Lazy saturday

En lugn dag var precis vad vi behövde och det har vi verkligen fått idag. Julius sov bra inne på förmiddagen och Rasmus pusslade och pusslade och pusslade och sedan bakade vi chokladbollar medans J sov. Efter lunch var vi ute ett bra tag och solen tittade fram. Julius vägrade somna i vagnen och låg och tittade på mig bara, trots att Rasmus höll honom i handen, då brukar han nästan jämt somna.
När vi kom in åt vi mellis och Julius tryckte i sig en halv mannafrutti och en leverpastejsmörgås. Efter detta tänkte jag att nu kommer han somna skönt, men icke. Han stod upp i spjälsängen och tjoade och stojade, skrek glädjeskrik (i mörkret själv) och bankade i väggen. Det var med andra ord lika bra att ta upp honom.
Men han har hållt igång bra hela kvällen, fick en dipp vid 17 där ögoninflammationen gjorde sig påmind och fick lite feber. En alvedon senare och det är fullt ös här hemma. Killarna har verkligen lekt jättebra ihop idag och haft mkt glädje av varandra, det värmer mitt hjärta. 
Ikväll gjorde vi torskrygg, potatis och persiljesås till middag men det var väl ingen direkt favorit hos killarna, men de åt ändå ;).
Strax kommer Micke hem från jobbet och jag ska ta en lång dusch innan vi fortsätter med lördagsmyset.

PS Julius tog sitt första steg ikväll ❤️ Ds



Pepparkaksbak

Igår bakade vi pepparkakor och julstämning smög sig in i huset. Vi lyssnade på julmusik och tände lite ljus. På söndag är det 1:advent och nu går det undan. Stjärnor och stakar är uppsatta i fönstren och på måndag ska Rasmus få öppna första luckan i sin Pixi-adventskalender som han har fått av mormor.
 
 

Julklappar

Dessa böcker har jag köpt till Rasmus i julklapp, de känns så klockrena för honom och jag vet att han kommer att älska dom. Andra böcker han kommer få i julklapp är bl.a. Alfons Åberg och en ny Pettsson och Findusbok. Jag älskar Sven Nordqvist illustrationer och just nu håller vi på att läsa om "Minus och stora världen" som också är skriven och illustrerad av honom.
 
 

Virus

Inatt var det riktigt jobbigt med min hals och jag har inte fått mkt sömn, har ju knappt kunnat svälja mitt saliv liksom. Rasmus är piggare idag och ögoninflammationen är som bortblåst men fick ändå vara hemma och vila upp sig. Micke är hemma från jobbet så att alla ska kunna bli friska och vila ut (läs jag) och just nu är han och killarna iväg för att bl.a. köpa pepparkaksdeg.
Åkte till vc på förmiddagen då jag var helt säker på att jag hade halsfluss men det vara "bara" virus, kul, bara att härda ut med Alvedon, nässpray, glass och te.
Jag hatar att vara sjuk och känner att jag inte riktigt har tid med det. Blir lite down och nu har jag skrivit en egomåbra-lista på saker jag ska göra för att komma "upp" igen. Lite omvårdnad till mamman helt enkelt.

Sjukstuga

Rasmus är hemma från dagis med ögoninflammation och är inte på topp. Själv har jag jätteont i halsen, känner mig febrig, svettas om vartannat och får migränliknande huvudvärk. Ev kommer Micke hem och vabbar idag och jag sjukskriver mig. Julius är pigg och glad iaf, hoppas inte han får ögoninflammation också, men risken är nog ganska stor.
Nu vill Rasmus gå ut och leka, jag önskar att jag orkade men vi får hålla oss inne en stund till iaf, Julius sover fm i sin säng nu också.

Me and my boys

Korvgrillning i Valla nu på förmiddagen med några vänner. Matade getter, hästar och kaniner. Julius var så himla söt när vi var inne hos kaninerna. Han tittade storögt på dom och pekade: -ääää däh?
Nu är vi påväg hem och det ska bli skönt att komma in i värmen.




Julklapp till alla, Knatteskutt & bio

Nu har vi precis varit och lämnat julklappar på torget och ska äta lunch om en stund. Rasmus kompisar är påväg till stan och de ska gå på knattebio tillsammans, Alfons Åberg är de som visas idag.
Vi har också hunnit med avslutning på Knattekutt i Tannefors och idag fick barnen medalj och ballong. 
Blir skönt att komma hem i eftermiddag och vara hemma och ta det lugnt efter denna dag som går i ett.




torsdag

Började dagen med brunch på Ikea med några vänner + småttingar.
Hämtade hem en glad kille från dagis som var vaken när jag kom. Perfekt! De är så snälla pedagogerna som engagerar sig så mkt för att allt ska bli så bra som möjligt för Rasmus.

