Svärdet i vitkålen?

I helgen som kommer blir det mkt fika och jag kommer nog inte kunna motstå alla frestelser. Jag har ett nytt recept på gång som jag bara måste prova, vad sägs om Brownies med vit choklad och pepparkaksdegs chunks?
Vi har varit och babysimmat idag och det gick bra, idag var han i vattnet nästan 25 min!
Ikväll gjorde jag köttfärssås med spagetti och istället för pasta till mig gjorde jag "vitkålsspagetti", vilket fungerade bättre än förväntat, det blev riktigt gott.

Liberty

Blev utelåst idag (2:a gången på kort tid?!?) så Micke var tvungen att komma hem och låsa upp åt oss. Det blev lite enklare att gå in och ut genom dörren när man hade nyckel sen. Eftermiddagen har tillbringats hemma hos Rebecka och vi har kollat på film och haft det trevligt. Jag och Rasmus var en sväng på Öppna Förskolan imorse och socialiserade oss med de andra mammorna och bebisar.

Det finns en jacka som jag bara måste ha och när jag idag upptäckte till min fasa att just denna jacka är slut i nästan heeela Sverige kände jag att jag behövde den ännu mer! Det blev en svettig jakt och jag har ringt till många butiker när jag tillslut fann den. 1 st exemplar i rätt färg och storlek i Kista galleria!? Undanlagd tills imorgon men jag skulle bli uppringd av butiken imorgon för att lösa fraktfrågan. Yes, den är min snart.
På spisen kokar just nu en soppa som skall sjuda i sådär 2h och som jag inte har plats för i frysen, bra tänkt.

Pyjamasmys med Albin


Observera hur Albin ligger med svansen. Hans svans är väldigt lång och han har den på detta vis när han sover och är avslappnad, weirdo.

På bättringsvägen?

Jag är kanske liiite bättre idag men näsan rinner fortfarande som en kran ;(. Jag strejkar och hoppas att jag mår bättre imorgon, vill verkligen inte missa hazzard och adventsfika hemma hos Maud.
Trots rinnande näsa åkte vi till Sturefors och kollade på en bostad idag men vi kände direkt att den var för liten. Vi gillar Sturefors, det är väldigt fint där och det går snabbt att åka in till stan.
Ikväll har jag bakat bröd. "Moas nyttiga bröd" (har testat tidigare) och det blir verkligen saftigt och gott och perfekt att ta en skiva på morgonen med mycket pålägg när man äter efter GI-metoden. Denna gång strödde jag pumpakärnor uppe på så såg de ännu godare ut.


Sjuk.

Jag är sjuk. Har inte sovit många timmar inatt. Hur ska detta gå?

Freshen up

Har precis färgat håret själv...det var år och dagar sedan. Jag skulle aldrig våga mig på´t om jag hade blonda slingor men nu när det är enfärgat brunt gjorde jag ett försök. Och det blev bra, bättre än förväntat. Jag använde mig av en färg som heter Iced Chestnut (kall kastanj??) 4.15 Garnier Nutrisse.


Rasmus 5 månader

Idag är Rasmus fem månader! Stora killen. För er som undrar väger Rasmus 7360g nu och är hela 66 cm lång!
Vi har varit hemma och myst och fixat inför advent idag och det blev jättefint med gardinerna i vardagsrummet och jag ser fram emot att sätta upp de andra i köket.
GI-rivstarten fungerar bra och jag har redan tappat 2 kilo! Mest vatten men ändå. Nu är kolhydratsdepåerna tömda så nu när jag går och förbränner tas det dirkt ur fettdepåerna, nice eller hur?
Min frukost bestod av omelett och till lunch idag åt jag ugnsbakad lax med ostkrämstäcke, nu ska jag göra tonfiskröra med avokado, mums.

Breaking dawn

Filmen var sjukt bra, jag döör! En supertrevlig tjejkväll som startade med mat på Steves och slutade på Hakepi?! MILF 1-0.
5/5

Blogguppehåll?

Det var ett par dagar sen men jag har inte slutat blogga än..har bara blivit att man har prioriterat annat, och när jag väl sätter mig vid datorn är jag för trött för att skriva något vettigt.

Idag ska vi åka på babysim på fm och det är så mysigt för man märker verkligen att R tycker det är kul. Jo, jag provade att köpa en annan gröt till honom för att se om han gillade den bättre. Men då är jag så tråkig att jag köper ännu en mild havregröt fast med ett annat fabrikat. Det finns banangröt osv som låter mkt godare men av någon anledning så känner jag att man bör avvakta med sånt tills han verkligen har smakat det som är lite "äckligare", dvs, potatis, morot, ärtor, majs...tänker jag fel? Hur gjorde ni?

