Sluta med nappen

Nu är det dags att börja vänjas av med nappen. Inget mer på dagarna utan bara när Rasmus ska sova. Om han har varit duktig och varit utan nappen får han en sten att lägga i glasburken. När den är full ska vi åka till leksaksaffären och köpa en helikopter som han önskar sig.




3-årskalas

Vi är så nöjda med Rasmus barnkalas och jag tror gästerna håller med :). Vilken tur vi hade med vädret! Det har sett mörkt ut på prognosen och igårkväll flyttade vi bord och dukade långbord i vardagsrummet. Men på förmiddagen sprack det upp och vi har kunnat vara ute istället, så himla bra, precis som vi ville ha det. Barnen har lekt i trädgården och busat massor i lekstugan.
 
 
 
 
 
 
 

Inför barnkalas

Förberedelser i full gång...



lördag

Igår var vi inne i stort sätt hela dagen :/, jag får abstinens. Tur att Maud och grabbarna kom "förbi" på eftermiddagen och livade upp det. På förmiddagen idag hann vi precis ut en halvtimme innan regnet kom igen. 
Nu har jag precis bakat en drömrulltårta som blev så himla god. Smakar precis lika gott som den som pappa brukade baka när jag var liten.
Idag ska jag också göra en tårtbotten, chokladmuffins och lite fruktsallad. Vädret ser inte så lovande ut inför barnkalaset imorgon kl: 11. Vi får vara inne och röja och ha dörrarna öppna så att barnen kan springa ut mellan varven om det slutar att regna och åska.
Nu blir det en kopp java för min del, från bryggaren, mina kapslar till min Nespresso är slut, förhoppningsvis kommer de senast på tisdag. Rasmus och jag ska sätta på en film och mysa lite, idag ska han inte sova på dagen så då passar det bra att bara vila och ta det lugnt lite. 
 
 

Pyssel pågång

Vad ska nu detta bli? Några gissningar?




Fotbollsdressar


Den blå är Julius och den hallonrosa är Rasmus. Färgerna stämmer så bra in på killarna.


tisdag

Full rulle med gäster och födelsedag igår. Det blev så bra (trots misslyckad chokladtårta) och Rasmus var så glad. Julius och Rasmus fick varsin fotbollsdress av Jenny och Robban. Jag vet inte vilka "lag" det är men på den ena dressen står det Ronaldo och den andra Chelsea. Jag ska visa någon gång. 
Just nu är Rasmus på dagis och det hade gått bra att lämna imorse. Han hade med sig en stor fruktsallad med melon och jordgubbar och grejer i som han skulle bjuda på.
Julius somnade som en stock i bilen efter vaccinsprutan som han fick på BVC för en stund sedan. Jag kände mig lite spänd innan och trodde det värsta men det gick jättebra. Han blev lite chockad först och grät lite (såklart) men inte alls så mkt som jag hade föreställt mig och det gick över jättefort. Lilla snutten, tur att vi hade med napp och snuttefilt. Julius sov hela natten utan att äta och han vaknade kl 7 och då gick jag upp med honom, Rasmus kom upp en kvart senare. På förmiddagen gosade jag och Julius ner oss i stora sängen och sov i 1,5h, så himla skönt. I och med att Julius är så nöjd och sover så bra osv blir det inte att man sover med honom på samma sätt, han sover ju alltid i spjälsängen vilket är bra iofs.
 
Troligtvis har jag fixat barnvakt mellan 16-18 (tills Micke kommer hem) och jag hinner ner på stan och träffa tjejerna, det var så längesedan så jag vill inte missa denna träff.
 
Igår kom leverans från Linas matkasse och jag känner mig väldigt upprymd att prova alla recept. Allt kött var svenskt och mkt var ekologiskt. Här ser ni matsedeln som följde med.
 
 
 
 
 

Rasmus 3 år

Vi smög upp för trappen med frukostbricka, tända ljus och paket och då öppnar Rasmus sovrumsdörren och överraskar oss istället :). Vi fick improvisera och började sjunga för honom. Nu på morgonen har han öppnat paket och just nu hjälper han till med att skruva ihop kickboarden.
Redan igår fick han en annan present, en springcykel som vi fäste dekaler på, Ducati såklart.

Kusinerna från Järpen skickade paket med nya djur som Rasmus älskar. Nu har han hela pandafamiljen och så fick han koalan också.







Revenge




Buhu

Det blev bara skit av min chokladtårta, nu vill jag bara gråta. Räddade en liten bit eftersom jag har lovat plutten en chokladtårta. Men ni ser ju hur det ser ut?!? Jaha, dags att börja fundera på en ny tårta så att gästerna också får nått till fikat. Det blir nog en hederlig "lika delar" med vaniljsmak.




