Julklappar #1


Vecka 44

Idag bjöd Maud på både lunch och fika, jättegott var det! En hel del promenader har det blivit också och även idag hade vi tur med vädret. Denna vecka är fullspäckad och det känns kul :). Imorgon ska jag åka till Motala, på onsdag ska vi troligtvis till Örebro och köpa en större bil (på tiden nu), på torsdag ska jag äta lunch och mysa med Nadja och på fredag är det lunch och promenadträff hemma hos mig.
Skulle ha köpt en pepparkaksdress till Rasmus från Lindex men den var slut i hans storlek, jag får leta vidare.

Ny vagn?

Dags att köpa vinterhjul till barnvagnen, eller?? Framhjulen på Bugaboon är ganska små och tanken är att vi ska byta till de större fasta vinterhjulen. Dessa kostar 930:-, och då poppade en tanke i huvudet upp. Ska jag istället köpa en begagnad slitochsläng-vagn att ha under vinter och bevara Buggans skick? Har hittat en fräsch vagn med 4 stora fasta hjul i Åtvidaberg som jag funderar på. Hur hade ni gjort? Köper jag vinterhjulen till Buggan så är de också fasta så det kommer jag inte ifrån. Fast sen är det ju det där med plats också, vi har ju sååå gott om förvaringsmöjligheter.

29 okt

Denna emaljskylt hade jag tänkt att beställa från nätet men sprang på den på stan idag :). Blir fint i Rasmus rum sen.
Lång kö i Teboden men det var det värt, lite hallon-grädd, grönt chai och någon spännande smak till Micke. De hade en smak som hette Nyströms citrus :), luktade på den men tror inte det var nått.
Randigt var det här! Ny body och några strumpor.
En liten present.

Fika på Lind's

Vi har strosat runt på stan idag och shoppat lite. Vädret är inte att klaga på.


Ledigt

Middagen blev bra och gästerna verkade nöjda :). Jag och Tina avslutade dagen med chai-te och tända ljus i soffan. Vi var ute en kort sväng på dagen så nu har jag precis kommit in från en längre runda.
Ikväll blir det mys med M som är ledig i helgen. Kanske vi åker till stan en sväng imorgon och kollar in den nya barnklädesaffären Jonoli.

Lunch hos mig

Idag är det jag som står för lunchen och jag serverar vegetarisk lasagne med keso och rivna morötter, mums!


Vända och hämta bärsele


Torsdag

Idag började jag morgonen med en smoothie. Vaniljyoghurt, blåbär och banan, lätt som en plätt. Nu har jag städat massa här hemma och busat så strax ska vi ut på en långpromenad.
Provade gröt igår igen och han var inte så förtjust denna gången heller. Vi stressar inte utan avvaktar ett par veckor och provar igen sen.

Fredag hela veckan

Idag bjöds det på fika hemma hos Tina i Jägarvallen. Jag gick dit och såklart förvirrade jag mig när jag gick på fel sida Ericsson, men jag kom rätt till sist. Vi gick ut nyttigt först genom att dricka jättegoda smoothies men efter ytterliggare en promenad gjorde Tina smarrig cappuccino och chailatte och kransj_veln åkte fram ;).


I like PJ:s

Den blå ugglepyjamasen är från Åhlens och den randiga "My heart belongs to dad" är från Lindex.

Rasmus namnsdag 26 oktober

När Rasmus föddes kunde vi inte riktigt bestämma oss för vad han skulle heta. Så Rasmus hette bara Bebisen de första dagarna ;p. Vi hade namn som Adrian, Jonathan, Elton och Jacob som förslag (bland många andra) men han passade inte riktigt till det. Han var och är en Rasmus helt enkelt. Rasmus farfar kommer från Odense, Danmark och har i och med det ett danskt efternamn. Vi tyckte det passade extra bra då med ett danskklingande förnamn.

