Gult är fint!

Jag är kär i Frejas nya kofta och det är Freja också, hon ville inte ta av den när vi provade på henne. Tanken är att hon ska ha den på bröllopet över klänningen om det blir lite kyligt. Tröjan är från Holly & Whyte (Lindex) och det finns en liknande på damavdelningen som jag bara måste ha.
 
 
 

17 dagar kvar

Det börjar verkligen dra ihop sig och nu är det bara detaljer och logistik kvar och vi hoppas på att körschemat som jag har skrivit håller under dagen. Häromkvällen gjorde vi klart bordsplaceringskorten och de blev vi nöjda med. Banangula papper är beställda till festprogrammen och det är lite fix med de kvar. Giftbags-boxar ska vikas och packas ihop och jag ska fixa några småskyltar också. Mamma var på en second hand-affär i Motala idag och har fixat en jättefin gammal guldram till oss som vi ska använda till våra photobooth-prylar.

Vi har bestämt låt till bröllopsvalsen och tränar i vardagsrummet när barnen sover. Vi har 2 spellistor att färdigställa och gå igenom och det tar nog sin lilla tid.

Idag hittade jag den finaste gula koftan till Freja som hon kommer ha över klänningen om det blir kyligt. Killarna kör på flugor och hängslen ist för väst och mörkgrå strechbyxor till.

Skulle ha haft en dejt med min vigselring och Johan idag men han blev sjuk så vi har kollat på detaljer via mms istället. Jag längtar tills jag får bära min nya ring ❤️.


Regnigt

Kul helg med både hojtur på tu man hand med Micke (det var 3 år sedan) och besök på Fenomenmagasinet med barnen. Barnens morbror Micke följde med som var hemma från Tyskland över helgen.

Vi fortsätter inskolning även denna vecka med Freja då det har varit kämpigt för henne med förskolan trots att hon har haft storebror där. Förra veckan provade vi att lämna 1 gång bara men förskolepersonalen ringde tillbaka Micke tidigare än bestämt. De senaste gångerna har han varit med hela tiden och bara varit där ca 2 h. Nytt försök imorgon igen och jag hoppas pedagogerna är lite mer engagerade dessa dagar.

Julius har sagt 2 nya ord i helgen!! Det är så kul att få höra honom och häromkvällen när jag nattade honom viskade han –godnatt mamma, tårarna bara rann på kinderna på mig medans jag sjöng för honom, 2 ord på raken! Julius har inte kunnat säga tvåordsmeningar tidigare. Det går sakta men när vi ser små framsteg så känner vi sån glädje och hopp. Om några veckor börjar vi på språkgrupp på US tillsammans med Julius varje torsdagsmorgon.

Rasmus börjar simskola på lördag, vi valde tillslut LASS då jag har hört mkt bra om dom och till ett väldigt bra pris också. Julius börjar Bamse-gympa på söndag men det var lite struligt när jag skulle anmäla honom på kursen så jag hoppas verkligen han fick en plats. Jag måste maila och dubbelkolla med dom.







Helgen

I helgen hade Micke sin svensexa och dagen tillbringades på Liseberg och de hade haft grymt kul!
 
Jag åkte till Motala med kidsen och hälsade på mamma och Jenny och vi var nere på en fin promenad i Råssnäs. Julius sa redan i bilen att han också ville sova över hos mormor och det fick han när jag märkte på honom att han hade bestämt sig. Han har aldrig sovit borta tidigare men det gick hur bra som helst. Tyvärr så blev Rasmus dålig i sin förkylningsastma (hosta och trånga luftvägar) och jag hämtade pojkarna på morgonen dagen efter. Vi gav Rasmus hostmedicin och han fick inhalera sin luftrörsvidgande medicin och kortison. Men när jag märkte på förmiddagen att vår medicin inte hjälpte till ordentligt fick vi åka till jourcentralen på US. Där kompletterade de med adrenalin och Betapredtabletter. Han blev något bättre men det var nära att vi åkte in en sväng till (barnakuten) då han hade det jobbigt. Vi gav det en timme till och mer luftrörsvidgande och efter lite mat också så piggnade han till. Nu kör vi astmamedicin dagligen i ca 2 veckor och hoppas att denna inflammation på luftrören lägger sig snart. Idag är han dock mkt bättre så det går redan åt rätt håll. Första dagen ”på riktigt” på jobbet idag och jag har haft fullt upp. Men det är ju så det ska vara, jag tycker det är kul. Frejas inskolning fortsätter imorgon och nu tar Micke över inskolningen, killarna går samma tider som Frejas inskolningsschema denna vecka.






Inskolning för Freja

Idag var Frejas första dag på förskolan. Vi var där och lekte en timme tillsammans och imorgon gör vi likadant. Inskolning är 2 veckor och jag känner på mig att det kommer gå bra. 
Killarna var hemma idag och de var så söta när Freja och jag skulle gå. Det vinkades och kramades och vi fotograferade vår lilla tös ❤️.








Vädret!

Älskar de svala vindarna som blåser in, äntligen går det att andas och jag ser fram emot hösten som är på intåg.

Det har gått jättebra för killarna på förskolan i veckan, lugn start med få barn. På måndag börjar Frejas inskolning, spännande!

Denna vecka har vi varit på Mjellerumsgården och haft möte med Annelie inför bröllopet och nu känns det mer som att det blir som jag önskar med lite dans och så, yes!
Igår var vi i Åby och träffade Jenny, vår bröllopsfotograf och lade upp ett körschema under dagen. Det könns toppen!
Nu ska vi bara fixa helium och en jätteballong.

