Hej där ute

Först måste jag tacka för alla gratulationer vi har fått! Vi kom hem i måndags em och har börjat installera oss med vår nya familjemedlem, Rasmus ♥. Operationen gick bra, bättre än förväntat. De första dagarna hade jag väldigt svårt att röra mig men jag var uppe på benen (med hjälp) samma kväll. Jag blir bättre och mer rörlig för varje dag som går nu och snart kanske jag orkar mig ut på en liten promenad. Vi har haft en del besök och Rasmus har fått jättefina presenter. Jenny var här häromdagen och hade med sig en helt ny garderob till Rasmus :), med bla en liten sjömansdress. Igår var Annie här och hon hade köpt jättefina kläder från "Småfolk", + i kanten för fikat Annie!
Igår var vi tillbaka på US för att väga honom och vikten går åt rätt håll, skönt att få ett "kvitto" på att man gör rätt med allt vad amning och mattider heter.
Om en stund kommer Laila Villebeck hit för att göra en nyföddfotografering på Rasmus. Det ska bli jättekul och hoppas att han sköter sig när hon är här ;).

Kärlek ♥

Äntligen är han här! Ja, ni hörde rätt, det blev en pojke på 3030gram och 49 ståtliga centimeter.

Dagen före...

Ja idag börjar förberedelserna inför operationen imorgon. Ikväll ska jag ta min första härliga dusch med Hibiscrub, inte kul alls. Enligt order ska jag även tvätta håret med detta medel ;( får se hur vi gör med den saken... Micke kommer stanna här i natt och vi känner oss så upprymda och förväntansfulla. Nu är vi äntligen "där". Imorgon när jag vaknar upp efter operationen kommer jag få se min lilla flicka eller pojke i ögonen ♥.

Många gissningar på att det blir en liten flicka och bara en gissning som vågade sig över 3000g.
Som jag har sagt tidigare skulle jag inte få min operationstid på torsdag denna vecka men det är lite oförutsägbart på sjukhus.

Kul att ni har följt bloggen under mina veckor på sjukhuset, framöver kommer det att bli väldigt sparsamt med uppdateringar men jag lovar att visa er en bild på underverket.

En liten sammanställning...

Vi                                 2800g        50 cm        Pojke

Annie                            2420g        49 cm        Pojke

Mamma                        2900g        47 cm        Flicka

Cathrine                        2750g        51 cm        Flicka

Jörgen & Pernilla            3215g        49,5 cm     Flicka

Sofia                             2640g        49 cm        Flicka

Storasyster                    2700g        47 cm        Flicka

Vem kommer närmst...

Vi                 2800g        50 cm        Pojke

Annie            2420g        49 cm        Pojke

Mamma         2900g        47 cm        Flicka

Jag tror mamma har goda chanser här...

Är ni med och gissar??

Hej från sjukhuset

Det händer inte mycket här och det är ett par dagar kvar till operationen. Men nedräkningen har börjat, var så säkra. Micke var här precis och i eftermiddag kommer Birgitta och Peter hit med lite Sri Lanka-mat till mig, mums.
Vi kommer troligtvis bli kvar ett par dagar efter förlossningen men om allt går bra kommer vi få komma hem nästa vecka, nästa vecka!! Skönt att kunna säga det. Idag påbörjar jag min fjärde vecka här och man känner sig väldigt isolerad.

P.S. Idag vid frukosten var det hål i osten! Rafflande! D.S.Present till fästman och bebis


36 veckor + 4 dagar

De har precis kört en ctg-kurva på mig/bebisen, när barnmorskan kom in sa hon; -oj, vad bra! Tror det var dels för att jag hade legat en stund och de hade fått mkt info, bebisen sparkade som en galningen under tiden och hjärtljuden var det stor acceleration på, jag säger ju det, min bebis sover inte!

Skulle precis äta en banan efter lunchen och visst den var liite grön men det går nog tänkte jag. Fy säger jag bara, det blev helt torrt i munnen, precis som den gången jag provade att äta en matlagningsbanan, urk!

Btw så vill jag slinga håret i flera bruna nyanser och klippa hellugg/ponnylugg. Ska ringa och boka en tid i juli.

torsdag

Kan inte göra så mycket mer än att bara vänta och ta det lugnt. Skulle göra vad som helst för att få komma hem och sova i min säng men det vore ju lite dumt. Inte många dagar kvar nu, eller det beror på hur man ser det :/, det känns som en evighet. Idag har jag haft besök av fina Fia och det var jättetrevligt, kort därefter kom Birgitta och Peter som rastade mig i solen en stund. Sen kom bror Micke hit och vi satt och pratade en bra stund, skönt att få lite sällskap under middagen också :). Micke var här efter jobbet och myste lite med mig, vi försöker komma på saker vi kan göra för att få dessa dagar att gå lite snabbare, men jag är sjukt begränsad...