Igår var vi på Öppna Förskolan och var med på sångstunden, gick många promenader och trots detta var Rasmus helt hysterisk på kvällen när Annie var här ;(. Jag förstår inte vad som var fel, så himla typiskt. Övertrött kanske??
I helgen ska vi träffa lite vänner och ha adventsfika m.m och på lördag ska vi på några bostadsvisningar.

Har jag nämt att jag har börjat med GI? Jo men visst, nu ryker de sista kilona :).

Fredag igen

Då var det fredag igen och jag tycker veckorna går med rasande fart. Idag bjöd Emma på lunch (Spagetti Carbonara) och vi var ett gäng (med bebisar) som var där. Hon bor så nära att jag bar Rasmus i famnen bort dit. På tisdag ska jag och Emma gå och se Breaking dawn del 1 på bio :). Jag har verkligen längtat efter den filmen och vi har bokat plusstolar i den stora salongen, skinnfåtoljer som man kan snurra ;). Innan bion på tisdag ska vi på babysim och kl: 14 är det dags för 5-månaders sprutan, ja ni hörde rätt, killen blir 5 månader nästa vecka!

Skumbad


Det börjar bli kallt nu...

Nu är vi precis hemkomna efter ett Me & I party. Det var jättetrevligt och Maud bjöd på smarrigt fika. Rasmus skötte sig bra trots att det var lite sent. Jag beställde en jättesöt body till Rasmus. På dagarna hänger vi mest med de andra mammorna i området, fikar, går mkt promenader och bara är, så himla skönt. Igår var Emma och Daniel här på en spontanmiddag på kvällen och det var jättetrevligt, skönt när det klickar liksom. På lördag tänkte vi gästspela hemma hos dom och beställa hämtmat från Thai Coconut som har bytt namn?? och ägare.
Varje vecka händer det nått och det tycker jag är himla skönt, snart fyller jag år och det vankas adventsfika till höger och vänster :). Vi tänkte gå ut och äta på min födelsedag, vuxenmiddag alltså, får se hur det går...
Idag provade vi lite gröt igen och det gick lite bättre denna gång, jag försökte vara positivt inställd till gröten (!!!) genom att säga: -Mmmm, nam nam, va gott, duktigt...och det verkade funka bra :).

80-talister

Jag bara älskar denna lista så jag måste lägga ut den igen.

Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem.
Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt.
Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare.
Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren.
Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen.
Vi som samlade på allt - främst kapsyler.
Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin.
Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok".
Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail.
Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian.
Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan. 
Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen).
Vi som använde gnuggisar dagligen.
Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks.
Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan.
Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten.
Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram. 
Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs. 
Vi som spelade in musik på kasettband genom radion.
Vi som gick från altavista till google.
Vi som frågade chans på någon ny varje vecka 
Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter. 
Vi som drack Jaffa. 
Vi som läste OÄ i skolan. 
Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV. 
Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande. 
Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och hoppande bönor.
Vi som lekte med Manicklar.
Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen.
Vi som var med på rökrutornas tid. 
Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem. 
Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson. 
Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag.
Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme. 
Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost. 
Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka. 
Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan.
Vi som fick förbud att använda tamagochis på lektionerna.
Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet. 
Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren. 
Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar. 
Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det. Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel.
Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet.
Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi...".
Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2). 
Vi som hade bänkar med lock på.
Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska. 
Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet, fiskenätet. 
Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp.
Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den.

Rise of the planet of the apes

Jag trodde inte alls på denna film men den var faktiskt riktigt bra, se den!
4/5

Good saturday

Jättetrevlig fika och promenad förut med våra vänner på andra sidan gatan. Känns så bra att det verkligen klickat och nu planeras semester vid Sommen, Blåviken.
Idag har vi verkligen fått ordning på klädkammaren här hemma och det känns så skönt, allt känns lite lättare nu. Liiite småfix kvar sen är vi där.

Gardiner

Hade ett roligt samtal med mamma i telefon igårkväll när ja skulle mäta mina köksfönster. Jag hävdade bestämt att det ena var 55 cm och att det andra absolut var 38 cm. Mamma sa: Men Sofie, det kan inte vara möjligt...
Jag stod på mig ett tag och tillslut gick jag och mätte om, mamma hade rätt, det ena var 100 cm och det andra 140 cm. Jaja, cm eller tum det är väl inte så big deal :). Hur som helst har jag nu beställt gardiner till köket och hör och häpna vardagsrummet! Gardinerna som vi har i köket har nog suttit ett par år och jag minns knappt när jag hade tyg i fönstrena i vardagsrummet sist.
Dessa blev det och de är beställde från Ellos.

