Sista november 2010

Borta bra men hemma bäst skrev jag i förra inlägget, om man kommer ända hem ja. Min stackars mamma halkade innan hon kommit innanför dörrn hemma och slog huvudet i dörrglaset :(. 5 sprutor i pannan och 10 stygn senare såg hon ut som en mumie. Men världens finaste mumie med stygn i pannan.

Strax ska jag börja med lussebaket rond 1 och imorgon ska vi gå och se Harry Potter på bio :) ska bli jättemysigt. På torsdag har jag tagit ledigt, undra varför?! ;), då får vi besök av svärmor, svärfar och Peter. I helgen väntas mer festligheter så det är full rulle här.
Nä nu måste jag sätta igång med degen så jag hinner se Glamour under jäsningen :).

Borta bra men hemma bäst

Äntligen hemma efter en lååång tur med SJ hem. Resan som skulle ta 2h tog istället 4,5h, underbart, helt underbart!
Nu ska jag försöka varva ner lite och packa upp min väska. Min middag/kvällsmat får bli en kopp te och en bulle från Vete-katten :).
Förutom resan hem har vi haft det jättetrevligt. Bodde på ett hotell mitt emot Hötorget så det var centralt och bra. Idag har vi varit på julmarknad i gamla stan och utöver det har det blivit lite shopping också ;).

101126

Fick förfrågan igår om att följa med och se Björn Skifs i Cloetta Center och det tackade jag inte nej till. Tack mamma och mammas jobb för att jag fick följa med :). Han var och är verkligen jätteduktig och mångsidig så det var en riktigt lyckad show. Jätteduktiga dansare och luftakrobater var med i showen och jag blev så berörd av dansen så tårarna rann längs kinderna.
Skönt att sluta tidigt på fredagar och nu ska göra det sista inför advent på söndag. Imorgon går tåget tidigt till Stockholm och jag kommer hem på söndagkväll igen. Hoppas på bra väder nu bara.

Gott & blandat

Nu är det mysoutfit som gäller här hemma. Kom precis hem från jobbet efter en lång dag, men det är värt mycket att kunna jobba långa måndagar när man kan gå hem tidigt på fredagar. Denna vecka kommer avslutas i Stockholm tillsammans med mamma och Jenny och det ska bli supermysigt, hoppas på hyffsat väder bara. Jag har lagt min GI-tillvaro lite åt sidan men ändå är jag nere på 61 kg igen efter diverse sjukdomar ;). Jag är jätteglad att jag lyckas hålla vikten så bra trots endel kolhydratsmissbrukande. Körde ett set med mina hantlar igår som jag efter ett par veckor tidigare tyckte hade blivit alldeles för lätta, nu var inte fallet så längre. Fy vad tunga de kändes helt plötsligt. Det går rätt snabbt att bygga upp muskler och det går sjukt snabbt att bli av med styrkan om man inte håller efter.
Just det, jag trampade på en glasbit i köket igår så den fastnade i foten, ni som känner mig kan nog föreställa er hur det lät här hemma och vilken panik jag försattes i. Min sambo fick ut den efter hot om att åka till sjukhuset ;). Tur att han var hemma! Ja, jag gråter fortfarande när jag slår mig!

Nu räcker det!

Blev klippt livrädd när jag hörde en smäll på fönstret i vardagsrummet precis. Katterna som låg och sov i soffan alla tre var helt vettskrämda och jag kunde snabbt konstatera att någon just kastat snöboll på vårt vardagsrumsfönster, från vår altan, från vår baksida. På med kläder och ut på baksidan kunde jag se åt vilket håll de hade försvunnit (och kommit) och det var över vår grannes tomt alltså ingen allmänning. Jag skenade ut på gatan och såg några snorisar längre bort som försvann snabbt. Jag var ute ett bra tag utan att varken se eller höra någon. Hade jag fått tag i de j_vla snorungarna vet jag inte vad jag hade gjort, men jag hade definitivt följt de hem och snackat med föräldrarna. Det är INTE acceptabelt att gå på någon annans tomt.

Ja, jag blev och är fortfarande upprörd över detta.

Annars har jag fixat iodning här hemma idag och varit och solat, skönt. Fick en orkidé av Micke igår så det har varit lite pyssel med den, fick även tillhörande orkidékruka och kompost man använder istället för jord.


Prick, pricken, prickar

Har lagt ner önskemål om Sorel-skorna, de var major big!!! Var en sväng på stan idag med min sambo som jag inte brukar se så ofta i december månad, så man får passa på när man kan :). Imorgon är det redan fredag och jag hoppas kunna cykla till jobbet om inte vädret talar emot mig. Köpte nya vantar idag som det inte blåser rakt igenom när jag cyklar så de ser jag fram emot att provköra. Inga direkta planer i helgen så jag ska väl bara ta det lugnt och mysa omkring här hemma, blir troligtvis ett besök på solariet.

Kollade lite resor förut och jag måste erkänna att jag är sjukt sugen på att åka till Thailand om några månader, känns väl inte direkt som att det blir så men man måste ju få drömma lite :)
Nu måste jag fixa mig lite kvällsmat i min ensamhet :), fästmannen är på kickoff på stan ikväll med trerätters-middag och jag är inte ett dugg avis ;).

Pack up

Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma och det behövdes kan jag lova (resväskorna från Italien har stått i hallen i ca 2 veckor). MC-kläder och massa annat stuff som tar stor plats är välbevarde ute i vårt förråd nu istället för att krympa vår lilla lägenhet här inne. En hel säck fylld med skor, kläder, mössor, vantar och halsdukar är redo för avfärd till barnhem i Rumänien innan jul med hjälp av en god vän som jobbar som volentär för SAM-hjälp.
Har även tagit tag i tapetproblemet i köket, fuktade bort våden som Albin hade förstört och satte på en ny, blev förvånandsvärt bra.

Har blivit väldigt förtjust i en sing-songwriter från England som heter Eliza Doolittle, väldigt uppiggande liten tjej.


Sorel Caribou

Behöver VARMA skor och tror jag har hittat ett par ultravarma vattentäta you name it! Lite fulsnygga sådär :)

Snö

När man handlar är det bra att i förväg ha gjort en lista. I eftermiddag blev det väldigt osammanhängande och mkt "sugen för stunden" matshopping. Jag var tvungen att lägga varorna varannan nyttig varannan onyttig så det inte skulle se så hemskt ut för kassören ;p.
Avokado, julskum, keso, pepparkaksglass, Proviva fruktdryck, chillinötter (Micke)...
Ute är det hur fint som helst och jag hoppas att snön ligger kvar ett tag, ett par minus på det här som Annie sa.

Pastasoppa

Här kommer receptet på min favoritsoppa som också är helt vegetarisk. Receptet blir ca 4 portioner, perfekt att ha med som matlåda till jobbet (om man har en bra försluten burk ;)).

2-3 dl pasta
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 morot (tunt skivad)
6 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljonger
1 dl färsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar

Hur gör man??
Koka pastan. Skala och hacka löken och fräs med smör i en kastrull. Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i buljongtärningarna och morotsskivorna och låt det koka ihop några min. Grovhacka basilikan och ha i den tillsammans med resten av kryddorna. Lägg i den kokta pastan.
Klart!


Oskyldigt blå

Har precis kommit in från en härlig promenad i det soliga och kalla vädret. Köpte lite ljung och en mini-en att ha utanför dörren och det ser genast mer hemtrevligt ut. Annie bjöd på middag i fredags och det blev verkligen lyckat, maten var jättegod :).

RSS 2.0