Fina dagar!

De senaste två dagarna har varit toppen! Vilket fint väder och så mkt kul vi har gjort. 
I fredags tog jag och killarna bussen till stan där vi mötte upp resten av familjen och tog en promenad till trädgårdsföreningen där vi lekte i den stora lekparken. En lunch på McD och sedan åkte familjen hem och jag shoppade lite och tog en god kaffe i solen innan det var dags för massage på PAUS. Tyvärr blev jag inte nöjd med massagen utan nästintill led i 75 minuter 😁. 
Idag var vi ute på en långpromenad på fm (Rasmus cyklade) och efter lunch var jag och Rasmus på bio. Mysigt att åka iväg bara han och jag ❤️. 
Micke har gjort en rokad bland sängarna så nu har Rasmus en vuxensäng och Julius fick juniorsängen. 
I eftermiddags var jag ute och lekte med kidsen och vi hängde upp talgbollar (som Rasmus fått av mormor) till fåglarna i trädgården. 

Framsteg hos Freja då hon både ställer sig upp själv mot saker och äter samma mat som oss mkt bättre, wohoo!




Bokrea!

Smidigt att man på nätet kan förhandsboka böcker inför bokrean och få de skickade med fri frakt. När tiden inte räcker till är ju detta perfekt även om jag kan tycka att det är mysigt att gå och köpa böcker i butik. Vi läser mkt böcker hemma och jag hoppas det främjar Julius tal då han inte säger så mkt och jag känner viss oro angående detta. Rasmus gillade SuperCharlie-böckerna skrivna av Camilla Läckhagen och så är jag svag för Jan Lööfs och Sven Nordquist böcker. Får Rasmus själv bestämma så läser han helst faktaböcker så några sådana blev det om bla rymden och om djur såklart. "Underbara Claras" Baka-bok har jag hört mkt gott om och så testar vi LasseMajas Detektivbyrå för första gången. Julius fick också en ny bok även om han och Freja har så att det räcker och blir över hemma. Nu längtar jag tills dessa kommer hem!
 

 



sportlovsvecka

Helgen gick fort igen! Men snart kommer jag vara hemma med kidsen, det ser jag fram emot. Freja har blivit så stor så snabbt, jag hinner inte med.
Imorgon ska Rasmus sova över hos mormor en natt tillsammans med sin kusin Nova, han ser verkligen fram emot det och har pratat mkt om det.
I lördags hade vi barnvakt åt killarna (de var hos sin farmor) och jag, Micke och Freja var några timmar på stan, åt lunch och shoppade lite. Det är så välbehövligt med lite lugn tid tillsammans ibland och Freja var så nöjd och glad i vagnen. I söndags kom mamma på besök och barnen blir helt uppspelta när hon kommer. Freja fick en jättesöt rosa pyjamas med zebror på, tack tack!

 
 

Hello

Äntligen är kidsen friska från en för oss ganska lång febervecka. Killarna är på dagis idag och var där igår också. Jag slutade vid lunch igår och hann att hämta killarna och det var guld värt. Hela eftermiddagen och kvällen hade vi tillsammans och pappan i huset luftade sig lite med frisörbesök mm. 

Idag har jag en gul tröja på mig och jag tänker alltid lite extra på vårt kommande bröllop när jag bär gult. 

Freja har börjat stödja mer på benen och vi ser en utveckling för varje dag som går. Hon är en bestämd dam och har nu övergått till att bara äta den mat som vi andra äter och helst själv.

Vi provade att fästa en hög med gosedjur på väggen då de alltid ligger omkringkastade överallt. Jag är inte helt nöjd med resultatet utan jag ska se om jag kommer på en annan lösning. Är bra sugen på att köpa ett lektält från Granit till Freja (läs kidsen) i 1-årspresent men är osäker på vart vi skulle få plats med det.








Kvalitetstid med familjen

Sitter på tåget efter 2 bra dagar i Stockholm och längtar hem. Nu ser jag fram emot en långhelg tillsammans med familjen. 
Rasmus har haft feber sen i söndagskväll så jag hoppas verkligen det vänder snart för honom. På söndag är han bjuden på kalas och sedan har han gymnastik, får se om han är pigg nog att gå på något av detta. 
Inga andra planer i helgen förutom att komplettera material till inbjudningskorten till bröllopet.




