söndag

Helgerna går väldigt fort tycker jag, blir skillnad sen när jag är ledig en dag extra i veckan. Igår var jag och Rasmus i Motala och hälsade på mamma som bjöd på middag. Det var jättegott som vanligt och Rasmus smaskade i sig pannbiffar som aldrig förr.

Idag var vi iväg till K-rauta och köpte cover-tapet. Hade tänkt att tapetsera idag då Birgitta och Peter har varit här och kunde sett efter Rasmus men det blev inget. Både Micke och jag känner oss risiga i halsen. Gör ont när jag känner och sväljer. Hoppas det inte blir värre.

Just nu får Rasmus välling och jag ska förbereda middagen som består av quesadillas med guacamole, mums!
Till Rasmus gjorde jag currygryta med ris förut och han verkade gilla det :).

Fräschade till håret förut med en ny färg, chokladbrun hette den. Jag är nöjd.

Fredag

Satt och målade med Rasmus imorse och när jag skulle gå till jobbet upptäckte jag att han hade målat med vaxkritor på mina beiga chions. Tur i oturen att det var med färgerna gult och orange. Fick snabbtvätta lite och föna tills brallorna såg ok ut, det gick faktiskt bort! Tanken att ta ett par andra byxor slog mig aldrig.
 
Är jättesugen på att tapetsera i helgen. Vi har en tapet som ska upp i sovrummet, en i hallen på bottenvåningen och när vi har bestämt oss för vilken ska även allrummet få tapet och färg. I sovrummet är det en strukturtapet idag och istället för att bredspackla hela väggen kan man köpa något så finurligt som en tapet att tapetsera först så att väggen blir slät. Finns på K-Rauta och heter Cover någonting.
 
Så himla skönt med fredag och jag längtar efter att få mysa med Rasmus på morgonen och äta frukost tillsammans utan att behöva säga hejdå efter en stund. 
 
 

Tvåsamhet efterlyses.

Ja så är det.

Brio spis

Gissa vem som kommer bli glad när han får denna spis?? Rasmus älskar att plocka och fixa, ta ur och lägga i o.s.v. Jag tänkte vi skulle ha den lite passande i köket eller vid trappen i hallen på bottenvåningen. I eftermiddag åkte vi till Ikea och köpte lite slevar och kastruller till, åh vad roligt :).

 
 
 

Tripptrapp-stol

Nu är den äntligen klar. Stolen är köpt begagnad för några hundralappar och orginalutseendet på den är i bok. Vi renoverade den på samma sätt som pinnstolarna i köket.
Först slipade vi hela stolen och rengjorde den. Sen skruvade vi isär den och började med att grundmåla den med en täckfärg/häftfärg. Efter detta målades stolen två ggr i en halvblank antikvit färg. Jag är supernöjd och Rasmus sitter jättebra i den här stolen.
 
 
 

Vackra höstdag

Jag cyklade imorse och fy vad kallt det var, men uppfriskande. Hade ingen mössa eller pannband på mig och den nya hjälmen var bra ventilerad, på gott och ont. Har haft molande huvudvärk hela dagen på jobbet och jag tror det berodde på att jag kylde ner skallen imorse.
Har inte så mkt planer för veckan förutom att vi ska grilla hemma hos några vänner på lördag. 
 
Väntar på brev från komunen angående Rasmus dagisplats (och ja, jag säger dagis istället för förskola), vi hoppas på att få en plats på Björnbärsvägen i Sturefors och helst inget garantidagis. Håll tummarna för det!
Micke och Rasmus ska börja gå två dagar i veckan på öppna förskola så han kan vänja sig lite inför dagisstart, jag tror det är bra. Man märker stor skillnad på Rasmus kompisar som redan har börjat dagis, de tar för sig på ett helt annat sätt även här på gott och ont. Dagisstarten är planerad att gå av stapeln första veckan i januari och vi kommer att dela på inskolning. Har inte bestämt riktigt hur jag ska jobba sen men troligtvis kommer jag gå ner till 80% och vara ledig en dag i veckan.
 
 

Inredningsplaner

Nu smids det planer för allrummet/vardagsrummet på övervåningen. Jag hade ett moment och allt föll just på plats. Jag är glad att vi grundmåalde hela huset vitt för att sen kunna bo in oss och verkligen känna av hur vi vill ha det. Planerna för rummet kan beskrivas med tre ord: Personligt, Lekfullt och Färgstarkt. Ho ho! Så himla kul, en vägg ska upp och bygga in sidan av trappen som det sedan ska bli nischer (heter det så??) i. Det ska bli så kul att fixa detta rum, men det kan dröja tills vi är helt klara, vi är rätt petiga och noggranna.

sköna söndag

Idag skulle vi ha åkt till Kolmården men efter mkt velande stannade vi hemma då vädret var och är så ostadigt. De har öppet nästa helg och en vecka i oktober så det finns fortfarande chans.
Här ser ni bild på en färgglad kille som skulle sova lunch i vagnen.
I eftermiddag åker vi hem till Maud och Tobbe så att Rasmus och Zigge får leka lite :).
 