Var inne hos min kompis här och fick se deras lilla flicka, så himla söt med massa brunt hår :). Micke och jag är helt övertygade om att vår bebis kommer att vara en liten Skalle-Per då vi föddes nästintill flint båda två ;p, ska bli spännande att se om vi har rätt.

Igår var jag nere på op-avdelningen och fick kolla på op-salen och barnrummet utanför där barnläkare och Micke kommer att stå och ta emot bebisen. Efter att jag har blivit sövd tar det ju bara max 5 min innan barnmorskan kommer dit med bebisen. Efter att jag är klar kommer jag att få ligga på uppvaket i ett antal timmar innan jag får komma tillbaka till rummet.
Nu ska jag sova, har knappt sovit en blund i natt pga av alla skrikande bebisar och ett iskallt rum.

onsdag

Humöret och hormonerna rusar upp och ner känns det som. Ena sekunden är jag lugn och i nästa stund är jag skräckslagen inför vad som komma skall. Tanken på att någon ska skära i mig får det att gå kalla kårar längs ryggraden och paniken kommer krypande. Jag ska få åka ner till op-salen och kolla hur det ser ut osv, och det tror jag är bra. Fick möjlighet att byta operationsläkare eftersom jag inte något förtroende för Marie längre sen hon var inne hos mig och sa en massa konstiga saker. Men jag har bestämt mig för att låta henne göra det ändå. Jag litar på hennes kompetens trots att hon inte verkar kunna se människan. Jag har äntligen fått ett datum för operationen men de skulle se om det gick att tidigarelägga det eftersom jag är så orolig. Jag vill bara komma hem nu med Micke och bebisen och börja vårt nya fina kapitel.

Skäggigt!

Haft mkt besök idag igen :). Först ut var ju Nadja, sen kom Birgitta, Annie inkl. Magnus Classic ;) och slutligen Micke. Jag och Micke var ute en sväng med rullstolen och det var skönt att sitta i solen och bara prata.

Har jag nämnt att jag har fått skägg?? Jo men visst, det sprider säg från halsen och upp över käkarna på sidan av ansiktet. Det är väldigt fjunigt och vitt, lite som början till ett tomteskägg, och om detta inte försvinner så kan jag ju extraknäcka som tomte runt jul.

Nedräkningen har börjat...

Min kompis här på samma avdelning som är i precis samma sits som jag skulle också snittas nästa vecka. Men så blev inte fallet, hon är nog snittad och klar nu skulle jag tro. Lite komplikationer igår kväll och imorse var det dags. Ska bli spännande att träffa henne sen och höra hur allt har gått. Nu känner man sig lite mer osäker inför mitt planerade akutsnitt, jag kanske inte heller går så lång tid mer??!!
För varje dag blir bebisen större, livmodern töjs ut och trycket mot moderkakan blir starkare...det är nog rätt bra att jag är här ändå.
Nadja var här förut och hade med sig jättefina bilder :), mysigt att prata lite.

Måndag

Denna dag har verkligen gått snabbt. Jag har haft mkt besök :). Mamma och Jenny, sen kom Ib förbi en sväng och efter det Micke. Imorgon kommer Annie och det längtar jag efter :). Ib hade med sig jättefina rosa nejlikor till mig. Känner mig lite mer uppåt idag, börjar se ett slut på detta. Nästa vecka har vi vår bebis hos oss :). Jag vet en sak iaf och det är att det inte kommer bli på torsdagen. Mån, tis eller ons, spännande.
Läkaren Sara var hos mig innan lunch och vi satt och pratade en stund, och jag fick svar på alla frågor. Känner mig inte lika orolig längre.

Blivande mamma...

...längtar efter bebis och ser redan sådär lagom sliten ut...


Pingstdagen

Det var visst inte ok att säga sådär till mig. Detta har diskuterats och imorgon ska jag få prata med en annan läkare om detta, hade hoppats på Susanna men hon har visst semester nu. Jag ska få träffa en Sara istället och få svar på alla frågor o.s.v.

