I can walk!

Idag var det lite godare mat till middag, någon potatis och köttfärsgratäng.
Narkosäkaren Bror var inne hos mig och berättade lite om händelseförloppet inför snittet. Efter att jag har stängt mina blå (som han sa) kommer det bara att ta ca 5 min innan bebisen är ute och Micke får träffa han eller henne :). Jag däremot kommer vara sövd ytterliggare ca 25 min för att sys ihop och sen ska jag ligga på uppvak. Spännande när Micke kommer in med bebisen till mig sen och jag får reda på om det blev en liten flicka eller pojke. Jag tror att läkarna skulle ta en polaroidbild direkt när de har fått ut bebisen som jag skulle få sen.
Annie var förbi efter jobbet och hade köpt med sig Magnum Ghana som vi festade på. Så himla skönt att prata med dig gumman! Nadja hade vägarna förbi så hon stack in huvudet och umgicks med mig och Annie en stund. När Annie åkte kom Micke så i eftermiddag/kväll har jag verkligen inte kännt mig ensam.
Var även ute en sväng och fick lite frisk luft ikväll, guld värt!

Dag 2

Godmorgon, har inte sovit vidare värst bra inatt och imorse har en bebis skrikit oavbrutet i flera timmar :/. Har iaf redan hunnit med att både duscha och äta frukost, vad ska jag göra nu??

Blev lite uppstressad igår när jag fick för mig att middagen som serverades vid 17.30 var dagens sista måltid. Jag satt länge och funderade på vad det var jag åt, vad det kunde varit för kött osv, kan inte säga att det var så gott iaf. Hur som helst så dukade de fram kvällsfika mellan 19.30 - 21.30 och det var väl tur, så hungrig som jag var! Plus i kanten för att de har brödrost här, sådana lyxigheter har vi inte hemma ;). Smörgåsar med olika sorters pålägg, filmjölk, nyponsoppa, olika juicer m.m, perfekt om man inte är så förtjust i middagen.
Micke åkte hem vid 17 igår men kom tillbaka på kvällen igen. Med sig hade han en goodiebag med kex, choklad och saft som jag kan ha på rummet :). Som ni märker är det mkt prat om mat och det måste vara för att jag den senaste veckan har blivit så konstant hungrig! Hur ska detta sluta?

När jag fick reda på att jag skulle få genomgå ett kejsarsnitt var min första tanke -Söv ner mig!! Ni som känner mig vet vad jag tycker om stick, skärsår och andra sådana saker... Men, jag hade börjat förlika mig med tanken och har blivit inställd på att vara vaken (med hjälp av lugnande medel) tills igår... Troligtvis är det så att moderkakan inte bara är föreliggande utan också i framvägg vilket innebär att under snittet måste de även skära igenom moderkakan, vilket innebär att jag kommer förlora mkt blod vilket i sin tur innebär att jag inte FÅR vara vaken längre. Snuvad på det med...kan det bli bättre? Jaja, vad ska man göra, bara bebisen är frisk så får den komma ut genom öronen om den vill.

Om inget händer tidigare så kommer snittet troligtvis bli runt den 20 juni, vilket är väldigt snart. Föds bebisen senast den 20 juni kommer den att bli "Tvilling" istället för "Kräfta", jag siktar på en "Tvilling".

What a day!

Vi anlände till förlossningen strax efter 10.00 som vi hade blivit tillsagda och förstod genast att det var fullt upp idag. Kvinnor födde barn på löpande band och det var lite småcreepy att gå förbi förlossningssalarna när man hörde illvrål därinnefrån! Vi blev tillsagda att sitta ner och vänta och de förklarade att det var fullt upp idag.

För att göra denna historia kort kan jag säga att vi fick mitt rum (som inte skulle funnits först) strax efter 16.00 på eftermiddagen. Det har varit en lååång väntan och jag höll på att tappa tålamodet när de hänvisade mig till ett rum där det låg en annan tjej. Jag hade fått förklarat för mig innan att jag skulle få ett EGET rum det skulle bara göras klart först. När jag påpekade det sa de bara att det finns inget rum, denna säng är allt vi har, det är fullt här. Jag gick inte ens in i det rummet utan tackade för mig och sa att de kunde höra av sig när mitt rum var klart. Då kommer en läkare (Susanna) springande och säger att mitt rum är klart! Att de andra inte hade hört hela historian från början att det var svårt att få hit mig överhuvudtaget osv... Hur som helst nu sitter jag i sängen på mitt egna rum, jag har en egen toalett med en egen dusch. En egen skön fåtölj och ett litet bord och en stol och en egen garderob. En egen tv hänger på väggen och jag får ha på min mobil och kan vara uppkopplad på internet.