Ullunderställ

Jag gillar konceptet lager på lager då det gäller ytterkläder till barn. Då kan man lätt ta av och på i och med att temperaturen ändras. Vi kommer köra på ullunderställ, fleecekläder och sedan skalkläder så långt det går i höst/vinter.
Kunde inte motstå detta underbara ullunderställ från Pop.

 

Äntligen lördag

Igår åkte vi till Motala och hälsade på Daniel i hans fina lägenhet. Rasmus var jättegnällig då han håller på att få flera tänder, massor av tänder. 4 st kindtänder har nu spruckit igenom och det har inte varit lätt för honom stackarn, han har fortfarande jätteont. Rasmus har totalt 12 st tänder nu, 8 to go! Som han sen ska tappa...
Idag hade vi tänkt att åka en sväng till stan men efter mkt om och men fick jag med Micke ut på Ikano då det var och är så dåligt väder. Rasmus har inte varit jätteglad idag heller så det blev ett snabbt besök och nu ligger han i vagnen och sover ute på altan. Mysigt att lyssna på regnet och få massa frisk luft.
Jag håller på att koka äpplemos som är gott att ha på gröt, utan massa tillsatser och socker och grejer. Idag ska vi bara vara hemma och mysa och fixa (älskar sånna dagar) och kanske se någon film ikväll.

Nänänänänä

Nu är det dags att skärpa sig och börja cykla igen. Jag har legat på latsidan i närmare två veckor! Jag har iofs varit sjuk men på måndag är det jag som sätter mig på sadeln igen. Hur många ggr måste jag cykla för att rättfärdiga inköp av ny cykel?? Jag skulle verkligen kunna tänka mig den här på bilden + skärmar + pakethållare, kan man sätta på det??
 
 

Blåvik #3

Vi har haft en jättemysig helg i Blåvik med bästa vännerna. Barnen trivs bra och Rasmus sov bra i lillstugan med oss. Det märktes att barnen kände igen sig när vi kom dit. På lördagen åkte vi över till Torpön med linfärjan som går en gång i halvtimmen. Vi hade jättefint väder, svalt och soligt.

Är fortfarande lite förkyld och har längtar efter att få cykla till jobbet och inviga min nya hjälm. Men det får vänta några dagar till.
 
Ps Jag anar ugglor som får kläder. Ds
 
 
 

Mot Blåvik

Packning pågår, minst sagt. Hur kan det bli så mkt? Vi åker till Blåvik om en stund och stannar där tills söndag fm. Hela hallen är full av väskor, pappåsar, kamera, skötväska, vagn m.m. Hur mkt blir det om man har flera barn??

Bilderna från förra inlägget är från i söndags när vi var på väg till Espresso House för att äta lunch. Vi hade varit en sväng på Barnmässan i Konsert & Kongress. Det var ganska trångt och varmt där men en trevlig stämmning, och alltid kul att hälsa på Laila.


Torsdag at home

Blev hemma idag också. Halsen värker och det är snorigt, satsar på att gå imorgon istället, det är "min" fredag och nu måste det ju vända. Jag räknar med att känna mig piggare redan ikväll. 

 

Mitt i veckan

Fortfarande förkyld och värk i halsen, men jag kan nog ana en uns av förbättring. Kanske jag kan gå till jobbet imorgon?? Jag har ju alltid trott att man bara ska ta en Alvedon (?!) läste på förpackningen igår och såg att det var helt ok att ta 2. Tog två och sov jättebra inatt. Ska strax ta en dos till.
Micke och Rasmus har åkt till Öppna Förskolan så jag har verkligen möjlighet att rå om mig.

För att svara på några frågor visar jag några bilder. Max-böckerna handlar om en pojke som heter Max. De är skrivna med väldigt fåordiga meningar såsom barn pratar och författaren skapar dramatik i böckerna som Rasmus älskar. Böckerna finns att köpa med hårda lite tjockare sidor så små barn också kan bläddra. Olyckligtvis har jag råkat beställa alla dessa böcker med tunna blad, men det går det också.

 
Och här är ugglans placering.
 

Vardagsrummet + matsalsdelen

 
 
  
 
 
 

The Owl

 
 

Hemma

Jag blev hemma idag. Har så ont i halsen att jag knappt kan svälja :(. Micke och Rasmus åkte till Öppna förskolan i Lambohov precis och jag ska lägga mig i sängen och vila. Just nu längtar jag efter Strepsils ingefära och Otrivin menthol nässpray, det är bra grejer.

Förra veckan var Annie i Ullared och jag hade gärna hängt på om jag hade varit ledig. Annie är så gullig att hon shoppade till mig också, hon känner mig så bra och allt var perfekt. Jag åker dit senast nästa vår.

