Sommarfeeling

Vi hade underbara dagar i Blåvik med fina väner och perfekt väder. Jag och Rasmus stannade övernatt och Micke och småttissarna joinade oss dagen därpå igen. Mkt bad och lek, gärna Bobbycarsrejs, näck helst om ni frågar Julius ♥. Vi var på Torpön några timmar, köpte glass och tog den lilla kabelfärjan tillbaka. 
 
Julius tar åt sig tecken jättebra nu och har verkligen fattat galoppen, det är lite som att lära sig ett nytt språk, för oss alla. 
 
Igår träffade vi vänner i Vidingsjö för lek och mellis och sedan blev det spontangrill i vår trädgård, fyra härliga familjer och barnen lekte jättebra. En toppenkväll som Micke avslutade på stan med några vänner och kom hem sent/tidigt imorse :).
 
Freja blir bara mer och mer bestämd och hon växer så det knakar. När vi var hos sömmerskan för att sy upp hennes klänning upptäckte vi (jag!) att klänning visst var precis lagom nu...kunde ju varit bra om jag hade provat den på henne strax innan vi skulle åka, ups! 
 
Min klänning är klar (!) och hänger så fint i sitt omslag här hemma. Jag ska prova den ifred någon dag och verkligen syna den i sömmarna, jag är lite orolig för att den är för bystig :/.
 
Vi har blivit med sandlåda i trädgården och barnen älskar den. Och jag älskar att den står i skuggan under eken. Rasmus har varit på återbesök hos tandläkaren och han kommer tappa sina framtänder inom en väldigt snar framtid. De blir bara mer och mer grå för vaje dag som går och är väldigt lösa. Rötterna är av och tänderna är liksom inte med i systemet längre. Däremot har Rasmus fått en ny frilla och blev supertuff i den. 
 
Freja har fått en cykelhjälm och vi tog en premiärrunda häromdagen. Hon satt stolt som en tupp i cykelstolen bakom mig ♥. Jag är sugen på att prova cykelvagnen som vi har fått av våra grannar någon dag.
 
Jag och Anna tog en välbehövlig kväll på stan och drack lite drinkar och pratade, skönt att bara få vara Anna och Sofie för en stund.

Häromdagen gav vi Flygvapensmuseet ett besök och barnen uppskattade det verkligen. Vi kollade inte på allt utan det räckte med 2 timmar och varsin glass innan vi for hemåt i värmen.
 
Nu ska jag ta och sova då ögonen går i kors, jag har sovit dåligt inatt och sprungit mellan rummen för att stoppa om barn, kissa, leta efter nappar och ge hostmedicin.
 
Imorgon kryssar vi i Stockholms skärgård och jag återkommer under dagen.
  
 

Now we're talking!

Provade klänningen igen igår och det var som en helt annan klänning mot förra gången. Jag fattar inte hur hon har lyckats?? Vilket trolleri! Jag kände mig jättefin i den och gick därifrån med ett leende på läpparna. Nu ska den bara kortas och sys in lite och så ska hon sy fast ett band i midjan också. Nästa måndag är det dags att prova igen och på tisdag nästa vecka ska Freja dit med sin klänning och prova och den ska läggas upp lite.
Så himla kul det känns! Nu är det mindre än 2 månader kvar och det börjar bli verkligt ❤️.

Jag var så nervös innan jag skulle iväg och prova klänningen igår så jag var tvungen att trycka en stor kaka påväg till bilen 🙈.


Lösa tänder

Rasmus ramlade i skogen igår, rakt fram över en sten och slog i tänderna nått fruktansvärt (framtänderna som redan var lite lösa efter att han fick bevattningsmunstycket kastat i ansiktet av sin lillebror). Blodet forsade och han var jätteledsen. Jag ringde tandläkare och vi fick komma direkt. Båda framtänderna är mycket lösa och tandläkaren ville ta bort tänderna där och då. Det var jag inte alls beredd på så vi bestämde oss för att avvakta, de kanske lossnar av sig självt. Vi måste vara uppmärksamma så de inte ändrar färg eller att det blir någon infektion där nu. Eventuellt ringer vi i veckan som kommer och bokar en tid för att ta bort dom men att göra det helt oförberett när Rasmus redan var helt uppskakad och chockad skulle nog gett honom tandläkarskräck för livet.
Tandköttet är blålila och svullet och Rasmus är fortfarande lite skärrad.

Bröllopsplaneringen sätter fart

Nu planeras det till höger och vänster, det är något litet varje dag känns det som, men det är kul! Jag har varit och provat (1:a utkastet) av min klänning och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Överdelen hade blivit helt paljettprydd så jag hade svårt att se spetstyget under. Sömmerskan förklarade direkt att hon skulle ta bort allt detta, göra underklänningen längre, korta ärmarna, sänka delen över byst, sy dit en osynlig dragkedja i ryggen, lägga ut ärmarna, ta bort trycknappar i ärmar, släta ut tyllkjolen i överdel, ja ni hör ju!
Vi diskuterade fram och tillbaka om denna 2-delade klänning och nu har vi bestämt oss för att göra den till en hel klänning, kommer bli mkt bättre! På måndag är det dags att prova klänningen igen och då borde det ha hänt ganska mycket, hoppas jag!
Jag väntar med spänning på mail från Johan ang. ringen och han ska ju även göra min förlovningsring lite smalare då det blir för kraftigt på fingret annars.
Micke har köpt sina kläder (bara skor kvar) och jag har fixat gula strumpor och manschettknappar med mera åt honom. Killarna ska ha vita converse och till Freja har jag köpt vita spetsballerina.
 
O.s.a var den 1/7 och vi har flera som inte har svarat, dåligt kan jag tycka. Vi ska träffa Anneli på Mjellerumsgården framöver och då måste vi veta exakt hur många vi blir. Festprogram och bordsplacering m.m håller på att tillverkas så det skulle ju underlätta att veta vilka vi blir :).
 
Det jag saknar till killarna är mörkgrå kostymvästar men jag håller utkik i de vanliga butikerna ifall det kommer in, konstigt att ingen har i grått.
 
Micke ringde och bokade rum på Gränsö Slottshotell dit vi ska åka efter "festen", det var där vi förlovade oss och det är så himla mysigt och fint där så det kändes som ett självklart val.
 
Musik är spikat och Elin kommer framföra 2 låtar i kyrkan, ska bara boka in övningstillfälle tillsammans med kantorn när han är tillbaka från sin semester.
Hans (prästen) fixar vigselprogram till kyrkan och nu kom jag precis på att jag inte får glömma att köpa spetsband till att knyta fast vaserna på bänkradera i kyrkgången.
 
Det var allt för den här gången!


 
 

Rock n roll

Midsommarhelg och släktkalas, hemmamys och jordgubbsplock med pojkarna, kostymprovning och safttillverkning, badminton, jobb, löpturer och barndagar på Erikshjälpen. Härliga grannar, fullt ös med barnkalas och fiskar, sniglar och så malen. 
Tandsprickning, bröllopsplanering, bubbel med Anna, shopping i Ullared, möhippsprank och så Kolmården med småbarnen.
Rasmus fiskar med mormor, går på bio med moster och övernattning i Motala. Freja vill bestämma själv och Julius har växt en storlek. Jag är kär i en klänning och imorgon står klipptider på schemat. Brudklänningen är fast i Liepzig och det vankas intervju. 
Jobbvecka på intåg och vigselringen är snart klar. 
Julius tål ägg men Rasmus är allergisk mot sesam. 
Jag skulle kunna fortsätta men det var allt jag hann med, för den här gången.RSS 2.0