Tidig start

Freja vaknade innan 05 idag, högljudd och glad. Julius vaknade strax därefter och idag var det min morgon då Micke har ett viktigt möte i eftermiddag. Har kommit ifrån logistiken med tre barn lite då det är Micke som är föräldraledig och imorse blev der lite knepigt när båda små vill ha flaska samtidigt.
Dagen består av fem olika tider att passa så det var bra att dagen startade tidigt. 

Rasmus var hos mormor i Motala igår och vi andra åkte in och shoppade och åt lunch i Nkpg. Hämtade Rasmus i Motala framåt kvällen och då erbjöd sig snälla morbror Micke att följa med som var här. Så skönt att få lite sällskap i bilen då jag inte tycker om att köra när det är mörkt.

Nu måste vi kicka igång dagen ordentligt med frukost, dusch, dagislämning, bildvisning, röntgen på US, dagishämtning, intervju. Vilken tur att jag har tagit ledigt idag.






Gah

Känner att jag ligger efter massor hemma och allt tar sådan tid. Andas! Borde jag bli bättre på. 
Micke var iväg på förmiddagen, frisörbesök och lunch med några vänner.
Jag var ute och lekte med kidsen på förmiddagen och nu på eftermiddagen har vi bakat pepparkakor. 
Försöker bringa någon ordning i detta hem och just nu känns det som det svämmar över med grejer.
Skulle vilja gå bananas och fylla en kartong med allt jag vill få bort och slänga ut i tomma intet, men det funkar ju inte riktigt så. 
Ska återigen rensa ur groventren imorgon så vi kan strukturera om vår förvaring bättre.

Har satt upp de grå gardinerna med björkar och ugglor i vardagsrummet och det blev verkligen bra. Imorgon blir det köket som får nya gardiner och adventspynt ska fram.

Efter lunchtid imorgon är det dags för uppvisning med Bamsegympan i Ekholmens gymnastiksal. Birgitta och Peter kommer till undsättning med en extra famn och för att titta på Rasmus.

Nu sover kidsen och jag och Micke ska köpa hämtmat och krypa upp i soffan.



Bilmatta

Äntligen fick jag tag i denna bilmatta från HM Home som har varit slut jättelänge, men skam den som ger sig!



 
 

Ny textil till kök och vardagsrum

Mer juligt än såhär blir det inte utan vi kör på grå gardiner med tillbehör. Vi kommer givetvis ha stjärnor och stakar i fönsterna och känner jag Rasmus rätt så kommer han gå runt och pynta med diverse saker. Rasmus älskar att ha det mysigt med filtar, tavlor, ljuslyktor och gärna flaggstång på bordet för att göra det extra högtidligt, varje kväll.

Julius kommer få julklappar och födelsedagspresenter med tema Bamse och han kommer bli så glad. Han verkligen älskar Bamse och Nalle Puh och fordon av alla dess slag.  Denna väska kommer bli klockren åt vår lilla kille som går runt och plockar i, plockar ur, ställer upp och fixar.

 

Micke har äntligen gett med sig på att ha en riktig gran till julafton. Wohoo!! Enda kravet är att jag får fixa den själv och det kommer jag gladeligen att göra.

 



 





Det går inte alltid som man vill

Våra barn är "lätta" att natta på kvällen och vi tänker inte ens på om vi är själva vid läggdags med alla tre barnen eller inte. Vi kör våra rutiner och de somnar en efter en, tripp, trapp och trull.
Ikväll gick det inte vägen direkt och jag styrde omkring massor med kidsen. Freja hade iofs somnat redan (med misstänkt öroninflammation, ska till VC imorgon) så jag tänkte dela med mig av min envägs sms-konversation med Micke (som hade åkt iväg för att handla mat + en ny hårfön till mig).
 
Mitt sms i rapportform till M:
 
Försökte lägga Julius och gick sedan in till Rasmus för att läsa men Julius bara grät och ropade på dig och mig så gick in till honom igen och la mig på stora sängen i hans rum med honom (Rasmus fick vänta med boken, vaken), det gick en liten stund sen ville han bara ner. Tog med Julius in på Rasmus rum och läste en hel Alfons bok tillsamnas med dom och sjöng och försökte sedan lägga Julius igen, han ville bara ner och pekade på den odruckna vällingflaskan. Ner och värmde den (den blev för varm) och Rasmus ville sitta med..så han kom upp igen. Julius drack några klunkar efter att jag hade försökt att kyla flaskan under badrumskranen. Nu har jag lagt honom igen och han står och gnäller och skriker efter oss. 
Jag har sagt godnatt till Rasmus och bett honom att inte ropa efter mig för att:
1. Jag har ont i huvudet
2. Julius blir ledsen då
3. Jag kommer upp till honom strax...
Under tiden jag skrev detta skitlånga sms har Julius somnat i sin säng med...observera 1 stor elefant och en stor giraff (under ryggen säkert). 
Over and out
 
 
 

Trötta november

Bloggen hinns inte riktigt med längre känner jag och jag lägger hellre min tid på något annat. Kanske blir mer frekvent uppdatering framöver, vem vet?

Simhallspremiären för Julius i fredags blev en riktig hit och under tiden var jag, Rasmus och Freja på ikea och shoppade lite. Rasmus fick ett trotsbryt mitt i korven utanför Ikea så där ställdes tålamodet ännu en gång på prov. Det är en tuff period han går igenom nu och jag kunde tillslut lugna ner honom genom att få honom att tänka på något annat.

I lördags hade vi besök av barnens farmor och farbror och igår var min mamma på besök. Mamma hade köpt så himla fina kläder till barnen och Freja blev så fin i sin nya peplumcardigan.