En läkare får gärna var rak och ska vara ärlig men inte okänslig.
En läkare bör vara beredd på att svara på frågor utan att vara nedlåtande.
En läkare ska känna till patientens historia.
En läkare ska behandla patienten med respekt och visa äkta engagemang till patientens välbefinnande.

Barnmorskorna här är guld värda och det märks att de bryr sig.
Svärmor och Peter är på väg hit på cyklar och de ska ta ut mig igen så jag får luft :). Tack för Digistive Olive som ni hade med er igår.
Ikväll kommer Micke och han skulle köpa med sig något gott så behöver jag inte äta middagen här.

Stort tack till alla vänner och familj som gör livet lite lättare för mig när jag "bor" här.

 


Är det ok att säga såhär???

-Det finns inga fördelar för dig att göra det här snittet men i ditt fall har du inget val.
-Det är ju ett risk???snitt.
-Vi kommer står redo med kniven i handen när du kommer in.
-Stickrädd?? Då kommer detta inte hjälpa dig ett dugg.

Kul att personen i fråga avslutade med att säga att det blir jag som gör ditt snitt eftersom det är bara jag som jobbar den veckan...

För min del: Tillbaka på ruta 1.

Problem solved

Har precis haft besök av svärmor, Mari, Madora och Peter. Vi har suttit ute en bra stund och pratat i solen och det var jätteskönt. Gissa vad svärmor hade vispat ihop till mig som hon hade med sig? ;)

lördag på sjukhuset

Nu vet jag vem boven var, det var en 5-kilos bebis som tillhörde rummet mittemot mig som skrek hela natten. 1,5 kilo mer röstresurser än en normalstor bebis. Jag tror de har fått åka hem nu, puuh. Inatt har det varit tyst och skönt och jag har sovit bra. Mitt största problem just nu är hur jag ska kunna få hit chokladpudding med grädde, hmmm...
Micke kommer hit efter jobbet och då tänkte vi smita ut lite så jag får lite luft.
Just det, har ändrat min kost också till vegetarisk + fisk.

Sjukhusshopping??

Jo visst är det möjligt, skulle kunna shoppa precis vad som helst härifrån över nätet. Så antingen använder man sig av nätshopping eller så finner man en personal shopper. Jag har hittat det sistnämda :). Jag hade tänkt att höra med er om någon hade vägarna förbi KappAhl (butiken som man lätt glömmer) om ni ändå var på stan, men jag hann inte. Micke var här på förmiddagen och har redan anmält sig som min personal shopper. Han jobbar på Ikanohuset också så att det är rätt lättillgängligt för honom.

Daniels student!

Jag är väldigt hormonellt känslig just nu och lipar för att jag har missat Daniels student idag i Motala, något jag verkligen har sett fram emot att få uppleva. Jag vet att Daniel har haft grymt kul och kvällen har inte ens börjat ;). Mamma skickade lite bilder till mig precis så nu känns det lite bättre.

Öronproppar

Ögonen går i kors och jag känner mig svullen i ansiktet. Jag har knappt sovit någonting i natt, bebisarna på de andra rummen har skrikit som besatta. Vid 03.00 ringde jag på en sköterska och frågade om det hade hänt nått, har någon tappat bebisen??? Är den skadad?? Varför är det ingen som gör nått??
Jag vet vad ni tänker nu, min bebis kommer säkert också att skrika som en besatt och det är lika bra att vänja sig men, tanken är ju att jag ska vila och ta det lugnt här. Och min bebis är för närvarande tyst och har det varmt och skönt i magen. Jag ger det en natt till, sen sover jag någon annanstans...

Tack älskling

Det var så himla skönt att vara hemma över dagen. Dejten bjöd på blommor och present ;) och vi lagade god middag i form av bakad potatis med skagenröra. Att sitta ute på altanen och äta och kunna vila en stund mitt på dagen med Texas och Albin bredvid sig var rena lyxen.


En sista liiiten permis

Idag har jag fått lov att åka hem några timmar mitt på dagen och det känns riktigt bra. Micke kommer och hämtar mig vid 12-13 och sen åker jag tillbaka framåt kvällen.
Jag vaknade kvart i 8 av att det kom in en sköterska som ville ta blodtryck på mig, känns som att jag sov igenom testet då jag inte öppnade ögonen. Hon var snäll som inte tände lampan iaf :). Blodtrycket låg på 106/60 så jag var ingen högtryckare direkt sa hon. De kollade även vikt idag, och det slutade på 74 härliga kilon. Jag har gått upp ca 12 kg sen inskrivningen. Det är ju bara två veckor kvar om ens det så förhoppningsvis blir jag inte så mycket större. Hoppas man får bort dessa extrakilon sen...Det kommer bli många långa barnvagnspromenader och styrketräning hemma om tid finns.
Idag har jag varit gravid i 35 veckor och 3 dagar. Förlossningen kommer att ske när jag varit gravid minst 37 veckor och det innebär att bebisen kommer att bli ca 3 veckor för tidigt född.

