Kalashelg

Började lördagen med Novas 5-årskalas på Busfabriken, Freja fick följa med också. Micke och Julius åkte mini-lastbil lastad med min mc till Arboga för service. Och i veckan ska vi upp och köra hem den. Sedan väntar besiktning och försäljning 😳.

På kvällen i lördags grillade vi hos Daniel och Emma, barnen lekte jättebra och vi rundade av strax efter 20, då orkade inte Freja mer ❤️.
Igår var det Theos 5-årskalas och vi var där hela familjen. 21 barn utklädda till superhjältar i en liten stuga (1 rok) i Jägarvallen, jag behöver inte säga mer 🙈❤️😊🎈.

Freja och jag var nyss och lämnade killarna på förskolan och det gick som vanligt nu jättebra 👍.
Ikväll är det sommarfest på Julius avdelning och efter det ska jag till sporthallen för ett 2h långt spinningpass. Ett "happening"-pass som riktar in sig för de som ska köra nått lopp i sommar med massa tips och grejer, det ser jag fram emot 💪✌️.

Igår blev jag uppvaktad med blommor (en ros från varje barn) och choklad och Rasmus hade valt ett jättefint kort med ett hjärtformat blad med prästkragar och fina stenar, sååå Rasmus 😍.

Vi ska bli med akvarium!

Blir helt upprymd när jag tänker på det 😊, och jag som inte är förtjust i fiskar 🙈. Längtar efter att få ge Rasmus detta i 5-årspresent! Han anar ingenting, vi har aldrig pratat om det men jag vet att han kommer bli överlycklig ❤️.
Rasmus intresse för djur och natur bara växer för varje dag och ofta fångar han insekter för att ha som "husdjur" plockar grenar, löv, nötter, blommor och stenar till sina "samlingar". 
Vilken otur att R är pälsdjursallergiker men han har en dröm att det "växer bort" och att han kan ha en katt eller liknande när han är vuxen.

Vi kommer att ge honom ett inrett akvarium (såg att det bl.a fanns en liten Olaf-staty 👏👍) och sedan åka till djuraffären och köpa djuren. Vi tänkte 2 grodor också, dvärgklogrodor som är små och lever endast i vatten, fiskar, några städräkor, städmalar, snäckor mm. 
Micke och jag var i djuraffären idag och gjorde lite resersch. 

Diamant - check!

Johan som ska göra min vigselring var hos oss på förmiddagen och diskuterade ring och diamant. Nu är den kontrollerad och rådfrågad med Max i Belgien också för säkerhetsskull 👌💍.
Stenen är jättefin och på diamanten finns ett serienr ingraverat med laser (som inte syns självklart utan ultraförstoring) och det överenststämmer med certifikatet. Så nu vågar jag betala diamanten, har avvaktat lite så att en expert kunde kika på den.
Om ca 2 veckor får jag första utkastet på ringen som jag kan ha hemma och prova och ev kommer jag göra den lite smalare men det är bättre att börja lite bredare och sedan ta bort.
 
Klänningen är färdigsydd om ca 3 veckor och då ska jag äntligen få se den och prova den för eventuella justeringar. Åh jag vet inte om jag vågar åka dit?? 🙈
 
Utelek hela eftermiddagen och det var trötta nybadade barn som somnade ikväll.

Helgen

Vi åkte till Kolmården igår och hade en riktigt bra dag. Inte alls mkt folk så det var bara sitta kvar i karusellerna om man ville åka ett varv till. Freja körde Skalmans bilar tillsammans med mig och det märktes på henne att hon tyckte det var "stort".

Idag har vi haft vänner över på lunch och lek och på eftermiddagen gick vi till en lekpark med våra grannar ❤️. Det var trötta barn ikväll och Julius somnade i mitt knä i soffan strax innan 19.

Imorgonbitti ska jag möta Jenny för en cykelrunda, det behövs verkligen då loppet är om ca 3 veckor!Förskolans dag

Skulle ha gått en långpromenad med Anna ikväll men jag har hittat en föreläsning som verkar intressant så jag tar med mig Anna på den istället 👍, det är på öppna förskolan i Lambohov och handlar om trygg anknytning, kärlek och respektfulla gränser.

Killarna har haft en rolig dag på förskolan idag då de har firat Förskolans dag och målat utomhus, sjungit, dansat och haft hinderbana. 

Jag har fått hem min diamant och jag är väldigt nöjd, den gnistrar och glimmar väldigt mkt 😍. På måndag kommer Johan (guldsmeden) hem till oss och kikar på den och så ska vi bestämma oss för ringen.


I tisdags åkte vi till Norrköping och Arbetets museum där dom just nu har en Bamse-utställning. Barnen tyckte det var kul och det fanns mkt att titta, känna och klämma på.

Freja har för närvarande världens humör 😳 och skriker mkt, kan vara nya tänder på G också. Lilla tjejen, vilket temperament!

