Kalashelg

Denna lördag inleddes med kalas nr:1. Vi har städat och fixat hela morgonen och det blev riktigt bra tillslut. Mari hade lagat all mat och mamma stod för kakfatet, tack så hemskt mkt! Allt var så gott och jag tror gästerna var nöjda :). Rasmus och Nova busade järnet och när hon hade åkt hem satte han sig på köksmattan och sa flera gånger:
- jag saknar Nova. ❤.

Jag fick massor med fina blommor och mamma hade visst läst mina tankar och kom med världens mysigaste tofflor vid rätt tillfälle då jag hade så ont i fötterna. Även lillebror fick paket ❤.

Just nu sitter jag i soffan och äter chips och tittar på när Micke sätter ihop vår nya vagn. Bugaboos konstruktion av sina vagnar slår allt. Vi är såå nöjda.




Hushylla

Denna fina hushylla skulle bli perfekt i Rasmus rum. Tänkte att vi skulle kunna fästa den på väggen fast i golvnivå så att han själv kan stå och plocka och ha sig. Tanken är att han ska kunna ha sina Schleiche-djur i den. Han älskar verkligen dessa djur och leker med de varje dag. Ställer upp de på bord och går runt med de i sin väska eller kör med de i den gamla dockvagnen av trä. Hyllan finns att köpa på utvalda Åhlens-varuhus men även Ferm Living och andra har gjort olika hushyllor. Ett tips är att fästa en baksida på hyllan (om det inte redan finns) och sedan tapetsera med tapetprover i de små facken.
Just nu önskar sig Rasmus den lilla groden från Schleiche och Micke har beställt den från Norrköping då den var slut i Linköping ;).
 
Imorse vaknade jag kl: 05 av att Rasmus skriker från sitt rum:
-MAMMAAA, jag är kissNÖÖDIG!
 
Jösses vad fort det går och ibland glömmer man bort att de inte är några bebisar längre.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Yes!

Äntligen har vagnen kommit! Vi hade hemleverans på den men hade man varit smart hade man angett sin jobbadress istället för hemadress i och med att vi jobbar heltid och inte har haft möjlighet att ta emot vagnen. Hur som helst fick jag åka iväg till Oscarsgatan och hämta ut den och den snälla tjejen på lastkajen skickade in den i bilen åt mig så att jag inte behövde. Det är nog inte helt ok att lyfta 23 kg just nu. Rasmus får ta en premiärtur i helgen.
 


 

Onsdag

Det är tufft för en liten kille på 2,5 år att vara i trotsåldern. 
Den där djupandningen som Micke och jag fick träna på igår kommer nog utövas vid andra tillfällen än förlossningen skulle jag tro.
 



Bring it on!

Samtalet med barnmorska Åsa Österberg gick så bra idag och vi är ännu mer peppande. Det var värt varenda krona. Hon gick igenom och visade hur en förlossning går till med de olika skedena. Vi fick chans att ställa alla möjliga frågor vi kunde komma på så dessa två timmar behövdes verkligen. Hon bjöd verkligen på sig själv och demonstrerade värkarbete och djupandning. Det slutade med att både jag och Micke satt och blundade och djupandades i hennes soffa samtidigt som hon klämde allt hon kunde på insida lår på oss (en i taget) så att hennes händer skakade. Allt för att vi skulle känna hur andningen faktiskt hjälper till. Tummen upp för andning! Vi satsar på att vara hemma så länge det bara går innan vi åker in till förlossningen. Med all god information vi har fått idag gör att vi känner oss säkrare och tryggare i att faktiskt vänta hemma in i det sista, eller iaf tills att värkarna är regelbundna.
Vi längtar båda två tills detta drar igång och vi kommer bli ett riktigt bra team.

söndag

Natten mellan fredag/lördag vaknade Rasmus med feber och igår var han rätt hängig. Micke jobbade och vi var hemma. Bakade lite och var ute en sväng på eftermiddagen och fick lite frisk luft.
Imorse vaknade Rasmus mkt piggare och febern är borta. Tur det så kan hela familjen närvara vid Eltons dop idag i Mjölby kyrka. Nu sitter vi i bilen och hoppas på att Rasmus vill sova en liten stund i bilen. Båda han och jag har nylackade naglar, rosa såklart.





Lussebak




Liten björn

Detta set (HM) är till lillebror, svårt att motstå alla söta bebiskläder. Och på tal om söta bebiskläder så skulle jag vilja ha hela KappAhls Newbie-kollektion till honom, underbara kläder.
 