"Rasmus är ett mansnamn, en form av Erasmus som är bildat från det grekiska ordet erasimos "älskvärd.
Namnet har haft en extrem utveckling från att vara mycket ovanligt för 30 år sedan till att bli ett modenamn på 1990-talet och är idag ett av de 30 vanligaste namnen. Namnet är sedan tidigare ganska vanligt i Danmark och Nederländerna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 14 317 personer i Sverige med namnet, varav 12 388 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 722 pojkar namnet, varav 653 fick det som tilltalsnamn".

Babysim!

Idag har vi varit på babysim och Rasmus gillade det skarpt. Han badade ca 15 min och var så fin i sina blårandiga badbyxor. De sa att man kunde jämföra tiden i vattnet för bebisar såhär: Badar bebisen i 30 min är det lika ansträngade som om en otränad vuxen skulle simma 1000-1500 m. Efter badet fick han mat och sen somnade han som en stock. Nästa tisdag är det dags igen :).

Måndag

Tack Emma, Maud och Tina för en supermysig dag. Besök på Öppna förskolan, Gulasch-soppa hos Emma och mkt promenader.

-Ska vi gå en promenad någon kväll bara du och jag?
-Men då är det ju mörkt!
-Men jag har pepparspray!
-Jaha, men då så :).

New things

Hittade en pälsmössa med tillhörande fleecetossor på Åhlens till Rasmus. Köpte även denna underbara korg som han kan ha sina leksaker i. Nu behöver vi bara ett rum till Rasmus som han kan ha sina fina saker i och en bokhylla att ställa alla böcker i vi fyndade idag.
Angående vinteroverall eller ej så avvaktar jag med detta. Vi kör med vanliga kläder, vindfleeceoverall från PoP, åkpåse och denna mössa med tossar. Åkpåse och vinteroverall känns lite kaka på kaka. Han ligger ju bara i vagnen (än sålänge), nästa år när vi börjar använda sittdelen kanske jag resonerar annorlunda och då har jag ju lite bättre koll på vilken strl som behövs osv.

Grattis Rasmus 4 månader!

Strax ska vi åka hem till R:s farmor och mysa och efter det tar vi en sväng på Ikano för att köpa en pälshjälmsmössa, verkar riktigt smidigt och varmt!
Dagen till ära ska Rasmus få smaka på lite mild havregröt :).

Favorit i repris


Out for another walk!

Ger mig själv en klapp på axeln för med den här promenaden har jag gått 3 timmar idag. De nya skorna är sjukt sköna!

At this moment - 14:52

Mammabarnfika


Torsk med äggsås

Provade att laga nått jag inte gjort tidigare. Jag följde Per Morbergs recept som ni finner här. Om man tycker om denna rätt så blev det riktigt gott. Men jag är inte så förtjust i det så jag kanske ska börja följa recept som jag vet jag gillar, smart va?

Godmorgon

Man riktigt ser hur krispigt det är ute genom fönstren, härligt. Vi ska ut på promenad med Emma runt 13 och efter det blir det säkert fika av nått slag. Jag hade gärna gått ut en sväng nu på morgonen också men jag har något skumt illamående som inte vill släppa greppet om mig, har varit så den senaste veckan ;(. Jag har undrat om det är nån magsjuka eller likande på G men M sa att det brukar komma med besked. För lite sömn? Tror inte det heller, M går ju också upp på nätterna när det behövs. Laktosintollerant eller nått annat jag äter kanske? Måste undersöka detta.
Såg att dagiset som vi funderar på har öppet hus en timme varje måndag så man kan gå dit och hälsa på, mkt bra. Ska ta och göra det framöver måste bara veta vart vi kommer att bosätta oss (troligtvis i detta område).
Nu ska jag ta upp Rasmus och mysa med honom, han har precis kastat sin bitring på golvet.

