tisdagsshopping

Jag och Rasmus har fart omkring på Tornby idag och fixat lite ärenden. Julius lämnade vi hos farmor under tiden och det går betydligt fortfare när man inte behöver plocka i och ur vagn vid varje stopp, sparar mina fogar lite också. Vi var på PoP och reklamerade ett ullunderställ som Rasmus hade när han var liten som hade gått sönder (Julius använder det nu), och vi fick ett nytt tillbaka. Dock fanns det bara hallonröda kvar i Julius strl men det blir bra, kan lillasyster ärva sen. Jag tog body-modell istället för tröja också, bra när de är så små. Sedan åkte vi vidare för att prova ut en "snöhjälm" till Rasmus att ha när han åker på sin nya snowracer. På dagis har barnen alltid hjälm om de åker i backen på gården, så det var välbehövligt. Hjälmen var så lätt och väger bara 350g, tjejen i kassan trodde kartongen var tom när hon packade ner den i påsen så hon var tvungen att öppna för att se efter.
En snabbis in på Ica Maxi och handlade det sista inför imorgon och där fyndade jag en harlequinmönstrad pyjamas till Lillasyster för halva reapriset. Just det, Ikea hann vi med också, köpte kubformade vita vägghyllor som vi ska sätta upp i Rasmus rum lite huller om buller på väggen så att kuberna även blir som bokstöd, lite svårt att förklara, får visa när det är klart. Sedan for vi till barnens farmor och fikade och det var två trötta pojkar som somnade i bilen när jag körde hem strax efter 16. 
 
 
 
 

Tankar och dagdrömmar

Om bara några dagar är det år 2015 och jag måste säga att detta år har gått med raketfart. Det började med att Julius föddes i januari. Efter 6 månader får vi reda på (lite chockartat) att vi väntar vårt tredje barn och nu sitter jag här igen, ännu en vinter, höggravid och väntar på att lillasyster vill komma till oss om ca 80 dagar, ja, jag har börjat med nedräkning. Rasmus har utvecklats så mycket under året och han är världens mest underbaraste lilla stora pojke, så genomsnäll och framför allt mot sin lillebror som han aldrig har visat någon svartsjuka emot. Det känns faktiskt som om Rasmus har fått mer uppmärksamhet från vår sida sedan lillebror (som snart även är storebror) kom. 
Dagarna knallar på och idag var vi ute några timmar och lekte mitt på dagen. Julius sov i vagnen och Rasmus åkte snowracer, och jag, jag hänger på så gott jag kan. När jag mellan varven får lite andrum dagdrömmer jag om hur jag ska bädda snuttans säng och sådana där andra superviktiga (för mig) saker just nu. På min önskelista står följande, spjälsängsskydd, bäddset och ullfilt.
 
 
 

Vinterland

Idag kom Birgitta och Peter hit efter lunch och tog med killarna ut en sväng i pulkabacken. Peter hade med sig en snowracer till Rasmus (julklapp) så det blev premiärtur med den. Julius somnade gott i vagnen. Jag "passade på" att åka och storhandla så nu fick jag det gjort med. Killarna hade previs kommit in när jag kom hem och var på riktigt bra humör. Vi fixade fika och mellis tillsammans och just nu blir det en second fika med te och kanelbulle. Nymålade blå (surfers paradise) naglar, ja så kan det bli. Killarna somnade strax innan 19 båda två så nu blir det mys med fästmannen som i denna stund fixar och tänder ljuslyktor.

Snö och vecka 28

Äntligen snö! Kallt och vitt och soligt ute. Jag tog med killarna ut till pulkabacken och Julius fick inviga sin babypulka som vi fick av Annie. Skippade vagnen och hade J i pulkan hela tiden. Vi var ute 1 timme och barnen hade säkert kunnat vara ute längre men för mig sa det stopp. Ischias som strålar, sammandragningar och foglossning på det ;(. Det går bara inte. Var helt färdig när vi kom in och jag tillslut fått av alla ytterkläder på killarna. Hur ska detta gå hela vintern? ;( jag måste kunna ta ut mina barn men ibland skulle jag bara behöva lägga mig raklång på sängen och sträcka ut magen. Micke jobbar mkt nu då det är den tiden på året, men han är ledig på nyårsafton och nyårsdagen. 
Hur fungerar det när man är föräldraledig, kan man bli sjukskriven då om det skulle behövas? 