Just nu är Micke uppe på vinden och går igenom leksaker och gosedjur som vi ska slå in och skänka på lördag. Erikshjälpen finns nämligen på Stora Torget och samlar in julklappar till barn och ungdomar runt om i Linköping så att alla ska få en julklapp. Perfekt tillfälle att göra en god gärning samtidigt som man kan lära sina barn att alla inte har råd med materiella ting som vi andra tar för givet. Slå in era paket, märk med ålder och kön och lämna på lördag mellan 10-15 på Stora Torget.


Känslor och tankar

Vissa em/kvällar sätts tålamodet på prov och man behöver vara på flera ställen samtidigt. Dunkande huvudvärk efter gråt och gnäll i flera timmar, känslan av att inte räcka till och inte veta vad man ska ta sig till. En kropp som inte sammarbetar som man önskar och en liten kropp som kräver mer. Känslan av att vilja slita sitt hår eller gråta en skvätt bakom en stängd dörr, men vad tjänar det till? Ryck upp dig lilla mamma du gör så gott du kan!
 
Tryckte i mig en chokladbit under tiden jag värmde välling i köket på nedervåningen och hoppades på ett under. Trötta trötta pojkar varav den minsta somnade när jag bar honom över tröskeln i min famn till sitt rum. 
Sy ihop en snuttetrasa med rosa tråd och sedan en godnattbok, mys och kli på ryggen för min stora och han somande sött vid 20. 
En efterlängtad dusch till den utmattade mamman och mera choklad, såklart! 
 
Nu hör jag pappan i dörren, du är såå efterlängtad och jag vill bara krypa upp i din famn ♥.
 
 

Finns det någon där?

Tog med pojkarna till mitt jobb igår eftermiddag och hälsade på. Full rulle på killarna och jag hoppas ingen blev avskräckt av mitt besök ;), det är verkligen full fart hela tiden och är det inte det ena så är det det andra. Ännu mer blir det när lillasyster tittar ut och jag längtar så mkt. Jag hade med en burk med havrekakor som jag hade bakat och de blev goda. Jag ska skriva ut receptet här någon dag. 
 
Ibland blir det att jag slarvar med lunchen och det blir oftast en smörgås i all hast men idag var jag så hungrig att jag kokade potatis, stekte kassler, blomkål, morrötter, lök och paprika m.m. Det blev världens lass på tallriken och jag åt upp alltiihop :). Nu sitter jag med en kaffe i handen samtidigt som jag och Julius lyssnar på Bröderna Lindgren (barnmusik för vuxna) och om en stund ska vi gå ut med vagnen och hämta storebror från dagis. 
Om ni inte har hört sången "Finns det någon där?" med Bröderna Lindgren tidigare så lyssna på den, den är så mysig och Rasmus och jag brukar sjunga den hemma. Den låten skulle jag kunna tänka mig att spela upp på lillasysters dop så jag får smöra lite för Elin :).
 

Overall

Är så nöjd med Julius overall som jag passade på att köpa på PoP när de sålde alla skalkläder för halva priset. Detta är en fleecefodrad skaloverall (avtagbart foder) som han kommer kunna ha hela vintern med rätt kläder under. Köpte något stor i hopp om att han ska kunna använda den enbart som en skaloverall i vår också. Ordinariepriset låg på 1200kr vilket jag tycker är sjukt dyrt med tanke på att han är en minimänniska. Så det gäller att passa på när de kör halva :).




Ny vecka

Helgen gick fort men vi hann både med att träffa farfar i Rimforsa igår och i lördags var jag hemma hos Nadja på tjejfika och fick kramas lite med Albin 7 veckor. Julius har haft feber lite till och från och båda pojkarna är förkylda. Misstänker att J har ont i örat/öronen så det ska kollas upp i eftermiddag i samband med hans 10-månaders läkarkontroll.
På förmiddagen idag har vi varit och handlat lite och Rasmus är så duktig när han är med i affären. Springer inte iväg och stojjar utan går med mig och hjälper mer än gärna till att hämta grejer och vill gärna både packa påsarna och packa upp när vi kommer hem. Julius var också vid gott mod på mataffären så det gick smärtfritt.

Rasmus älskar att pussla och det kan han sitta med hur länge som helst känns det som. Just nu går vi runt på 4 pussel och det är verkligen något som skulle uppskattas i julklapp. Runt 40 bitar passar bra. Jag har köpt ett Cars-pussel i Ullared till honom som han ska få från oss.




