Bra söndag

Idag har mamma varit här och hälsat på. Rasmus är så glad i henne och han längtar efter att få sova över hos mormor :). Mamma har hjälpt mig att sortera i all oreda i mittenrummet och så tog vi en sväng till Blomstertorget i nya bilen. Vi var ute och gick en sväng i det fina vädret och Rasmus sov middag ute i vagnen.
Micke har målat på garagen och jag har fått två maskiner kläder tvättade.
En bra dag helt enkelt.




Baka baka

Nu är jag och Rasmus precis klara med mandelbotten till schweizernötkakan som vi ska ha som efterrätt ikväll.
Maud, Tobbe och Zigge är det som gästar ikväll och det ska bli så kul att träffa dem.
Igår hjälpte Rasmus till och baka pannkakor och ska det fortsätta i denna takt måste jag nog snart köpa ett förkläde till honom.

Strax ska vi krypa ner i sängen och sova  middag, mys.





Trehjuling

Rasmus tog sitt varv runt lekparken på sin trehjuling när vi kom hem från dagis. Han är så gullig när han gör det och jag sprang hack i häl. När han kommer hem igen går han med på att parkera cykeln på gräsmattan, och tur är det då saker och ting som inte blir som han vill kan sluta i ett riktigt utbrott ibland. 

Kan nog tycka att han får bestämma en hel del hemma så det gäller att verkligen hitta bra tillfällen/orsaker att säga nej, vara konsekvent och ta fighten.
Det är lättare som förälder att säga ja än nej men jag tror att ett nej då och då resulterar i ett tryggare barn. 
 
 



Vecka 25

Tiden går ganska snabbt och magen växer på bra nu. Lillebror lever rövare i magen och sparkar och har sig varje dag. Bebisen är ca 30 cm lång nu och jag har snart gått ca 60 % av graviditeten. Beräknat förlossningsdatum är den 14/1 men om det blir ett plannerat snitt i Norrköping så kommer lillebror tidiagre än så.
Jag ser fram emot att gå hem i mitten av december och bara ta det lugnt de sista veckorna, perfekt i julstöket.

Idag var vi hos barnmorskan och tog blodprover, mätte magen och lyssnade på hjärtat ❤. Alla värden såg bra ut och blodtrycket låg på 110/60 vilket också var bra. SF-måttet var 24 och det var helt i fas. Allt är så normalt ;).

Ordning på torpet

Micke var hos oss i söndags och hjälpte Micke att golva vinden. I många timmar höll de på och bra blev det! Stort tack för all hjälp. Nu ska det bara sorteras och sedan bäras upp grejer, skönt! Snart får vi ordning på extrarummet så att jag kan få ut de stora byråerna som finns där inne och ställa in min senaste 50-tals möbel som lillebror ska få ha i sitt rum med leksaker och barnböcker i. Längtar efter att ha kommit så långt att vi kan börja sätta färg och tapeter på väggarna där inne. När vi flyttade in i huset målade vi hela huset vitt och gjorde allt grundarbete med väggar, tapetskarvar osv så nu är det bara att smälla upp en tapet när man har bestämt sig.

Några av mina favorittapeter just nu är dessa två från Ferm Living.

 
 
 

Old buildings and houses

Jag har a thing för gamla övergivna hus och ladugårdar. Desto mer trasiga och elendiga de ser ut ju mer nyfiken blir jag. Skulle gärna vilja ta mig in och undersöka stället och ta reda på historian om just det huset/byggnaden, vilka som bodde där eller vad byggnaden användes till. Kanske hitta gamla fotografier eller liknande.
 
Igår när vi nästan var framme i Hällefors åkte vi förbi ett övergivet godståg mitt ute i skogen som stod på en igenvuxen spårväg, jag blev nyfiken. Vissa av vagnarna var helt och hållet igenrostade och jag tyckte mig se en tjusning i allt detta. Solen sprack fram genom träden och det var verkligen jättefint ute. Vi stannade bilen och åkte in på en smal grusväg för att komma så nära tåget som möjligt. Spåret var nedför en brant slänt så jag vågade mig inte ner där utan gummistövlar och med risk att jag inte tog mig upp igen. Typiskt, det hade blivit en riktigt bra bild på det hela bara jag hade kunnat komma lite närmare.
 
