Den som väntar...

Känslorna och hormonerna sitter på utsidan och detta kan drabba någon oskyldig, så håll er på avstånd, jag hör av mig. 
5 dagar över tiden idag, F.E.M. Finns inte mkt jag kan göra för att fördriva dagarna men det blir väl någon kortare promenad var dag och så har jag skurat kylskåpet och bakar dagligen, sen måste jag vila mellan varven såklart, här finns inga krafter.
Borde införa någon form av presentbelöning, jag tänker att för varje dag jag går över tiden får jag något som piggar upp? Låter väl som en bra idé? Nu när jag tänker efter var jag iofs iväg häromdagen och köpte mig ett par goretex fritidsskor från Adidas och i förrgår beställde jag nya löparskor från Salomon, så presentsystemet kanske redan har infunnit sig? Ska höra med Micke vad han tycker om detta?

Kände mig riktigt peppad för 2 veckor sedan men när jag passerade bf-datum gick luften ur mig. Svårt att tro att något kommer ske så hon kan ju stanna där hon är eller får vi en bebis i påsk?





Please hold

Torsdag redan och det skulle inte göra något om solen ville komma tillbaka lite, jag blir så himla pigg av solen och ser fram emot alla långpromenader som jag kan ta sen. Nu går vi mot sommar, sol och bad, grill och bus i trädgården och förhoppningsvis blir det bygg av staket och grind på framsidan.
Nu ska jag bara njuta av mina killar och mysa så jag stänger av den sociala medievärlden och telefonen stundtals också. Vi hörs!





Slut som artist

Vi packade ner frukt, korvmackor och festis och gick och hämtade Rasmus på förskolan. Tog med killarna till en lekpark med intilliggande skog och njöt av vädret. På väg hem stannade Rasmus och jag ute så han kunde leka en stund med Selma och sedan tog vi skogspromenaden hem till vår baksida. Nu har jag varit ute över 3 timmar och är helt slut, och jag menar det verkligen. Har däckat i sängen och samlar krafter för att laga middag om någon timme. Utanför sovrummet leker killarna för fullt och det är så härligt att höra de skratta och tjoa. Imorgon är dagen D men endast 5% föder på beräknad dag. Är jag en av de procenten?? Skulle inte tro det.




Tisdag

Dagarna går och går och vi har mkt familjetid nu, det är jätteskönt att vara hemma alla samtidigt. Jag vilade mkt på dagen igår men sedan fick jag fart och var iväg och besiktade en av bilarna och sedan for vi till City Gross och handlade. 
Idag är det fint väder ute så det blir nog lite utelek med killarna i eftermiddag. Julius älskar att vara ute och upptäcker nya saker varje dag, springer omkring och bäst just nu är nog att åka på de stora bilarna i lekparken.




söndagsfeeling

Julius sover och jag och Rasmus pärlar och pysslar i köket. Igår var barnens mormor här och hälsade på. Hon hade med så mkt fint till barnen, tusen tack! 
Kallt ute idag och vi har inga direkta planer, blir nog en hemmadag med lite fix kan jag tänka mig. 




fredag

På förmiddagen åkte vi en sväng till cykelaffären och provade ut en cykel till Rasmus. Nu är det nämligen dags för en riktig cykel med trampor och han känns mer än redo. Kör på sin balanscykel (som är lite liten) till och från dagis och manövrerar den riktigt bra. Det blir en 16 tum och jag tror vi köper denna modell från Crescent. Får Julius ärva sen. 
Jag och Julius vilade mitt på dagen och Rasmus och Micke myste framför en film. På em åkte vi en snabbis till Emma och Daniel och barnen busade för fullt ute och var helnöjda. Jag fick ett vagnstäcke av Emma och lite kläder som Elton har växt ur, perfekt! 

Imorgon kommer mamma hit och som Rasmus längtar. Han har pratat om mormor hela dagen. Vi ska åka till blomsteraffären imorgon och det kommer Rasmus att älska. Jag har redan fixat iordning påskriset inne och tänkte fixa nån kreation att hänga på ytterdörren.