Besökstiderna verkar vara "fria" då jag har eget rum :) och det verkar serveras gott om mat (jag var lite orolig för att behöva ligga här och vara hungrig). Frukost, lunch, middag och kvällsmat. Jag får välja själv om jag vill äta i dagrummet eller om jag vill ta med min bricka in till rummet. Det finns också en extra säng härinne om Micke vill sova över. Det jag siktar på nu är att må så bra som möjligt fram till fredag och sen få åka hem över helgen och äta våfflor med hallonsylt och grädde!

Nesting ♥


Limitless

Denna film måste jag verkligen rekommendera. Jag tyckte den var riktigt bra och det hände saker hela tiden så man tappade aldrig intresset. Bradley Cooper är ju helt ok också. En stark 3:a.
3/5

Pirates of the Caeibbean - On Stranger Tides

Var på bio i veckan och såg på senaste piratfilmen. Jag tyckte den var som de tidigare, inget outstandning men bra. Dock kändes den lite lång.
3/5

Saker och ting börjar komma på plats...


Choklad- och kokoskaka

Jag bakade denna ljuvliga kaka häromdagen. Det är som an brownie längst ner med en kokostopp ovanpå :). En ganska mäktig kaka så man får skära den i mindre bitar, perfekt att frysa in och ta fram om man får gäster. Bilden är lånad och här är receptet.

Present till mig själv

Har suttit hos frissan en stund och fått en vårdande/uppljusande toning av håret. Jätteskönt att bli ompysslad såhär på slutspurten. De hade fått in en ny "mirakel"olja som passade perfekt till mitt torra och spröda hår. Oljan är även värmeskyddande mot plattänger osv. Självklart unnade jag mig denna superduperolja som också hade en doft av vanilj, inte mig emot!

En kompromiss?

Nu har jag varit iväg och pratat med Gunilla och Susanna har ringt. Det känns lite bättre och Susanna sa att om allt var ok på fredag nästa vecka kunde jag nog få åka hem över helgen under förutsättning att Micke är med mig hela tiden. Hoppas hoppas att allt är ok under veckan som kommer. Hon poängterade dock att detta inte hörde till vanligheterna men att det går att göra ett undantag. Det är dock mycket snack om att åka rullstol hit och dit. -Är det fint väder kanske du kan komma ut en liten stund om Micke kör dig i rullstol?!. Rullstol?! Det förstår ju ni med att detta kommer ju inte att ske, jag går!
Jag känner ändå att jag är i riktigt bra händer och det ringer folk hit och dit för att jag ska må bra och kommer med förslag om hur vi ska göra detta så bra som möjligt för mig, vilket känns väldigt bra.

Micke monterade ihop sängen igår och nu har vi bäddat den och fixat så att det blev jättefint :), bara tallrikshyllan som ska upp på väggen ovanför sen är det klart.


Detta är inte ok

Idag ringde jag mitt andra samtal till förlossningen för att försöka avstyra inläggningen av mig på måndag. Jag känner att det går bara inte. Är jag inlagd så är jag, verkar det som och ordet permission verkar inte exisitera. Jag måste veta att jag kan åka hem om jag vill, och det skulle jag ju kunna iofs eftersom jag inte kommer ligga på en låst avdelning. Men det känns ju inte så samarbetsvänligt...
Jag väntar på att Susanna ska ringa mig och då ska vi diskutera mina möjligheter/omöjligheter...
Jag anser att jag mår bra, har tillgång till bil och bor nära sjukhuset so whats the big deal?? Låt mig få sova i min egen säng och vara i min hemmiljö de sista veckorna innan mitt första barn anländer så att jag i lugn och ro kan bearbeta tanken på att genomgå ett kejsarsnitt istället för att gå här hemma och vara orolig och känna mig stressad över att bli inlagd.
Tack för ordet.
Inviger min nya blus som jag köpte på Lindex igår.

Kvällens första talare...

Efter mitt läkarbesök idag blev jag sjukskriven direkt och kommer bli inlagd på US from måndag nästa vecka tills de plockar ut bebisen med snitt någon gång i vecka 37 eller 38. Detta var aningens chockartat och just nu snurrar det i huvudet. Att gå tillbaka till jobbet och plocka ihop allt på skrivbordet och skicka några sista mail kändes väldigt skumt. Annars mår både jag och bebisen (som väger närmare 2000g) väldigt bra.