New shoes

De Ecco-skorna som jag visade bild på på bloggen har jag inte funnit i någon affär. Däremot provade jag ett par andra häromdagen när jag var på Ikano. De påminner lite om Sorel-kängorna som jag suktade efter förra året. Tack snälla M som kom hem med de i present ikväll!

Den unge Werthers lidande

En sorlig kärleksroman skriven på 1700-talet, men det var inte det jag skulle skriva om.

Har ni smakat Werthers original? Ni som tycker om dom bara måste prova Werthers fast i mjuk kola, så himla goda och beroendeframkallande!


At this moment 19:43

Micke är här och lagar vår tv, nån kontakt på baksidan tjosan. Han har alltid lagat allt som har gått sönder för mig och han fortsätter ikväll.

Dopbilder

Jag myser när jag ser dessa bilder från dopet! Det var verkligen en fin dag som vi alltid kommer att minnas. Jag är barnsligt förtjust i den första bilden nedan "på väg till kyrkan", den har nått! Jag hade ju såklart den vita vagnen dagen till ära :).

Bättre lycka nästa gång!

Vi letar vidare.

Har precis rensat R:s kläder och en fullproppad pappkasse åker ut, men kommer naturligtvis att sparas. M är ledig och vi tänkte gå en riktigt lång promenad om en stund om det är uppehåll då, inget vidare väder nu. Inga planer idag och det är faktiskt skönt.

At this moment - Åhléns


Ny vecka

Den här dagen har gått i ett! Först mammalunch och sen mammafika, vi var rätt många på fikastunden och det kan lätt bli lite stojjigt. Som grädde på moset idag hade jag glömt att ta med mig hemnyckeln så Micke fick åka hem från jobbet och låsa upp :p. Mamma var här i em och vi käkade lite och gick sen på visningen av bostadsrätten, kanske kan bli nått.
Idag ringde simhallen upp efter mitt klagomål som jag skickade förra veckan. Det löste sig bättre än förväntat så de får tummen upp. Inte nog med att de lät mig gå på babysimmet med mitt klippkort, de förlängde även giltighetstiden med 3 månader!

Doptårtor

Måste bara visa Rasmus söta tårtor som vi hade på dopet. Tårtan med katter föreställer Tindra, Texas och Albin.

Förälskad i en jacka?

Den här helgen har varit toppen! Vädret har inte varit att klaga på heller.
Morgondagen är fullspäckad, först ska vi till Maud på lunch och efter det bjuder Jonna på fika. Mamma kommer runt 15 så då ska vi hänga lite och gå på 2:a visningen av bostadsrätten här omkring. Verkar lovande.

At this moment - 17:04


Pretty pretty please

Kul kväll igår :), någon knoppade in tidigt med festen fortsatte trots det. Jag kom i säng vid halv 3 så jag är lite mör idag om man säger så.
Det är riktigt kallt ute så nu är det bud på att ta fram vinterjackan tror jag. Senare idag ska vi göra en sån kul sak som att storhandla på Maxi, och ta en liiiten sväng inne på Intersport och Åhlens för att köpa dessa ursöta grytlappar.

At the moment - Glow

6.0 det är bra skit!


Åkpåse - check!

"Bugaboo åkpåse är mjuk och mysig. Den håller ditt barn varmt när det är kallt ute.

På insidan är det mjuk fleece och ovansidan kan tas bort genom att öppna dragkedjan.

Ditt barn sitter säkert i vagnen då selen kan användas till åkpåsen.

Åkpåsen är tvättbar i maskin.

Bugaboo åkpåse finns i färgerna: Mörkgrå, mörkblå, mörkbrun, sand, naturvit, orange, gul, röd, mörk khaki, blå, svart och rosa."


Härliga kalla höstdag!

