Mission complete!

Tina bjöd på jättegod lunch idag och jag blev mäkta imponerad över deras inbygda kaffemaskin i köket. Mysigt att träffas sådär och barnen verkar uppskatta det också.

Fick lämna tillbaka babysittern och fick pengar tillbaka, mange takk! (Hade med kontoutdrag). Rasmus har hängt med runt idag och provsuttit ett antal varianter och tillslut fastnade vi för Babyproffsens "egna" babysitter, en enkel variant som kostade hälften så mycket som den innan. Den ser inte mycket ut för världen men han satt bra i den och den gungade skönt. Köpte till en lekbåge med lite nallar också. Var även inne en sväng på Ikea och Ikanohuset.

Fredag fredag fredag

Äntligen är utomhusbilderna tagna inför kommande försäljning. En kille vid namn Marcus från Skandiamäklarna var här för en stund sen och fotade. Det blev ett väldans spring efter katter hit och dit då vi hade glömt att stänga in dem i sovrummet.
Tittade ut genom köksfönstret nyss och såg att Tindra låg och solade på elskåpet mitt över gatan, var tvungen att ta en bild på henne, hon är inte alltid så lätt att fota.
Strax ska jag åka till pastorexpeditionen i Lambohov för att hämta ut nycklarna till församlingshemmet inför söndag. Sen är det lunch/fika hemma hos Kristina i Jägarvallen, mysigt.
Jag köpte en babysitter på Jysk som Rasmus har använt ett tag men jag är så himla missnöjd med den. Så till Jysk ska jag åka sen för att försöka lämna tillbaka den utan kvitto! Wish me luck :). Jag borde aldrig köpt en babysitter på medar utan en som är självgungande från ryggen, much much better!

Fina dag

Var tvungen att ta en bild på mina fina blommer jag fick igår, lovely!
Idag har vi varit på BVC och fått de första vaccinationssprutorna, några tårar kom det från flera närvarande. Fina fina höstdag med strålande sol, min bästa årstid. Man blir pigg av den höga krispiga luften och löven har fått fina färger.
Bullbak har stått på schemat idag, de blev väldans goda men jag är inte riktigt nöjd med utseendet, men hey vad kan man begära.
Imorgon är vi bjudna på lunch i Jägarvallen och det ska bli riktigt trevligt.

1. Ska bläckan flyttas nu??
2. Jag har ingen hatt, måste införskaffa.


Falsk fläder?

Idag har Micke och Judy träffat Rasmus för första gången, Micke for iväg till medelhavet och har jobbat på en båt i tre månader så idag fick han äntligen se honom i verkligheten. De bjöd på lunch och fika och jag fick jättefina blommor, tack snälla!


Marabou mjölkchoklad

Idag har vi varit på Öppna förskolan och Micke var med och sjöng och dansade med Rasmus ♥. Novas pappa var också med, tummen upp för papporna idag :). Jag, Kristina, Emma och Maud har ätit lunch och fikat ett antal timmar men nu ikväll har jag haft fullt upp med en ledsen liten kille. Nu sover han sött i vår säng och jag har precis blivit klar med maten.
Imorgon ska jag få sovmorgon, sola på Meddo och klippa och färga håret, jag längtar redan. Ska också passa på att baka lite är tanken.

Vid protesfabrikens stängsel ♪ ♫

Söndag, M jobbar och jag och Rasmus har precis kommit in från en långpromenad. Idag händer det inte så mkt, vilket kan vara skönt ibland. Jag borde baka lite inför söndag nästa vecka men det är inte alltid lätt med en liten som vill ha uppmärksamhet och bli buren. En annan dag. Klänningsproblemet jag hade är löst nu och jag hittade en klänning i garderoben som jag aldrig använt :). Kånken är beställd och det blev den numrerade jubileumsupplagan i färgen svart med beiga läderdetaljer. Den marinblå var slut på lager överallt.
Bror har kommit hem från båten så nu är han ckså hemma på dagarna ett tag framöver. Ska förmodligen träffa honom på onsdag :). Nu har Rasmus tröttnat på att vända sig fram och tillbaka i sitt babygym så nu ska vi krypa ner i sängen en stund och mysa.

Grattis Rasmus 3 månader!

Pappa Micke kom hem med en present, Rasmus första par Converse.


En mini Kånken

Det är så jobbigt att inte ha någon kalender och istället skriva allt i telefonen. Hittade en hemsida där man kunde göra sin egen kalender, kanske vore nått. Idag har vi varit hemma hos Maud och ätit lunch och efter det bjöd Rebecka på fika. Hon hade bakat egna damsugare, Rocky roads och brownies :). Rasmus ska få en mini Kånken att ha på vagnen som han sen kan ha på ryggen när han går till dagis, frågan är bara vilken färg jag ska köpa. Jag gillar ju den sista såklart (Det är en jubileumsfärg).

Förberedelserna fortsätter...


Borta bra men hemma bäst

Hemkommen från en trevlig tripp till Vadstena med jobbet. God mat och intressanta visnigar både på Landsarkivet och Vadstena slott. Allt hade gått bra med Rasmus hemma (som väntat) och jag har längtat jättemkt efter mina boys ♥. Nu har vi varit och storhandlat och jag har jagat mörkblå babyConverse både på Stadium och InterSport utan framgång.

