Goda nyheter!

Vi har hittat en perfekt familj till Albin och vi är så glada. De var och hälsade på hos oss idag och Albin bara myste och spann, de var som gjorde för varandra. Familjen hade tidigare haft en nästan likadan katt som hette Abbe (tillfällighet??) :)!
De sa att de skulle fundera lite och sedan höra av sig till oss inom kort. 10 minuter efter de hade gått fick jag detta sms.
Detta är för bra för att vara sant. Denna familj är klockren för Albin.


Glad påsk

Hade förhoppningar om att kunna jobba idag men jag har hostat hela natten igenom och halsen värker, skaplig influensa man har dragit på sig.
Rasmus är iaf frisk och glad, jag fick tom sminka honom till påskgubbe imorse innan han skulle till dagis.
 
 
 
 
 

Sjuk

Jag har känt mig hängig sen i lördags men i måndags gick jag till jobbet ändå, tänkte att jag skulle strejka emot sjukdomen. Det funkade inte kan jag säga och efter ett tag kände jag att febern hettade. Med lite Ipren och Panodil överlevde jag några timmar innan jag pep hem. Väl hemma slog ögoninfektionen till och mitt ena öga svullnade upp så det såg ut som jag hade varit med i en boxningsmatch. Troligtvis fick jag en allergisk reaktion i det ögat då jag hade klappat Albin. 
Jag är hemma idag också och kanske imorgon med om jag inte känner mig bättre framåt kvällen. Rasmus är tillbaka på dagis idag då han igår var så gott som symptomfri från sin ögoninfektion.
 
Albin måste flytta ASAP och på tors, lör och tisdag kommer annons i Corrren igen. Går inte detta vägen har vi inget annat alternativ än att ta bort honom, fan!! Vet inte hur jag skulle klara det, hemska tanke.
 
 

Min skatt

Rasmus provar sin påskgubbe-outfit (keps och scarf) som inhandlades på stan tidigare idag. Till detta kör vi på ljusblå "Emil"-skjorta och jeans med hängslen.
 
 

lördag

När jag hämtade Rasmus från dagis igår hade han troligtvis fått en ögoninflammation, jättekladdig i ena ögat var han. När vi kom hem kände jag att han var varm och hade feber. Helt utslagen var han och låg bara och tittade på Nicke Nyfiken. Idag är han mkt bättre, vilket energiknippe! Ingen feber och ögat ser mkt bättre ut, det var nog inte en så allvarlig ögoninflammation men vad jag förstår så smittar det lätt så man får tänka sig för en extra gång.
Jag däremot känner mig rätt hängig idag men hoppas det vänder snart. Måste ju försöka hålla någorlunda tempo med mitt energiknippe som springer omkring här. Blir nog att gå till en lekpark snart så han får leka av sig lite. M åker till jobbet snart och jag längtar redan efter att han ska komma hem ♥.
 
Hur gullig får man vara i Ducati-mössan? ♥
 
 
 
 
 

Inredning

Hittade denna bild på nätet och tyckte det var en fiffig inredningsdetalj och förvaring för alla bilar, traktorer som ligger överallt. Dock går det ju endast att fästa de som är gjorda av metall. Magnetlist finns att köpa på Ikea för 149 :-.


Hur går det med Albin?

Det går inget bra med Albin. Vi har inte hittat någon som kan ta honom ;(. Annonsen på Blocket ligger fortfarande ute men vi har inte fått så många svar. Funderar på om vi ska ringa tillbaka till paret i Fornåsa som ville ha Albin tidigare men som inte kändes helt hundra från vår sida, vill ju helst inte det ;(.
Kanske borde ge dagspressen ett nytt försök.
Vi kan inte vänta hur länge som helst utan nu måste han flytta inom 14 dagar.
 
Snälla hör med vänner och bekanta!!
 

New Kids on the Block

Nya singeln med New Kids on the Block - Remix (I Like  The), bra låt och video. Lyssna!
 
 

söndag

Helgen har varit riktigt bra och Rasmus börjar nu återhämta sig från sin förkylning. I förmiddags besökte vi Busfabriken för första gången, Rasmus hade jättekul och vi också ;). Ikväll har jag färgat håret i en spännande färg, B.R.U.N igen. Det blev bra igen och jag ser fram emot min frisörtid om en vecka. Håret har hunnit bli rätt långt nu och jag har börjat inse att det inte är något för mig. Nu klipper vi av håret och kör på någon uppklippt Halo-variant med ponnylugg.
 
Här kommer en bild på mina hjärtan ♥.
 