Four Seasons

En tur till Stockholm med min mamma och syskon för att se Jersey Boys igår. Den var såå bra och det tyckte vi allihopa. Vi åt middag innan vi åkte hem och så hann vi in på NK en sväng och klämde och kände på lite Greta-klänningar och mamma och Jenny köpte tvålar. 

Idag tog jag en löparrunda, det blev 4 km men sista biten fick jag varva med att gå, det var ett tag sedan sist. 

Nu sitter jag i omklädningsrummet och väntar på Rasmus som har gymnastik och idag har han en ny träningsoverall på sig så han är mäkta stolt över den :).

I veckan åker jag till Stockholm i 2 dagar för fortbildning och förövrigt såg jag att minusgraderna lyser med sin frånvaro den närmsta veckan.

Var hos frissan i fredags och var bra sugen på att göra lite bruna toner i håret men min frisör avrådde mig och tycker vi  fortsätter med det ljusa till bröllopet som bestämt.

Freja hade premiär i sandlådan idag och hon var rätt nöjd om man säger så.







Brudklänning

Lite spontant efter jobbet stannade jag till vid Krinolin när jag ändå åkte förbi. För en gång skull hade de öppet och jag fick bra hjälp därinne. Jag till och med provade min första brudklänning. Väldigt speciell känsla.
Nu är upplägget som sådant att jag skickar över bilder till sömmerskan som i sin tur ritar ett mönster för tillverkning och då blir klänningen precis som jag vill. Hon står för alla justeringar (om det behövs) och så tar hon mått och jag kan prova där m.m. Detta känns tryggt och bra!

PS Det är inte klänningen på bilden jag ska ha utan denna provade jag bara för det bör man ju göra :). Ds




Färgtema

Bröllopsplaneringen har börjat snurra igång igen och vi har gjort ett första utkast av inbjudningskorten och bordsplaceringskorten. Det blir riktigt bra att jag tycker att det visar tydligt på hur vi vill ha det. Klänningen ska beställas inom några veckor och det kommer ju bli en riktig nagelbitare att vänta på den. Färgtemat på bröllopet kommer vara gult och grått.



 

 


Februari

Dagarna går i rasande fart och förra veckan var jag sjuk några dagar också. Men nu är jag frisk och ikväll ska jag åka och träna. Längtar tills jag kommer igång att springa igen och får upp konditionen lite.

I helgen var vi på Ikea för att köpa en ny säng till Rasmus men vi kunde inte bestämma oss för vilken så vi avvaktar lite. Ska hålla lite koll på Blocket också om det dyker upp något.

 

Rasmus växer så det knakar och det känns som om han har vuxit 10 cm på väldigt kort tid. Helt plötsligt var i stort sätt alla kläder för små. Jag och Rasmus åkte iväg och köpte nästintill en helt ny ”garderob” åt honom och han var så tålmodig och provade och fick välja vissa plagg själv.

Julius är så gosig just nu och jag får alltid ett leende på läpparna när jag tänker på hur söt och charmig han är. Freja ratar lagad mat, både färdigköpt och hemlagad, jag som gjorde mig till och köpte färska kryddor, stod och mixade och serverade fint men lilla damen skickade i stort sätt tallriken rakt in i köksväggen. Får Freja själv bestämma vill hon helst ha välling och gröt hela dagarna så nu har vi köpt ersättning igen som hon får någon gång per dag. Hon älskar mellismat som smörgås med leverpastej, yoghurt, banan etc men det är just den lagade maten som hon inte vill veta av.

 

Imorgon slutar jag lite tidigare då Micke ska iväg på intervju och på fredag ska jag till frissan, wihoo! Perfekt inför lördag då jag åker till Stockholm med mamma, Jenny och Robert och ser på Jersey Boys.

Längst ner ser ni bild på våra pseudotvillingar tillsammans och även en bild på tidigare "matsalen" som nu har blivit mysrum/tv-rum. Nu utnyttjar vi verkligen kvadraten på nedervåningen bättre och barnen har mkt mer plats för sina leksaker mm.







 


RSS 2.0