Hej

Bakar tekakor för fullt och sedan är det dags att göra en chokladtårta. Rasmus vill ha det på sin födelsedag imorgon. Förstår ni?!? Rasmus blir 3 år imorgon! Vad händer? Snart börjar han skolan!! Typ.
Vår midsommar blev så himla bra och vi var ute i stort sätt hela kvällen. Hängde i trädgården, lekstugan, spelade fotboll, hade musik ute, solen som sken in mellan ekarna och björkarna. Ja jag kan inte låta bli att säga det igen, men vi är så nöjda med vårt hus, trädgård, läge och planlösning, wihoo!

Igår var vi hos Emma ock Daniel och gjorde buffé och plockmat av rester och det blev så gott. Parmaskinka, melon, krustader och grejer.

Nu ska jag fortsätta med baket här, ciao!




Trevlig midsommar!

Strax kommer gästerna och jag har bakat en schweizernötkaka. Buketten har jag och Rasmus varit i skogen och plockat.
 



Change of plan(es)

Rasmus var glad när han gick till dagis idag i sin nya Planes-tröja som han fick av momor igår när hon´var här och gratulerade honom. En sån som Elliot brukar Rasmus säga trots att han inte har sett Elliots Planes-tröja. Han ville ha håret som Elliot också (nya idolen ;) ), men det var lite för långt (trots nyklippt) för att få luggen att stå upp, attans. Jag gjorde så gott jag kunde med lite vax.
 
Igår kom det hem mkt fotografier i brevlådan som jag har beställt. Känner mig duktig. Det är så lätt att beställa och inte kostar det många kronor heller. Det är bara det att man gör det för sällan, man orkar inte sitta och bläddra igenom allt. Nu lovar jag mig själv att jag ska välja ut guldkornen minst 1 gång per helvår och framkalla. Det är så värt det. Att kunna sitta och bläddra i ett album istället för att titta på de digitalt. Micke tycker vi ska köpa varsitt album till killarna och börja klistra/sätta in bilder så att de har varsitt, en mkt bra idé. Själv vill jag skapa nån form av fotovägg här hemma men vet inte rikigt hur den ska bli. Att sätta fotografier upp för trappen känns lite gjort så jag ska hitta på något annat tänkte jag.
 
Imorgon blev det lite ändring av planer men på em/kvällen kommer Emma och Daniel med barn hit och grillar och midsommarmyser med oss (i kylan). Typiskt att det inte ska bli så varmt, hade ju hoppats på att fylla upp den nya (Planes) poolen som Rasmus också fick i present igår.
 
 

Älska kaksmet




Fler hyllor till lekstugan

Att röra runt i en färgburk är bara för härligt.




Rostbiff

Jösses vilken god rostbiff jag sitter och mumsar i mig med sallad och kokta ägg. Inköpt på Östenssons.




Första strykningen av grått



På denna sida av lekstugan tänkte vi ha två luckor istället för fönster. På insidan av luckorna sätter vi eller målar med griffelfärg så att man kan skriva vad som finns att "köpa" i kiosken :).

5 månader

Julius blir 5 månader idag och det firar vi med att första tanden tittar fram, känns som en liten nål i munnen, aj. 
Nu ligger han i sin spjälsäng och sover för natten.






Hejdå 70 kilo!

Nu är vi hemma efter en tur på Tornby. Rasmus blev så fin i håret och fick rosa sprayfärg. Micke var iväg och tvättade bilen och jag köpte en så snygg bikini, på KappAhl av alla ställen. Ingen minimalistisk bikini direkt men jag föll för denna direkt. Lite tantvarning kanske men hey jag är ju en tvåbarnsmor över 30 år. Nu sover pojkarna och Micke och jag ska också ta och vila en stund.
 
 
 
 

Premiärtur 2014

Jag började min dag med en pw på 5 km, love it! På fm träffade Micke en vän från Ducatiklubben och de tog en skön hojsväng. Jag blev så sjukt sugen på att köra jag med så jag lånade Mickes mc och tog en egen runda när han kom hem.. Var väl ute sisådär 6 mil och det var lika gött som jag hade föväntat mig. Nu måste jag lämna in min mc på service så kan jag köra på den istället. 
 
Nu är lekstugan skrapad och imorgon ska vi åka och köpa färg, den ska bli grå med vita knutar i samma nyans som husen är målade i. Men först börjar morgondagen med en klipptid för Rasmus.
 
 

Helg

Mamma och jag fick igång gräsklipparen med lite hjälp från grannen. Samma granne som hjälpte mig när jag inte fick vattenslangen att fungera genom att räta ut slangen, crap!

Barnen sover, ja ni hörde rätt, Rasmus somnade sittandes i soffan framför Björnbröder precis. Men det ska nog gå ändå, full fart ikväll när vi väntar grillgäster med barn så då behövs energi.

Jag kör på Batman-outfit grillkvällen till ära. Köttet är marinerat och strax kommer mannen i huset hem.




Vindjackor från PoP

Fyndade varsin jacka till pojkarna på rean, halva priset är en bra deal.




Nu tar vi helg!

