Shopping

Idag har vi varit på Toys R Us och köpt paket till Nova som har fyllt år. Rasmus fick välja ett Schleich-djur och jag som trodde att vi var på jakt efter lejonmamman hade helt fel och Rasmus ville hellre ha en vit tiger. Tummen upp för de välfyllda hyllorna med dessa djur. 
Rasmus hittade en trehjulig kickboard som han gillade skarpt, en sådan får han önska sig i 3-årspresent :).





Bebisfjun

Kan någon stoppa tiden? 




Våra fina pojkar

Rasmus och Julius ❤.




Hur var förlossningen?

Jo tack, det var väl inte så farligt ;). Man glömmer snabbt, men jag kan med all säkerhet lova att jag skulle kunna göra om det. Jag är nöjd med min förlossning och om man ser till det stora hela så gick det väldigt bra.
 
Värkarna var jobbiga för mig då de startade så tidigt (måndagskväll) och han kom ut torsdagsmorgon. Nätterna innan förlossningen åkte vi fram och tillbaka på BB men de skickade hem oss. När jag sen hade läkartid och barnmorsketid på Kvinnohälsan på onsdagseftermiddagen och de fick hjälpa mig där att ta värkarna blev min läkare upprörd över att de hade skickat hem oss! Då hade jag ca 3 värkar på 10 minuter. Min läkare skrev in i min journal att när vi kommer in nästa gång så får de inte skicka hem oss, hon skrev även att de skulle vara aktiva, sätta EDA tidigt och ta hål på hinnorna om det skulle behövas. Tack! Äntligen någon som lyssnar. Min läkare tyckte vi skulle åka in till förlossningen där och då men då skulle jag minsann hem och "fika" lite först?!?! Vad tänker man med?? 
 
Vi kom in till förlossningen vid 17.00 på onsdagen och ut kom han på morgonen torsdag 16/1 kl: 04.32. 
Barnmorskorna gjorde som de hade blivit tillsagda och var väldigt aktiva, hål på hinnorna behövde de aldrig ta, de gick ändå. Jag fick värkstimulerande dropp som drogs på lite väl mkt och jag fick det jobbigt med ca 7 värkar på 10 min och hann aldrig hämta andan emellan. De skruvade ner det men det var lite sent att "backa bandet" då. 
Jag fick chansen att vila efter de hade satt EDA, som i sin tur var en riktig skräckupplevelse att ta! Allt är ju individuellt men för mig var detta riktigt hemskt. Det värsta var när narkosläkaren satte lokalbedövningen i ryggen, då skrek och grät jag på ett sätt jag aldrig gjort förut, fy f_n, jag mår dåligt när jag tänker på det. Men hur som helst var detta ändå en jättebra bedövning och jag fick äntligen vila genom mina aktiva värkar som jag hade dragits med i flera dagar. Tummen upp för lustgasen det var rena himmelriket att befinna sig i Lustgaslandet.
 
Tyckte först det gick lite långsamt med alla dessa centimetrar, 4,5,6, men sedan hände nått. Jag satte mig upp på sängkanten och på bara 30 min var vi där, 10 centimeter och det var dags att krysta. Jag förstod aldrig att det hade gått så fort och försökte förklara för dom att jag inte var "redo" än. Tyckte det var konstigt när hon tog på sig förkläde helt plötsligt och bad mig att krysta?? Men jösses, var är alla människor? Och varför är inte lamporna tända? I min värld där jag har ett kejsarsnitt i bagaget trodde jag det skulle rusa in massor med människor och tända upp strålkastarna i taket när det var dags. Så gick det visst inte till. Jag krystade i 30 min sen kom han ut. Jag var lite chockad över hela situationen och att det gick så snabbt i slutet. Barnmorskan lappade ihop mig vilket inte var så farligt och jag mår jättebra nu efteråt.
Jag hade ju snygga ögonfransar iaf under hela förlossningen, så värt det.
 
 
 
 

Första mötet

-Jag vill hålla lillebror! Var det första Rasmus sa när han träffade sin bror för första gången. När lillebror sen började gråta var Rasmus mån om att han skulle få sin napp och snuttis.
-Var inte ledsen lillebror. Jag vill ha hans snuttis, mamma.
Rasmus är världens bästa storebror och vill gärna vara med och byta blöja, klä på honom m.m. Imorse när vi satt i soffan och åt frukost sa Rasmus:
-Var är lillebror?
Han ligger i sin spjälsäng och sover svarade jag då.
-Jag saknar han...
Vill du att vi ska gå in och titta på honom?
-Jaaa.
 