Häromdagen hittade jag en blogg där några personer åkte runt och tog sig in i gamla byggnader och tog mycket häftiga bilder på detta. Tyvärr har jag tappat bort blogg-adressen och har dessvärre inte lyckats googla fram den igen. Om någon vet vilken blogg jag menar får ni gärna skicka mig en länk.

Kvalitetsfredag

Så skönt att hämta Rasmus strax efter 15 istället för kl 17 ifrån dagis. Inte behöva känna stressen med mat, bad och kvällsfix så fort man kommer innanför dörren. Igår när vi kom hem tog vi en filt och la oss under eken i trädgården och bara pratade och myste, kvalitetstid! Vi gick även en sväng till lekparken och busade i trädgården. 
Grannen var över och sa hej och undrade om vi var intresserade av att köpa deras lekstuga. Om vi är?!? Gärna :). Den behöver bara målas om men det gör jag gärna ihop med Rasmus ;). Vi får köpa den för ett mkt bra pris också. 
Åh vad kul att få göra fint i lekstugan och kanske sätta upp nån blomlåda och en liten fågelholk.

Just nu är vi på väg upp till Hällefors för att eventuellt köpa en bil och Rasmus är hos farmor.




Busunge

Rasmus har blivit väldigt duktig på att cykla på sin trehjuling. Och snabbt går det! 
Igår när vi kom hem från dagis hann jag bara ställa ifrån mig vagnen utanför dörren och skulle precis låsa upp när jag i ögonvrån ser Rasmus dra iväg på sin cykel. Jag tänkte att han kommer nog strax så jag började packa ur vagnen. När jag hade burit in allt och han fortfarande inte var tillbaka började jag gå mot lekparken och ropa på honom. Inte i lekparken heller fanns tillstymmelse av min unge. Helt plötsligt hör jag hur han ropar på mig och då är han på andra sidan på väg hem igen. Han tog alltså ett varv runt lekparken och x antal hus på denna korta stund. Det gick undan för min busunge!
 
 



Ensamma tillsammans

Det var inte lite kläder att gå igenom hos Annie! Jösses, mkt bra grejer, bla en vinteroverall (om det skulle behövas) och massa pj´s, små byxor, ja allt. Tusen tack! Annie hade gjort jättegod Spagetti Carbonara som Rasmus åt duktigt av. Men jag kan hålla med Elliot om att det smakade liite kantarell men det gjorde ju inget :). Det måste varit den "icke" smaksatta pastan med persilja och vitlök som gjorde det.
Vi fikade på kardemummakaka med hallonfrosting, mums! Så passande då jag häromdagen hade funderat på att baka hallon och kardemumma-muffins. En bra smakkombination.
Det funkade bra med barnen ihop men Rasmus började blev lite otålig när jag gick igenom alla kläder. Rasmus slängde iväg en tennisboll som olyckligtvis träffade Alfons som satt på golvet i huvudet. Alfons blev inte ledsen men Rasmus fick ändå gå och be om ursäkt. Han kramade om Alfons och gosade lite extra med honom.
 
 
 
 
 

Det ska vara Änglamarks ekologiska äppelmos

Det är kallt i luften idag och nu krävs det verkligen jacka.

 

Igår efter jobbet åkte vi hem till Jenny, Micke, Lova och Fanny för att umgås och äta kvällsmat. De hade gjort jättegod mat i form av regnbågslax i saffranssås med pressad potatis. Jenny hade bakat jättegott foccaciabröd till också. Det kändes som helg trots att det bara var måndag. Rasmus och Lova busade på som aldrig förr och när vi sedan åkte hem strax efter 20 var det två trötta barn som kramade om varandra. Tack fina vänner för en mysig kväll.

 

Imorgon åker jag och Rasmus direkt hem till Annie efter jobb och dagis. Det var alldeles för länge sedan! Annie har sorterat ut massa bebiskläder som jag ska få gå igenom, underbart! Det går ju åt en del.

 

Rasmus avdelning Junibacken hade gått över till Norrgården i eftermiddags på dagis och det hade gått bra. Barnen hann att vara där några timmar innan de blev hämtade av sina föräldrar. Nu sover skrutt och jag ska försöka gröpa ur en sista sked från min Nutellaburk.


One for mama too

Har märkt de senaste dagarna att jag inte kan använda mina ”handväskor” som man bara har över ena axeln då det blir snedbelastning. Det spelar ingen roll hur mkt väskan väger utan jag känner av det direkt. Bäckenet blir skevt helt enkelt. Stackars mig som var tvungen att köpa en ryggsäck.

