Macaron

Nytt nagellack från Isadora, sugarnails, Macaron. Klänning till dopet, en spetsvariant och svarta heltäckande strumpbyxor, control fit, lika bra.




Måndag, tror det är söndag.

Har varit på US med mig själv idag, det gick bra. Rasmus mår mycket bättre idag och strax ska han och jag gå ut och leka. Jag har fart omkring på stan och lämnat in dopklänningen för brodering och köpt en ny klänning till dopet. Julius ska ha en ljusgrön rosett på klänningen istället för Rasmus ljusblå som satt på. Hittade ett jättefint matchande nagellack, visar sen. Nu dricker jag kaffe på Rasmus rum samtidigt som jag läser en bok för honom.
Multitasking is the shit!




Björkö 4H

Nu är vi påväg hem från Björkö gård som ligger strax utanför Ljungsbro. Vi träffade våra vänner där och barnen hade jätteroligt. Vi grillade och åkte häst och vagn. Det fanns några katter på gården och jag vet inte om det var dem eller alla djur tillsammans som gjorde att Rasmus fick en allergisk reaktion. Ögonen började rinna och det ena ögat svullnade ganska mkt strax innan vi åkte hem. Nu sover han i bilen och sen blir det bad för hans del och tvätt av alla kläder vi hade på oss idag. Om det inte har blivit bättre framåt kvällen åker vi in men jag tror det kommer att lägga sig.












Trädgårdsarbete

Jag är helt slut, tror jag somnar snart. Idag har vi varit ute i stort sätt hela dagen. Fullt ös i ....sen somnade jag. 

Jag var så trött igår att jag inte hann att skriva klart innan John Blund kom. Det jag försökte säga var att vi var ute och fixade i trädgården hela dagen, Birgitta och Peter var här och hjälpte mig och Micke jobbade. Peter gick med skottkärra efter skottkärra med löv, tog nog bara 4 h!! Och då hade jag gått några vändor innan de kom. 
Jag skurade badrummet på nedervåningen och Birgitta tvättade alla min fönster!! Peter och jag bar omkring på utemöblerna och jag rensade ogräs mellan plattorna på framsidan. Igårkväll pulserade det i hela kroppen så trött var jag. Idag har jag träningsvärk. Men så skönt att ha kommit nån vart ute. Jo jag hämtade nån form av häcksax och klippte av allt som stod upp (förlåt mamma) i rabatten längs med huset. Jag hatar rabatten och jag har inga gröna fingrar, något luktade iaf tandkräm och jag gick loss på nån grej som slingrade sig upp längs altanen så nu är den puts veck med.




Tidningsbild

Idag är vi med i tidningen med den obligatoriska nyföddbilden. Tycker den blev ganska bra faktiskt.





Fredag

Det ser ut att bli en fin dag. Jag sitter yrvaken i soffan med barnen och ger Julius mat. Sen är det Rasmus och min tur att äta frukost. Vi har inga planer idag så vi blir nog hemma och tar det lugnt. De har sopat bort gruset så vi kan äntligen provköra Rasmus swingcar ute. Man svänger bara på ratten för att "trampa" sig framåt och få fart.




Hand- och fotavtryck

Gjorde avtryck med Julius på öppna förskolan när han var ganska exakt 2 månader. Kul att spara och ha i framtiden.




Fina koftan

Den här koftan hade Rasmus när han var liten, jag fick den i present av mamma när Rasmus låg i magen. Den har några år på nacken men den har blivit en riktig favorit. Ska börja sortera kläder som Julius har växt ur och jag tror inte det blir svårt att bestämma vad som ska sparas och vad som ska skänkas, vissa kläder betyder mer helt enkelt.




Bus

- Idag tycker jag om lillebror liite, mamma.
Okej, alltid nått :).
 


