Himmelriket av stolar

Hjälp, massor med fina stolar så det blir inga problem att hitta. Men jag vill inte befinna mig ensam högst upp på vinden i den gamla kåken i Fornåsa. It gives me the creeps!!

 


Loppisdag

Har redan varit på två loppisar idag i Tornby, bl.a. Hjärta till hjärta där det var sjukt mkt folk. Fyndade nån kaffekopp och en sockerskål, bild kommer senare. Nu är vi påväg till Fornåsa och sen åker vi vidare mot Ulfåsa möbler och ett besök i Motala hos storasyster ❤.
På bilden ser ni min nya vårjacka som jag är så nöjd med, inköpt på DeaAxelssons. Detta är ingen dagens utan snarare en gårdagens. Idag är det sjukt kallt ute!

 


30 mars 2012

Sagt och gjort, en sväng på Ikano och sen en liten titt på återvinningen i Hackefors. Hittade inget i Hackefors men kom hem med några saker från Ikano.
Enligt min svärmor måste jag ha bisalva hemma ifall Rasmus tex skulle klämma (??) sig, jo jag vet det är en salva, men det ska tydligen va da shit! Vågade inte åka därifrån utan en burk. 110 kronor kostade dunderburken och förhoppningsvis kanske den hjälper för Rasmus ena tumme och pekfinger som håller på att trilla bort, de är fasligt torra iaf efter allt sultande.
Lite nya tesorter kom jag hem med också till kvällsmyset. Kiwi, äpple och ett rooiboste i form av rabarber-grädd.


Kökstankar

Igår var vi hemma hos Jenny och fikade, hon bjöd på kladdkaka med kola uppepå (kondenserad mjölk) och mjuk pepparkaka med lingonsylt, tummen upp för detta! Cat och Annie kom också och Rasmus var med förstås :). Dags att köpa några burkar kondenserad mjölk och låta koka ett par timmar känner jag.
Just nu ligger Rasmus i vagnen på framsidan och sover och när han har ätit lunch ska vi åka till Ikano och träffa Emma och Maud med barn.
Tänker mycket på huset och snart får vi nycklarna. I och med att vi kommer ha både matsal och kök kommer jag kunna inreda köket lite mer som jag vill. Jag ser framför mig en kökssoffa och ett par pinnstolar (gärna i olika färger) vägghyllor inklädda med prickig vaxduk och massa fina burkar och kanske min rosa köksvåg som jag har fått av Birgitta på. Självklart kommer det finnas barnstolar och när Rasmus har sina kompisar på besök kan de sitta och trängas i kökssoffan, mys. Nu kan man sitta och gräma sig över att jag skickade med min gamla kökssoffa vid försäljningen av kolonistugan, hmpf! Den hade varit perfekt i mitt nya kök men jag ska kolla lite på Blocket och gå på nån loppis/aution snart tänkte jag. Det finns ju en stor loppis i Fornåsa, de kanske har en massa fint. Nått gammalt fönster som man kan göra nått pyssligt med kanske??

Ja just det, jag har äntligen ringt ett viktigt samtal.


Onsdagsmys

Idag har vi fikat hemma hos Nadja och Hanna. Nadja bjöd på de godaste kladdkakemuffins jag har smakat! Dessa måste jag också baka inom kort. Vi utbytte födelsedagspresenter då båda har fyllt år och jag fick jättefina saker! Kommer bli så snyggt i mitt kök sen. Rasmus blev lite smågnällig så vi blev inte jättelångvariga.
Kvällen har spenderats hemma hos Emma & Daniel som bjöd på soppa, pannkakor och nybakat bröd, alltid lika trevligt hos er och jag ser fram emot att åka och semestra i Blåvik i slutet av maj. Rasmus ville inte somna borta ikväll så han fick vara vaken istället och vi kom hem för en halvtimme sen. Han somnade direkt i sin säng när vi lade ner honom ♥.

27 mars 2012

Hålla handen på stan var inte igår, vi har ju alltid vagnen med oss. Mysiga timmar på stan som också innefattade bankmöte alá 1,5 h där vi skrev på ett antal papper, en riktig vårstädning. Fika och shopping hann vi också med. Nya köksknivar, vårjacka och kläder till Rasmus.
Vi köpte jeans, keps och två par skor till vår bebis?!? Vart tog bebisen vägen??

Skor & hårborste

Idag har jag och Rasmus varit och hälsat på mitt jobb. Vi hade med lite fikabröd, jag fick lite papper ivägskickat och Rasmus visade sig från sin bästa sida, perfekt!
På eftermiddagen tog vi en promenad med Elin och hennes två pojkar som fyller 1 år snart. Elin bjöd på kaffe och fika och grabbarna fick leka lite, jag fick massa ny enerig från vår lekdate idag, ser fram emot nästa gång vi ska ses.
Cyklade bort till centrum förut och hämtade ut ett paket från HM, massa sommarkläder till R och lite till mamman också, nice!