 

 

 


söndag

Idag har jag och R varit i Motala och hälsat på mamma/mormor som är nyopererad. Vi var där några timmar och  sen åkte vi hemåt då R hade bestämt sig för att inte sova. Han slocknade efter  3 minuter efter att vi hade åkt iväg med bilen ;). 
Vi gjorde ett stopp i Tornby, och var både på Jysk, Maxi och Intersport. 
Mitt flängande och att jag jobbade extra igår har gett mig foglossningen from hell ikväll. Går omkring med pyttesmå steg och det känns som att bäckenet ska ramla isär, skööönt!! 

Nu måste jag börja ta det lite lugnare och kanske anpassa mig lite efter att jag är gravid också. Jag är bara i vecka 23 så jag har ju en bit kvar. 


Owls

Det är väl inte så otippat att lillebror får dessa kläder.
 
 
 

lördag

Nu åker jag till Norrköping för att jobba hela dagen. Saknar redan mina killar som just nu ligger och sover.
 
Beställde dessa fina skor från Ellos igår som jag fastnade för direkt. Precis nått sånt som jag har letat efter. Inga stövlar utan mer skor och inte för klumpiga. Lite Pippi Långstrump-känsla över de och jag gillar brunt skinn.
 





Underbara höst

Har lovat mig själv att jag måste ut med kameran nån dag och ta lite fina höstbilder. Får bli en dag i oktober tror jag.
Nu är iaf två saker på vår 2do-lista bokade, vinden ska golvas klart nästa söndag och nästa lördag ska vi åka runt och kolla efter en bil. Hoppas farmor kan vara barnvakt :).
 
Idag var nog första dagen jag fick till håret hyfsat bra sen efter klippningen, knepet var nog att ha i mer produkter och dra luggen åt sidan, helt ok om jag får säga det själv. Men jag satsar ändå på långt hår nu framöver, sådär om några år, buhu!
 
 
 
 
 
 
 

onsdag

Igår var Micke hemma så jag passade på att åka ut en sväng till Ikano efter jobbet då jag helt plötsligt inte hade några tröjor/toppar som passade längre, magen växer med en väldig fart.

 

Det är väldigt svårt att inte komma hem med något till Rasmus och så blev det även denna gång. Jag köpte ett par schyssta höstsneakers åt honom som var fodrade med vitt fluff i hela skon. Endast 199:- på DinSko. Skorna är inte vattentäta men då använder man ju ofta gummistövlar och sen även vinterkängorna så det fick bli dessa. Köpte även en ullsula ( no shit!) att ha i dessa och även i de nya gummistövlarna då jag tror de är liiite för stora.

På Lager157 fyndade jag en röd/vid-randig kofta till mig och Rasmus fick två par raggsockar.

 

 

Nallekorv

Titta vad Micke köpte för roligt pålägg på Östenssons. Medwurst format som björnar, Nallekorv med andra ord :). Kan tänka mig att smörgåsen blir väldigt populär imorgon vid frukostbordet.
 

Det går undan!

Dagarna och veckorna går så fort, vi hinner knappt med hälften av vad vi borde. Hinner inte ens köpa en ny bil, snacka om I-landsproblem! Och vinden ska golvas och vi vill hälsa på både mormor i Motala, farfar i Rimforsa och ett besök hos min farmor måste hinnas med. Motorcyklar ska besiktigas och bil ska säljas, mitt i allt det här så ska man hinna med sitt ekorrhjul som består av jobb, hämta/lämna dagis, handla, tvätta, städa, laga mat. Både jag och Micke jobbar 6 dagar av 7 denna vecka också så vi gör det inte lätt för oss ;).

 

Igår tog vi iaf tid till oss själva för att gå och se utställningen av Titanic i Norrköping. Det var sista dagen och vi fick stå 2,5 h i kö! (2,5 h som vi egentligen borde lagt på någonting annat). Jenny och Robban ställde upp som barnvakt och åkte in till oss från Motala, tusen tack! Det hade gått jättebra och de hade gått promenad och köpt glass och busat massor i trädgården. När vi kom hem var Rasmus nybadad och gosig och Robban hade klippt gräset! Guld värt!

