Sista augusti

Träffade Emma med barn vid Stångån på förmiddagen. Där matade vi änder, lekte i lekplatsen, tittade på grävmaskin och så blev det en lunch på stan.

På eftermiddagen sprang jag en runda på 4,5 km och det kändes riktigt bra. 
Nu håller jag på att fixa iordning mig för att gå över till grannen på Tupperware-party, wohoo! Plastbyttor (?!?).

Kvällsmaten bestod av kött och potatis med sås och killarna åt jättebra. Jag gjorde min första matlåda på väldigt länge och ikväll är det dags att packa jobbväskan, vad jag nu ska ha i den?? Extrakläder till kommande cykeldagar iaf då jag lyxar till det imorgon genom att ta bilen.

Imorgon är det september och det är min absolut favoritmånad, då kan man äntligen andas!




söndag

Hua, vilka backar det var i Mjölby. Det var tufft att springa men så har jag ju inte sprungit sålänge. Det var en kul grej och ev ska vi springa ett lopp i Boxholm (?!?) i oktober och springa ett "internt"-lopp vid Skogsjön med Team Emma och Team Ylva i september.

Idag var jag iväg en sväng till Tornby och kompletterade min garderob lite inför jobbstarten på tisdag. Har beställt armvärmare också som jag ska ha när jag cyklar när det är kallt tidigt på morgonen.

Birgitta och Peter var här några timmar idag och Birgitta hade med sig en jättefin dockvagga som hon hade köpt till Freja. Att den var köpt på Samhjälp i Jönköping gör saken bara ännu bättre.

Rasmus försvann inne på Ica Signalen idag (några minuter) och återfanns tillsammans med personal lite ledsen. 
-"Vi brukar hjälpa till med att hitta pappor ibland", hade tjejen från personalen sagt.
Ikväll blev Rasmus lite ledsen när han tänkte på att han hade tappat bort sig och när jag frågade vart han hade varit sa han:
- "Jag skulle bara kolla på nagellacken och det glittriga", åh Rasmus, du är min lilla primadonna ibland ❤️.

Barnen sov allihopa 19.30 idag och just nu dricker jag te och gör Micke sällskap när han ser på MotoGP som en bra fästmö.




torsdag

Vi började dagen med bildvisning och beställning av bilder från Frejas 4-månadersfotografering. Var inne på jobbet en snabbis och sa hej (jag börjar ju på tisdag). Mitt jobb och fotostudion ligger husen bredvid varandra.
Det blev ett kort stopp på stan för att kolla upp några saker och sedan har vi hämtat hem kidsen. 

Vid 17 hämtar jag Jenny i stan och sedan åker vi till Mjölby för att springa 5 km. Bäst att packa ner handduk och extra tröja då det regnar nu, typiskt! Vi får hålla tummarna för att det spricker upp men nu är det ju tyvärr redan sumpigt i spåret.


Min lilla tjej & jag ❤️



Vardagen närmar sig

Om en vecka börjar jag jobba och det är med blandade känslor. Det finns en viss känsla av förvirring då jag knappt minns hur/var/när och så är vi i nya lokaler också, gah! Men det blir säkert bra.

Killarna är på förskolan och i eftermiddag ska vi eventuellt åka till Gamla Linköping för att ta nyföddbilden till Corren. Kanske är på tiden nu. 
Freja närmar sig 5 månader och hon har börjat med massa nya ljud och uttryck. Låter som en fågel ibland och kör höga pipljud blandat med massa bubbel. Hon är såå himla go att jag smälter bara jag tänker på henne.

I söndags var vi och badade i Hallsta Ängar med några vänner och det kan nog vara så att det var sista baddagen för i år. Jätteskönt i vattnet var det iaf.

På torsdag är det dags för loppet i Mjölby och igårkväll sprang jag 5 km och även härom morgonen, på ca 34-35 min vilket jag är nöjd med. Men då springer jag på asfalt och loppet i Mjölby är visst i spår med mkt backar så jag har inte så höga förhoppningar och vet med mig att jag kommer gå endel.
Nu springer jag inte en meter till innan torsdag men däremot ska jag cykla några mil antingen idag eller imorgon.