Vecka 40 och barnmorskebesök

På förmiddagen hade jag tid hos min barnmorska och alla prover mm såg bra ut. Men jag är såå trött på detta nu, hade gärna fött för en vecka sedan. Väger 90 pannor och har fingrar som ser ut som lunchkorvar. Vi körde en ctg-kurva också och den fick godkänt av läkaren. Vi skippar allt vad hinnsvepning heter nu då det bara ger mig pinvärkar. Jag vill inte vara helt slut innan denna förlossning som jag var när jag födde Julius. Då hade jag gått med värkar i 3 dygn och varit uppe på US och vänt 2 ggr, sömn såg man inget av dessa dagar. Nu satsar vi på mkt sömn på nätterna, vila mitt dagen och glass i solskenet och att det sedan ska starta av sig själv. När jag fick nästa tid till min bm den 26/3 kändes det dock som ett hårt slag...det är ju 1 dag över tiden!!! Det finns inte med i mina beräkningar. 

Trots min stora kroppshydda och allmäntillstånd var jag inne en snabbis på jobbet för att säga hej. Kul att se dom en snabbis men de fick nog chocken när de såg mig... Men jag kommer igen! Längtar till att få mina krafter tillbaka, bli mig själv, gå ner i vikt och kunna bära normala kläder igen.





Repris?

Den här månaden går fort tycker jag, på ett sätt. På ett annat sätt står tiden stilla. Micke och Rasmus har ställt iordning en pallkrage i trädgården och fixat snyggt runt om med stenar och grejer. Rasmus vill så gärna plantera blommor så det ska vi göra och lite smultronplantor, dill och gräslök. Synd att vi inte tänkte på detta i höstas så kunde vi ha petat ner lite lökar men det är försent nu. När vi går förbi någons tomt/trädgård där det växer färgglada blommor kan Rasmus stå länge och beundra dom ♥.
Båda killarna är klippt genomförkylda, hostiga och rossliga just nu och får sin astmamedicin flera ggr dagligen. Hoppas detta går över snabbt och att vi inte har en massa sjukdom i huset när bebisen behagar att komma. Det är tydligen ganska aggressivt RS-år i år och jag är rädd hon ska få det. Det drabbar barn under 3 månader värst och Julius var 4 månader när han fick det förra året. Han hade mkt problem med andningen men vi behövde aldrig läggas in då han trots allt åt som han skulle, men det blev många turer till barnakuten fram och tillbaka för att andas adrenalin m.m.




Kläder på gren

Man kan nog säga att jag boar och fixar. Micke är snäll som ställer upp och hjälper till med alla småprojekt som jag startar i tid och otid. Denna gång var det detta jag styrde med. Det blev riktigt fint och eftersom Julius och lilla S eller F eller L ska dela sovrum så behövdes det  komma in något lite tjejigt i rummet. 





fina lugna söndag

Nu har vi ätit våffellunch och strax ska jag ut på lite ärenden. Det blir ett stopp på Åhlens för att köpa barngalgar och sedan ska jag köpa lite krokar, snöre och än en gång ta in en bit från skogen till ett miniprojekt som dök upp i huvudet idag. Visar slutresultat senare. 

Ni som surfar via mobilen har kanske märkt av den nya designen på blogg.se. Ser ni hjärtat här nere? Det går bra att "lajka" mina inlägg för er som inte vågar eller vill kommentera. Jag vet ju att ni är ett bra gäng som läser nu. 




lördag

Igår var storasyster här och fikade och lekte med barnen. Hon hade med sig jättefina pysselböcker till barnen och så fina kläder till lillasyster. Skruttan får redan presenter och då har hon inte ens kommit ut ännu. Men vi hoppas och längtar varje dag och varenda förvärk ger mig hopp.