 
 
 



Loreal CC

Är riktigt nöjd med min nya CC kräm från Loreal. Det är en grön kräm som reducerar färgojämnheter i ansiktet och återfuktar. Visst, krämen är grön i handen men så fort du börjar använda den smälter den in i huden och täcker bra. Den finns bara i en nyans men på mig funkar den fint. Mycket lättare en min tidigare BB kräm från Garnier som jag tycker blir lite kladdig på huden.




Godmorgon

Jag är trött, på riktigt. Skulle verkligen behöva vila en stund varje dag men vet inte hur det ska gå till. Det hinns liksom inte med när man jobbar heltid och sedan skyndar iväg för att hinna hämta på dagis i tid. Inatt har jag haft molande värk i magen och inte fått mkt sömn. Jag har ett lugnt jobb men det är inte samma sak som att kunna lägga sig ner och vila.
Glömde ju berätta hur tillväxtultraljudet gick. Allt såg bra ut och bebisen vägde vid tillfället ca 1860g (helt enligt kurvan), idag har han säkert passerat 2 kg. Han låg då med huvudet neråt men det kan ju ändra sig på vägen. Nästa ultraljud är den 12/12. 
Har lite ågren för att jag har tagit på mig att göra både köttbullar och jansson till 11 vuxna och 6 barn till den 13/12. Jag jobbar fram tills dess och även den dagen och förstår inte hur jag ska hinna (eller orka för den delen) att lösa detta. Måste konsultera med min fästman och se vad han har för lösning på detta.

Mäktigt ♥

Ikväll när jag nattade Rasmus så låg vi i hans säng och myste. Vi låg helt tysta och helt plötsligt säger Rasmus:
-mamma kjam...
Vi kramas och fortsätter sedan att "sova". Då säger Rasmus:
- ja elkar dej...
- Jag älskar dig också gubben ♥.
Så mäktigt, jag älskar att vara Rasmus mamma.

Dags för vinter?

Det är kallt, -4 grader. Idag blir det vinteroverall för Rasmus. Själv har jag ingen jacka jag kan ha i vinter! Fuck.




Hejdå Texas

För ca en vecka sedan fick jag reda på att Texas har somnat in. Han hade blivit dålig och gammal snabbt. Slutat äta bl.a. Jag blir verkligen ledsen när jag tänker på det. Han var en sån fin katt med en stark personlighet. Texas nya husse och matte såg till att veterinären kom hem till de så att Texas inte skulle behöva åka bil och bli orolig och stressad. Idag har de satt in dagens ros till veterinären i dagstidningen. 

Igår tittade Rasmus på en bild på honom och Albin och sa:
- det är min kisse
- jag vill ha mina kissar..
Lilla vän jag vet! Jag vill det också, mer än gärna. Det gör så ont i hjärtat ❤.





Fel grön färg

Nattduksbordet från 50-talet som jag och Rasmus tidigare har målat om i grönt och gult fick vi nu måla om igen. Iom att det bordet ska stå i lillebrors rum passade inte den tidigare gröna fägen in. Vad bra att vi fick över lite färg från väggmålningen. Så nu är även detta lilla bord pistagegrönt.
 
 
 
 

Penicillin - check

Jag fick medicin av läkaren igår som jag började ta direkt. Har sovit lite bättre inatt och ser ljuset i tunneln. Det pulserar lite ansiktet fortfarande och gör ont när jag tittar åt sidorna. 

Vi passade på att ta tillvara på det fina vädret och mötte upp Maud och Zigge i trädgårdsföreningen. Mkt bus och lek och sedan tog vi en lunch på Burger King.





Bihåleinflammation

Tror jag har fått bihåleinflammation. Har aldrig haft det tidigare men det måste detta vara. Har varit genomförkyld i över en vecka och tungandad sen i onsdags. Idag värker det och pulserar i ansiktet och överkäken så det är inte på bättringsvägen om jag säger så. Har fått en tid på jourcentralen 19.30 och hoppas på att få en dos penicillin. 
Nu måste jag åka, wish me luck!

Projket renovera gåvagn

Har fått en gammal leksaksspis av en kollega som vi kan ha ute i lekstugan. När jag öppnade påsen med leksakspisen i hade de även lagt i en gammal sliten gåvagn med höga kanter (lite som en dockvagn) som jag också fick. Trälådan på vagnen ska jag slipa och måla gul och på det vita metallhandtaget ska jag sätta grå grepptejp om jag hittar någon. Sån tejp som man brukar ha runt klubbor och racketar.