Jag håller tummarna för att det kommer gå bättre på förskolan för Julius idag då det var lite kämpigt förra veckan. 
Rasmus tog sin stora cykel till förskolan idag och hade med sig ett litet lås och grejer. Han såg så stor ut när han cyklade iväg bredvid Micke för en stund sedan.

Imorgon ska vi iväg på ett secret mission och jag kommer berätta mer om det längre fram men än sålänge håller vi det för oss själva ❤️.

Ny hoj

Det kändes härligt att köra hem cykeln från Tannerfors idag. Så lyxigt och snabbt gick det. 
På förmiddagen var jag på P.a.u.s och fick en helkroppsmassage i 75 min, så skööönt. Får nog bli ett till besök i år.

På eftermiddagen fick jag jobbig huvudvärk som satte sig precis ovanför ögonen. Vilken tur jag hade att Freja var trött så hon och jag kröp ner i stora sängen och myste och sov. Att ligga och hålla henne i handen, lyssna på när hon andas, och snufsa henne i nacken får min tid att stanna ❤️.




Milli

På förmiddagen var vi i två olika cykelaffärer och tittade och rådfrågade. Till sist bestämde jag mig för denna och jag är så nöjd. Jag längtar efter att få cykla hem den från butiken imorgon. Då är den klar med skärmar, lås, lampa och stöd.

Ikväll har jag träffat Jenny och Emma och vi har kört lite intervallträning i Lambohov. 

Som grädde på moset har Julius varit på pottan idag och gjort både nr 1 och nr 2, wihoo! Så himla duktigt av honom och hela familjen jublade och klappade händerna efteråt inklusive Julius själv. Hans grej är att han vill ha med sig nått vid besöket, en bil, sin snuttis eller en bok, gulle!




Flytta?

Ryggsäckar packade och kläder och skor framlagda inför dagisstart imorgon. Skulle ha sprungit ikväll men tiden sprang iväg istället och jag hamnade på en husvisning tillsammans med min svärmor och svåger istället. Ett hus i Sturefors eller två hus förresten, på samma tomt. Det stora var på 220 kvm och det lilla på ca 75 kvm, perfekt för svärmor själv. Huset var över 100 år gammalt och nu vet jag/vi iaf att vi det inte skulle fungera för oss, även om det hade sin charm var det alldeles för mkt att göra. Nu har jag istället blivit helt förälskad i ett hus i Västerlösa och vi som inte ens ska flytta? Vi har det rätt bra och det vore väl dumt att bosätta sig mitt ute på landet och behöva skjussa hitom och ditom? Men det var ju dubbeldörrar och brutet tak!!
 
Nu tar vi fram kvällsbrickan med te och kikar på några avsnitt av Bates Motel, imorgon har jag springdate i Lambohov med två snygga tjejer, puss!
 
Ps Idag har jag fått komplimanger av min svärmor, det hör inte det vanligheterna ;) även om jag vet att hon tycker om mig ds

söndag igen

Jag har verkligen börjat gilla söndagar. Nu är vi påväg hem från Hallsta Ängar där vi har badat, ätit kvällsmat och varit på upptäcktsfärd. Det är andra gången denna vecka vi besöker denna plats och det är verkligen fint här. Ett naturreservat 1 mil utanför Rimforsa.

Igår hade vi vänner över på middag och barnen var riktigt trötta vid 21-tiden. Vi har inte ändrat på sovtiderna något under "sommarlovet" utan kidsen sover vanligtvis 19.30 hela bunten. 
På tisdag stundar dagis och jag ska lägga fram och märka skor och ytterkläder. Denna höst/vinter provar vi allvädersstövlar från Vincent till killarna. Ett par gympadojor i mesh får duga bra nu på sensommaren.

Julius är lättare att kommunicera med nu och Freja har fått en tand. Rasmus humör går upp och ner och ibland är han en glad liten ängel och ibland är han en trotsig 4-åring.