På bilderna ser ni en adventsljusstake och två tubhalsdukar som Annie köpte åt mig. 
 

Ingen bra start på veckan

Här var det snorigt. Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon så jag kan gå till jobbet och efter jobbet hälsa på Jenny och Sixten. Idag har jag inte varit katig. Bytte om imorse redo att cykla iväg när jag upptäckte att jag inte mådde bra. Typiskt, idag har det varit jättefint väder och jag hade mer än gärna njutit av detta väder genom en cykeltur ikväll.

Igår började vi måla Rasmus tripptrapp-stol och nu är det bara en strykning kvar. Vi ska köpa nya skruvar till den så blir den fräsch och fin. Jag visar en bild när den är klar.

Bullbak

I väntan på att bullarna ska bli klara.


Ugglan

Här är min träuggla som jag har fyndat på Mio. Idag har jag och Rasmus varit i skogen och hittat en lämplig gren (som Micke har fått såga till) som den ska få sitta på. Nästa steg är att fästa detta på väggen.

 
 

Tid för böcker

Rasmus är om möjligt ännu mer förkyld idag. En riktig snorspruta och lite hosta på det. Just nu sover han och har gjort det sen kl: 10.00. Det är tufft att vara sjuk när man är så liten.

Igår hämtade jag ut ett paket från Bokus med böcker som jag hade beställt. Bockarna Bruse, Nicke Nyfiken och flera Max-böcker (de är festliga). Rasmus har börjat hämta böcker som han vill att vi ska läsa för honom, så himla gulligt. Man märker redan vilka böcker som är favoriterna och han väljer ut de noggrannt.
Jag såg på Åhlens igår att de har bokrea där men jag köpte inga, om några veckor kommer de att ha halva reapriset och då slår jag till ;). Böcker är verkligen inget som man behöver köpa till fullpris. Man kan få massor med fina för en struntsumma. Konstigt egentligen.

Finally friday

Rasmus är förkyld och det är väldigt gnälligt här hemma, kindtänder på gång. Nu sover han gosigt efter bad, alvedon, saga, snuttis och välling.

Har varit en sväng på Tornby och fixat inflyttningspresent till min systerson Daniel som har skaffat eget. Stor nu. Och nej, det blev inget diskställ.

Nu ska Micke och jag göra baguetter och se någon film.

Ps Nu har vi äntligen börjat slipa och fixa med tripptrapp-stolen, den beräknas vara färdigmålad och klar på söndag. Ds

Cykelhjälm

Det var inte lätt att hitta en cykelhjälm som jag tyckte var både snygg och satt bra. Jag ville helst ha en med rött i men iom att jag har litet huvud blev utbudet väldigt litet. Äntligen har jag hittat en hjälm som jag verkligen vill ha. Att just denna hjälm är av en mindre modell, testvinnare, snygg och billig är ju bara plus i kanten.
Märket heter Etto och modellen Zero.
Idag tar jag bilen till jobbet och denna vecka har jag cyklat 6 mil, det är jag nöjd med.
 

I ♥ höst

Det var kallt imorse. Kändes som jag fick för mycket frisk luft, det gjorde lite ont i bröstet och jag hade whiskeyröst när jag kom fram till jobbet. Höll på att frysa sönder fingrarna när jag cyklade och jag hade bara en träningstop under skaljackan, brrr.
Har varit småfrusen hela dagen så strax ska vi göra varsin kopp te.

Idag har jag ätit lunch med storasyster som var inne en sväng i Linköping. Vi åt ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde, mums! Jag är grön ärtsoppa (vegetarisk), den är jättegod.

Idag inveg jag min nya kjol med svalor på (HM) och en stickad tubsjal (Gina Tricot), jag älskar att ha sjal, speciellt när det är lite småkallt ute så man kan burra ner sig.

Morgonblogg

Jag är uppe tidigt och avnjuter just nu en caffe latte med kardemumma på. Killarna sover och Rasmus sover fortfarande i sin säng trots att klockan är efter 06.
Idag och större delen av veckan faktiskt ska det bli skapligt väder. Jag ser solen spricka fram nu och det ska bli härligt att cykla.
Ikväll jobbar jag till 18, vilket inte är lika härligt men det går.

Rasmus idag





Sovrum

Har inte visat någon bild på sovrummet sen vi flyttade in. Vi har bytt ut möblerna vi hade innan och målat detta rum antikvitt. Bakom sängen ska en ljusblårandig tapet upp men det har inte blivit av än.
 
 

Rasmus rum - hyllor

Idag har Micke satt upp två hyllor i Rasmus rum. De är köpta på Ikea och konsolerna har har jag målat vita (de var träfärgade innan). Har även byggt på tavel- (bok) listen från Åhlens men ytterliggare en därifrån, blev väldigt fint tycker jag.

 



RSS 2.0