Uppdatering från rum #2

Har precis haft besök av Micke och imorgon har han bjudit mig på dejt ;), man får göra det bästa av situationen och det finns ju alltid någon som har det värre.
Funderar på att ändra min kost här till vegetarisk istället då jag ändå inte rör köttet som serveras. Blir lite enformigt att bara äta potatis och ris med sås. Har fått kontakt med några andra tjejer härinne och en av dem är i precis samma sits som jag. Vi kommer troligtvis bli snittade på samma dag också. Mitt kejsarsnitt kallar läkaren för ett planerat akutsnitt och jag tror det har att göra med att jag kommer vara sövd och lite sånt. Det kommer att vara mellan 8-10 personer inne i operationssalen så det är en stor uppställning. Jag kommer få reda på datumet några dagar innan bara och då vet de också vilka personer som kommer att jobba den dagen. Då har jag möjlighet att träffa och prata med de och även få ett ansikte. Jag kommer att ha en och samma barnmorska med mig under hela den dagen så det känns tryggt. Vad jag vet kommer det troligtvis att bli mellan den 20-23 juni och jag har bestämt mig för att inte "gå ut med" exakt vilket datum det kommer bli. Jag tror det minskar stressen, men ni vet att ni kommer få mms när allting känns bra. Det kan hända att jag lägger ut en bild på bebisen här också men det är inte bestämt än.
Denna dag kommer nog att bli lite långtråkig men det är tur att man har lunchen och middagen som lite hålltider. Jag kommer se ett antal avsnitt av Glee och ikväll ska jag titta på "Just go with it" en lättsmält romkom med Jennifer Aniston och Adam Sandler.

Tillbaka till rum #2

Nu har flyttlasset gått till mitt gamla rum så nu har jag lite att packa upp och ställa i ordning. På förmiddagen idag har jag haft besök av Anna, mysigt att sitta och prata lite. Micke var här innan han började jobba vid 12, jag hörde att Albin hade sovit bredvid honom inatt på min sida, han är så snuttig :).

Finaste vänner♥

När jag satt och åt lunch såg jag plötsligt hur det kom massa människor ute i korridoren men ett fång av ballonger.
-Åh nu är det någon som får ballonger, som säkert precis har fött barn, säger jag till tjejen som sitter bredvid mig och äter.
Det tar några sekunder innan jag ser (har inga glasögon på mig så kan väl inte påstå att jag ser sååå himla bra på långt avstånd ;)) att det är Annie, Nadja, Cat och Bojjtan som är människorna med alla ballonger. Jag blir helt gråtfärdig när det går upp för mig att det är mina vänner som vill uppmuntra mig.
Vi tog en rullstol och gick och hade picknick i gräset :). Cat hade bakat jättegoda blåbärscupcakes och jag fick massa fina presenter. Annie hade köpt mitt favoritgodis i form av, cola ferraribilar, punschpraliner och orangea bumlingar och kameleonter. Tjejerna kunde inte ha kommit lägligare eftersom jag hade en liten dip igår. Ni förgyllde min dag och många dagar framöver.
Tack ska ni ha!

Sal 2 blev sal 6 ;(

Återkomsten till sjukhuset igår kväll gick sådär. Jag möttes av motgångar då jag inte hade kvar mitt rum utan har blivit förflyttad från sal 2 till sal 6. Detta innebar ett mindre rum, utan egen toalett och som ligger "åt fel håll" så att solen skiner in hela dagen och värmer upp det till en bastu. Sakerna som jag hade kvar i mitt gamla rum hade de samlat ihop i två vita soppåsar. Jag blev inte så samarbetsvillig utan begav mig hemåt igen. Jag har sovit skönt hemma i min egen säng inatt.

Imorse gjorde vi ett nytt försök och jag är tillbaka på sjukhuset, igen. I det nya sämre rummet. Jag har blivit lovad att få tillbaka mitt rum på sal 2 så fort det blir ledigt, enligt vad de sa igår kväll så skulle det bli ledigt senast imorgon.
Jag har vädringsluckan helt öppen, dörren till rummet helt öppen och nyss var sköterskan inne med en fläkt (storlek större) som går på högvarv.

