Plusgrader

Helgen har gått i ett och jag önskar att vi hade en till ledig dag. I fredags körde jag en ny omgång på X-Force och efter lunch kom mamma och Jenny på besök och barnen fick så fina presenter. Julius blev helt överlycklig över sin Bamse-pyjamas och Lille Skutt-tröja, det gick inte att hejda honom utan han skulle prompt ta på sig allt på en gång.


I lördags hade vi en fixar-dag och Micke var iväg och slängde skräp och köpte lister mm. Birgitta och Peter var här och vi tog en lång promenad. 

Idag har vi haft barnkalas för Julius med våra vänner och det blev så lyckat, samtidigt känns det lite skönt att kalasen är över för ett tag. Det blir mkt gotteri och Julius äter väldigt dåligt nu så nu måste vi försöka få ordning på maten för honom. 

Rasmus har varit på sin nya gympa idag för lite större barn där föräldrarna inte är med och det gick så himla bra, så stolt jag är över honom! 
Nu väntas en jobbvecka och Rasmus har tandläkartid på tisdag och jag har bokat in mig på danspass på onsdag. 







Helgfeeling

Avslutar jobbveckan i Norrköping och längtar redan tills kvällsmyset. I tisdagskväll träffade jag tjejerna på stan och det var lika trevligt som alltid. Vi fick släcka lite bränder (bokstavligt talat) då Bojjtans hår got on fire. Igår kväll körde jag ett grymt kul Les Mills BodyJam pass på X-force, mkt dans och högt tempo.
Fredag imorgon och jag och Rasmus ska iväg på lite ärenden på förmiddagen, jag ska träna och handla inför Julius barnkalas och även en present till Rasmus kompis som har kalas på lördag. Mamma och Jenny kommer hem till oss på eftermiddagen för att gratulera Julius i efterskott så denna helg känns väldigt kalasig.
 
Jag har skickat efter lite nya böcker till Rasmus och håller på att rensa  bland böckerna för att göra plats för lite mer "storpojke-böcker" med mer text i och inte bara faktaböcker som han läser helst av allt. Julius och Freja har grymt mkt böcker nu kan jag lova. Rasmus rum är ett ständigt projekt och nu längtar jag tills vi ska åka och köpa en ny säng åt honom. Julius får överta juniorsängen. Sittbänken från "grovis" har fått en ny plats i Rasmus rum också och i den kan han förvara saker. Han var så gullig Rasmus när han började lägga in grejer där igår. Varje sak på sin plats, han lade systematiskt ut en sax, bredvid den sin kokosnöt och sen sin diamant som han fick i julklapp av moster Jenny och massa andra smågrejer. 
 


 

Vecka 3

Trots att jag hade sådan smärtsam träningsvärk i veckan (så att jag knappt kunde gå upp och ner för trappen hemma) efter att ha provat på X-Force träningsmaskiner åkte jag dit igår igen för en ny omgång. Idag värker det inte lika mkt och jag känner mig redan starkare, haha! Jag och Annie kör utöver detta en squats-challange så ständig träningsvärk i rumpa och lår har jag. På onsdag ska jag prova Body Jam (blev utbytt till Zumba förra veckan) och har jag tur hinner mina nya träningsbrallor komma med posten!

Rasmus var hos sin farmor och farbror under tiden jag tränade igår och precis när jag var klar ringer Micke och berättar att diskmaskinen har gått sönder hemma. Vilken otur! Typiskt! Iväg och jaga diskmaskin på Elgiganten och Mediamarkt men de hade inte många i lager så det fick bli en beställning från nätet istället. Jag tog en testvinnare från Bosch, det kan väl inte bli fel?? Fri frakt hem till dörren också var ju väldigt bra! Micke är uppgiven för diskmaskinen hemma då handdiska inte är vår melodi med 5 i familjen. Så nu snålar vi på porslinet om man säger så.

Killarna ska till förskolan idag och Freja har feber och har varit vaken mkt inatt, hoppas det inte blir något långdraget för henne.

Igår var jag och Rasmus på gympa och ska nu försöka byta grupp till honom för lite större barn och där är inte föräldern med och ombytt utan man är utanför/sitter i omklädningsrummet under tiden. Rasmus är väldigt mammig så det kan vara bra för honom.