Tuesday gathering

Rasmus polare Zigge, Theodor, Gustav och Elliot har varit på fika hemma hos oss idag. Bebisarna är för små för att äta kladdkaka med vispgrädde så mammorna fick offra sig genom att äta ;). Det blev rätt fullt i hallen med alla barnvagnar. Kladdkakan blev hyffsat bra och jag följde ett av Leilas recept. Det hittar ni här. Imorgon bär det av till Vadstena med jobbet för min del och jag kommer hem på torsdag igen. Rasmus ska vara hemma och mysa med sin pappa som har tagit föräldraledigt.

Tummen upp för att de räddade kattungen som satt fast i ett rör och inte vågade komma ut i Göteborg idag, läs mer om detta här.

Dopinbjudan

Vi har valt att bara bjuda nämaste familjen på dopet och såhär blev inbjudningskorten som Laila hjälpte mig med. Jag fick de precis som jag ville, äggskalsfärgade, fyrkantiga som man öppnar uppåt, prefekt!


New week

På förmiddagen idag har vi varit på Öppna förskolan och nu har vi precis kommit in från en lång promenad tillsammans med Rebecka, Elliot, Lotta och Gustav. Ikväll när M kommer hem ska jag ut till Ikano och ta några timmar där för att hitta någon klänning att ha på mig till dopet. Jag har hittat några fina som jag ska gå och prova. Förresten beställde jag den gula klänningen med knappar från Asos och den var inte bra, den kändes helt fyrkantig och stor och konstig längd och jag fick känslan av att jag var på väg till en maskerad.

En sneak peak:

Sunday baking

Var ute och kände på vädret förut och vi hade tur som inte fick något regn på oss. Har varit riktigt huslig och bakad hålkakor och gjort spagetti med köttfärssås. Rasmus har sovit en stund på vår säng och nu ligger han i sitt babygym och låter inte alls för road.
Jag vet några tjejer som vill äta cupcakes med nutellafrosting så det måste vi ta snart!

En dag i Göteborg

Hade en toppendag med syrran i Göteborg igår och vädergudarna var med oss som Håkan Hellström sa. Han är riktigt bra faktiskt och efter att kört igenom ett antal av hans skivor i bilen på vägen ner kunde jag flika in här och där under konserten. Det var runt 20 000 personer på Liseberg så det var lite crowded mot slutet. På em var det lugnt och vi bestämde oss för att åka Balder. En gång och aldrig mer säger jag. Jenny (som har åkt den tidigare) skrattade hela tiden och blev riktig snygg på fotot som de tar när man åker. Jag däremot blev inte lika snygg, jag såg helt förvriden och skräckslagen ut, det kändes som fritt fall i varje backe och det fanns inget att hålla sig i, men nu har jag iaf provat den. Vi var även inne i stan en snabbis och åt en stooor räkmacka, mycket gott.


För sent för Edelweiss ♪ ♫

Strax åker jag till Göteborg och kollar på Håkan med alla andra ungdomar ;). Jag lyssnade på lite Håkan-låtar här hemma men jag har svårt att höra vad han sjunger, kanske för låg volym på förstärkaren?? Micke säger att jag innehar fel ålder för att höra vad han sjunger ;p.

Spontanitet

Imorgon åker jag och storasyster Jenny till Göteborg - Liseberg för att kolla på Håkan Hellström som gör sin sista konsert för i år på hemmaplan. En liten tjejtripp och jag är säker på att vi kommer få grymt skoj :).


Dagens "lilla" outfit

Beatles t-shirt och khakifärgade baggy chinos, under har vi linnebody (present från mormor) vilket är ett mycket praktiskt plagg.

Mera fika

Jag bidrar med en äppelpaj till dagens fika. Vi ska till "Lotta på min gata" :).

Update:
Jag provade att göra egen vaniljkräm till pajen och det blev riktigt bra.
Jag använde mig av Angelicas recept på vaniljkräm. Det är hon som ska göra doptårtorna till oss.
Receptet är följande:
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
3 st äggulor
1 msk äkta vaniljsocker
  • Vispa grädden ganska hårt.
  • Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
  • Vänd ner grädden i äggblandningen. Vispa sedan lite till.
Jag anväder detta vaniljsocker:

Storm!

Klänning är beställd och det blev ingen av de ni tyckte..undrar hur detta blir? Är lite tveksam i mitt val men annars får jag skicka tillbaka.
Idag har vi varit på babymassage och efter det har jag, Emma, Maud, Kristina och Lina fikat, det blir mycket fika om dagarna och imorgon ska vi träffa två andra tjejer med tillhörande bebisar.


Klänning

Yes! En anledning till att köpa en ny klänning :). Nu har jag varit inne på Asos och hittat flera objekt, vilken ska jag välja?! Jag älskar de sista klänningarna (från Nelly) men tyvärr blir de för korta tror jag ;(. Jag är tokig i klänningar och blir helt sjuk när jag hittar såhär många snygga och de flesta finns i flera fina färger, åååhh. Som ni märker av bilderna är jag ingen v-ringad person utan gillar klänningar som går upp i halsen, gärna med krage.