Adidas Terrex

Rasmus och jag åkte till Tornby vid öppning och var runt för att köpa ett par bra fritidsskor att ha på dagis till honom. Det behövs ganska robusta skor då de går till skogen mkt. Det blev ett par Adidas till och jag gillar att de går upp på ankeln lite. Superlätta och så köpte jag till sånna stopp eller vad det är som man trär skosnörena igenom så att man inte behöver knyta.




Vecka 39 och kvalitetstid med familjen

Åh idag föddes en ny kusin till våra barn. En liten pojke som ser så himla söt ut, mitt hjärta smälter. 

Rasmus har varit på dagis idag och Micke och Julius tillbringade förmiddagen på öppna förskolan. Själv var jag på läkarbesök och åkte sedan till öppna förskolan jag med. Underbart väder idag och vi har varit ute i lekparken i eftermiddag och njutit av solen, ätit glass och mellis och bara varit. Micke är hemma nu och kommer inte jobba förens i maj igen. Så himla skönt att vi är två nu sista tiden innan förlossningen. Nu har jag möjlighet att vila och fokusera på andra saker än att bara överleva dagen. 




Foton på vägg #3

Jag är väldigt nöjd med resultatet. Vi har mkt vita väggar på nedervåningen så detta piffade verkligen upp.




sneakers och bm

Tur att jag inte hade några höga förväntningar angående mitt besök hos bm idag. Saker och ting börjar iaf bli redo så jag fick en läkartid senare i veckan. Jag hade alla mina grabbar med idag och Rasmus tyckte det var så spännande att få lyssna på hjärtljuden. Han satt hos mig på britsen och klappade på magen, han ser verkligen fram emot att träffa sin lillasyster. Hjärtljuden tyckte han lät precis som ett tåg och det hade han alldeles rätt i.

Vi stannade på Stadium och köpte nya vårsneakers till Rasmus. Det fick bli ett par Adidas Dragon (igen) men denna gång största storleken. Var riktigt sugen på att köpa ett par till Julius också men Julius själv var inte på humör för det om man säger så.


Foton på vägg #2

Funderar och funderar och kom tillslut fram till att vi skippar stålvajern från Ikea. Istället har Micke och Julius varit uppe i skogen och hämtat tunna grenar till mig som jag ska fästa på väggen med krokar. Detta kommer bli mkt mer levande och snyggare.





Jules

Julius är så söt när han fixar och styr i sitt rum, plockar fram leksaker från finaste bokhyllan.




Familjesöndag

Var inte på topp igår och hade svårt att gå. Kunde knappt lyfta benen pga foglossning/bäckensmärtor och fick hasa mig fram i huset och hålla mig mot möbler och väggar. Micke blev tvungen att komma hem från jobbet och när jag hade fått ligga ner och vila en stund kändes det lite bättre. Idag känns det bättre och vi har tom varit med barnen i trädgårdsföreningen och en liten runda på stan. Jag och Rasmus köpte glass och satt i solen och njöt. Det är stor skillnad när Micke är hemma och vi åker iväg på nått och jag liksom bara kan följa med utan att behöva lyfta J och släpa barnvagn in och ut i bilen. 
Jag har haft mkt förvärkar de senaste kvällarna/nätterna och min bm sa att det är mkt vanligt att förvärkar och sånt som händer "innan" kan bli mer långdraget när man väntar 2:a, 3:e...barnet, men att när det väl startar på riktigt kan gå betydligt fortare än med 1:an. Jag hoppas lillasyster är redo att komma ut när som helst för jag är mer än redo. På tisdag ska jag in för en hinnsvepning och om allt ser moget och mjukt (?) ut kan man ju hoppas att det drar ingång inom de närmaste dagarna. Dock har jag inte jättestora förhoppningar då det är två veckor innan bf ändå.

Kunde inte motstå dessa underbara kläder till lillasyster idag, det finns sååå mkt fint. Och nyss skickade mamma en bild på en gammeldags stickad tjockkofta med fuskpälskrage (vit) som hon kan ha i höst, jag smälter.