Liten sover och jag håller på att fixa lite här hemma då vi får besök vid 14. Emma och Tina kommer hit och fikar med sina bebisar, de får vara försökskaniner på mina citronkakor jag bakade igår, mammorna alltså :). Ikväll vankas det fest i Tannerfors och jag har bunkrat upp med lite cider. Det lär nog räcka för mig då det var 1 år sedan jag drack alkohol.
Har precis skickat ett mail till Linköpings simhall, ett klagomål rättare sagt och det ska bli spännande och se vad de har för policy och om jag får återkoppling överhuvudtaget.

Lemonsquares

Fick Buffé-tidningen i brevlådan idag och hittade ett recept som jag var tvungen att prova. Av en händelse råkade jag ha en bit vit choklad och en citron liggandes och det var typ allt som behövdes. Här är receptet:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 + 1/2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • finrivet skal och saft från 1 citron
  • 1 dl finriven vit choklad
This is how you do it:
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Klä en rektangulär form, ca: 20x24 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa snabbt ihop smör, florsocker och 2 dl mjöl med elvisp.
  4. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp en liten bit på kanten. Grädda mitt i ugnen i 15 min.
  5. Vispa ägg, socker, citronskal + saft och 1/2 dl mjöl med elvisp.
  6. Häll smeten i formen och grädda ytterliggare 15-20 min. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad.

Sydöst

Upptäckte att jag hade kompass i telefonen igår, det blev en het diskussion om det var söderläge eller ej på uteplatsen till en större bostadsrätt vi ska kolla på på söndag. Det var visst söderläge = kvällsol, yeah!!

12 okt kl: 21:02

Oh yes! Nu börjar Grey´s, hämta Nutellaburken och den största skeden ;p.

At this moment 18.02

En övertrött och ledsen R somnade precis i vagnen efter att jag kört lite terräng på sidan av cykelbanan. Vi är på väg för att möta M efter jobbet.

Idag har jag varit en snabbis på stan med Cat och köpt fina paket, vi intog en lunch på Steves och jag hann att klippa luggen.


At this moment


Lite nytt

Lite shopping från Ikea idag. Vitt porslin, bestick, matstol till Rasmus och en hel hög med ramar till fotografierna vi har köpt och kommer att köpa och lite till.


tisdag

Härliga höstdag och vi ska åka till Ikea och shoppa lite :). Jag har fått se bilderna som Laila har tagit och bara myser när jag ser dem, det blev lite glada bilder ändå. Här kan ni se en sneakpeak på hennes hemsida. I eftermiddag ska vi till Öppna förskolan och få information om tänder och småbarnsmat, det börjar närma sig nu och om några veckor ska vi testa lite potatis och gröt och grejer :).

Sol, kallt, regn

Jag skrev ett blogg-inlägg igår när jag var ute och gick. Multitasking. Jag provade blogg.se-appen men uppenbarligen fungerade den inte...
Igår var mamma här och busade massor med Rasmus, med sig hade hon ca 30 pannbiffar som hon fyllde vår kyl med, tusen tack!
Idag har jag varit på Ikano med Rasmus farmor och handlat lite kläder och sen har vi ätit lite lunch och umgåtts. Jag och Rasmus tog en promenad och mötte Micke efter jobbet och nu är vi precis hemkomna.
Imorgon står det babycafé ppå schemat och sen blir det nog häng med Rasmus polare.

Thank U so MUCH!

Jag har inga vinterskor/kängor och M sa att han köper ett par till mig och jag får välja vilka jag vill!! *lycka* Jag vill ha ett par funktionella, vattentäta, varma, välklädda och jag tror jag har hittat dom, nu ska jag bara åka och prova dom också.

3-månaders fotografering

Jag är så sjukt nyfiken på hur bilderna blev men jag får vänta lite, Laila är rätt busy at the moment :). Rasmus hade lärt sig två nya saker perfekt inför fotograferingen men han var dock lite trött så jag vet inte om det blev så många smile-bilder.
Efter fotograferingen var vi nere en sväng på stan och åt lunch och Micke köpte sig en vinterjacka på Esprit, jättesnygg! Jag köpte mig en lite dyrare vinterjacka förra året som jag tänkte ha ett par vintrar och det kommer jag ha också men....jag hittade såklart en annan jacka som var sjuuuukt snygg som jag bara måste ha, så jag försöker med lite argument här hemma, den jackan är mer som en övergångsjacka och inte alls lika varm som min superduper varma parka. Måste ju ha en höstjacka eller hur?!?