 

Full rulle på öppnis

Imorse åkte jag till öppna förskolan i Lambohov med båda barnen. Allt flöt på bra, Julius sov och Rasmus och jag var med på sångstund. Sen vaknade Julius och var jätteledsen och skrek, och nu menar jag inget vanligt skrik utan snarare sånt skrik där tårarna sprutar och ungen ändrar färg till vinröd. Fram med mat fort som attan men det ville han inte ha, det blev bara värre. Efter ett blöjbyte och tillslut lite mat och skump i rumpan lugnade han ner sig. Så tydligt att han hade magknip, stackars Julius. Han somnade om och sedan gav jag Rasmus lunch som jag hade tagit med mig och sen blev klockan 12 och det var dags att åka hem. Rasmus tyckte det var jätteroligt att vara där och sprang omkring och lekte och klädde ut sig. Han lekte mer självständigt än vad jag hade vågat hoppats på och det passade ju bra idag när Julius var så ledsen. 
Nu sover båda pojkarna och jag hämtar andan med en god kaffe.

Söndag

Ny tröja från Stadium och snedluggen åt "fel" håll! 




Muminränder

Ja idag blir det muminkläder på pojkarna. Just nu är Rasmus ute och leker med Selma tillsammans med Micke och Selmas mamma. Jag ger Julius mat och ska strax göra en köttfärssås. Själv får jag äta något annat, en tonfiskröra med ägg kanske?
Tredje dagen med lchf idag och det går riktigt bra än så länge. Snart får jag nog på mig min förlovningsring igen ❤️.

Senare idag ska vi åka hem till min farmor och fika.





Look what I have created!




Godmorgon helg

Rasmus vaknade 05.30, gäsp. Lyckades ha kvar honom i vår säng i en halvtimme under protester..
-mamma, maaaaaammmaaaa, kom upp nu! Jag är vakeeen...
Å så fortsatte det en stund medan jag maskade i sängen.
Nu sitter vi i soffan och väntar på Bolibompa som inte ens har börjat. Julius sover skönt i sin säng och Micke var uppe och gav honom mat vid 04, så skönt att Julius sover så bra, har sovit hela nätter sedan han föddes med något avbrott för mat och sedan somnat om.
Idag ska jag ge mig ut på några ärenden och fixa presentpapper, ståltråd, tejp, snöre och silkespapper, jo jag ska ge mig på att göra egna pompoms (?) bl.a. 

Har bokat tid för nya fransar i början av april och nu gör jag ett lchf-ryck (med liiite kolhydrater eftersom jag ammar/pumpar), har jag gått ner i vikt vid fransförlängningen ska jag unna mig en hellugg också :).


Pyssel

Jag som hade lagt ut min pall som ett plockepinn och tagit fram färgburkar och så hittar jag inte mina penslar, crap!
Jag fick ge mig på ett annat pyssel inför dopet istället.






Onsdag 19 mars

Rasmus blev glad i sin nya mössa som han fick nu på morgonen innan han skulle iväg till dagis. FYI så tycker jag det är väldigt svårt att hitta mössor som sitter bra och inte ramlar ner över ögonen. Denna mössa skulle vara av tightare modell så vi hoppas på den.




Öppnis igen

Jag och Julius åkte till öppna förskolan i Lambohov imorse. Vi har varit där väldigt mkt med Rasmus så det var riktigt kul att komma dit igen. Fröknarna kände igen mig och vi pratade massor. Emma och Maud kom också dit och vi fikade på nybakat bröd och kaffe. Vi var med på sångstunden och gjorde hand- och fotavtryck i gips på Julius. 
Nästa måndag är det för större barn också så då åker jag dit med båda pojkarna. På tisdagar som idag är det för barn upp till 6 månader.

Micke kommer hem sent ikväll (21) och även imorgon. Det känns tomt på kvällen när han jobbar sent, tur att jag har mina pojkar att mysa med. Ska bli spännande att se hur läggningen går ikväll, wish me luck!

