Valborgsmässoafton

Slutade lite tidigare idag och det passade bra eftersom Micke var ledig. Vi tog hojen ut för att hämta vår bil från service och provkörde en annan. På väg hem åkte vi förbi gamla Biltema och såg alla motorcyklar som samlade ihop sig inför kortegen. Mycket mäktigt och nästa år ska JAG köra mc-kortegen, ser jag fram emot, jag hade gärna åkt bakpå Mickes hoj till Skänninge men det var lite dålig planering från vår sida. Ikväll blir det att laga lite schysst mat och kanske bege oss till Tannerfors, vi får se, med tanke på vinet vi har tänkt att dricka så tror jag inte vi får för oss att ta en promenad till andra sidan stan.

Har tagit mig i kragen och köpt min "turtle-dräkt", det var på tiden! Självklart passade den dyraste ryggplattan bäst och jag blev 1600 fattigare ;(. Men det är det värt! Svårare att köpa en ny ryggrad.


(Bortse från min snygga "hjälmfrissa").

Ha en mysig Valborg!

Konbana - Tagning #2

Idag var det återigen dags för en dans med konerna på "Vita husets" parkering. 





Köpenhamn

Nu är vi hemkomna från vår minisemester. Det har varit hur bra som helst och vi har haft jättefint väder. Tågresan gick fort och var smidig så det är något jag verkligen kan rekommendera. Här bjuder jag på lite semesterbilder.



















Köpenhamn är fint!

Danmark imorgon!

Snart börjar Grey´s, wohoo! :), och jag måste verkligen packa klart, eller packa och packa vi ska ju inte vara bort såå länge, en minisemester från torsdag - lördag. Kan vara skönt att komma bort en en stund,  sova på hotell, kvalitetstid, Tivoli, Kristiania, smörrebröd och pölse. Kissarna får kvalitetstid med Peter som kommer att sova här.


Håll tummarna för fint väder!


Redan bättre

Nu har alla katterna fått örondroppar, Texas och Albin märkte inget alls. Tindra tyckte inte det var så roligt men det kanske inte var så konstigt eftersom jag har hållt på med hennes öra massor. Hur som helst så mår hon redan bättre, halskragen är av och hon har slutat klia.



Dags att sova, godnatt!

Djurklinik

Stackars lilla Tindra som har fått öronskabb (äckelvarning), har googlat mycket om det och det låter inget trevligt alls. Hon kliar massor så jag var tvungen att sätta tratt på henne nu när jag kom hem från jobbet. Hon har kliat så mycket att hon har fått sår bakom örat. Snart kommer husse hem med "Front-Line Spot on" som det så tjusigt heter så vi kan behandla henne. Har gjort rent massa med klorhexedin på såret och tvättat öronen med tops och bomull och även droppat i lite babyolja (förhindrar att "skabbarna rör sig så mycket och förhoppningsvis kväver dem"). Problemet är ju också att om en katt blir dålig här hemma måste vi behandla alla tre så att det inte blir "rundgång". Stackars de andra ovetande som också ska få sig en kur när de släpps in sen.



Konbana - Tagning #1



Detta är en av lågfartsdelarna på manöverprovet, provet ska köras i gångfart, lite trixe, men för att vara första gången tror jag att det gick riktigt bra :). (Obs! det är en rätt blåsig video).

Härlig fredag

Här är lite bilder från dagens övningskörning. Vi åkte 34:an ut och körde "gamla Brokindsvägen", och även en sväng via Linghem innan vi tillslut landade i Mjärdevi by.


Trevlig helg!

Lite shopping

Här är väskan jag har köpt åt syrran, ska bara se till att lämna över den någon gång :).
(Obs! Axelremmen är i väskan på bilden)

Romantiska tider! Bara blommorna som saknas.

En spruta till?!

Jag ska tydligen vara en lyckans ost för att jag får chansen att ta en spruta! Näe det är inget för mig, blir kallsvettig av att tänka på det. Sprutan är som ett slags vaccin mot pollenallergi och ska tas 1 gång per år. Jag har varit väldigt allergisk sen jag var liten och har alla mediciner ni kan tänka er och det hjälper knappt ändå. Den här sprutan ges tydligen inte till så många så jag borde kanske pallra mig bort till vårdcentralen iallafall nån dag för en injektion. 

Idag hälsade Jenny & Julia på på jobbet (fick även hålla), hon är hur söt som helst med massa hår, jag börjar få god hand med barn nu och tidigare i veckan höll jag Elliot också, det ni!

Nu ska jag ta och fixa iordning lite här hemma och göra pannkakssmet. 

Albin och Texas virrar omkring på gräsmattan (ser ut som om Albin gäspar i vanlig ordning).

Ha det!



Wednesday

Dagen började med en dubbel körlektion. Det gick hur bra som helst så det känns toppen! Dock var det bara 5ºC så det drog lite. Jättefint väder idag och Micke och jag har precis kommit in från en skön promenad i solen. I helgen ska jag jobba på och om vädret tillåter ska jag även hinna med lite övningskörning. 

Vi hittade en mystisk rosa fjäder på vår gräsmatta (förstår inte alls vad den gör där såhär i påsktider och allt:)) jag vill få det till att det faktisk finns ultrarosa fåglar men Micke hävdar bestämt att den kommer från grannens (ovanpå) cabaretkostym, vad tror ni?


Ikväll är det dags mitt favoritprogram Grey´s Anatomi och som nästan alla andra "Grey´sdagar" äter jag glass, denna kväll provar jag den här.


Ha det gott!


Påskhelgen

Påskafton tillbringades i Motala där vi firade Reine som fyllde 70 år, stort kalas med massa god mat och tillfälle att träffa hela familjen. Efter kalaset tog vi med oss Daniel och Elin till storstan (kan vara bra för dem ibland :)) hyrde film och hade det mysigt. 