 

På tisdag ska jag träffa tjejgänget på stan efter jobbet då vi ska säga hejdå till Cat som flyttar till England med katter och häst. Kul att alla kunde komma synd bara att jag inte fick med de på Reaggaton kl: 18.30.

 
 

 


Julius 2 år

Grattis till min fina lilla pojke ❤️, 2 år idag! 
Julius älskade Bamse-servisen, så mkt att han knappt märkte att han fick fler paket. Tyvärr har han redan krossat ett litet fat. Jag som trodde det var gjort i melamin och inte porslin, ups!

Kalaset blev bra och vi bjöd på gulasch med aioli och nybakat bröd. Till fikat gjorde vi en Fåret Shaun-tårta, perfekt att den är utan ägg, kan man inte tro om köpe-maränger! Chokladbollshuvud, glass till kropp, spacklad med grädde och så maränger på det och 2 godisögon.

Julius fick Bamse-pussel (han har en riktig crush på Bamse), duplo, paketen från oss och pengar från farmor, farfar och farbror Peter, tack snälla! 

Alla som var bjudna kunde tyvärr inte komma men vi får försöka ses längre fram. Nästa vecka väntar barnkalas.





Vecka 2

Det har varit skönt med lite ledighet och det känns som att vi verkligen har tagit vara på den. Igår var jag i pulkabacken med killarna och på eftermiddagen var det 7-årskalas i Motala för kusin Nova. I veckan hade jag och Jenny en riktig shoppingdag tillsammans i Norrköping och vi hade så trevligt. Ingen stress och inga måsten och mkt shopping :).På fredagen tog jag med barnen och hälsade på hos Annie i nya huset, kul att träffa Alfons och Elliot igen, det händer så mkt när man inte ses så ofta.

Nu i veckan är det förskolestart efter jullov, lite BVC-tider, Öppna Förskolan, dansspass och cykelpass på X-Force och så 2-årskalas för Julius på lördag och terminsstart för Rasmus gymnastik på söndag.


Kom igen!

Blir alltid så sugen på att göra om och förnya hemma efter nyår. Det har blivit en hel del nätshopping på sistone och just nu väntar jag 4 paket. Lite födelsedagspresenter till Julius, Ebbe, Lovisa, som alla tre fyller 2 år i loppet av en vecka. Som förra året kommer vi ha ett gemensamt 2-årskalas på förskolan Pilen i Slaka med våra vänner + barn. Väntar även en liten present (som jag hoppas hinna få levererad innan fredag) till min bästa vän då jag äntligen ska hälsa på i nya huset, spännande!

Försöker göra mig av med mkt plastleksaker hemma och skänker till höger och vänster. Sparar vettiga saker och barnens favoriter såklart. Hoppas Julius kommer gilla detta trägarage som han kommer få när han fyller år nästa vecka. Han kommer även få en stoor betongblandare och en Bamse-servis från oss.

Känner att jag verkligen kommit av mig när det gäller träningen med tanke på all julmat och gotteri under december månad. Nu är det dags att skärpa till sig igen. Igår var jag ute en runda och gick på kvällen och det var så uppfriskande och skönt. Man behöver ju inte satsa på att springa och cykla som en galning varje gång utan en promenad är ju faktiskt bättre än inget. Imorgon kör jag och Annie ett pass på X-Force där jag har ett träningskort som gäller 1 månad. Perfekt nu när det är snöigt och kallt.

 
 
 
 

Nytt år

Då är vi inne i 2016 och i år gifter vi oss! Wohoo! 
På torsdag åker jag och en kompis in till Norrköping och kollar lite bröllopsbutiker och shoppar, kul! Nu känns det mer verkligt när vi befinner oss i samma år iaf som bröllopet (haha) och nu har vi också bestämt färgtema. Dags att göra inbjudningskort snart.

Idag har jag jobbat i Norrköping hela dagen och Micke har varit hemma med kidsen. När jag kom hem hade de möblerat om vardagsrummet och matsalen, det blev jättebra! (Jag tror någon är sugen på att köpa en stoooor tv).

Nyårsafton var toppen, och vi rundade av innan 21 och hade de hunnit med tre-rätters, skålat och smält lite smällare :).

Nu sover alla kidsen och vi ska njuta av lugnet och mysa.




RSS 2.0