Julius 2 månader & Tropicarium

Julius är på bättringsvägen med sitt magknip, han har varit lite ledsen idag men inte alls som igår. Just nu ligger han i sitt babynest och sover bredvid mig.
Imorse åkte vi till Tropicarium och det var riktigt roligt, de hade inte bara fiskar och spindlar som jag trodde utan det fanns både små apor, hajar och surikater. Surikaterna skulle jag kunna titta på hur länge som helst, så sköna.
Jag missade aporna i början då jag satt och gav Julius mat i cafeterian så jag hämtade med mig Rasmus sen så fick han följa med mig och titta på dem. Rasmus tog det bra, blev inte rädd eller så. Däremot fick jag själv lite småpanik när en apa hoppade upp på mig och satte sig på min axel/nacke, det var bara att behålla lugnet inför Rasmus (som är jätterädd för apor) och försöka putta ner honom. Dessvärre valde denna apa att hoppa från mig till en annan tjejs suflett på sin vagn, sorry för det!
Innan vi åkte därifrån fick barnen varsin käpphäst, det blev populärt :).
 
 
 
 

Lördag

Just nu kollar vi på Djungelboken och jag sitter med en ledsen Julius i knät som har ont i magen. Lilla gubben hoppas det blir bättre snart. Vi är bara hemma idag, man måste ha lite "tråkiga" vanliga dagar ibland också så att det roliga blir roligt och att det inte blir för mycket. Jag tycker att det lätt kan bli för mycket och det märks på Rasmus att han tycker det är skönt att ha en helt vanlig rutinmässig dag.
Imorgonbitti ska vi åka till Tropikarium och titta på massa äckliga spindlar, ormar, fiskar mm. Så en hemmadag passade väldigt bra idag.




fredag som jag varje vecka tar för en lördag

Jag och pojkarna tog med oss farmor och åkte in till Motala där vi har umgåtts med mamma hela dagen. Vi åt god lunch och fikade och var nere vid vattnet en sväng. Rasmus fick svårt att slita sig och jag tror han kunde stått hela dagen vid vattnet och kastat sten om han hade fått bestämma. Robert kom förbi och fick äntligen hälsa på Julius som bjöd på många leenden idag.
 
Igår var vi i Gamla Linköping och tog den obligatoriska tidningsbilden. Jag tror den blev hyfsat bra, lite busig om jag inte minns helt fel. Det dröjer nog några veckor innan den publiceras i tidning, men håll utkik.
 
 

Ny medicin

Nu är vi äntligen av med kompressorn och Rasmus kan ta sin medicin själv med hjälp av denna istället. Så mycket enklare, lättare att ha med sig och går betydligt snabbare. Jag fick muta med choklad den första gången så att han skulle märka att det faktiskt inte var så svårt att använda den. Vad gör man inte liksom.




Förmiddagsvil

Jag har plockat och fixat i sådana där skumma lådor, korgar och backar. Slängt en massa saker och lagt saker och ting på rätt plats. Nu förtjänar vi ett vilpaus tillsammans. Mysigt? Jag njuter av varje sekund av denna föräldraledighet, och på nått sätt känns allting lättare nu, konstigt nog, med två barn ❤️. Jag tror det handlar mycket om vad man har för inställning.




Inbjudningskort - check!

Ute i sista sekund, men nu är inbjudningskorten beställda och jag borde få hem de senast i slutet av denna vecka.




Ny vecka

Annie och jag (med barn) tog vara på vädret och träffades i Valla. Barnen busade, och idag fick vi lite mer tid till att prata. Vi tog en lunch på McD innan vi åkte hem med trötta barn. 

Rasmus vill gärna hålla i Julius, helst som jag brukar ha honom på axeln. Tur att Jules är så tålig och skrattar och ler när Rasmus håller på med honom ❤️.



Morgonpromenad

Nu har jag parkerat killarna i soffan med frukost. Själv tar jag en rask promenad med musik i öronen, love it.
Efter solsken kommer värsta regnet  ♪ ♫.





Vår fina Julius ❤️




Walk!




Mobilbild i myskläder





Vårkänslor

11 plusgrader vid 17:30-tiden
Ljumma vindar
Gruset sopas undan
En RÖD motorcykel



Vilar i farmors soffa




Franck & Fischer

Krokar på plats i hallen till pojkarnas ryggsäckar/skötväskor. Det blev riktigt fint och praktiskt tycker jag.
 