Vit chokladkladdtårta

Här kommer bild på kakan som utlovat. Den blev hemsk så något recept blir det inte. Måste helt klart varit något fel på receptet :). Hur som helst ser den iaf ut såhär nu efter viss modifiering! Inte mitt snyggaste verk men detta är vad som bjuds ikväll med hallon till.
 

lördag

Godmorgon! Idag fick jag sovmorgon som jag inte tog till vara på som vanligt. Strax ska jag hoppa in i duschen sen blir det frukost och storhandling. I eftermiddag/kväll får vi vänner på besök och jag ska bjuda på bakpotatis med skagenröra och vit kladdchokladtårta med varma hallon till efterrätt. Barnen får äta ugnspannkaka med bacon och jordgubbssylt :).
 
För er chokladälskare som jag kommer receptet på kladdchokladtårtan med bild senare på bloggen.
 
 

2day

Idag kör vi på kavaj och T-shirt från HM:s herravdelning.


Ny påve!

Sitter och följer påvevalet live. Vilket innebär att jag sitter och glor på en balkong/ett fönster med röd gardin vid Peterskyrkan där påven strax ska träda fram.
För ca 1 timme sedan kom det vit rök från skorstenen i Sixtinska kapellet vilket innebar att en av kardinalerna har fått tillräckligt många röster (2 tredjedelar).

Det är en stor dag för alla katoliker!

 

Update!

Det nya påven är från Argentina - den första sydamerikanska. Jorge Mario Bergoglio. Påvenamn - Francisco I.

 

 


En hälsning från Tindra

Har fått ett sms från Tindras nya matte Ulla. Hon skriver att Tindra är underbar, snäll och gosig och har det bra.
 
 
 
 
 

Var är våren?

Nu är det alldeles för kallt ute, jag vill ha vår! 17 minusgrader och tygskor var ingen bra kombination tidigt imorse när jag skrapade bilen.
 
Rasmus är på bättringsvägen och febern är borta, lite snorig bara men vem är inte det? Och på tal om det, prova inte att spruta en hel dos med Otrivin Menthol nässpray i ena ögat, det känns!
 

Cookies in a jar

När jag kom hem i fredags hade Rasmus feber och natten till idag var hemsk. Imorse mådde han bättre och febern var borta tills ikväll igen. Han är väldigt medtagen av febern och humöret är inte direkt på topp. Mat är nästan omöjligt att få i honom för tillfället. 
 
Vi var en sväng hos Nadja idag och gratulerade henne och hon bjöd på så mycket gott! Jag gjorde min första "Cookies in a jar" och hade med mig. Man lägger alla torrvaror (lite snyggt) i en glasburk till ett kakrecept och skickar med receptet och skriver vad som ska tillsättas, tex ägg och smör. En bra gå-bort-present istället för en vinflaska. 
 
 
 

Fina mössan

Denna fina mössa inkl. kläderna som ni ser på de första bilderna fick Rasmus i julklapp av Mickes brors familj uppe i Järpen. Pernilla har sytt kläderna själv och de är verkligen hur fina som helst. Pernilla har satt sin logo "Design Fru Olesen", storlekslapp och tvättrådslapp på kläderna, väldigt välsydda!
 
 
 

Tuesday thoughts

Mars månad. Det var riktigt skönt att vända blad i kalendern kände jag. Nu blickar vi framåt mot våren och jag känner redan ett starkt behov av att få starta hojen. Idag var det 5 plusgrader så det är på tiden att smörja kedjan och kolla luften i däcken på cykeln också.
Förhoppningsvis blir det en tripp till Blåvik i maj med goda vänner, inte helt fel!
 
Mina vänner börjar fylla 30 år! Och sen är det min tur. Detta år kommer jag vara glad över att jag fyller så sent som i december. Jag är fortfarande 20-någonting och fyller hellre tjugotio än trettio. Har börjat få lite åldersnojja, jag är ju liksom ingen ungdom längre. Närmare 34 än 24 (som jag känner mig som)! Vid vilken ålder börjar det se fånigt ut att gå runt i Converse??
 
 

föräldraledig

Jag och Rasmus är lediga idag och det var väl tur det eftersom han fick 39 graders feber igårkväll. Idag vaknade han glad och feberfri, vi får hålla tummarna att febern inte kommer tillbaka. Han är genomförkyld och vi har börjar med astmamedicinerna då han är rosslig och lite pipig i andningen.

Ligger i soffan hemma hos Rasmus farmor och tar det lugnt. Vi har gått en lång runda och just nu sover Rasmus på balkongen. Jag älskar våran vagn, den är verkligen smidig så nu har jag burit in Rasmus sovandes i sittdelen.


Strålande sol

Nu ska jag veckohandla med en genomförkyld och lite smått gnälliga Rasmus.
Wish me luck!


Helg!

Har haft fina dagar i Rimforsa tillsammans med underbara kollegor. Fint att vakna upp till utsikten av ett fruset Åsunden och utan besök av tidigare källarmästare som sägs spöka på detta konferenshotell.
 
 
 
 

RSS 2.0