Om tio dagar ska jag springa ett 5km lopp på skoj i Mjölby. Vi blir ett lag på 4 tjejer som när vi kommer i mål får dela på en picknickkorg. Känns kul att ha något att sikta på och 5 km är alldeles lagom för mig, skulle inte orka en meter till, haha! Men det går faktiskt fort att träna in löpning och nu springer jag längre och längre distanser och på kortare tid. Ska införskaffa nya skor med bättre dämpning då jag har gått över till nästan enbart asfalt.





Sommarsöndag

Bästa dagen i sommar får jag nog säga var idag. Vi gjorde en liten utflykt till Lakvik som ligger mellan Björsäter och Åtvidaberg. Där åkte vi ett gammalt ånglok till Risten där vi stannade och badade och hade picknick i goda vänners sällskap. När vi kom tillbaka stannade vi och fikade i trädgården till det gamla stationshuset. Barnen lekte och vädret var underbart. Allt var så lagom på alla sätt och passade oss och barnen perfekt.

Vad händer annars då? 
Jo dagarna rullar på och Freja har både ätit blåbärsmos och badat fötterna i Vättern.
Killarna mår bra och Rasmus leker ofta med kompisar här på Lingon/Blåbärsvägen. Julius snackar sitt gogo-språk och vi längtar tills proppen släpper så att han kan göra sig mer förstådd, men förstår det gör han, ingen tvekan om saken.
Själv så springer jag, och springer och springer. Har varit ute tre dagar på raken men har haft vilodag nu men imorgon efter kaffet är det jag som provspringer min nya Spotifylista.

Imorgon ska vi hem till några vänner på fika och lek med barnen och jag har lovat mig själv att ringa och boka in massagetid, service till hojjen och boka in ett Sh'bam-pass på gymmet. 







ALV

Gårdagen tillbringade vi i Vimmerby och på Astrid Lindgrens Värld närmare bestämt. Freja blev 4 månader dagen till ära med.
Fint väder och mycket folk var det och eftersom vi inte hade varit där tidigare var det lite svårt att hitta en bra "rutt", men vi lät barnen bestämma takten och stannade där de tyckte det var roligt och iom att vi har flera små blir det naturligt många stopp.

Idag har vi haft några vänner här på fika och lek i trädgården.
Barnen har precis somnat och jag ska göra mig en kopp te.




















Dagarna springer iväg

Full fart och jag njuter verkligen av dagarna tillsammans med min familj.

Teatern vi var på i torsdags gick hem hos killarna, iaf Rasmus. Julius höll ut bra trots myror i byxorna. Rasmus var så modig och var framme hos Pettsson och Findus efter föreställningen, trodde jag aldrig han skulle våga.

I fredags åkte vi till Motala och Rasmus blev kvar där. Kommer inte hem förens imorgon så det känns lite ovant här hemma. Skönt för Rasmus att få vara själv med mormor men även för Julius att få vara mittpunkt här hemma. Igår var vi på stan med småttingarna och idag har vi varit i Valla. Julius har verkligen fått ta plats och han har varit så glad och snackig.

Dejten i torsdags var mysig och vi åt god mat på Olympia. Det hade gått jättebra med barnen men vi blev tvungna att åka efter att Freja hade somnat för natten då hon är väldigt känslig just nu. Vill knappt tänka på hur det hade varit under tiden vi var på teatern. Hon hade skrikit all vaken tid stackarn och inget hade hjälpt. 
På lördag är vi bjudna på fest men vi hoppar över det då jag inte vill/kan lämna snuttan. 

Just nu är Micke ute på en hojtur och jag är så avis, det skulle vara så härligt med en tur nu. Han var ute några timmar igår också och tog vara på det fina vädret. 

Nu ska jag passa på att vila en stund med småbarnen för lite senare åker vi hem till Daniel och Emma på lek och kvällsmat och en löpartur.

Ska stanna och plocka upp ett Fisher Price-garage på vägen dit som jag köpte på Blocket till Julius förut.










RSS 2.0