Imorgon ska jag och Micke ha en date på stan som även innefattar bankmöte. Andra gången vi har barnvakt på nio månader, välbehövligt.

Igår hälsade vi på mamma i Motala och vi fikade, åt gott och gick promenader i solskenet och i leran med vagnen. Mitt tålamod höll på att brista och vi var nära att bära vagnen men efter att mamma flyttat på några mindre "träd" kom vi äntligen ut ur skogen :).

Nu lagar vi middag, vi avancerar ikväll och gör sesambeklädda kycklingfärsspett på citrongräspinnar och massa asiatiska kryddor. Till detta serveras en dipp och jasminris, njut!

Sol

Idag har vi varit på stan och även gått en promenad runt Stångån. Var nere på affären Axelssons för första gången och hittade faktiskt en jacka som var tilltalande. De säljer både Vila och VeroModaplagg där, hade ingen aning om detta innan.
Just nu sover Rasmus i vagnen på framsidan och jag sitter och softar lite. Har varit hemma hos Birgitta och druckit ett par koppar kaffe och ätit jättegott äpplebröd som jag köpte i brödboden.
Inveg mina nya gröna byxor idag och jag är mer än nöjd, en riktig hit måste jag säga. Kommer troligtvis att köpa dessa i en annan färg också, mörkblå tror jag. De är från Lindex (deras nya kollektion "Modern Preppy") och kostar endast 199:- riksdaler.
Såg att det har kommit en ny Magnum-glass, Infinity. Måste smaka denna snarast, den finns i både choklad eller choklad-kola, jag vill ha den sistnämda.

Grattis Rasmus 9 månader!

Våren är här! Och det har vi firat med att äta fruktsallad ute i Valla tillsammans med Emma och Maud med barn. Rasmus var inne hos kaninerna och kollade på höns och getter. Han var lite rädd för "Lillemor" en stor svart och tjock get. Jag har även tagit min premiärtur med hojjen, åkte till Brokind via Sturefors, Bestorp och sen hem via 34:an. Micke och Rasmus följde efter mig i bil.
På eftermiddagen åkte vi till K-rauta och köpte 40 liter färg och 60 kvm golv. Snart flyttar vi och det är lika bra att förbereda sig inför kommande renovering. Vart vi ska förvara detta golv vet jag dock inte än, vår hall är redan full med 40 kvm golv som vi har köpt tidigare och det tar mkt plats!


En fin dag

Idag har vi varit i Sturefors och besökt två förskolor, Lingonvägen och Björnbärsvägen. Den som ligger närmast vårt hus klickade vi inte helt med så troligtvis kommer vi att ha Björnbärsvägen som förstahandsval, den förskolan har även egen kokerska :).
Hade tänkt att ta en premiärtur med motorckeln idag men kände inte för det sen när det blåste så mkt och jag hade inga linser, bla bla bla. Men mc-kläderna är inne och jag kom i dem (yes!) så jag har gnidigt mig lite i dem, alltid nått.

Vindrickande på lördag med Cat blev framflyttat till nästa helg (och det gör inget för jag har fått en finne på kinden som gör mig förbannad) så ni som är sugna på att haka på är välkomna till...ja det har vi inte bestämt ännu men vem vet vi kanske sitter i datarummet tillslut.

Vi var nere på stan en sväng och det blev lite shopping, både till stora och lilla garderoben.


Och här kommer en bild på Rasmus nya skaljacka.

Rasmus kryper

Idag var tanken att vi skulle gå till Valla och ha picknick men så blev inte fallet. Vid 06.00 på morgonen var det snöstorm och restan av dagen har fortsatt i storm. Det blev endast två korta promenader idag innan vi flydde in i lä.
Rasmus kröp idag, jag är helt säker. Försökte få detta på film men misslyckades. Nytt försök imorgon.


Borsta tänderna

Strax tänder vi grillen och det blir korvgrillning på vår baksida. Vi gör med tunnbrödsrullar, räksallad och potatismos, det blir nog gott! Emma, Daniel och Nova är på väg. Trevlig söndag!


Sängkläder

Nya sängkläder till alla, Rasmus får med kaniner och jag och Micke får resten. På Åhlens har de dessa söta som man kan blanda som man vill, prickigt, randigt och blommigt i olika färger.


Vart tog värmen vägen??