Jag & Nova (lite mer än 3 månader och nästan 6 kilo)


Idag har vi övningskört och det gick väldigt bra :), vi körde fram och tillbaka till Brunneby musteri (där "barnen" eller ungdomarna kanske jag ska säga blev hämtade av syster) och även en sväng mot Sturefors. Ikväll har vi varit hos svärmor och ätit middag och tagit en skön långpromenad i Lambo.


Bye!

Muppet show


Dagens övningskörning



Långfredagen

Så himla skönt med sovmorgon, har precis ätit frukost, äggsmörgås (min favorit). Solen skiner ute och det är perfekt för mig som ska övningsköra vid 17.30, hoppas det håller i sig. Just nu känner jag mig lite rastlös så jag ska bege mig till gymmet och kanske unna mig lite bastu och sol när jag ändå håller på. 


Ha det gott sålänge!

Beskådar Marilyn liggandes på rygg

Gick förbi sovrummet och skymtade detta, var tvungen att ta några slapparbilder på Albin.



Jag tar påsklov nu...


Huvvet upp - gummit ner

Ikväll har vi firat att jag satt kvar på hojjen under hela lektionen. Känns som man har tappat en del sedan i höstas, det är inget svårt att bara köra rakt fram, det svåra sitter i att lära sig kurvteknink osv. Jag ville ta det lugnt på lektionen idag och jag fick som jag ville, åkte ut en sväng till parkeringen vid Cupolen och körde runt runt, läraren sprang bredvid högröd i ansiktet men bra gick det. Körde i bostadområdet bakom och svängde, svängde och svängde lite mer, bra träning där. Ska köra lite hemma i helgen om vädret tillåter.

En sådan här inte alltför snygg hoj kör jag på skolan.


Bye!


Dramaqueen

Gjorde en glidtackling i gruset på infarten till Landeryds golfbana. Jag mår bra, dock lite ont i högra handen och min handbroms ser ut som en banan. Hojjen klarade sig förvånandsvärt bra och Peter lyfte upp den själv, mycket imponerande, jag tror det måste varit ren styrka av adrenalinkicken av att se mig ligga i gruset :). Vi åkte en sväng till och sen begav vi oss hemåt, solen gick ner och det började bli kallt. 

Jag börjar få lite kalla fötter och funderar på om min plats kanske inte är bak på Mickes hoj ändå? Detta tåls att tänka på. Imorgon har jag en körlektion och nu känns det som om den är rätt avgörande för min framtid som mcförare. Wish me luck!



Hej Elliot

Idag har jag varit på bb och hälsat på lilla Elliot, han är hur söööt som helst, spretade med tårna och lät som en liten fågelunge. Kul att träffa Annie igen, det var säkert minst fem veckor sedan vi sågs och det är ju inte lite som har hänt på den tiden kan jag lova ;), längtar tills du kommer hem gumman och har kommit in i allt så vi kan ta en fika tillsammans. Just det jag har hela frysen full med bullar till dig också så de måste ju överlämnas.

Det blåste nått förskräckligt när jag cyklade hem från jobbet, stod klippt still när jag kämpade upp för lambovohsleden, och det värsta av allt är att jag får sån huvudvärk av att cykla när det blåser, vet inte varför har alltid varit så, jag tror jag typ anstränger mig med ansiktet eller något annat skumt.



Nu ska jag ta och få i mig något, en Ipren skulle ju inte sitta så dumt.

Kram på er!

Sunday

Då var helgen slut igen. Igår var jag hos frissan och gjorde mitt hår, blev hur nöjd som helst :). Var även hos optikern för att skaffa linser, och lucky me hade sån tur att de hade precis de linser jag behövde inne så jag fick de direkt, jag hade ju väntat mig ca 2 veckors leveranstid eller nått. Perfekt till min körlektion som är nu på onsdag. Åkte en sväng till Motala också för att hälsa på min familj, storasyster hade bakat en supersmarrig kladdkaka som vi fikade på. Idag har jag fixat och grejat här hemma, bakat bullar, tvättat, you name it! 



Tyvärr skiner inte solen idag och jag som skulle övningsköra vid 17, får se om vi ger oss ut ändå. Det är ju inte askallt liksom, man överlever.



♥Ett stort grattis till Annie och Fredrik som har blivit föräldrar till lilla Elliot :)♥ 

Ha det gott!

Wats hälsar Sherls välkommen till nya lokaler


Flyttat idag på jobbet, mycket att stå i, men fint blir det! Dagen avslutades med en promenad (egentligen skulle Nadja skjutsat mig på pakethållaren ner till stan men vi kom bara några meter för att sedan höra polisen tuta och veva ner rutan för att skrika; -Kliv av cykeln så sparar ni pengar! okej okej, ta det lugnt, vi vred oss av skratt) ner till Hamlet för en afterwork.
Var helt slut när jag kom hem och sov 1h, nu är jag lite piggare så förhoppningsvis orkar jag se HELA filmen ikväll :).

Trevlig helg!

Adrenalinkick

Årets första mctur bak på Mickes hoj. Vi tog en sväng till Rimforsa och hälsade på Ib, mycket trevligt :). Lite kallt att åka hem var det dock, ska jag fortsätta att åka så tidigt/sent på året bör jag nog införskaffa ett par fodrade handskar. Bakom hjälmen nådde leendet ända upp till öronen när jag kände alla vårdofter, någon som eldade, gödsel, skogen, solen som håller på att gå ner och spegelblankt vatten. Skönt att få rensa huvudet lite efter en hård dag på bruket.


(Bilden är tagen med mobilkamera i all hast.)

RSS 2.0