Är lite förälskad i denna dubbelknäppta kofta med träknappar från Newbie så det får bli ett inköp till lillasyster nästa gång jag har vägarna förbi.



Bm och massage

Vi började dagen med ett besök hos barnmorskan. Killarna var hos farmor under tiden och det hade gått bra. Vi pratade om allt möjligt, tog blodprov och lyssnade på hjärtljud. Blodtrycket var lågt, 105/60 tror jag hon sa och hjärtljuden låg på 148 slag/minut. Jag har samma barnmorska denna gång som jag hade när vi väntade Julius och hon är verkligen toppen.

På eftermiddagen hade jag tid för taktilmassage med bästa bm Åsa Österberg. Så himla skönt att jag höll på att somna. Lillasyster buffade omkring massor i magen under massagen. Jag brukar inte känna så mkt mitt på dagarna då det oftast är full rulle hela tiden så detta var jättemysigt. Ska försöka gå minst 2 ggr till innan det är dags i mars. Kan ju hoppas att hon jobbar på förlossningen när det blir dags.

Vecka 22

Tidig morgon igår innan avfärd mot Ullared men jag var pigg och taggad. Det gick jättebra att köra och kände mig förvånansvärt fräsch i kroppen när jag kom hem. Trodde bäcken och fogar skulle brakat helt efter en heldag där men det gick bra.
Störst fokus blev på leksaker och julklappar, synd bara att jag inte hade någon direkt aning om exakt vad jag skulle köpa så det blev lite spontant och nu i efterhand har jag missat många födelsedagspresenter som hade varit skönt att ha klart. Ett felköp med så om någon ska dit så har jag ett önskemål om en sak.

Rasmus fick bli hemma idag då han är förkyld och hostig men hade nog kunnat gå på dagis egentligen. Full rulle här hemma och just nu lyssnar vi på musik och har mössprovning så att jag kan styra upp någon form av förvaring av ytteraccessoarer, en korg till varje barn.




tisdag

Just nu pustar jag ut i soffan, efter att ha dansat omkring med Julius. Rena rama träningspasset och jag är ju flåset själv :). Julius älskar att dansa och det räcker med att Rasmus sjunger för honom så sätter han igång, det är så himla gulligt att mitt hjärta smälter. Något annat som jag blir varm i hjärtat av just nu är när Rasmus varje morgon vill krypa ner i spjälsängen när Julius vaknar och hålla om honom ❤️.

Annars känner jag mig lite off när det gäller vissa saker men kanske piggnar till imorgon när jag och tre tjejer drar till Ullared kl: 04.30...(!!), inte mitt val av tid. Vi tar 2 bilar för säkerhet skull, så att alla kan gå loss därinne utan att behöva tänka på lastutrymme i bilen. 

Trollunge?

lördag

Har hittat fladdermusoutfiten med hjälp av mamma som fick handla i Motala åt mig. Nu behövs bara en cape så är vi i hamn.
Rasmus och jag har varit i skogen på upptäcktsfärd idag och undersökte stillsamheten i myrstackarna. Till Rasmus förtjusning såg vi harpluttar i skogen, vilken lycka för en 3-åring!
Micke har slitit med löven i trädgården och Rasmus hjälpte mer än gärna till, jag med genom att köra tillbaka skottkärran till förrådet.

Nu sover killarna och jag ska ta en lång dusch innan jag kryper ner i soffan.







Min trollunge

Julius är en liten trollunge, alltid full med bus och med alla tänder han har fått ser han ut som en liten trollunge. Han har haft en period då han vaknade väldigt tidigt, runt 05 varje morgon men nu har han ändrat på det. Konstigt nog efter tidsomställningen och allt. Just nu sover han till ca 07 varje morgon i ett svep från ca 19.15 på kvällen. Vaknar någon gång och är ledsen för att han inte hittar nappen och det är ju lätt fixat. 
För varje dag som går står han fler och fler sekunder själv utan att hålla sig i och igår tyckte jag att han försökte ta ett steg framåt, men han är väldigt ostadig ännu. 

Rasmus och Micke sover och vid 09 är det dags för dans med Knatteskutt. Idag åker vi hela familjen tror jag. Kanske lika bra att väcka de nu?

Tvättstugan är grundmålad och första strykningen av den grå färgen är klar. Det blir verkligen mkt fräschare där inne. Kan ångra mig lite att vi inte tog en lite mörkare nyans men helheten blir nog bra när vi får in den mörkgrå mattan och ekbänkskivan.