Ps Julius älskar sina nya gummistövlar och vill helst ha dom hela tiden 👍 dsJag kan min sten

Om ca en vecka beräknas min diamant anlända. Jag hoppas den uppfyller mina förväntningar och är så fin som den bör. 
Jag och Johan (guldsmeden) ska kika på den tillsammans och bestämma fattning, ringbredd m.m.

Stenen är köpt med certifikat GIA (Gemmologica Institute of America). Man kan säga att det är ett slags intyg där stenen har kontrollerats och kvalitetssäkrats av oberoende och proffesionell part. Diamanten följer även Kimberlyprocessen så att man är säker på att det är en konfliktfri diamant (även kallad blodsdiamant).

Som ni kanske märker har jag blivit väldigt påläst när det gäller diamanter och när man kommer upp lite i storlek på sten vill man ju heller inte ha så mycket inneslutningar. Därför köpte jag en diamant (IF) som är helt fri från inneslutningar, (yttre påverkan såsom små bristningar). Färgen har den högsta graden (D) vilken är "mkt sällsynt vit", och slipningen är en princess med en differens på 0,1 mm. Storleken är 0,36c (vikten) och slipkvalitén är EX/VG (excellent/very good).

Jag längtar efter att få bära den här ringen och nu är det bara 16 veckor kvar till bröllopet!fredag

Pollen slog till hårt i år och tillsist fick jag söka mig till vc. Där bytte de ut mina ögondroppar, jag fick kortisonkur (tabletter) och även inhalationsmedicin i form av kortison och luftrörsvidgande. De har skickat en remiss till allergicentrum så i höst (efter bröllopet!!) ska jag påbörja min björkpollensvaccination. Jag har blivit erbjuden vaccination för några år sedan men då tackade jag nej pga av spruträdsla. Det är mycket sprutor att ta  i ca 3 år men det får det vara värt. Jag gör det för barnens skull också så att de får en piggare mamma som kan vara utomhus med dom i det fina vårvädret.
 
Idag har vi varit på Leos lekland tillsammans med Anna och hennes barn, många timmar var vi där och superkul såklart. Freja var med mycket och åkte lite olika rutschkanor, kröp och gick omkring, provade bollhav osv. Kul att hon inte är så ömtålig längre. Freja går mer och mer för varje dag och är väldigt stadig. 
 
Tränade med Annie igår, både danspass och styrkepass så idag har jag skön träningsvärk. Nu när det har regnat ikväll får jag passa på att cykla och springa snart då mkt pollen har skjölts bort.
 
Julius har ett par ärvda gummistövlar som han verkligen avskyr, han springer när han ser de och gråter och har sig. Och ja, det är rätt strl. Barn är ju oftast väldigt förtjusta i skor och gummistövlar brukar ju ligga i topp då det är skor som de faktiskt klara av att ta på sig själva. Häromdagen när Micke lämnade på dagis pekade Julius på några andra barns stövlar på dagis, de ena med robotar på och de andra med stjärnor. Så nu har jag köpt nya stövlar till honom och jag hoppas han gillar dom. Onödigt jag vet, han har ett par som passar, men jag är svag för Jules ♥.
 
Imorgon är det städdag i föreningen och det ser inte ut som om de får så jättebra väder tyvärr. Själv ska jag jobba hela dagen så nu ska jag ta och kleta på lite nagellack. 
 


Pollen-Sofie 1-0

Har lovat mig själv att stanna inomhus en dag de senaste tre dagarna men det blir ju bara inte så. Vi hittar ju på så mkt kul. Jag har blivit sämre och sämre med min pollenallergi för varje dag så imorgon, imorgon kommer jag vara inomhus ända tills våra grannar  kommer över på grill och vin på eftermiddagen/kvällen.

Idag har vi varit i Vadstena med vänner och vi köpte pizza och tog med oss och satt ute i en park och åt. Mkt trevligt, lekparkshäng och glass innan vi åkte hem. 

Igår var Birgitta och Peter här och även Uncle Mike kom på besök som är hemma från Tyskland några dagar. Plus i kanten för att han hade köpt med ett av våra favoritviner Siglo hem till Svergie.

Jag och Rasmus var i Motala i tisdags och träffade mamma och Jenny. Vi åt jättegod lunch hos mamma och sen gick vi ner till Varamon och Rasmus cyklade och var på upptäcktsfärd.

Killarnas nya Crocs kom ju väl till pass häromdagen nu när det är upp mot 20 grader varje dag. Det är nog bara jag som längtar efter en regnig dag i smyg.
Kolmården 2016

Idag var det premiär för oss att åka till Kolmården detta år. Nu har vi årskort så det kommer nog bli endel besök i år. Skönt att bara ta det lugnt och känna att man inte måste se allt i ett bräde. Vi hade inte tänkt att stanna sålänge som vi gjorde men tiden går fort så vi kom hem med trötta barn. VIP-dag hade de så många kändisar var där.
Perfekt väder och sällskap hade vi också. Våra grannar med barn och barnen går så bra tillsammans. 
Jag hade bakat köttfärspiroger och så hade vi med frukt och bullar mm, så vi tog fram picknickfilten och slog oss ner. 
Perfekt avslutning på denna vecka!
RSS 2.0