Rasmus 5 år!!!

Idag fyllde vår stora kille 5 år! Vi har firat hela dagen och vi startade med ett besök på Leos tillsammans med kusinerna. Rasmus fick paket, gofika, och frukost med tomtebloss och flagga imorse och Julius och Freja var inte sena med att börja fika vid 07.30-tiden. Fritt intag av socker och chokladbollar hela dagen känns det som och i eftermiddags blev det spontanfika på altanen med några kompisar som bor här omkring.
 
Vi var på djuraffären och hämtade Rasmus 2 dvägklogrodor som han har längtat efter. De är små, vita (nästintill genomskillniga) och äter fryst mat som heter blodworms, ueh!! Micke och Rasmus får sköta matningen :). Grodorna har nu klimatiserat sig i sin nya miljö och vi sänkte pumpen till akvariet betydligt då grodorna mest surfade omkring först och det var lite väl strömt.
 
Jag tror att i stort sätt alla våra grannar har varit uppe på Rasmus rum i eftermiddag, han har så stolt visat upp grodorna och från lekparken fick han med sig en hel hög med barn. Jag lät honom hålla i sina "visningar" själv och stannade kvar med småbarnen ute. 
 
Ikväll har vi poppat popcorn fortsatt med intag av socker och kollat på "Den gode dinosaurien" som killarna har fått av mormor. En jättebra dag måste jag säga. 
 
 

Onsdag i Kolmården

Vi har varit i Kolmården hela dagen och det är trötta barn i bilen. Lagom mkt folk och bra väder! Delfinshowen var riktigt bra idag och vi la upp rutten bra. Vi avslutade med några timmar i Bamses värld till barnens förtjusning. Julius hade väntat hela dagen på Bamse. 
Vi åkte alla karuseller och Rasmus och Gabriel åkte Godiståget och denna gång blev inte Rasmus rädd utan ville gärna åka en gång till 😊.
söndag

Vi har fått mkt gjort de senaste dagarna med tanke på vilket tempo vi kan göra saker i. Jag bakade bullar igår och grannarna var över på fika, dock var jag inte närvarande då för jag satt i en frisörstol på stan. Mkt välbehövligt och jag blir alltid så nöjd hos denna tjej. Det är hon som tar hand om mitt hår på bröllopsdagen och även en vecka innan för färgning och provuppsättning. 
Idag har vi varit i trädgrårdsföreningen och lekt och vi mötte upp lite vänner med barn. Vi köpte glass och matade andungar.
När vi kom hem busade barnen i trädgården och helt pötsligt hör jag Rasmus gallskrika. Julius hade kastat "sprutpistolen" till vattenslangen rakt i ansiktet på honom vilket resulterade i fläskläpp, lös framtand och mkt blod. Stackars Rasmus, det gjorde ont i hela mig att se honom så ledsen. Efter samtal med 1177, glass, kallt att dricka och smärtstillande ska vi nu ta kontakt med tandläkare imorgon. Rasmus repade sig snabbt ändå och var igång och lekte och busade här på kvällen. 
 
Ikväll kommer Mickes bror med familj till Linköping och stannar en hel vecka :). Vi har massor med kul inplanerat med dom och jätteroligt att de även kan vara med på Rasmus kalas på lördag. På torsdag fyller Rasmus 5 år! Så stor, lilla duktiga, kloka, snälla, underbara unge! Hans akvarium som han har fått i 5-årspresent är uppstartat och igång och han blev såååå glad när vi berättade för honom. På torsdag åker vi och köper 2 grodor som vi har beställt och så kommer vi köpa lite fiskar efterhand eller om han ev får någon fisk i present kanske :).
 
 

Provring

Igår hade jag en kaffedejt på stan med vår guldsmed Johan. Han hade gjort en provring åt mig och så diskuterade vi olika fattningar. Det var nära ögat att det höll på att bli en fattning i vitt guld men jag tog mitt förnuft till fånga så hela vigselringen kommer nu vara i rött guld.
Provringen ska bli lite smalare och även förlovningsringen kände jag ska minskas lite på bredden. Det blev alldeles för mkt på fingret annars. Jag blev tom sugen på att bara ha en tunn vigselring men det vore ju tråkigt kanske. I framtiden kommer vi sätta små princess runt hela förlovningsringen också, nu har jag ju 7 små princess på insidan (kanten) eller vad man ska säga så detta måste tas med i planeringen när vi bestämmer bredd på den "nya" förlovningsringen.