Dopplanering once again

Tanken är att Julius ska döpas när han är omkring 3 månader. Det slog mig häromdagen att han blir tre månader i april vilket är väldigt snart. Jag har varit i kontakt med Vist församling och fick tillslut ett datum i slutet av april. Micke och jag var och besökte kyrkan häromdagen och fick även en rundvandring i församlingshemmet som låg intill. Allt verkade jättebra och kyrkan var mysig inuti. Fick samtal igår om att det datumet vi hade tänkt inte fungerade längre och att de bara hade ett annat datum mkt tidigare och det blir alldeles för snart. De frågade om vi kunde tänka oss att döpa Julius i Vårdsbergs kyrka istället då Vårdsberg och Vist tillhör samma församling. 
Jag tror att vi gör det. Vet inte riktigt vart den kyrkan ligger men efter att ha sett lite bilder på nätet så ser den superfin ut både in- och utvändigt. Jag ska ringa tillbaka till pastorexpeditionen imorgon för att bekräfta datum osv.
Inbjudningskort måste tillverkas och skickas ut och dopklänningen måste lämnas in för brodering av namn och datum. Jag ringde runt till symaskinsaffärer häromdagen och hittade tillslut en som kunde hjälpa mig. Caféet som jag felringde till först sa i allla fall att de vanligtvis inte broderar på dopklänningar ;).
 
 

onsdag

Inga planer idag och det känns rätt skönt. Jag och Julius ska bara vara hemma på förmiddagen och i eftermiddag kommer vi säkert vara ute och busa med Rasmus. Julius är så lätt att ha med sig, han sover för det mesta i vagnen eller ligger och kikar på sin Bamse-mobil.
Igår träffade vi mamma på stan för lite shopping, jag köpte inga kläder men däremot lite smågrejer till Julius dop, bla en gäst- fotobok. En sådan hade vi på Rasmus dop också, där gärsterna fick skriva en hälsning om de ville och sedan satte jag in bilder från dopet och skrev in dikten som jag läste. Kul att ha till framtiden. 
 
Mamma hittade mkt fina kläder på stan och jag hjälpte till som smakråd. Julius fick en fin scarf av mamma och Rasmus fick ett paket som bla innehöll lejonmamman från Schleich som han har önskat sig. Gissa om han blev glad när mormor följde med och hämtade från dagis??
 
Framåt kvällen igår kom morbror Micke, eller Uncle Mike som Rasmus säger, på besök. Han stannade på middag och myste och busade med pojkarna. När Rasmus hade somnat var det trevligt att bara sitta och prata i soffan, vi hade lite catching up to do.
 
 
 
 

Inte långt kvar nu




Rasmus och Domino

 Perfekt att ha en hund som väntar när man tappar kopplet.
 
 

at this moment

Det snurrar i huvudet när man besöker tapet- och färgaffären. Så mkt idéer.





1 mars

Imorse såg det ut såhär ❤️. Rasmus visar Julius sin lejonunge.




Smörja smörja

Just nu använder vi dessa salvor för att få bukt på Rasmus röda, torra kinder. Han har fått som eksemliknande utslag runt munnen nu och lite upp på kinderna så då är hydrokortisonen suverän. Ser skillnad redan efter 2 dagar. Jag har fått för mig att det är viktigt att hålla huden mjuk när man använder kortison därav Locobase Repair emellanåt. Räcker med en gång om dagen. Hydrokortisonen använder vi morgon och kväll nu några dagar tills eksemet har lagt sig.

Kan tipsa om en riktigt bra kräm som vi använder om det är väldigt kallt ute. Det är Weledas väderkräm Weather and wind, den är oslagbar. Bara naturliga ingredienser som bivax och ullfett. Perfekt när man har barn som sover ute i vagnen året om. Denna kräm är vattenfri och kan därför smörjas på innan man går ut i kylan.








RSS 2.0