Sista dagisdagen för denna vecka och vi tar helg. Rasmus sov när jag hämtade honom idag och hade inte sovit färdigt om man säger så. Det slutade med att jag fick dra dubbelvagnen med svängbara hjul, en unge som får solen i ansiktet och med en arm dessutom upp för en brant backe, samtidigt som jag hade Emmaljungan med fasta hjul i släptåg i andra armen, lastad med Rasmus, i värmen. Puh! Tålamodet prövas varje dag och jag måste säga att jag har blivit riktigt tålig och tar det för vad det är. Det gäller att inte ha bråttom någonstans eller hetsa upp sig för småsaker, ge med sig för -Kaaan sjääälv! och låta honom lära och växa av erfarenheterna.

Här får du en blomma mamma...

 

Lite lekstuga






Namncermoni

Idag har vi varit på Ebbes namncermoni, och det var riktigt trevligt. Att Maud sjöng för Ebbe var väldigt fint ❤️. 

Planerar lite inför morgondagen för att få den så effektiv som möjligt. Det är mkt man vill hinna med och 2do-listan försvinner aldrig.
Jag och Rasmus börjar dagen med att handla mat iaf och under tiden får Micke och Julius skruva inredning i lekstugan. Sen ska vi åka till tippen, fixa lacknafta (förhoppningsvis går färgen bort som jag har drällt med på golvet i lekstugan), kicka igång lilla Alfan som ska säljas, tvätta hojjen och sedan ska vi tillbringa kvällen hos Jenny och Miche med barn.

Om några veckor kommer första leveransen av Linas matkasse (barnkassen) och jag har höga förväntningar. Så himla skönt att få maten levererad till dörren med tillhörande recept.




Finkläder

Jag är inte så förtjust i kläder med krage  till pojkarna, dvs pikétröjor och skjortor. Tur att det finns så fina skjortor med murarkrage istället! Idag har vi varit en sväng på Tornby (I know, fel dag!) och handlat lite finkläder till pojkarna. Varsin murarskjorta, tunna linnebyxor till Jules och tygskor till Rasmus. Vi var väldigt effektiva och kom därifrån med livet i behåll.

Nu sitter vi i bilen igen och ska tillbringa em/kvällen hos Emma och Daniel, trevligt ❤️.





Ducati kidswear

Hur coola är inte dessa kläder från Ducati? Det vore nått till grabbarna.
 
 
 

Rosa och mera rosa

Rasmus ville helst ha väggarna rosa i lekstugan men jag fick honom att nöja sig med att måla hyllplanen rosa. Här har vi målat precis och Rasmus är jätteduktig på det, han har varit med några gånger nu.






Kalasdags

Det vankas 3-årskalas om några veckor och vi ska posta inbjudningskorten idag till Rasmus vänner som han vill bjuda. Inte helt otippat att Rasmus valde kort med vilda djur.




Allergicentrum

Nu har vi varit på allergicentrum ned Julius. Han fick en optichamber utskriven med tillhörande medicin mot förkylningsastma. Förhoppningsvis kan vi vänja honom vid denna direkt så behöver vi inte strula med kompressorn.
De gjorde pricktest på honom och testade både mjölk, soya och ägg. Han blev något röd på ägg men inget som blir något mer med. Vi ska tillbaka om några månader och då testar vi bl.a. ägg igen.




Åhh

Blir helt knäsvag varje gång jag ser denna soffa, I want it so badly. Synd bara att vi inte har någon plats för den, eller??
 
 
 

Förmiddagspromenad (i spåret jag inte trodde fanns)

Jag håller ett tempo på ca 9min/km, helt ok om jag får säga det själv.




Födelsedag

Stort grattis till Micke som fyller år idag ❤️. Du är världens bästa, puss!




Morgonpyssel

Hittade en gammal väggkalender med vilda djur. Klippte till några motiv och ramade in. Jag tror Rasmus kommer gilla dessa :). Perfekt till lekstugan!




måndag

Mickes familj har varit här idag på middag och jag hade bakat en morotskaka till efterrätt. Mari hade med en chokladkaka/tårta så dessert var ingen bristvara. 

I em/kväll har jag varit ute i lekstugan och målat och målat så nu är insidan färdigmålad, wihoo!






Det förflutna

Man ska glömma och förlåta inte komma ihåg och gråta. Jag önskar det vore sant. Jag kan varken förlåta eller glömma.



Full fart

Dagen började med Novas 3-årskalas och det var riktigt trevligt. Barnen lekte och busade och var på skattjakt. De hade lånat Novas dagis så det var perfekt miljö för barnen. 
Uncle Mike är här och han och Micke jobbar med lekstugan. 
Provade nyss att sätta Julius i sittdelen på vagnen och han gillade det skarpt. Perfekt att jag ofta har både en liggdel och sittdel med mig så kan jag enkelt sättta Julius där istället men vill inte sluta med liggdelen än, det känns för tidigt.






RSS 2.0