Har styrt ihop en fika med tjejgänget på onsdag så att de får förgylla min dag lite. Order från läkaren var att hålla mig inom Linköpings gränser och ta det lugnt.
Undrar om Klockrike ligger inom gränsen?? Pratade med Dess förut och hon har en helt ny spjälsäng till mig som jag får köpa :). Perfekt då den jag ville ha tog slut igår. Jag vill ju gärna bädda spjälsängen innan jag blir inlagd på måndag. Nästa gång jag kommer hem blir tillsammans med Micke och bebisen, min lilla familij.
Sista ordet angående inläggningen av mig är inte sagt än och jag ska kämpa för att få komma hem någon dag. Har redan börjat fundera på bra argument.
Mycket snurrar som sagt i huvudet...
  • Vad ska man ta med sig till sjukhuset?
  • När får jag datum för det planerade snittet?
  • Får jag eget rum?
  • När är det besökstid?
  • Finns det tv? I så fall vilka kanaler?
  • Får jag vara uppkopplad med min MacBook och telefon?
  • Vad är det för mat?
  • Kommer jag få gå ut?
  • Är det ok att ha en stående fylld godis- och fruktpåse vid sängen :)?
Om ni har några bra tips på hur jag ska fördriva tiden så är jag öppen för förslag. Denna vecka ska jag och M ha så mycket kvalitetstid som möjligt och på fredag har jag redan bokat en tid för en sista toning på håret på väldigt länge. Funderar på att blogga från sjukhuset men är tveksam på att så många vill läsa om mina enformiga dagar från sjukan :). Förresten, skulle vara kul att veta vilka som läser...någon som vågar ge sig till känna??

Vecka 33

Idag har vi varit iväg till Baby Proffsen i Norrköping och handlat vad jag kan tycka borde vara det sista inför bebisens ankomst. Kudde täcke och bäddset till vagnen och även en bärsele som jag tror vi kommer ha stor användning för. Spjälsängen vi skulle köpa tog slut framför ögonen på mig när ett par knyckte den sista, så vi får gott vänta någon vecka till med den. Tvättmaskinen är fylld med bebiskläder och går för fullt just nu. Micke sitter på golvet i vardagsrummet och skruvar ihop en nyinköpt byrå, gissa till vem? :).
Har börjat förlika mig med tanken nu. Bebisen kommer om bara några veckor, imorgon får jag domen.

Det kanske inte blir som man tänkt sig...


Igår hade vi besök av Fredrik och Jenny och vi hade jättetrevligt. Oscar var så mysig och han somnade sött i soffan efter han fått på sig pyjamas och ätit. Jag bakade en morotskaka till efterrätt och Micke sa; Ska den se ut sådär?! :) Ja den skulle ju det och även om han tyckte kakan var ful så satte han i sig flera bitar så smaken var det inget fel på iaf.
Idag ska vi åka till Motala och kolla på Daniel som dansar bal.
Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu och jag kan känna en form av stress, kommer nog få gå hem tidigare från jobbet än beräknat men tyvärr finns inget att göra mer än att inställa sig på meddelad tid. Jag har vissa krav och jag förväntar mig att dessa uppfylls.


Utemöbler

De nya utemöblerna är på plats och vi är grymt nöjda, nu väntar vi bara på sittdynorna som är beställda.

Le Swed!!

Kvällen igår blev en Eurovisionkväll och vi var alla helt inne i det. Mitt vin smakade bra och jag var hemma runt 01.

Det blev en hel del shopping på dagen och jag förlorade kampen mot touchscreentelefoner. Men än så länge är jag supernöjd och det var visst inte så komplicerat som jag trodde. Annie och jag frossade i nya nagellack och jag kom hem med dessa tre. Vi blir som barn på julafton :).

Idag ska jag ta det lugnt här hemma och framåt kvällen ska vi åka in till Rimforsa och fira Ib som fyller år. Nu kom jag på att Albin faktiskt också fyller idag, hela 4 år :).


Äntligen hemma

Hemma efter intensiva dagar i Stockholm, minst sagt. Men jag är nöjd och har fått mkt uppskattning för det jag gör.
Fotograferingen gick bra i tisdags och vi har ca 100 foton att gå genom och välja ifrån, men hur ska vi kunna välja?! Än så länge har vi valt ut 9 st som vi ska köpa.

Imorgon ska jag ut till Ikano en sväng tillsammans med restan av Linköping och kolla lita kläder. Ellie har klipptid på Zigges på morgonen så har jag tur är hans mamma kvar när jag kommer ut. Ska ta en sväng till bolaget också och köpa mig en flaska vin till kvällen (alkoholfritt såklart) känns lite festligare istället för att dricka en Loka. Det väntas nämligen lite festligheter hos Linda tillsammans med Cat och kanske mer folk också, vad vet jag? Jag är såå sjukt danssugen men får se om jag orkar gå ut, får dansa loss hos Linda annars :).