Thursday

Dagen har gått i ett! Röj ute i förrådet, lunch följt av en tvåtimmarspromenad med Micke, Emma och Tina. Hälsade på jobbet en snabbis och lämnade kläder till Lasse. Emma bidrog också med kläder bl.a små stickade bebiskläder ♥. Imorgon ska jag äta lunch på stan med Annie och Nadja, tänkte ta mig ett varv på stan och kika i lite affärer också, en farsdagspresent vore på sin plats och ett luggklipp.
Var i affären Änglaboden i Ekholmen förut och de har såå mycket fint där, porslin, servetter barnböcker och massa fina saker från Jabadabado.
På lördag ska vi ha "lattemorsaträff" som Micke kallar det. Alla ska ses denna gång, inkl. barn och män. Kul att alla ska träffas och snart vankas adventsfika med hazzardspel :).

wednesday

Superhärligt väder idag! Mitten av november och ingen snö, gött. Idag har jag vi gjort mer purè och jag har både ätit lunch och kvällsmat hos Emma, måste ta och bjuda igen snart! Vi bakade en jättegod kladdkaka också.
Micke är så himla omtänksam, idag kom han hem med mitt favoritte Yogi i en Christmas collection och så hade han köpt en stoor burk Omega3 till mig också så jag kan smörja kråset lite, jag har typ ont i varje led i min kropp så det kan nog behövas lite fiskolja. Jag har gnällt ett tag på att jag aldrig har några långa/vanliga strumpur utan bara korta fjuttar så igår sa räckte han fram en "bukett" med 10 par jättefina strumpor och sa -Istället för en blomma. Så söt.

Sim och barnmat

Idag har vi varit på babysim och Rasmus gillar det skarpt. Han skrattade i simhallen innan vi hade gått ner i vattnet, jag tror han kände igen sig med alla lukter och så. När vi kom hem gick vi en promenad med Emma och Nova och efter det startade jag och Emma "Projekt storkök purè". Vi gjorde morotspurè och potatis & majspurè som vi frös in i urgulliga iskubslådor som föreställer ankor, grisar och grodor. Imorgon fortsätter vi och då ska vi göra ärtpurè och palsternacka.
Tur att vi fryser in maten eftersom Rasmus inte är så pigg på mat än utan vi ska vänta ett tag.

New week

Idag har vi gått lååångt, först gick jag själv och nu på eftermiddagen har jag varit ute med Emma och Tina. Rasmus blev otålig i vagnen och jag hade ingen bärsele med mig så jag bunkrade upp med kudde och åkpåse så att han fick sitta i ena änden av vagnen (liggdel), han var så himla söt och tyckte det var jättekul att titta ut. Framförhållning tänkte jag och gjorde ett pajskal inför middagen ikväll, när jag skulle förgrädda det nyss blev det bara skit av allt ;(, pajskalet bara säckade ihop. Typiskt, och jag som är så hungrig. Har nu gjort ett nytt skal och nu står middagen i ugnen, hoppas det blir bra denna gång.
Nu kollar vi på boende även i Östra Lambohov och det ska bli spännande att se om det blir nått. Det finns både bostadsrätter, villor och så har även Stångåstaden nybyggda radhus i två plan där.
Jag har ju semester denna och nästa vecka så Micke ska vara föräldraledig ett par dagar, så himla skönt. Vi ska fixa och trixa här hemma och i förråd och även ha massa tid för varandra.
På torsdag tänkte jag åka till jobbet  och hälsa på och även lämna kläder m.m till Lasse som kör hjälptransporter till östeuropa.
Idag kom Micke hem med en Sonic-mössa/hatt till Rasmus som han kan ha sen, nu var den mer lagom till mig :).

Nostaligpromenad

Den där söndagsångesten man kunde känna förr är som bortblåst, jag är ju "ledig" hela tiden nu. Och veckan som kommer har jag faktiskt semester på riktigt ;). Igår var jag först i Motala och hälsade på mamma, Robert och Nova. Var förbi storasyster en snabbis också för att visa upp bilen :).