Priest

Hade höga förväntningar av någon konstig anledning på denna film. Jag är grymt besviken, synd att den behövde ta upp min tid.
1/5

Unknown

Såg en bra film i fredagskväll. Unkown med Liam Neeson. Riktigt spännande faktiskt. Helt klart värd en 3:a.
"Dr Martin Harris (Liam Neeson) vaknar upp från en koma och upptäckar att hans identitet har stulits. Ingen, inte ens hans fru, tror på honom. Tillsammans med en ung kvinna ger han sig ut på jakt för att bevisa vem han är".
3/5

Let´s grill it!

Här går grillen varm och jag diggar runt på gräsmattan till J-Lo och New kids on the block :). Lite måste jag väl få röra mig, glad blivande mamma, glad bebis.

4 juni

Idag har vi haft lite besök och fika här hemma. Var iväg till Lanemos tidigare och köpte en jättegod (faktiskt av en som inte är så förtjust i marsipan) prinsesstårta enligt Mickes önskemål. Imorgon kommer Robert och Nova hit och hälsar på en stund och det ska bli kul att träffa dem :).
Nu har vilat mitt på dagen och om nån timme ska vi tända grillen, myyys.Albin tror han kan gömma sig från kameran ;) eller rättare sagt min Iphone. Med rätt förutsättningar tar den faktiskt helt ok bilder.

Permission!

Oh yes, jag får åka hem över helgen! Jag blir hämtad vid lunch och ska vara tillbaka söndagkväll. Detta betyder två hela nätter i min egen säng, med mina sängkläder, Texas och Albin tätt intill och Micke såklart :).
Fint väder ska det bli också och jag ska sitta på altanen och bara njuuta. Ikväll blir det grill och imorgon nygräddade våfflor!!

Dag 4

Min säng och madrass har varit katastrofala och jag har varit konstant trött eftersom jag sover så dåligt på nätterna. Idag har jag äntligen fått en ny madrass (tempurvariant) och en annan säng, halleluja! Man får bete sig som prinsessan på ärten här.
Mamma och Jenny har varit här och de hade med sig massa godsaker till mig, jordgubbar, vindruvor, godis och så fick jag en jättefin bok av Jenny.
Micke har varit här och myst med mig en stund och förhoppningsvis får jag permission över helgen. Kan hända att jag får chans att åka hem redan imorgon, hoppas på det. Jag fikar gärna på en tårtbit med Micke imorgon eftersom han fyller år istället för att ligga här och stirra in i väggen (jag överdriver lite).

Såhär ser CTG-maskinen ut som lyssnar av barnets hjärtverksamhet och registrerar livmoderns sammandragningar. Jag får hålla i en liten knapp som jag trycker på när jag känner att bebisen rör sig. Detta brukar ta ca 20 min och allt som registreras skrivs ut på papper som ni ser här.

Dag 3

Dagen har varit väldigt lugn och jag har kunnat sova en timme mitt på dagen. Strax kommer Micke och han ska göra mig sällskap under middagen som jag såg bestod av två falukorvsskivor och en klick potatismos. Ingen ketchup så långt ögat kunde nå men det lilla problemet som kan kännas som ett väldigt stort problem här är fixat nu :). Imorgon kommer mamma, Jenny och Elin på besök på eftermiddagen och det ser jag fram emot jättemycket. Vi skulle gå och äta något gott tillsammans så behöver jag inte äta middagen här. Tiden går lite snabbare när man får besök men annars har jag ändå lite att sysselsätta mig med. Idag har jag bla läst i min bok, surfat på nätet, kollat på Glee (har sett 6 avsnitt än sålänge) mkt underhållande, gjort en "överblick/kalender" i excel över kommande månader med allt vad föräldradagar, semester, tillfälliga föräldradagar innebär. Jag har också läst dagstidningen i dagrummet och tittat ut genom fönstret. Att jag måste komma ut en liten stund varje dag och känna vinden i ansiktet är det ingen tvekan om, jag skulle bli knäpp annars. Micke får rulla ut mig sen och imorgon kanske jag kommer ut två ggr!


Ni ser ju här hur glad jag ser ut. För er som inte vet eller har förstått...Jag är inte inlagd för att jag eller bebisen mår dåligt. Vi mår hur bra som helst. Problemet är att jag är som en tickande bomb, skulle något starta är det livshotande för mig och bebis och vi måste finnas inom räckhåll för akut operation. Lite creepy när man tänker på det.

RSS 2.0