Clothes!

Lite nytt till mammagarderoben. Det blev en blus med söta små hjärtan och marinblå och svarta tights.
"Lilla" garderoben har också fått utökning!

Cinderella pink

Jag har bakat. Jag följde Leila Lindholms recept på klassiska (grundrecept) cupcakes och gjorde en cream cheese frosting med några droppar karamellfärg.

Rainy Tuesday

Idag har vi varit på babymassage på öppna förskolan här i Lambohov, Rasmus gillade det skarpt! Vi var sju st förstagångsmammor som träffades med våra bebisar, en pappa var dock med för de hade fått tvillingar ;). Det var riktigt mysigt med bakgrundsmusik och tända ljus en sån här regnig höstdag.
Strax ska jag ut i regnet igen för att posta inbjudningskorten till dopet och på tal om dopet har jag hittat en tjej som ska göra doptårtorna, det kommer bli riktigt fint.

Tjejerna på bröllop ♥

Jag älskar den här bilden som Annies pappa tog på Annies bröllop. Alla blev bra på bilden och ser väldigt glada ut :). Bara Cat som saknas här.

Är det fredag idag?

Jag har börjat bli helt veckovill, vet aldrig vad det är för dag och det hjälper ju inte direkt att jag har slarvat alt. kastat bort min kalender :(, jag behöver en kalender nu! Jag får ha allt i huvudet så det dröjer nog inte länge innan jag glömmer något. Jag vet iaf att nästa vecka är det 2 månaders läkarbesök för Rasmus på måndag, och babycafe på förmiddagen. På tisdag ska jag gå på bebismassage (taktil) och 1/9 ska jag på efterkontroll men har ingen aning om vilken tid...för det står i min kalendern som ligger och hånflinar åt mig i något hörn här hemma!
På lördag ska jag till stan en sväng och handla lite prylar inför dopet och på tal om det så kommer Laila hit om en stund med inbjudningskorten och det ser jag fram emot, jag tror det blir riktigt bra. Rasmus kommer träffa Laila vid ett antal tillfällen framöver då hon kommer att fotografera honom vid 3, 6, 9 och 12 månaders ålder "Babyns första år" i en studio i stan. Gifter vi oss är hon en given bröllopsfotograf, no doubt about it!
Bilden härunder har jag dock tagit själv :).

Eftermiddagsmys


Prästens lilla kråka ♪ ♫

Rasmus och jag håller på att fixa iordning oss, strax ska vi vara på BVC. Idag kanske jag ska träffa Dess och Meija, hoppas på det :). Imorgon kommer "vår" mäklare hit för att värdera bostaden, det ska bli himla spännande. Det gäller att vara redo nu om man hittar något intressant. Efter att mäklaren har varit här måste jag vara hemma för vi fick ett vykort från en präst i Lambohovs kyrka som sa att han kommer förbi imorgon mellan 15-17 någongång för att lämna ett ljus och hälsa på Rasmus. Detta är alltså inte prästen som ska döpa Rasmus utan någon annan. Måste säga att jag tycker att det är en fin gest.
Snart borde prästen som ska döpa Rasmus ringa mig för att komma hit på ett dopsamtal, det är mycket präster nu.
Jag råkade kasta ett informationsblad om en föräldraträff/BVC-info som jag tänkte gå på, tror den var imorgon. Ska passa på att fråga om den träffen idag men det är ju frågan om vi hinner gå på den mellan alla mäklare och präster.

Gullefjun


Dopplanering

Det var en hel del fix med dop, mer än vad jag hade trott, men det blir ju vad man gör det till :). Kyrkan och försammlingshemmet är bokat. Inbjudningskorten är tryckta och klara och dopklänningen håller på att sys, dock inte av mig ;). Man kan låna dopklänning av kyrkan men de jag kollade på föll mig inte i smaken. Tanken med den klänningen jag låter sys upp är att den ska kunna gå i arv. Det är en enkel klänning utan massa ryschpysch som kan passa både pojkar och flickor. Rasmus namn och dopdatum kommer broderas in längst ner på klänningen.

Tidningsbilden

Här var Rasmus precis 6 veckor gammal och tittade duktigt in i kameran. Han har på sig sina fina sjömanskläder som han har fått av moster Jenny.
Sofie Nyström och Mikael Olesen, Tegskiftesgatan, Linköping,
fick den 23/6 en son som heter Rasmus. Vikt: 3 030 g, längd 49 cm.