Nästa vecka väntar ytterligare ett fullspäckat schema med jobb i Stockholm tis, ons, tors.

Här är en av bilderna från i tisdags som Laila Villebeck tog på oss.


En blåbärssmoothie tack!

Mest enkla varianten genom att bara mixa vaniljyogurt och blåbär, så himla gott och fullproppad med antioxidanter.

Idag har jag varit iväg och köpt en bag (väska). En bag fullproppad med förnödenheter såsom kläder, godis och massa annat viktigt är väldigt bra att ha stående hemma om man skulle få för sig att åka iväg och föda barn.

Kalendern är fullproppad men har lyckats få in både en tillställning hos Linda, fika med Fredik & Jenny och en grillfest. I veckan väntar Stockholm på mig igen och jag ser fram emot att softa på hotellrummet om kvällarna.


Längtar efter dig ♥

Idag har vi varit och köpt nya utemöbler och det kommer bli så himla bra, men vi fick dessvärre bara hem två stolar då bilen inte rymmer mycket mer ;). Åkte ner på stan en sväng och gjorde ett nytt försök med att köpa nappar till bebisen och denna gång gick det lite bättre och vi har nu rätt storlek. Men är det inte konstigt att när man köper nappar så får vi flera gratisnappar i kassan och en massa andra provsaker?? Av mamma fick vi massa bra engångsunderlägg som vi kan ha både i spjälsängen och barnvagnen, och jag fick plasthandskar som passar mig, mamma känner mig bra :).
Nalle och vita romantiska pyjamasshorts köpte vi också till vår fotosession nu på tisdag. Två timmar i studio är bokat, spännande!
Ikväll har jag egentid hemma då Micke är på fest i Norrköping, har erbjudit mig att hämta honom på station inatt (men hoppas han tar en buss ;)), nu ska jag göra lite mysigt här hemma och kolla på några avsnitt av Cougar Town.

Nykomlingar från In & Finn


Helgen är här!

Bloggen har legat på latsidan de senaste dagarna. Har jobbat i Stockholm i veckan och vädret har varit skit men hotellet var superfint :). Två veckor till i Stockholm väntar och sen tror jag att jag ska dra ner på tempot lite. Helgen är öppen för förslag och det enda som är inplanerat är att åka till Ulfåsa och köpa ett bord som vi har reserverat. Stolar har vi inte bestämt ännu men det lutar åt något i stil med bilden nedan. Detta är till altanen som just nu gapar tom efter att vi har sålt våra tidigare möbler. Länge sen jag träffade tjejerna och det är svårt att få ihop ett datum när de flesta kan. Lite synd kan jag tycka och fortsätter det såhär kommer det sluta med att vi ses inkl. barnvagn.

Funderar starkt på att köpa en Iphone så att man kan vara uppkopplad på resande fot utan att behöva ta med sig datorn.

I ♥ you

Veckan som kommer ska jag jobba i Stockholm i 3 dagar, och nästa vecka också, och veckan som kommer efter den med. Mycket hotellövernattningar och jag tänkte jag skulle njuta lite av rummet istället för att springa massa på stan, jag (läs bäckenet) pallar inte trycket längre. Men det lär bli ett besök på In och Finn iaf. Idag har vi varit på bostadsvisning i Sturefors och det så väldigt bra ut. Får se hur det blir med detta, inflytt är ganska snart så det känns lite stressigt. Det var exakt 4 km till Ullstämma från Sturefors för er som inte vet vart det ligger och Sturefors ligger ca 1 mil från centrum. Rikitgt mysigt och gemytligt område.
Köpte schampo och balsam för "mycket torrt hår" förut och hoppas på ett underverk. Idag känns färgen lite bättre och det brukar ju vara så att det ser så väldigt färgat ut när man kommer direkt från frisören, konstigt va? :).
Nu ska jag göra en fiskgratäng, ciao!

70 dagar kvar...

Detta är en bild till hårets fördel. Ska använda silverschampoo ett bra tag framöver och samtidigt försöka tvätta det så lite som möjligt. Det har blivit så sjukt torrt av allt och jag måste ha i massa olja varje dag.


Var och kollade på mc-kortegen igår och allt som allt fick vi ihop det till 5 st Ducati. Fick till några schyssta bilder.




RSS 2.0