Nästa vecka har jag dejt med min klänning! Det blir första gången jag ser och provar den, jag är lite nervös måste jag säga. 

Vigselsamtal

Idag har vi varit i Kaga kyrka och träffat både kantorn och vår präst för att provspela in- och utgångsmusik samt gå igenom vigseln med vår präst. Det blev en riktig lovebomb och vi har pratat mkt känslor och tankar omkring, vigsel, bröllop, äktenskap. Vi gick tillbaka 12 år i tiden och pratade om hur det kändes mm när vi träffades och massor annat, detta för att Hans ska kunna göra ett personligt vigseltal till bröllopsdagen.
Utgångsmusiken lät superbra och vi kan köra på den låten vi helst vill ha, wihoo! Daniel (kantorn) som kommer spela under vigselakten förstod precis hur vi menade med ingångslåten och han kommer spela den jättefint på piano ♥. 
Vi provgick i gången och gick igenom lite andra praktiska saker. Idag kändes det så verkligt och jag tror vi blev lite nervösa båda två och redan nu lite tårögda. Hur ska det gå när kyrkan är fullsatt av våra nära och kära?? Finns det något lugnande att ta innan?!?
Tjejvättern 2016

Vi kom i mål på 5.06, hade gärna kommit in på under 5h men det får vi ta nästa år 😊. De sista 3 milen hade jag mjölksyra i låten och strax innan målgång fick jag kramp i högerlåret och skrek till rakt ut av smärta. Vakterna längs vägen såg lite förskräckta ut när de såg mig 🙈. Tårarna började rinna av smärtan och när jag såg min familj stå och heja rann tårarna ännu mer. -Heja mamma!! Skrek Rasmus  och hängde sedan en fin nyckelring med en cykel runt min hals. Jag fick så fina blommor av både mamma, Jenny och Robert som hade kommit ner till målgången ❤️. Robban, Daniel och Cilla var också nere och såg oss cykla i mål. 
När vi for iväg var mamma och mina syskon också med och vinkade av oss. Så himla gulligt!

Jag hämtade upp Jenny i Lambohov imorse och sedan var vi hos mamma som bjöd på riktigt hotellfrukost innan vi cyklade ner till stan för att hämta ut nummerlappar mm. 

En jättebra dag som avslutades hemma hos syrran med pizza och bus med barnen. Nu sitter vi i bilen påväg hem, och jag är lite trött måste jag erkänna.
Hej hej

Dagarna går i ett och häromdagen fyllde Micke år och vi sjöng och barnen gav paket, mysigt! Vi blev hemmavid den dagen då barnen hade haft feber lite från och till. Ett glädjande besked och det blev både gråt- och kramkalas. Stort tack!

Häromdagen var Micke på intervju (3:e på samma ställe) och vi hoppas på positivt besked. Imorgon ska han på en intervju på ett annat företag, vi håller tummarna.

På lördag cyklar jag och Jenny tjejvättern och det ska bli himla kul! Micke med barnen och min mamma och syster kommer ner vid målgång och ev ska syrran vinka av mig också 😊❤️. Efter loppet blir det pizza i mammas trädgård, kul med folkfest! 

Morgondagen är fullspäckad med intervju (som sagt), Julius har hörselkontroll på US och jag ska ut och äta med jobbet kl 17. Jag kommer ta bilen ner till stan och rundar av tidigt.
Förresten så ska Freja till privatläkaren Per Gemryd inne stan med sitt ena öra (Julius har också varit där) då testerna på tympkontrollen inte visade ok på ena sidan. Hoppas det blir bra av sig självt och att inga rör behövs.

Tecken som stöd TAKK

Vi har börjat med TAKK hemma (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) det är ett sätt att stödja Julius i hans kommunikation och är inte detsamma som teckenspråk men bygger på dess tecken. Detta kommer hjälpa Julius att göra sig förstådd och kunna berätta vad han vill, om han är törstig, hungrig m.m. 
Julius pratar inte mkt men kan några få ord, även om han inte pratar (sätter ihop ord) så förstår och hör han allt vi säger. Detta är övergående och när Julius sedan får sitt tal kommer han välja det framför tecken. 
Julius logoped ska prata med hans förskola och se om de kan stödja honom bättre i talet där också.
Efter sommaren kommer vi ha uppföljning hos logopeden och vi hoppas på att en utveckling i talet har skett då, för Julius skull ❤️.RSS 2.0