Annandag jul

Micke var uppe med tuppen och åkte till jobbet tidigt. Full fart för alla som arbetar inom handel idag. Jag och killarna har tagit det lugnt och just nu sover Julius medans jag och Rasmus kollar på film.
Om en timme åker jag och killarna ner till stan (!!) för att träffa mina tjejkompisar på en fika, hoppas det finns plats till oss.




God jul & gott nytt år!

Julafton blev precis som jag önskade, med alla nära och kära samlade, glada barn, mammas julbord, tomte och att alla är friska. Barnen fick väldigt mkt julklappar, jättebra sådana och dagen har bestått av att leka med och prova alla nya klappar. 
Vi blev med ny tv idag också, jag har ju varit emot det under en lång period men nu tyckte t.o.m jag att det var dags efter 8 år. Den tidigare tv kommer bli bra i lekrummet sen, tänkte göra en myshörna där inne med madrass och kuddar. Bli bra då vi inte har någon tv på nedervåningen.
Idag sportar killarna sina nya krokodiltröjor som de har fått från kusinerna i Järpen i julklapp. Självaste Fru Olesen som har sytt dem själv, imponerande! 




Snuttan mår bra ❤️

Imorse var jag hos bm och lyssnade på hjärtljuden. Det lät jättebra så jag tror vi kan släppa detta nu, vi känner oss inte så oroliga längre. Men skönt att få komma på täta kontroller för uppföljning. Om två veckor har jag tid igen.




Fjärde advent

Strålande väder idag, kallt och soligt. Ser fram emot att ta med barnen ut en sväng sen och få frisk luft och leka ute.

I fredags var jag jättedålig, kräktes och kunde inte behålla någon mat. Micke stannade hemma från jobbet och det var tur det, kändes som jag sov i stort sätt hela dagen. Feber hade jag också och vet inte om jag åkte på någon kräksjuka av nått slag. Igår mådde jag bättre och kunde äta lite och idag är jag mkt piggare så det går åt rätt håll.

Nu är alla julklappar inslagna och igår kokade vi knäck/kola. 
Julius provade att sova i Emmaljungan igår och det var inga problem med det, tvärtom! Känns som att Julius är lite nöjdare i den vagnen, den är ju rätt rymlig och bylsig så den passar bra nu hemma i vinter med fårpläd, åkpåse m.m, måste ta och flytta våra lampor vi har på den andra vagnen till denna istället. Ett bra tips om man är ute efter kl 16 med barnvagn och det har börjat skymma, fäst sånna enkla cykellampor med snodd på runt ramen fram och bak, då syns ni jättetydligt.




Vecka 27

Veckorna springer på nu och jag börjar känna mig mer och mer begränsad i vardagen. Att plocka upp saker från golvet har jag slutat med för länge sen, ni kan tänka er hur det ser ut ibland. Blir andfådd av att gå upp för trappen till övervåningen osv. Julius kryper själv upp för trappen nu och det passar mig utmärkt som bara behöver gå långsamt bakom, då behöver jag bara bära honom när jag ska ner. 

Idag har Micke varit ledig och vi hade bokat bord och barnvakt men det blev inställt då Rasmus inte har varit riktigt kry. Men han verkar må lite bättre nu iaf ❤️. Vi har fått mkt gjort hemma idag med städning osv och varit förbi mitt jobb en sväng. Träffade Lasse som jobbar som volontär för Samhjälp som kör hjälptransporter till Östeuropa. Vi hade samlat ihop många kartonger med barnkläder (med stor hjälp från Annie) och lite sängkläder och så passade jag och Micke på att skänka skor och kläder vi också. Jag har mkt gravidkläder som jag inte kan använda längre (because I'm huge) och är fel säsong på så alla dom kläderna gick till skänks också. Tänker väl att det får räcka med gravidtillstånd ett bra tag framöver (!). 