Gick en nostalgitripp genom skolgården där jag gick i årsklass 1-6. Det var helt öde där (det var ju helgdag så det var inte så konstigt kanske) bara jag, Rasmus och vagnen. Mycket minnen som tex, trätrallen utanför matsalen där vi brukade sitta och "hänga", mitt gamla fritids Gustav och Nisse-skylten som fortfarande satt kvar. Lyktstolpen som jag gick rakt in i när jag vände mig om för att tjuvkika på en kille jag var kär i. De stora hemska plåtdörrarna med gälla färger. Den asfalterade planen utanför gympahallen där killarna spelade fotboll på rasterna och vi körde brännboll. Platser där vi brukade hoppa hage, köra kastis och hoppa twistband. Jag minns min mönstrade fleecejacka/tröja som jag var så glad i och rädd om att jag helst ville gå "inne"-vägen till matsalen. T-shirtar i batik och rutiga byxor. Mamma och pappa som var och kollade på mina skolavslutningar och rektorn som alltid bar hatt. Gick förbi utanför Kathrines och IngaLills rum men kikade inte in. Vad mkt lekplaster de har byggt och vart är kullen? Asfalten vid skolan är helt ihoplappad och området vid skolan ser inget vidare värst ut, lite ghettoaktigt. Jag har hört att det har varit prat om att riva...

Nadjas mammas kräftsoppa

Kräftsoppa 4 pers
  • 2 msk margarin
  • 2 st morötter (rivna)
  • 2 msk mjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar (fisk)
  • 400 g kräftost 3 %
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 2 knippor dill
  • salt & peppar
Fräs morötterna i margarin, strö på vetemjöl. Späd med vatten och buljong. Koka i 5 min. Lägg sedan i kräftost och crème fraiche. Krydda med dill. Häll till sist i kräftstjärtar.
Servera gärna med bröd och oliver.

Fredag

Nu är vi inne efter en promenad och det är ju så mörkt ute. Känns som klockan är mitt i natten fast den bara var halv 5 :/. Idag har vi inte gjort så mkt förutom att just gå promenader och myst. Jo jag var på vårdcentralen och lämnade blodprov och inne på apoteket en sväng och bunkrade upp med lite Nezeril och grejer till Rasmus ifall han blir sjuk. Lika bra att ha hemma om han vaknar helt täppt i näsan nån dag.
Jag har en sprängande huvudvärk så jag ska stänga ner datorn nu och bara ta det lugnt. Senare ikväll blir det kycklingwok med ris och Idol såklart.

Nadjas räkröra

Jag kommer inte ihåg exakt hur mkt av ingredienserna hon brukar ha men såhär gjorde jag ikväll och det blev gott :).
  • 5 dl cremefraiche
  • 1 burk "köttiga" ;) räkor 450 g
  • 1 st kruka basilika
  • 1 halv rödlök
  • salt & peppar
Jag hade i en skvätt majonäs också och till detta rostade vi baguetter i ugnen som vi hade penslat olivolja på.

Lillmos!!

Idag har vi varit hemma hos Nadja och myst. Hon bjöd på jättegod kräftsoppa som jag också måste prova att göra. Senare på dagen tog jag och Rasmus vår nya "kärra" ner till stan och fixade några ärenden. Så himla skönt att ha en egen bil nu.
Mammalunchen imorgon blev inställd då barnen är sjuka, men inte Rasmus, än, peppar peppar...
Ikväll fortsätter vi i skaldjurens tecken och gör en räkröra (även här Nadjas recept), det är en av de bästa det och väldigt enkel. Jag lägger upp recept på den senare.

Större bil - check!

Vi har blivit med kombi, yeay! Nu behöver vi inte ha halva barnvagnen i baksätet ;p. Ska inviga bilen imorgon när jag ska åka till Nadja. Vad det är för bil? Det behöver ni inte fundera på ;).

Tisdag

Det har nog aldrig varit så skönt att komma hem som nu. Rasmus har skrikit i panik ikväll och det är inte lätt att köra bil samtidigt när det dessutom är mörkt ute ;(. Han slocknade vid Borensberg efter att vi hade stannat i ett antal busshållsplatser och hos storasyster, inget hjälpte, ni som var där vet vad jag pratar om. Jag fick koppla på autopiloten för att inte bryta ihop.

Annars har det varit en bra dag i Motala. Mamma bjöd på pannkakor och jag har lagt en fin liggare på pappas grav, Rasmus morfar. Jag har berättat för Rasmus om hans morfar idag och det var första gången han var med till graven.
Nu ska jag bara pusta ut, dricka ett STORT glas vatten och ljumma!

RSS 2.0