Han undrar såklart ibland varför han skriker och kan nog tycka det är lite jobbigt, ofta försöker han att trösta honom genom att vagga babysittern eller ge honom nappen. Han är mån om sina saker och berättar bestämt att det är "min". Samtidigt vet han vilka saker som är lillebrors och det går bra att låna och låna ut.
 
 

Nu är han här ❤

Imorse kl 04.32 föddes lillebror. Han väger 3800g och är 52cm lång. Allt har gått bra och nu är man en erfarenhet rikare. Så himla skönt nu efteråt att kunna röra på sig och lyfta saker och inte behöva vara rädd för att komma emot ärret på magen som det blev förra gången iom snittet. Nu fick jag verkligen vara med från början också, se honom direkt, höra det första skriket, byta den första blöjan.
Micke åkte hem till Rasmus vid 15-tiden idag och jag är kvar på BB. Imorgon kommer Micke och Rasmus hit och hämtar hem oss.




BF+1

1,5 dygn med värkar, here I come! De tilltar i styrka och sömn har jag inte sett mkt av. Vi har varit inne på förlossning för att få kvitto på att allt fortskrider som det ska och det ser bra ut. Jag är i den så kallade latensfasen där saker och ting ska förbereda sig och utplånas. Låter som ett avsnitt av Star Trek typ. 
Jag kunde fått ligga kvar och sova där inatt med en Petedinspruta men jag valde att åka hem igen och fortsätta knapra Citodon.
I em ska vi till bm och även träffa min läkare. Får se vad hon tycker. Det är inte långt kvar nu och jag funderar på om de skulle kunna ge mig en skjuss på traven för att det ska gå lite snabbare? Eller om det är bättre att kroppen sköter det själv kanske? På förlossningen lät de hoppfulla och trodde vi skulle ses redan ikväll kanske...


Jag är vaken.

.

Shoes

Jag är så nöjd över dessa skor som jag fyndade på rean till Rasmus. Halva priset, tummen upp för det. Sådana här fritidsskor i GoreTex har man så mkt användning för. Jag köpte de 2 cm förstora och hoppas på att han kan ha de mkt i år. 






Finaste prinsessan ❤

Rasmus sa: -jag älskar sån här, och drog händerna genom de fina halsbanden, armbanden och diademen i affären.
Han fick ett rosa halsband och armband med stjärnor som han tycker jättemkt om. Halsbandet sätter han på huvudet och blir en prinsessa enligt honom själv.
Lilla gubben, du får vara vår prinsessa hur mkt du vill! 





Snuttis

Nu har jag tråcklat ihop Snuttis med rosa tråd som en riktig mor. Sömmen hade nämligen gått upp på ett ställe efter 2,5 års snutt, slit och tvätt. Undra hur länge han kommer hålla ihop??




det dröjer

Hade inte tänkt att uppdatera bloggen mer förens lillebror var här men eftersom han lyser med sin frånvaro kan jag lika gärna skriva lite. Han har det nog gott i magen och visar inga tecken på att han vill vara någon annanstans än just där. 
Micke jobbar idag och jag har precis varit ute och gått med vagnen i regnet så att Rasmus fick sova middag. Gick bara en kort runda på 10 min men det räckte gott och väl för mig om man säger så. Nu står han under taket på altanen och sover skönt.
 
På förmiddagen idag har vi målat naglarna och bakat kladdkakemuffins. Vi hann även med en del bus på rummet (jag i stillasittande läge).
 
 
 
 
 

Vecka 40

Här är jag. Magen är stor och tung och jag har uppnått en viktökning på 20 kg, så är det. Längtar tills jag kan börja röra på mig igen, komma i form och bli mig själv. LCHF here I come. Men mest av allt längtar jag efter att få hålla i skrutten som ligger i min mage, se hur han ser ut och snuffsa på bebisfjun. Kom ut nu älskade lillebror ♥.
 

Yes!

Fick precis ett återbud på Salong Klara för en fransförlängning. Jag har tappat/plockat bort de sista nu så idag blir det ett helt nytt stort set. I'm so happy, känner mig inte hel utan dom.

Look whos back

Det var längesedan jag hittade denna glass i glassdisken. En av mina favoriter faktiskt. Apelsin, banan, choklad.
 