 

 

Kolmården

Vilken dag vi har haft! Så himla nöjda. Perfekt väder och med gott sällskap åkte vi till Kolmården. Rasmus har pratat om det här i över en veckas tid nu och jag tror vi har kollat på alla filmsnuttar om alla djur som finns i parken ett antal ggr från Kolmårdens hemsida. Rasmus var bra påläst innan vi for dit. Höjdpunkten var delfinshowen och det var inte ett öga torrt, så fint! Rasmus älskade det och satt och klappade i händerna när delfinerna hoppade.
Linbanan över safariparken var också jättehäftig men jag trodde man skulle få komma liiite närmare djuren.
 
Både Rasmus och Zigge sov nån timme i sina vagnar och då passade vi på att sätta oss ner en stund och dricka lite kaffe och ta det lugnt i skuggan.
Aporna tyckte han inte så mkt om, han blev rädd för de och sa: "baaalli den" farlig med andra ord, vi försökte avdramatisera det hela lite men han ville inte titta på dem mer så vi gick vidare.
 
Vi stannade i en butik och Rasmus fick välja ett gosedjur att ta med hem. Det blev en noshörning och sen köpte jag en barnbok med bilder och text om alla djuren till honom. 
Rasmus var vaken hela vägen hem, helt otroligt, jag trodde han skulle slockna som ett ljus direkt.
Nu har han fått välling, tittat på alla bilder vi har tagit och sover i sin säng med noshörningen Nelson bredvid sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt till minsta garderoben

 
 
 
 
 

FYI

Det finns små sniglar i skogen på väg hem från dagis. Det gäller att inte ha bråttom.


Vad har du i kikaren?

Godkväll.
Full rulle efter jobbet med de vardagliga tingen men det har gått bra trots att jag är ensamstående till klockan 20.45, pip. Rasmus sover i sin säng och jag är helt slut, det värker och knakar lite i bäckenet och fogar men det hör till.
Har jag nämnt att jag klippte håret alldeles för kort i veckan? Så att jag mer eller mindre ser ut som en tant eller pojke, lite svårdefinierat sådär. Min lösning för stunden var att jag slängde i en hårfärg (den jag brukar ha B.R.U.N) så tänkte jag att det skulle se lite bättre ut. Och det hade det nog gjort om jag inte hade gjort tvärtom på verkningstiderna mot hur jag brukar göra, resultatet blev mer eller mindre svart...det kanske är att ta i men det är väldigt mörkt, men jag försöker tvätta ur det nu, blir nog liite bättre för var dag.
 
Nu ska jag ta mig en stor mugg oboý och ett par mackor.
Godnatt.
 
 

Blöjnytt

Ingen blöja under vilstunden på dagarna längre, varken på dagis eller hemma. Rasmus vill gärna stänga dörren om sig när han ska sitta en längre stund på pottan ;).

Mios höstkatalog

Sitter och bläddrar i Mios höstkatalog. Tummen upp för en snygg katalog. Fastnade för två canvastavlor, en med kasettband och en med en Fiat på och sen denna ursnygga soffa. Synd att vi inte har plats för soffan men tavlorna ska jag nog köpa.
 
 
 
 
 

Första klippet

Det gick så bra hos frisören. Han satt still hela tiden. Vi hade tidigare pratat om att han kanske skulle få färg i håret och han var väldigt beslutsam om att färgerna skulle vara "gåsa" (rosa) och "onaaasch" (orange), vilken tur att de hade det sen på salongen :).


Höstliga vindar

Jag älskar höst! Idag är det riktigt bra väder med sol och man känner de kalla friska vindarna.
Rasmus har precis somnat och jag ska strax göra detsamma.

Igår jobbade jag hela dagen, allt flöt på riktigt bra men jag längtade hem till grabbarna. De hade varit och storhandlat och fixat och tvättat nya vagnen. Det hade nämligen inte säljarna gjort! Den var jättesmutsig och det låg en gammal glasspinne kvar och ena facket bl.a. Dåligt. Men nu är hela vagnen skrubbad och hela klädseln är tvättad med vanish så det blev riktigt bra tillslut. Blir invigning på dagis imorgon.

I eftermiddag ska jag och Rasmus åka till Ikano. Rasmus har nämligen en frisörtid på Zigges kl 16. Får se hur det går ;). Jag har iaf bokat bilen så han kan sitta i den när de klipper honom.
Kanske blir en sväng förbi Daniel och Emma efteråt för att titta på Novas lillebror som bara är några dagar gammal ❤.

 

 
 

RSS 2.0