Fredag

Det blev en tur till Norrköping idag. Vi åt lunch där och köpte jättefina tröjor till killarna från nya favoritbutikem Name It. De hade så fina ullunderställ där men tyvärr var de slut i Julius strl men nu har jag beställt genom webshoppen istället. För mig som gillar att matcha killarna var detta en perfekt butik.

På onsdag är det maskerad på Rasmus dagis och jag hade tänkt att han kunde vara en fladdermus. Men upptäckte precis att de tightsen och tröjan jag hade tänkt till utstyrseln är slut i hela Linköping, typiskt han som har en fladdermusmask och allt. Har ni några tips och idéer på maskeradutklädnad som inte är allt för avancerad?




Vecka 21

Det tog inte lång stund innan jag och Rasmus sprang ut och kastade oss i snön, så härligt med snö trots allt. Får se hur länge den ligger kvar. Nu har vi druckit varm choklad och Micke är ute och byter till vinterdäck.

Idag är jag i vecka 21 och känner tydligt lillasyster när hon far omkring och buffar i magen.





Snö

Jösses vad mkt snö det har kommit! Visste att det skulle snöa i veckan men inte att det skulle lägga sig och vara helt vitt ute när jag gick upp imorse. Vi tar en innehemmadag och fixar med diverse saker idag. Vi har ju en tvättstuga som väntar på att bli målad och Rasmus vill säkert baka något med mig sen. Han har ingen feber nu på morgonen iaf och sitter just nu och äter frukost. 

Åkte ut en sväng till Ikano igår och köpte farsdagspresenter till Micke från killarna och även en ny läderrem till mitt pusselhalsband, den tidigare klippte vi av lite för mkt.




Feber

Det var en varm och hängig pojke som jag hämtade från dagis. Rasmus hade varit trött och somnat 11.30 innan lunch utan att äta något. De hade sparat mat åt honom men han ville inte äta när han vaknade heller. När vi kom hem kollade jag tempen och den låg på 39,0. Alvedon och lite mat gjorde att han piggnade till. Vi skulle åkt hem till några vänner ikväll men ställde in det. Just nu är det fullt ös på båda killarna. Vi kämpar med att få på de pyjamaser. Julius har tränat på att stå själv idag och släppte taget i flera sekunder förut men det gjorde han bara när han hade en pusselbit i munnen (!!).

Tvättstugan

Nu är det äntligen dags att renovera tvättstugan. Vi har tömt den och skruvat ner all inredning så nu finns ingen återvändo. Jag kan dock inte bestämma mig hur jag ska ha maskinerna, ska de stå som på bilden ungefär och jag får en bänkskiva i vinkel? Eller ska jag stapla de över varandra bredvid värmepannan och få ett konstigt utrymme i hörnet? Just nu lutar det åt det sistnämnda då jag får plats med ett underskåp till då. I konstiga utrymmet skulle man i så fall kunna ha någon form av ställning man drar ut för att hänga upp lite tvätt på tork, hur hade ni gjort?
Vi ska våtrumsmåla väggar och lägga in en antracitgrå trädgårdsmatta på golvet för att dölja den hemska plastmattan. 
En massiv ekskiva, ny ho och blandare ska in och så även skåp och öppna hyllplan.







Måndagen som var

Det gick så himla bra igår och Rasmus hade haft jättekul på "nya" dagiset. Fröknarna är kanon och vi har en bra känsla i magen. Dock hade han inte sovit vilket resulterade i att han somnade på kökssoffan vid 15 medan jag stekte pannkakor. En annan bidragande faktor till att han somnade var nog också att han kraschade med cykeln i en brant nedförsbacke påväg hem när han för tredje gången ville visa oss när han körde. Skrapade upp ansiktet på kinden, under ögat och ögonbrynet, lilla snutt, så stor men ändå så liten.




Lovely sunday

Dagens lunch intogs i en mysig skog där vi grillade korv med våra vänner. Micke kunde dock inte vara med då han jobbar men jag åkte med killarna. Uppehåll och närmare 15 grader, perfekt! Nu sover Julius ute i vagnen och jag och Rasmus har myst inne, vi är trötta allihopa. Har lite tvätt att ta hand om och fixa med lite kläder inför dagisstart på Mellangården imorgon. Får se hur de gör med sovstunden, sovkläder och sovsäck till vagnen mm. Dessa grejer är nämligen kvar på tidigare stället men de kanske går dit och hämtar om Rasmus vill sova. Ikväll blir det rödspätta, kokt potatis och rossosås till middag.
 
 
 


 

RSS 2.0