Grå västar till killarna verkar ju vara klippt omöjligt att få tag på. Jag köpte svarta och provade men tyckte inte alls det blev bra så nu rockar dom flugor och hängslen istället.

Idag har vi varit på Kolmården, en lagomdag och nu sitter vi i bilen påväg hem. 
Rasmus blev så glad när han hittade sitt favoritdjur (Ringsvanslemur) i butiken och det blev jag också för jag har sökt med ljus och lykta efter en sådan utan resultat. Julius valde en ny grötskål i Bamse-butiken och så fick de en liten Bamsebok också.

Bord är bokat på Pinchos till 18.15 med några kollegor så nu hem snabbt för en dusch och sedan tar jag bilen ner till stan.


Vi spanar efter pappa som åker Wildfire.



Möhippa

I lördags åkte jag till Vidingsjö på morgonen för att springa med Emma. Efter ca 2 km hoppar ett gäng tjejer fram från skogen med masker för ansiktet föreställandes Mickes ansikte. Det såg lite creepy ut måste jag säga. Alla hade vita t-shirts som de hade skrivit på och även jag fick en t-shirt, tiara, tyllkjol, blombukett och en skylt som det stod Fru Olesen på. Tjejerna serverade bubbel och snittar i skogen och känslorna var på utsidan så jag grät och skrattade om vartannat. De också. Efter detta åkte vi iväg i bilar och jag trodde först vi var på väg till Motala men svängde av vid Maspelösa till ett stall där Cathrine stod och väntade med en av sina hästar. Då brast det för mig (igen) och tårarna rann. Jag fick byta om och hopppa upp på hästen (med hjälp av en pall måste tilläggas). Jag fick rida runt i paddocken och hade i uppdrag att flytta ringar från ena kortsidan till den andra, rida över bommar, gå emellan några rosa grejer och lite slalom, medans de andra tjejerna tittade på, filmade och skrattade, men jag klarade det! Ha! Lunchen serverades i Trädgårdsföreningen och de hade gjort jättegoda pajer med romsås, baguetter, frukt och choklad. Mera bubbel öppnades här. Efter lunchen gick vi vidare och nu var det dags för Strip Aerobic på Studio Fitness. Det var hur kul som helst och när jag i efterhand har kollat på filmerna tycker jag faktiskt att vi var rätt grymma och alla gick in för det! Vi blev så sjukt svettiga att det bara rann och här omkring fick jag en gin & tonic att stilla nerverna med.
 

Nu hade klockan hunnit bli runt 16 och vi åkte hem till Emma där några av tjejerna som hade åkt i förväg väntade. De hade gjort så fint och höll på att laga mat och gjort massa gott tilltugg m.m.

Mera bubbel och sedan gick jag och Emma in i ett rum där Emma hade ställt upp sin massagebänk, tänt ljus och satt på lugn musik. Precis vad jag behövde då! Jag fick min efterlängtade dusch och sedan sminkade en tjej mig som de hade fixat dit.

Maten var jättegod och jag tycker det var en toppenidé att vara hemma hos Emma  så att man hann att prata med alla, mingla, dricka och piffa sig. Vi körde singstar och senare på kvällen åkte både vin och päroncongaq fram (när jag skriver det sistnämnda får jag lite rysningar av obehag).

Vi tog taxi in till stan och avslutade kvällen på Harrys där vi dansade nonstop i några timmar. En helt oförglömlig och fantastisk dag! Tack alla fina vänner, you nailed it!




















Härlig tid

Igår blev jag medbjuden av Anna (som hade en biljett över) till konsert med Peter & Matilda i St:Anna. Den var jättebra och jag är så tacksam för att jag fick följa med 😊. Anna hade fixat picknick och vi fikade utanför kyrkan (där konserten hölls) tillsammans med Annas bror och fru.

Kvällen innan var jag på Pinchos tillsammans med "mamma-tjejerna" och åt gott. Det känns som det är så mkt kul framöver nu. 5 veckor kvar till bröllop och nu bara njuter jag. Massa lyxgrejer och roligheter inbokat framöver.

Jag har en köpare på hojjen men känner mig väldigt tveksam. Jag var ute en sväng igår och den hojjen + mig är ett riktigt bra team med rätt proportioner. Jag vill inte ha någon annan mc framöver utan när jag börjar köra mer så är det ju just DEN jag vill ha, åh vad svårt det är.

Idag har vi varit på var kalas och nu på eftermiddagen har vi varit i Kaga Kyrka tillsammans med barnen, kollat runt lite och även rekat vid slussen i Brunnby för potentiella platser att ta bröllopsbilder.
Det blev varsin glass i Sandvik och kidsen badade fötterna innan vi for hem. 










Kryssning - check på den!

Då är vi påväg hem efter vår familjekryssning på Birka och vi har haft det jättebra men intensivt. Maten var god och båten var fin och fräsch. Vi hade bokat 2 hytter men valde ändå att sova tillsammans i 4-bäddshytten, det fungerade bra. 
Kan väl inte påstå att jag tycker att Freja fick ut så mkt av det utan hon hade nog haft det lugnare hemma hos mormor eller farmor. Killarna däremot är ju större och känner av att det är nått stort på g och får en upplevelse. 

Igårkväll var vi på disco och vi dansade järnet, Freja och Julius höll igång med och Freja var så söt när hon svängde och stampade till musiken ❤️. 
Vi gick till hytten och lade småttingarna efter discot och Micke stannade kvar hos dom och jag och Anna pep iväg själva lite senare och tog en drink och testade våra buggkunskaper.

Vi kör över Enköping hem och ska strax stanna och äta, men just nu sover alla 3 hjärtan så vi gasar på.
















RSS 2.0