Just nu sitter jag i soffan under en fleecefilt med kudde under knäna och Micke är nere och hämtar te, choklad och clementin till mig. Världens bästa fästman, pappa och vän ❤️.

Massage

Har precis varit på taktilmassage hos Åsa Österberg, så himla underbart. Känns som det blir skönare och skönare för varje gång, men det kan tydligen ha med att man kommer längre och längre fram i graviditeten. Nästa gång blir i slutet av januari. Åsa lyssnade även på hjärtljuden och den stunden hon lyssnade lät det precis som det skulle ❤️. På tisdag ska jag till barnmorskan för att lyssna igen.

Dagen började med ett besök på stan för att handla de sista julklapparna och sedan åt vi lunch hemma hos barnens farmor. Killarna släppte av mig till massagen förut och nu sitter jag faktiskt på bussen (!) hem. Känns som det var tusen år sedan jag åkte buss (i nyktert tillstånd) men det verkar ju väldigt smidigt, ca:15 min hem från Tinnerbäcksbadet.

Bärsjal istället för bärsele

Nu har vi sålt vår bärsele från Baby Björn som vi har haft till killarna. Kan väl inte påstå att vi har använt den jätteflitigt men praktiskt att ha med ibland. Nu tror jag behovet ändrar sig lite då vi får barn tätt och vi har köpt en bärsjal istället. 5 meter tyg som vi ska lära oss att knyta ;), men på instruktionsvideon ser du ju jätteenkelt ut. Det blev en hybridsjal från ERGObaby med 4-vägstretch och massa andra smarta lösningar. Ser mysigt ut att kunna bära snuttan så nära sig. Det blev denna färg som är på bilden, eucalyptusblå och svart.




16 december

Rasmus blev hemma från dagis idag då han hade feber inatt, men idag har det varit full fart. Vi har pysslat endel, se Dino nedan. Det går tydligen magsjuka på dagis så Rasmus blir hemma hela veckan så nu tar vi jullov.

Julius har verkligen en egen vilja nu och reagerar starkt när saker inte går som han hade tänkt. Lite mer svårsövd på dagarna med så kanske börjar bli dags att bara sova 1gång/dag istället för 2 som han gör nu. Han blir busigare och busigare för varje dag och vill gärna klättra upp på allt så vi försöker visa honom hur man kan ta sig ner. Börjar få in snitsen på att komma ner från soffan själv, "fötterna först". Lilla bustroll Julius blir 11 månader idag.




Mage vecka 25+3

Har haft efterfrågningar på magbild så här bjuder jag på en. Det är det stora svarta i mitten om någon skulle missa. Tredje barnet och jag är större än någonsin, underbart.




Ordning och reda

Blev ju bra med namn på barnens korgar, tänk att det kommer bli en tredje korg där sen full med mössor, vantar, raggsockar och grejer.




3:e advent

Jag och killarna sitter vid köksbordet där jag ger Julius gröt och Rasmus pusslar. Julius är inte på allt för bra humör då han har varit vaken sedan 05.00.
 
Rasmus säger: 
- Om du ska vara såhär gnällig Julius får du inte leka med mig, men du kommer alltid vara min bästa vän.
 
Vissa saker måste man bara skriva ner ♥.

lördag

Om Rasmus hade fått bestämma hade han suttit i pulkan i mörkret innan klockan 07.00 imorse, men han fick gott vänta några timmar innan vi var redo att kasta oss i den lilla mängd snö som hade kommit. Vi gick till en backe och trots att backen lyste genom snön så åkte han, gång på gång, slet och drog upp sin pulka själv medans jag och Julius hejade på. 

Efter lunch åkte jag och Rasmus till pysselbutiken i Tannerfors och köpte lite saker. Jag ska bl.a. göra namnband av pärlor till deras korgar med vantar, halskragar, mössor m.m för jag verkar vara den enda i familjen som förstår vilken korg som tillhör vem. Det blev inte bara bokstavspärlor utan vi kom hem med lite andra saker också som varje gång.
Var även inom stan en sväng och köpte en kalender för nästa år, det börjar bli mkt att hålla reda på de kommande månaderna och jag föredrar kalender och penna mot mobilvarianten.