Onsdag?

Kul att några addat mig på WF :).

Jag brukar inte sova mitt på dagen men idag ska jag faktiskt göra det, eller mitt på dagen? Snarare så snart som möjligt. Idag är jag trött.
Jättefint höstväder ute så en långpromenad får det bli senare om vädret håller i sig.
Imorgon är det dags för 3-månaders fotografering med Laila i en studio i stan, spännande!

Ett beroende

Jag säger bara en sak:Wordfeud! Så beroendeframkallande. Play? Sofnys såklart.

Fullt upp

Ibland blir jag så himla trött bara! Hur svårt ska det vara att förstå?? Ingen hjälp att tacka för...nu får det va!

Vem åt upp Albin??


Potatis - & purjolökssoppa

Har kommit in i en period av goda soppor. Emma delar med sig av massa smarriga recept som jag tänkte lägga ut på bloggen. Idag har jag gjort följande goda soppa:
  • 1 st purjolök
  • 8 st potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 l vatten
  • 1 st creme fraiche Franska örter
  • salt, vitpeppar och gräslök
Stek löken mjuk i olja i en kastrull (den ska inte få färg). Tillsätt potatis hackad i centimeterstora bitar och vatten + buljong. Låt koka några minuter. Ha i morötterna och fortsätt koka tills potatisen är klar, ca: 10 min. Ha i cremefraichen och kryddor och låt sjuda en stund. Hade ingen grädde hemma men jag kan tänka mig att det skulle bli gott med en skvätt.
Ikväll äter vi soppan tillsammans med grekiskt lantbröd med färskost på, mmm. Bra veg alt. till Cat!

Katt-tröja!

Blev påverkad av Annie och gjorde en HM-beställning jag med ;p.

2 oktober 2011

Idag har vi döpt Rasmus i Slaka kyrka och vi är så nöjda med dagen, minst sagt. Han var glad och tittade storögt i kyrkan, log åt prästen och charmade släkten. Mari hade gjort jättegoda smörgåstårtor och efter det hade vi smarrigt fika. Det var bra blandning på presenterna och Rasmus blev jättenöjd. Han fick både prydnadssaker, kläder, leksaker, gåstol, pengar till hans sparkonto, böcker, spargris och ett jättefint smycke av hans moster och morbror.
Laila Villebeck var med och förevigade dagen genom att fotografera, och Daniel filmade. Ett stort tack till alla närvarande och speciellt till Elin och Philip som sjöng och spelade både i kyrkan och i lokalen.


Nu kör vi!

Dagen har gått i ett! Har knappt hunnit äta, men mitt i all stress prioriterade vi en promenad i det härliga vädret. Ikväll har vi dukat och fixat i lokalen och det höll på att gå åt pipsvängen, vi var precis på väg att ge upp och åka hem när vi tillslut fick Rasmus att sova. Det var bara jag och Micke och när en av oss måste bära omkring på lillen blir det inte mkt gjort med att flytta bord hit och dit. Det var iaf skönt att bli klara ikväll trots att vi var hemma strax innan 22. Nu behöver vi inte tänka på det imorgonbitti.


Vem är Prinsen?

30 cupcakes - check! Jag kör med olika färger på frostingen, det blev turkost och lila. Vi har varit iväg och handlat dricka tills imorgon och lite andra förnödvändigheter. Klänningarna är strukna och klara och vi känner oss rätt redo. Tårtorna ska hämtas i Johannelund vid 18.00 och efter det ska vi till lokalen och preppa.


RSS 2.0