Pepparkaksbak

Micke har varit ledig med Rasmus idag och de satte igång att baka pepparkakor i förmiddags. Rasmus har fått pepparkaksformar av farmor från Åhlens i form av vilda djur så han var nöjd om man säger så. Goda blev de också :).








Lillebrors rum

Vi valde att måla en kortsida av färgen "pistage" i det nya barnrummet och på den ena långsidan maskerade vi en diagonal linje så att vi målade en bit in på den väggen med. Kanten som blev mellan färgerna gör vi gul genom att fästa gul eltejp över den från golv till tak. Nu är det bara lite taklilster som ska upp.
 



Vecka 32

Har varit hos bm idag och allt såg bra ut. Sf-måttet var på 30 cm och låg på kurvan och blodtrycket var lågt och sockervärdet var bra. Vi fick lyssna på lillebrors hjärtljud vilket alltid är lite mysigt. Imorgon ska vi på ett tillväxtultraljud på US och då får vi se vår skrutt igen, kanske lika bra att fråga om det verkligen är en pojke så att man får det bekräftat igen ;).

Regn regn regn

Vilket ruskväder det har varit och är fortfarande. Det fick bli en snabb (definitionsfråga) promenad hem från dagis förut. Nu har vi ätit spagetti med köttfärssås och ska mysa i soffan. Micke kommer hem strax innan 21 (imorgon också) men det funkar. Har själv blivit förkyld och halsen värker så jag är inte helt på topp. Imorgon är det besiktning igen hos barnmorskan och det ska bli kul att höra hjärtljuden på lillebror igen.


Dagarna springer iväg

Helgen gick fort och denna vecka kommer också gå fort då vi har saker inplanerade varje dag. Idag ska mamma hämta Rasmus på dagis vid 15 för att vi ska gå på en föreläsning mellan 18-20 ikväll. Det som står på schemat denna vecka är, utvecklingssamtal på dagis, besök hos barnmorskan, påfyllning av fransar, tillväxtultraljud, lämna in bil på verkstad och middag med jobbet.




Finkläder

Det är så mkt födelsedagskalas, dop och jul på gång så jag kände att Rasmus var i behov att lite finkläder. Detta fick det bli till att börja med. Tröjan har han valt själv, den fanns i ljusblått också men han föll för denna röd/rosa, snuttis ❤.




Ok

Läkaren tyckte andningen lät bra på Rasmus. En ny flaska Desentol fick vi utskrivet annars är det bara att köra på som vanligt med astmamedicinen vid behov. 
Nu sitter vi i soffan och myser och tittar på Djungelboken och äter mellis/fika.


Genomförkyld

Rasmus är genomförkyld och har en jättejobbig hosta. Inatt har han vaknat varannan timme av hostattacker och varit ledsen. Molipect hjälper inte ett dugg och Desentol hjälper lite bättre men inget nämnvärt. Det rossliga bröstet har precis fått medicin och 9.45 har vi fått en tid på jourcentralen. Hoppas på att få en bättre hostmedicin utskriven till honom. Det är kämpigt för honom.
 
Igår var Jenny här och hälsade på och hon följde med och hämtade Rasmus från dagis vilket var väldigt uppskattat. De satt och målade och pysslade hela em/kvällen med färgpennor och block som Jenny hade med sig. Jenny lagade en jättegod baconsås till Rasmus som han åt med god aptit, tummen upp för det.
 
Nu ska vi ta fram lite frukost här och sedan bege oss till US.

Recept – Chokladmuffins

Jag hade ingen choklad hemma så jag gjorde muffins på det klassiska sättet med enbart kakao. Följde detta recept och de blev riktigt goda, smeten också!

 

♥ 100 g smör

♥ 2 ägg

♥ 2,5 dl strösocker

♥ 1 tsk vaniljsocker

♥ 1 krm salt

♥ 5 msk kakao

♥ 2 dl vetemjöl

♥ 0,5 tsk bakpulver

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver. Blanda även i vaniljsocker, salt, kakao.

Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt. Vänd tillsist ner smöret.

Fyll en muffinsplåt med formar och ha i ungefär 3/4 smet i varje.

Grädda i ca: 10 minuter långt ner i ugnen. Låt de svalna och pudra över lite florsocker.





