fel längd på armbandet ;(. Så himla typiskt. Butiken ligger ca 35 mil härifrån, enkel resa, och nej det finns ingen annan i närheten. Nu har jag precis mailat butken och hoppas de går med på att skicka det rätta.

Nytt armband

Måste passa på att visa mitt nya armband jag fick av Micke igår. Det är ett brunt läderarmband från Pandora som man kan trä på berlocker på om man vill. Jag har ju ett fullproppat Pandora-armband hemma (ormlänk silver) som jag aldrig använder. Det armbandet är ganska klumpigt och väger mkt. Det nya armbandet känns mer som ett sånt man kan ha "hela tiden" utan att behöva känna sig för fin. Det nya armbandet i denna färg och storlek var slut i hela Linköping så jag blev väldigt glad när vi fann det :).
Vi firar förlovningsdag på onsdag så det kanske fanns en liten baktanke med presenten.


På hemväg

Nu är vi påväg hem, jag är så hemkär och längtar efter vårt hus. Vi har haft jättebra dagar i Halmstad och träffat Mickes morbror och många kusiner. Igår var Micke och jag på Gekås och Rasmus blev kvar i Halmstad med farmor. Det gick jättebra för alla parter ;).
Vädret har varit lite till och från men inte kallt. Vi var på Östra Stranden en förmiddag så att Rasmus skulle få bada lite i havet och plocka snäckor under vistelsen. Hade det varit lite soligare hade jag också hoppat i men jag var bara i till knäna.


Ny tripp

Nu åker vi till Halmstad. Stannar på vägen och äter lunch och hoppas att skrutt vill sova nån timme i bilen sen.


Blåvik #5

Vilka dagar vi har haft och vilka underbara vänner vi har. Vädret var inget att klaga på heller. I fredags tog vi båten till en liten ö och badade vid några "snälla" klippor. Jag är inte så van vid klippbad och stenbotten då jag är uppväxt med Varamon ;), men helt ok måste jag säga ;p. Låg och solade mig på en klippa med världens finaste utsikt. I lördags åkte vi till Torpön och åt lunch och plockade smultron och på kvällen hade vi grillkväll. Jag, Jenny och Emma gick själva ner till bryggan, badade, solade, skålade i bubbel åt snacks och hade tjejmys, det var så härligt och då kände man verkligen att man hade semester. Killarna hann med ett sent brygghäng med lite fiske och starkare drycker och var inte hemma förens 03.00 imorse! Betydligt kallare idag men det gjorde inte så mycket då vi packade och fixade och åkte hem efter lunch.
Att man kan ha så mycket packning och tvätt när man kommer hem är otroligt, maskinerna går varma här hemma. Imorgon packar vi väskan igen då vi åker till Halmstad på tisdag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen

Nu är vi framme och har ätit pizza ute i trädgården. Imorgon tar vi båten till någon ö och badar.


Det blir lite packning


Packning pågår

Rasmus sover middag och jag håller på att packa inför Blåvik. Vi åker vid halv fem i eftermiddag, stannar i Boxholm och köper med oss pizza på vägen dit.
Det ser ut som att vi kommer ha tur med vädret i helgen också, hoppas det håller i sig. Micke var iväg till räddningsstationen i Kallersta förut och lånade/hyrde flytvästar till barnen. Väldigt smidigt att man kan hyra där istället för att köpa en egen som de ändå växer ur och hur ofta åker vi båt liksom?? De tog en tia dygnet, tack för det!
Nu måste jag fortsätta med packningen och njuta av utsikten när Micke tränar ;).
 

dags för vinteroverall?

Har börjat kolla runt lite efter en bra overall till Rasmus till vintern och har fastnat för denna från Tretorn. 
 
 

regn och rusk

Dagen har spenderats i Motala hos mamma som bjöd på lunch. Kul att Jenny, Robert och Nova också kom förbi. Rasmus hade fått köpa med sig kattgodis som han gladligen bjöd mammas två katter på. Ikväll är Daniel och Micke på City Gross och har fått den stora äran att handla all mat till Blåvik till helgen. Vi åker imorgonkväll och kommer hem under söndagen någongång. Totalt kommer vi vara fyra familjer där med fem barn så det var inte lite mat de handlade, skönt att slippa ;p.
 
 

Härliga semester

Kalaset blev så bra och jag tror alla som var här tyckte det också. Barnen busade, badade och sprang i vattenspridaren. 
Igår hade vi lite barnvakt mitt på dagen och vi åt lunch nere på stan och shoppade lite. Vi tar en lugn förmiddag hemma idag och packar sedan picknickkorgen för att åka till Vadstena. Birgitta, Peter och kanske några av Mickes brossöner följer med. Får se om det blir en liten dressintur också :).
 
På bilderna nedan ser ni Rasmus kompisar Zigge, Nova och Lova.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förberedelser inför 2-årsbarnkalas

 
 
 

En tårta


Lika delar

Just nu ska jag göra min tårtbotten inför Rasmus barnkalas imorgon. Jag gör min botten efter konceptet "lika delar" där man använder sig av 3 lika stora glas. Till min springform på 24 cm gör jag såhär:

I det första glaset knäcker jag 5 ägg.
I det andra glaset fyller jag på med strösocker till samma nivå som äggen.
I det tredje glaset fyller jag på med vetemjöl och potatismjöl (hälften,hälften) till samma nivå som de tidigare glasen.
När jag sedan vispar ihop smeten använder jag ca 2 tsk bakpulver och en knivsudd vaniljpulver.

Vispa ägg och socker LÄNGE.
Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och vanilj och rör försiktigt med en slickepott.

Smöra formen och bröa med vetemjöl så får man ingen skorpa på kanten på tårtbotten.

Ugnen har jag på ca 160 grader (varmluft) och i ca 40 minuter.

När du har tagit ut tårtbotten vänd på den direkt så att du inte får en hög bula i mitten, vänd sedan tillbaka den.



Sneak peak från groventrén

Det börjar verkligen ta sig i groventrén och med semester och allt så har vi äntligen tid att fixa därinne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sängkläder från HM Home

Idag har jag bäddat med våra nya sängkläder från HM Home, jag gillar de skarpt.
 
 
 
 

Full fart

 
 

Ute och tränar


Semestermood

Vad snabbt det gick att ställa om sig till semester. Det brukar ju ta några dagar att varva ner annars men nu blev det pang bom. Jag är jättetrött och sover mitt på dagen varje dag.
I lördags var vi på Zigges 2-årskalas och på kvällen umgicks vi med Hjertstedt/Grip och köpte hämtmat. Nova och Rasmus lekte bra ihop och när kvällen var slut hade de nog sprungit en mil tillsammans.
Kalasen fortsatte och igår firade vi Elin i efterskott som har blivit 19 år! Jenny bjöd på smörgåstårta och som alltid smarrig efterrätt.
Strax kommer Jenny, Micke, Lova och Fanny hit på lek, mellis och grill, det ska bli riktigt skoj.

Vi hörs!


RSS 2.0