Dopfotograf

Nu ska bästa Laila fota på Rasmus dop :). Vi får skapa en ny trend då jag inte tror det är så vanligt med dopfotografer.
Jag och M var hos henne och gjorde en gravidfotografering och sen fortsatte det med en nyföddfotografering på Rasmus när han bara var 7 dagar gammal. Nyföddbilderna använde vi till dopinbjudningarna som Laila också hjälpte oss med. "Babyns första år" är bokat och det innebär att Rasmus kommer att fotograferas vid 3, 6, 9 och 12 månaders ålder. Ska det fortsätta såhär så kommer Laila fotografera på Rasmus student tillslut :).

Vart är Texas?

Trodde Texas var försvunnen förut men han är återfunnen nu! Det som var väldigt oroväckande var att Micke och jag hade rensat massor i trädgården och slängt massa grejer i svarta sopsäckar, katterna var ute med oss hela tiden och Texas gick omkring på påsarna. När vi inte hittade honom började vi tro att han kanske hade åkt med i någon påse!!! Micke var ute och kollade i de slängda sopsäckarna och kollade även förråd och garage, men ingen Texas. Hur som helst hittade vi honom sovandes i sin korg under Rasmus säng, han undrade nog varför vi hetsade omkring och ropade på honom ;).

Dopsamtal

Idag har vi varit på dopsamtal i Slaka kyrka där Rasmus ska döpas. Prästen var jättebra och vi gick igenom "programmet" inför dopdagen. Nu har vi valt psalmerna (21 & 289) och faddrar och ljusbärare är utsedda. Frågan är bara vem som ska bära korset? Vi måste utse EN fotograf under tiden i kyrkan då för många blixtar kan komma att störa. Efter cermonin kan alla komma fram och ta bilder. Jag kommer hålla ett tacktal och Jenny kommer att läsa en dikt. Elin och Philip kommer sjunga och spela gitarr i kyrkan. Det kommer bli jättefint och vi har valt en låt av Bo Kaspers orkester som passar jättebra, jag är så glad att de vill framföra den!

Kaffe!!!

Jag har börjat bli lite smått beroende av kaffe, det är ju såå himla gott! På bilden nedan visar jag en sneak peak på mitt lilla projekt. Jag måste också passa på att tipsa om en jättehärlig stickad (obs! ej sticksig!) tubsjal från Gina. Den finns i massa fina färger och jag köpte den i färgen Tobacco Brown (såklart) men jag skulle gärna vilja ha den i  färgen Olive night och Pale Mauve (gammelrosa), kostar endast 99:-.

I like it!

Wct-tröja till mig från HM.

Shoppingdag i Norrköping

Fleeceoverall - check!
Babygym som inte är av trä - check!
Badankor - check!
Rasmus har fått fina presenter av Annie i form av sparkdräkt och mössa med matchande vantar, tack tant Annie! ;)

Vaknar med ett leende

Rasmus sov många timmar i streck i natt, bra jobbat! Om en stund ska vi på babymassage och efter det åker jag till stan och lämnar killarna hemma. Jag ska fika med tjejerna på Steve´s och innan det tänkte jag smita in på Kami och se om någon har tid att klippa min lugg. Om jag hinner ska jag även bort till Polarn & Pyret för att köpa en fleeceoverall till Rasmus och in på en syaffär för att köpa turkost sidenband till en grej jag håller på med.
Just nu går det i ett och jag gillart!

Stickat till "lilla" garderoben


Dopklänningen

Jag har fått hem klänningen och den blev precis som jag ville! Mellanlång kortärmad klänning i 100% lin med ljusblå rosett. Rasmus namn och dopdatum broderat på nedre delan av kjolen. Han kommer bli så himla fin!


HM - Sophie´s diner

Jag älskar dessa söta kökshanddukar från HM, jag har en tidigare i turkost och nu har den kommit i två nya färger så jag var tvungen att slå till!

Tack för kicken!

Tog en tur på Mickes hoj precis. Jag har lite svårt att erkänna det men den hojjen är fantastisk. Den känns mycket lättare och rappare än min och sen får han + i kanten för det nya styret och mini-backspeglarna, bra där! Nu ska vi göra grekisk sallad med goda oliver.


Nattblogg

Som nybliven småbarnsförälder är man vaken lite mer på dygnet och att inte sova lika många timmar i streck som man brukade göra har blivit en vana. Men att gå upp mitt i natten är helt ok när man får små leenden tillbaka, då är allt förlåtet och man gör det gladligen. Skönt att man är två och kan dela på ansvaret och stötta den andre när det känns lite tungt. Igår kväll blev jag behandlad som en prinsessa av min fästman och fick fotbad, en stor kopp gott kaffe och iskall marabou mjölkchoklad, precis som det ska vara :). Det gäller att ge och ta och jag vill ge en eloge till alla ensamstående föräldrar därute.
Godnatt!

Lek!


RSS 2.0