Sirapslimpor

Bakade sjukt goda sirapslimpor förut. Jag följde såklart Leila Lindholms recept som ni hittar här. Jag älskar bröd med en hård mörk skorpa :).


Out for a walk

Mycket barnvagnspromenader blir det, här ligger Rasmus och gosar med sin favoritfilt.

Finaste du ♥


Baby can I hold you tonight ♪ ♫

Idag tog jag första turen på hojjen på länge. Det var nice! Nu har jag bestämt mig, jag tänker INTE göra mig av med motorcykeln.

Sju veckor

Dagarna springer iväg och helt plötsligt är Rasmus sju veckor. Han ler och har börjat få till små skratt. Idag var jag en snabbis på stan och trimmade min lugg och passade på att köpa lite mer kläder i strl 56, det går åt en del. Ikväll är det italiensk kväll i Nyköpings hamn, massor med italienska bilar och motorcyklar. Det hade varit kul att åka dit men det blir nog inte så. Jag hade gärna tagit motorcykeln dit så kunde restan av min familj åkt i bilen efter men vädret ser inte så lovande ut idag :/. Temperaturen har legat runt 16 grader och det ska visst blåsa upp ikväll.
Strax ska vi ta en promenad och ikväll ska vi fortsätta kolla på Dexter, nu är vi inne på andra säsongen.

I don´t wanna sleep...

Vet inte hur jag lyckades men jag har 4 st hålkakor på jäsning. Rasmus satt i sin babysitter och tittade på när jag bakade. Idag har han inte sovit mycket, men han har heller inte varit ledsen. Han tittar storögt på allt som händer runt omkring och det verkar som han är rädd för att missa något ;). Hade tänkt att ta en sväng på motorcykeln idag men det får bli i veckan istället. Synd, för idag/ikväll har det varit riktigt fint väder.
Var i fotoataljen i Gamla Linköping och tog bild till Corren igår. Bilden blev bra tror jag och Rasmus var vaken och tittar rakt in i kameran. Helst av allt hade vi velat ta en privat bild och skickat in till tidningen men vi har dessvärre inget stativ till kameran och det blev inte helt bra när vi försökte själva ;). Men jag antar att de klassiska bebisbilderna som publiceras i Corren är lite av en tradition. Håll ögonen öppna!

En dag vid stranden

Idag har vi varit i varamon hela dagen, man glömmer bort hur fint det är där. Jag tog mitt första dopp, bättre sent än aldrig men jag kan väl inte säga att det var asvarmt i vattnet direkt.
Idag fyller Rasmus 6 veckor och just nu ligger han och sover i sin säng. Imorgon ska vi till BVC igen för att väga och mäta honom. Han börjar bli en stor pojke nu och idag började vi använda några kläder i strl 56.
Nästa vecka vankas det bröllop och jag tänkte jag skulle hälsa på på jobbet någon dag. Måste ta en sväng på hojjen snart också innan den möglar ihop i garaget.

Gott & blandat

Fint väder idag och det skulle det visst fortsätta med :). Igårkväll var vi i Motala och grillade med familjen, mycket trevligt. När vi körde hem sent på kvällen fick vi en död grävling under bilen. Den låg mitt på vägen så det var bara att fösöka pricka in den i mitten annars hade vi garanterat fått punka. Och hur kul hade det varit vid 23 på kvällen.

Köpte en miniplattång som jag trodde att jag skulle ha användning för men så fel jag hade, den var värdelös, och sladden var kort och vem orkar dra fram skarvsladd varje morgon?! Något min nya frisyr kräver är produkten Dust It, utan den när håret är platt på sidorna ser jag visst ut som en björnunge enligt min sambo. Så lite volym är alltid välkommet, frisyren görs sig bäst med uppsatt hår också har jag märkt vilket jag inte har nått emot.
Snart ska jag ta och gå igenom min garderob ordentligt för i slutet av augusti ska vi träffas och ha en klädbytardag. Alla tar med sig kläder, skor, väskor och accessoarer som man inte använder längre och sen byter man med varandra, fiffigt va?

RSS 2.0