Pojken sover och jag unnar mig lite egentid i form av kaffe, chokladbit och dagstidningen. Efter lunch åker vi till stan en sväng. Trevlig fredag!


Han är min ♥

Här kommer ytterliggare en mysig bild på Rasmus som Laila tog under hans 6-månadersfotografering. Nästa vecka blir han 9 månader och han kryper vilken dag som helst, tiden går fort!

Rasmus rum forts. #2

Att välja tapet till Rasmus rum är inte lätt. Ikväll har vi varit en sväng på Colorama för att få inspiration. Färgerna i Rasmus rum ska vara blått och rött så det måste gå att matcha med det. Jag gillar denna första beiga tapet skarpt och just nu lutar det åt den. Kommer troligtvis att blanda med flera tapeter en prickig till den kanske??

söndag, måndag, tisdag

I söndags var vi hemma hos Birgitta och åt Sri Lanka-middag, alltid lika uppskattat och gott! Två av Mickes brorssöner fyllde år så vi festade till det lite.
Igår kom storasyster Jenny hit och vi åt lunch, gick promenad, gungade med Rasmus och bara möös ;). Rasmus fick fina leksaker, bl.a sin första boll, hink-set med spade och grejer och såpbubblor, han gillade dessa saker skarpt!
Idag har Fredrik, Jenny och lille Oscar (14 mån) varit här. Vi bjöd på pastasallad och den blev riktigt bra faktiskt. En gammal goding med specialdressing på.

Rasmus 6-månadersfotografering

Bilden är tagen för 2 månaders sen när Rasmus precis hade lärt sig sitta ♥.

Vardagslycklig

Det har varit två jättebra dagar i Kolmården tillsammans med mina kollegor. Jag saknade mina grabbar väldigt mkt och när jag kom hem blev Rasmus jätteglad, blev sprallig och skrattade högt, gullunge. Just nu sover han och jag har inga direkt planer för dagen. Mina planer för den kommande tiden längre fram är att njuta mer av vardagen och göra en massa saker som jag inte kommer att ha tid med på samma sätt sen när jag har börjat jobba. Med saker menar jag väldigt simpla enkla vardagliga saker som att sitta ute i solen och äta glass, läsa en bra tidning gå långa promenader, mysa med Rasmus och njuta av nuet. Att verkligen ta till vara på tiden som föräldraledig.

Klappa händerna

Igår var jag på sista utbildningstillfället i Röda Korsets Första Hjälpen-utbildning för barn. Kursen var verkligen jättebra och jag känner mig mycket lugnare och mer förberedd om det skulle hända något. Det jag har lärt mig är:
  • HLR på spädbarn och större barn
  • Stabilt sidoläge med fri luftväg
  • Lägga förband (både med riktigt förband och ev. "det man har hemma" tex strumpor, sjalar, tröjor)
  • Hantera skrubbsår, skärsår, näsblod
  • Hur man går tillväga om barnet sätter i halsen och i värsta fall blir medvetslös
Nu håller jag på att packa och fixa inför imorgon då jag ska iväg på avdelningsdagar med jobbet. Micke och Rasmus ska ha två mysiga dagar tillsammans. Jag åker vid 07.00 imorgon och kommer troligtvis hem sen eftermiddag på fredag.

Sugen på glass

Det blev inget mer av sjukdomen och halsen gör inte ont längre, dock är jag liite snorig men vem är inte det ;). Idag har vi varit på Ikano och ätit lunch med mammorna. Fyndade några böcker till Rasmus på bokrean och så fick han lite nya kläder, bl.a. denna mössa.


en sketen måndag

Jahopp, ja är sjuk. Förkyld, ont i halsen och eländig ;(. Känner mig tjock i huvudet, som att ha en glasskål runt huvudet som astronautsmurfen.
Jag vill verkligen att detta ska gå över snabbt då jag ska iväg med jobbet tors och fredag denna vecka.
Idag skulle vi besökt förskolan på Lingonvägen i Sturefors men vi fick ringa återbud då jag mår som jag gör. Åker dit nästa vecka istället.

Vårigt


En lyckad dag

Idag har jag haft mammorna här hemma på lunch och fika :). Emma fyllde år så vi passade på att sjunga och äta goda cupcakes. När jag gjorde dessa cupcakes följde jag Leila Lindholms recept på grundsmeten och tryckte i frysta hallon i formarna. Frostingen är en vanlig creme cheese frosting med karamellfärg.


Silkesdroppar

Här är en favorit bland mina hårvårdsprodukter. Silkesdroppar från Biosilk som luktar såååå himla gott. Kan inte vara utan denna. Den senaste flaskan beställde jag från NordicFeel som har både bra priser och fri frakt.


RSS 2.0