På eftermiddagen igår cyklade jag och Rasmus till hans gympa och snart är det dags för uppvisning. Igår gjorde han både bakåtkullerbytta och ljushopp.


Det var betydligt skönare att cykla till jobbet imorse om man jämför hur det var att cykla hem. Blåsigt och regnigt och mörkt. Hade ju fått låna en superlampa av min kollega som jag hade laddat för dåligt så den slocknade tyvärr efter en bit. Trots framlyse och pannlampa såg jag knappt något de sista kilometrarna och ja, jag blev mörkrädd, fy!



Oh heeellllll....mmmmm

Längtar till julen som det bara är ca 6 veckor kvar till, pepparkaksbak, stakar, gran, julmusik, lussebak och ledighet med familjen. De senaste dagarna har jag tränat på vår nya körlåt som är just en jullåt så jag känner mig riktigt stämmningsfull nu. 

I lördags var vi på Fenomenmagasinet med kidsen och det blev en riktig hit. När vi hade tagit på oss jackorna och var påväg ut upptäckte vi att det fanns en våning till som vi helt hade missat så det får bli ett besök snart igen. Freja hängde på i bärsele och var riktigt nöjd under tiden. 

På torsdag är det dags för Frejas 7-månadersfotografering och denna gång kommer det nästan uteslutande bli outfits från Lager 157, både på Freja och killarna.

Denna vecka jobbar jag mån-ons och jag ser fram emot vårt körrep på onsdagkväll. 

I helgen kommer mamma och hälsar på kidsen och ev ska jag träffa Annie på fredag och Micke och Julius ska åka till simhallen. Önskar att vi kunde åka tillsammans med båda killarna samtidigt men vi kan inte lämna bort Freja som det är nu, hon är inte alls van vid det och är väldigt tykänslig. Så vi åker en och en med killarna och det kan nog vara skönt för dom också, få lite ensam tid med en förälder.

Pappan i huset gratulerade vi imorse (efter att jag hade fått sova lite längre?!?)  på farsdag med presenter och Rasmus hade ritat en teckning till Micke och skrivit allas namn i familjen på. Kan inte säga det tillräckligt många ggr men Micke är grym! Vilken pappa och man vi har i familjen.

Nu ska jag logga in på Medley och se om det finns något roligt pass att köra denna vecka som jag kan tvinga med Jenny på också, ciao!


mera bröllop

Jag blev jättenöjd med håret i fredags och nu har jag bokat min frisör på bröllopsdagen. Hon trodde att det skulle räcka med ca 1 h då jag inte ska göra något avancerat. Skönt att gå till någon som kan mitt hår och som jag känner mig trygg med. Ev skulle hon höra med en tjej som förhoppningsvis skulle kunna komma dit och sminka mig med, wii! Jag vill nog inte vara helt nygjord i håret heller utan jag låter det nog gå ca 2 veckor efter sista frisörbesöket.

Häromveckan var jag i Tannefors och besökte Festyran i jakt på min brudklänning. Ingen jackpott där inte och de sydde inte heller upp klänningar från grunden. Men ett plus var att hon som jobbade där var trevlig.

Igår var jag inte på Partyworld och fick massor med hjälp. Brudklänningarna hade de en våning upp och nu känns det bra att jag har kollat runt i de affärerna som Linköping har att erbjuda. Inget napp där heller. Tycker nästan det är lite jobbigt med alla vita klänningar, de är så stora och tunga och det kändes som om en av klänningarna försökte brotta ner mig när jag äntligen fick ut den från klädställningen. Klänningarna är så brölloppiga, förstår ni?!? Att hitta en med rak skärning över byst begränsar mina valmöjligheter och överlag är det hjärtformat och v-ringat. Gah! Ska jag våga beställa en klänning på nätet och hoppas på det bästa?? Man kan ju ha tur och göra eventuella justeringar hemma. För på nätet har jag ju hittat en som är en stark kandidat. Sa jag att Partyworld hade ca 5 månaders leveranstid också, galet ju!

Helles i Hjulsbro har jag varit utanför två ggr när det har varit stängt. De har väldigt begränsade öppettider.

 En kompis till mig har erbjudit sig att följa med mig till Norrköping och gå till en bröllopsbutik där, men ska jag vara ärlig är jag inte jättesugen på det men det kan ju iofs vara en kul grej. Ta en shoppingdag och lunch tillsammans är ju alltid mysigt. Men det är väl just bröllopsbutiken som jag inte har någon större lust med, har inte så höga förväntningar, men vem vet?? Det är kanske där den hänger?!?

 

november

Full fart de senaste dagarna med allt möjligt inbokat. Igår fann jag och Micke tid och tillsammans åkte vi upp till stan för att äta frukost och fika. Freja var med oss och hon är verkligen lätt att ha med sig. Vi fick lite ärenden uträttade och några timmar ”själva”, välbehövligt.

Spökfesten i lördags blev en riktig hit och Daniel och Emma hade fyllt en piñata med godis till barnen som de fick slå sönder med en innebandyklubba, behöver jag nämna att detta blev populärt?? Daniel hade satt upp en discokula i taket i ett rum och så bjöd de på en himmelskt god gulashsoppa med bröd, ostar och kex till de vuxna och pasta och korv till alla barnen, jag tror det var närmare 12 barn inkl. Freja och en liten tjej på några veckor.

På onsdag får jag hoppa över kören då jag ska på föräldramöte på förskolan. Rasmus och Julius avdelningar har mötet samtidigt, hur tänkte de här? Men jag får gå emellan efter halvtid eller så. På torsdag åker vi till Vadstena med jobbet och blir kvar till fredag, detta ser jag fram emot men kommer sakna ihjäl mig efter barnen, och Micke med förstås :)


RSS 2.0