Kontroll av hjärtat på mitt lilla ♥

Allt såg bra ut på ultraljudet! Det var två specialistläkare som kontrollerade och de kollade verkligen på allt. Anatomi, flöde mm, inga avvikelser på något. Flickan väger nästan 900g och är i precis rätt storlek, livlig och for omkring mycket. Läkarna fick jättebra bilder och material att jobba med när de spelade in små videosekvenser m.m. De tycker att vi om två veckor ska lyssna på hjärtljuden igen och vad gårdagen berodde på kunde vara en omognad i hjärtat, tillfällighet eller om barnmorskorna på KH råkade blanda in min puls i det hela. Hur som helst såg allting bra ut och sålänge hon är i magen är det ingen fara, de följer nu upp detta med lite tätare hjärtljudskontroller.
Nu kan vi andas ut efter en orolig natt och vad man uppskattar allting lite mer när man är påväg att få negativa besked, det gäller att inte ta något för givet.

Vecka 26

Besöket hos barnmorskan gick sådär. Alla blodvärden och blodtryck såg bra ut och magen hade SF-mått på 24 cm, helt enligt kurvan. När vi lyssnade på hjärtljuden märkte vi båda två att det lät lite konstigt, hjärtrytmen var väldigt oregelbunden med vissa pauser.
Barnmorskan ringde en förlossningsläkare på US som i sin tur ville ha en CTG-kurva skickad till sig. Sagt och gjort, i ca 30 min låg jag med ctg för att han skulle få med så mkt som möjligt och det kunde utföras på Kvinnohälsan. De hade telefonkontakt med läkaren som bokade in oss för ett ultraljud imorgon. Han sa att vi inte behövde vara oroliga och att det inte är någon fara för bebisen. Hjärtljuden låg på allt mellan 53-167 slag/min och emellanåt lät allt precis som det skulle.
Har haft molande huvudvärk hela dagen efter detta och försökt att inte tänka så mkt, men hur lätt är det?
Hoppas vi vet mer imorgon.

Långa dagar

Ibland känns dagarna väldigt långa. Speciellt när jag har varit utan bil ett par dagar, inte för att jag har något ärende bara känslan av att inte kunna ta mig någonstans, lyxproblem! 
Julius går nu och tar fler och fler steg hela tiden, han är så himla söt när han går att mitt hjärta smälter gång på gång. Inatt har lillasyster bökat omkring mycket och jag har drömt skumma drömmar. Ligger och flexar med fötterna för att förhindra vadkramp och vågar knappt sträcka på tårna. Det gör så j_kla ont av att vakna av kramp och det brukar fungera så att jag skriker rakt ut samtidigt som Micke slänger sig över vaden och försöker hjälpa mig så gott det går. 
Imorgon ska jag till barnmorskan och mäta magen, lämna blodprov och lyssna på hjärtljud.
Just nu kollar jag och Rasmus på film och fikar och Julius sover eftermiddag.




Så skönt väder

Sådant väder som det var idag får det gärna vara ett tag framöver, så skön kall luft och solen som smälter bort den frost som har smugit sig på. Självklart vill jag ju ha en vit jul och barnens pulkor står och väntar runt husknuten.

Julfesten i lördags blev jättebra, så perfekt att ha den på ett dagis när det är så många barn med. Att de vistas i en miljö som är så barnanpassad och att man inte behöver vara orolig för att någon ska skada sig eller ta sönder något. Alla hjälpte till att städa och ställa iordning innan vi åkte hem och sista timmen hade barnen pyjamasparty med musik och mysbelysning. Jag önskar att jag själv hade haft med en pyjamas och varit med ;). Barnen busade in i det sista och de var så nöjda för sina skattkistor med chokladpengar och leksak i.

Idag har min farmor varit här och vi fikade tillsammans i eftermiddags. Rasmus var så glad över att träffa Gamlefarmor och tycker att vi ses för sällan. Jag och Rasmus hade bakat så vi hade gott om kaffebröd.

Julius tar fler och fler steg varje dag så nu är det officiellt att han går. Måste ta och filma honom någon dag.