Love love löv

Vår trädgård drunknar i eklöv (och björklöv). Men det får det väl vara värt när man bor granne med skogen. Hur som helst har jag och Rasmus räfsat ihop 4 stora säckar med löv och det syns knappt. Bara att kämpa på. Vet dock inte vad min sjukgymnast skulle tycka om denna form av aktivitet och snedbelastning.
 
 


 
 

Bugaboo Donkey Duo

Nu är vagnen beställd, wohoo! Vi köpte en ny direkt från Holland (sparar ca 4000-5000kr på det) och får den levererad till dörren. Vi tog en All Black special ediition med svart chassi (som vi hade på den förra buggan). Längtar tills vi får den om ca 4 veckor så att jag kan börja använda den som en sittvagn med Rasmus när vi far omkring och handlar julklappar.
 
Rasmus har varit feberfri under dagen men nu på kvällen kom den smygandes igen. Micke är hemma och vabbar imorgon. Något som ingen har upplyst mig om eller som helt har gått förbi mig är att man kan ta ut föräldraledighet för det kommande barnet 60 dagar innan beräknad förlossning och i samband med det ha rätt till 15h barnomsorg. Vilket innebär att jag de sista veckorna innan förlossning får chans att hämta energi och vila upp mig lite extra några timmar om dagen och Rasmus kan få utlopp för sin energi på dagis och träffa sina vänner. Och så blir det inte lika långt avbrott för honom från förskolan heller. När lillebror är född kommer Rasmus att vara hemma en månad från dagis så att vi alla kommer in i den nya familjesituationen vilket jag tror är väldigt nyttigt, bra och mysigt. Nu får jag göra en omstrukturering bland alla mina redan inlämnade ledighetsansökningar och Rasmus nya överenskommelse om förändring av tillsynsbehov till förskolan. Jobbigt men så får det bli, det bli bäst för alla parter tror jag.
 
 
 

Chokladmuffins

Just nu fikar vi på chokladmuffins och kall mjölk samtidigt som vi tittar på Madagaskar. 




Vab idag

Godmorgon! Idag är jag hemma med en febrig Rasmus. Det blir en lugn dag och kanske bakar vi något om han orkar.

måndag

Idag har jag varit och träffat en sjukgymnast som böjde och bände i mina ben.

 -Du kan ha lite ont i bäckenet efter denna undersökning.

- Jo jag tackar ja!

Men det är bara att gå med små steg och försöka att inte snedbelasta bäckenet för mkt. Jag skulle höra av mig om det blev värre eller prata med en läkare på Kvinnohälsan.

 

Jag har fått vår Bugaboo Cameleon såld och de kommer och hämtar den ikväll. Vi har tagit isär hela vagnen och gjort den jättefin (ser ut som ny) och nu känns det jättekonstigt att se den med liggdelen på igen. Rasmus första vagn som han låg i när han var en liten plutt, åhh.

Igår tapetserade Micke lillebrors rum efter att han hade målat. Färgen hette ”pistage” och passade jättebra ihop med tapeten. Det blev så himla fint!


Målning klar, nu till tapetsering




Nån som vill köpa en Cam?

Nu har vi varit i Nkpg och provkört Bugaboo Donkey och vi har kommit fram till att det blir en sådan. Helst en All Black. Vi ser det som att vi köper en ny liggvagn åt lillebror med möjlighet för Rasmus att åka med om han vill. Jag vill inte begränsa mig med en dubbelvagn som är otymplig och som vi bara använder max några månader. Denna vagn kan vi skjuta ihop chassit på och ha som enkelvagn, mkt bra konstruktion! Är det någon som är intresserad av en Bugaboo Cameleon -11 med diverse tillbehör?
Vi var inne på Lekhuset en sväng och jösses vilken stor/bra/fin leksaksaffär. Rasmus fick en ny större väska till alla sina djur och lillebror fick en söt kudde till sitt rum. Hittade även en bra tallrik till Rasmus (som inte vill att maten ska blandas) från Silly U. 






fredag

Jösses vad skönt det var med taktilmassage. Bästa barnmorskan var det som masserade. Vi ska boka in ett privat möte med henne där vi går igenom förlossning, andning och olika skeden. Vi missade sådana träffar helt förra graviditeten då jag var inlagd så länge på US. Kommer också boka henne vid eventuell vaginal förlossning. 

Efter dagis idag åkte jag och Rasmus in till Motala och träffade mamma/mormor. Vi var en sväng och gjorde fint vid pappas grav och sedan åt vi mat och myste hemma hos mamma. Nu ska Rasmus få en välling här och sedan kör vi hem. 

RSS 2.0