Vecka 38, öppnis & bm

Micke och jag var på Öppna Förskolan med Julius på förmiddagen. Det verkar som han gillar det och är väldigt glad när vi är där, lite blyg i början bara. Det märks tydligt att Julius har ett storasyskon för om ett annat barn kommer fram och försöker ta nån grej från honom eller så blir han skitsur och bara skriker. Med Rasmus var det annorlunda, han lät barnen ta leksaker ut händerna på honom. Kan ju ha med att pojkarna är väldigt olika till sättet också. 
 
Jag lämnade Micke och Julius på ÖF strax efter 11 för att träffa vår barnmorska. Christina blev lite orolig för all vätska jag samlar på mig och iom att det är så tungt nu och att ömmar i hela kroppen samtidigt som det känns som om skinnet ska spricka kommer jag få en läkarbedömmning om hur vi ska göra. Alla prover mm ser bra ut och flickan mår bra med hjärtljud, läge osv men det är också viktigt hur mamman mår. Just nu känner jag att jag går lite med taggarna utåt och skulle gärna vilja ha en safezone på minst 1 meter runt omkring mig.
Hoppas på någon form av hinnsvepning om allt ser moget ut och så får förlossning gärna starta när den vill. Igångsättning är jag väldigt skeptisk emot så det undviker jag helst.
 
Julius sover ute i vagnen just nu och ligger och lyssnar till fågelsången från skogen. Vädret är underbart och jag längtar till att gå och hämta hem Rasmus från dagis om en stund ♥.

tisdag

Idag har jag bara vistats inomhus och har lite svårt att andas nu tycker jag. Men samtidigt är jag glad och tacksam för att Birgitta och Peter kom hit efter lunch och tog med Julius ut och hämtade Rasmus på dagis. Var ute en bra stund med killarna och sedan både fikade vi och åt middag tillsammans. Trevligt att ha besök och få lite hjälp nu i slutet av graviditeten och när eftermiddagarna kan kännas väldigt långsamma. 

På torsdag ska jag till bm igen och förhoppningsvis ska vi hinna med att provköra lite bilar på fredag. Vi fortsätter i den franska andan trots att våra hjärtan finns i Italien så får vi byta till en riktig bil i framtiden istället, eventuellt köpa en Mito som andrabil.

Väntar och längtar

Hemmadag idag och jag och killarna har varit ute i nästan 2 timmar i det fina vädret. Jätteskönt ute men min kropp säger ifrån, ryggen går snart av och det är lite slitsamt måste jag säga. Ibland vill man bara stänga in sig i sovrummet och sova i 2 timmar.
Vet inte riktigt vad jag sysslar med på nätterna heller för sova är det sista jag gör. Far omkring, kissar varannan timme och inatt vid 02:15 satt jag i kökssoffan och knaprade på isbitar?!? Har fått cravings efter is och äter ca 3-4 lådor varje dag?!? Blir så varm helt plötsligt och bara MÅSTE ha!? 
Nu är vi ju inne i mars och min bm tyckte jag kunde vänta tills vi var inne i mars iaf med att föda så nu, nu är det fritt fram för snuttan. Kom nu, bring it on! Nu vill jag starta nästa kapitel i vårt liv och sluta vara gravid (vilket jag är konstant känns det som) nästintill mitt vanliga tillstånd.

Full fart på söndagen

Barnen var hos farmor några timmar medans vi besökte några bilfirmor på förmiddagen. Det blev en lunch på Kina Thai också och efter det hämtade vi barn och sedan fikade vi hemma hos några vänner. De har två flickor och hade tagit fram så mycket kläder och jag fick ta vad jag ville ha. En fullproppad stor Ikeapåse blev det med allt möjligt såsom tights, strumpbyxor, klänningar, tunikor, solhattar, pj's och massor mer. Stort tack för det, har ju inte så mkt flickkläder hemma. Just nu ligger jag och vilar och Micke har precis lagat sen middag till killarna. Snart dags för pyjamasmys i soffan innan läggdags.

RSS 2.0