 
 
 

Trött

Det blev inte som förväntat, kroppen var inte riktigt redo. Ny tid nästa vecka. 
Jag har haft huset för mig själv några timmar och bara sovit och sovit, så himla skönt. Jag hoppas verkligen förlossningen drar igång av sig självt snart, vill helst inte bli igångsatt.

Ska försöka "njuta" av den sista tiden men hur lätt är det när det värker i hela kroppen och vätskan blir bara mer och mer påtaglig och man inte får någon som helst avlastning (förutom från Micke förstås som sköter hela hemmet när han är ledig). Ska försöka sova så mkt som möjligt när tillfälle ges så jag kan vara pigg och glad med Rasmus. Igår var vi ute mkt och lekte kurragömma i lekparken och då fick jag täta sammandragningar som var riktigt obehagliga, och bäckenet pajade. Yeay!

Det är mkt klagovisa här nu men jag ska försöka sluta att berätta om graviditeten så att inte ni också blir nedstämda.

Fin möbel

Är sjukt sugen på att köpa denna fina byrå från Åhléns, men vet inte vart jag skulle ha den riktigt. Micke gillar den också. Men den är ganska liten så inte så praktisk kanske, hade den varit med på rean hade jag slagit till direkt.




Håll ut!

9 dagar kvar till BF och hinnsvepning på tisdag. Ger mig själv en klapp på axeln med denna vätskefyllda hand och säger kämpa på!





lördag

Att Rasmus sover till 8 vissa dagar passar mig perfekt, så skönt att få lite sovmorgon. Vi har myst länge i soffan och ätit frukost och läst böcker. Snart ska vi ut i trädgården och grilla korv och Emma, Daniel, Nova och Elton är på väg hit. Solen tittar fram lite idag också, I love it! 

Fredagsfeeling

I eftermiddags åkte jag och Rasmus hem till Emma och Daniel med barn, Micke kom dit efter jobbet. Det var allt för länge sedan vi sågs. De bjöd på jättegod mat och efterrätt så nu är jag verkligen proppmätt. Vi var ute en sväng med barnen så att de fick springa/plaska omkring i de största och djupaste vattenpölarna, det hade de inget emot om vi säger så. 
Rasmus och Nova lekte så bra och det är så kul att se de ihop, speciellt nu när de pratar så mycket.
Stort tack till Emma som gjorde mina naglar franska!

Micke är ledig i helgen och vi ska bara vara hemma, så skönt. Inga planer förutom att fixa här hemma med att plocka bort julen och skruva ihop skötbord m.m.

Ingen bebis ännu men magen moler och moler ikväll. Det var kämpigt att köra bilen hem ikväll och bara att sitta upprätt. För mkt god mat kanske? ;). 





Vecka 39 + BM

Det känns så overkligt, jag tror knappt på att det kommer att starta liksom, vilket det garanterat kommer att göra. Var hos BM idag och lyssnade på hjärtljud och mätte magen för sista gången. Allt var bra och SF-måttet var 34 cm. Det gick jättebra att ha med Rasmus till BM, han höll mig i handen när vi lyssnade på lillebror. Barnmorskan sa att man behöver inte alls få någon som helst förvarning om att nått är pågång utan helt plötsligt kan det starta, spännande! Känner mig som ett laddat vapen.
Här får ni se en sneakpeak på BB-väskan.
 

Första dagen på år 2014

Vi hade en jättemysig nyårsafton igår och nu ska vi fika på vitchokladpannacotta som blev över samtidigt som vi drar igång projektorn för att se en film som heter Epic. 
Dagen har mest betsått av fix hemma och Micke har tapetserat i "min" groventré. Jag har haft riktigt ont i fötterna idag då de har varit väldigt svullna. Det där med stödstrumpor kanska man skulle överväga? Eller, nej, det är inte långt kvar, orka hålla på med sånt. Imorgon har jag tid hos barnmorskan kl: 11 och Rasmus får följa med då Micke jobbar. Kan vara kul för honom att få lyssna på lillebrors hjärtslag. Ikväll kramade han magen och sa godnatt lillebror. Han pratar mkt om lillebror och vi har berättat hur mysigt det kommer att bli men att han kommer att skrika och behöva äta mkt och ofta. Det verkar som att Rasmus är förväntansfull och visar hur han ska hålla lillebror och säger att han ska bli storebror osv. Det känns lovande.
BB-väskan fylls på för varje dag och snart är jag faktiskt nöjd med den. Blev så sugen på att packa iordning lillebrors skötväska (den gula minikånken) så den är också klar nu.
 
 
 

RSS 2.0