Lillasystern (som Rasmus kallar henne) buffar och sparkar i magen och gör sig påmind varje dag. Ja det är ju inte så att jag glömmer direkt när jag märker att för varje dag som går så spricker snart dragkedjan på den enda vettiga jackan jag har just nu. Namn till flickan blir svårt, vi har två stycken som vi båda tycker om men jag har ett som jag har på bearbetning med Micke om man säger så. Micke verkar redan ha bestämt sig och kallar henne för S..... så fort han får chansen. 
Rasmus namnförslag är Gustav eller Gunilla men det kommer inte lillasystern att få heta ;). Både Rasmus och Micke har kännt sparkar utanpå magen och Rasmus är så gosig när han gärna vill pussa på magen och verkar längta tills att hon kommer ut.







Full fart

Har varit i Stockholm tillsamnans med mina kollegor och övriga medarbetare på Förarprov från hela Sverige. Vi var nästan 400 personer så det var en väldigt stor konferens. Jättekul att träffa alla igen och såklart lite kul att åka iväg en sväng.

Nu sitter vi i bilen påväg till julfest med våra vänner och det luktar Jansson (fästemö) i hela bilen. Det blir knytis och paket och grejer till barnen. Killarna är jättefina i sina nya kläder och Julius har hängslebyxor på sig. Jag ser inte så tokig ut heller måste jag säga ;) och Micke inviger sin skjorta han fick i farsdagspresent av killarna. 

3 december

Jag blev verkligen firad av killarna igår. Med skönsång, blommor, ljus, frukost och paket kom de in i sovrummet och överraskade mig. Micke hade köpt jättesnygga svarta jodhpursskor från Vagabond till mig. De satt perfekt!
Annars flöt dagen på som vanligt och på eftermiddagen tog jag med killarna ut till Ikano för att handla festkläder till dom. På lördag är det julfest med våra vänner och sedan stundar julafton, nyår m.m.
Rasmus provade manchesterbyxor, tuff cardigan och en långärmad T-shirt med en räv på från Lindex och blev jättefin i det. När jag frågade vad han tyckte svarade han bara: - jag vill hellre ha en skjorta mamma...
Sagt och gjort, skjorta fick det bli med röda chinos men jag kunde inte motstå rävtröjan så den fick han också, (Julius fick en likadan). Till Julius fick det bli brunrutiga "gubb"byxor med hängslen och ett par gula chinos. Än sålänge kan han inte påverka mitt val av hans kläder, hehe ;).
Vi blev lite sena ute på Tornby så vi passade på att äta middag på Linds tillsammans med Micke när han slutade. Jag åt en jättegod caesarsallad.

Strax ska jag baka egna Bountys (till lördag) och sedan ska jag börja packa ner lite kläder som jag ska ha med mig till Sthlm imorgon.





1 december

Unnande mig själv 2h på stan idag, med bara mig själv. Provade underkläder i lugn och ro och köpte nytt smink. Helt plötsligt kommer man på att man är i stort behov av underkläder då inget passar längre (konstigt? -nej) och när jag började gräva i sminkväskan upptäckte jag att det mesta var slut och att mitt solpuder var krossat och det återstod endast några smulor. Att gå runt på en CC-Cream plus lite till kändes inte optimalt längre. På Kicks fick jag massor med hjälp och de satte mig i en stol och började sminka och prova och springa efter olika nyanser och märken mellan hyllorna. Det slutade med en foundation (hundra år sedan jag använde det!) från Clinique och ett solpuder, rouge och ett transparent puder från diverse andra märken. Jag är jättenöjd med servicen jag fick och ångrar inte en sekund min dyra påse jag kom ut med. En förtidig födelsedagspresent till mig själv kan man säga.
 
Här hemma sover båda killarna och jag ska riva runt i min garderob efter ett smalt svart skärp som är på villovägar. Jag ska nämligen till Stockholm 2 dagar i slutet av veckan tillsammans med mina kollegor så jag måste hitta lite "normala" kläder. Här hemma kör vi mest lekvänliga och mjuka kläder som brukar bestå av leopardmönstrade haremsbrallor och fleecetröja från HH matchat med pippimönstrade ullsockor, haha! Jag skojar inte.

RSS 2.0