Morgonrunda




Omklädning kökssoffa - check!

Jag är så nöjd med hur det blev. Funkade jättebra att klä om med påslakan och nu har vi ju en bit till om vi behöver fräscha upp den sen. Micke nitade fast ett vitt tyg under detta tyg så det blev något mer på madrassen. Och just det, vi har höjt sitsen något med skumgummimadrass, så den är lite tjockare och mjukare, och barnen kommer upp lite högre.





Kvällsdopp

Andra kvällen i rad som vi tillbringar nere vid badet. Denna kväll fick vi sällskap av Jenny och Miche med barn. Strax är maten klar och Julius ska få sin kvällsflaska innan vi går hem.

Åh vet ni?? Julius sa mamma för första gången idag ❤️. Mitt hjärta smälter.




Beställning

Nu har jag hittat ett påslakan som jag ska klä om kökssoffan med och några fina kuddar. Längtar tills jag får hem detta så jag kan sätta igång.




Kökssoffa

Just nu är jag väldigt glad över min kökssoffa som Micke och Peter var och köpte/hämtade åt mig idag ❤️. Vi var iväg och köpte en elektrisk nitmaskin förut med så nu är det bara att hitta passande tyg eller vaxduk och klä om den. Det lutar åt något grått harlequinmönstrat, jag tröttnar aldrig på det.




Julius pall

Här är den fina pallen som Kristin har målat till Julius. Den är så himla fin och passar perfekt till hans rum. Tusen tack! 💚💛





Middagsvil

Rasmus har inte sovit på dagen på ca 5 veckor och det fungerar jättebra. Men nu ska vi se om han har lust att vila med mig idag för jag däremot skulle behöva ett vil.




Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jösses vad varmt det var igår och inatt ska vi inte tala om. Trots att vi hade alla fönster öppna på övervåningen stod luften helt stilla. 
Vi hade lyxen att ha både farmor och mormor här igår samtidigt. Vi delade upp oss lite och jag, Rasmus och mamma åkte ner och badade. Jätteskönt i vattnet men man blir helt färdig av värmen. 
Idag åker vi ner till badet framåt kvällen istället och får eventuellt sällskap av Daniel och Emma.

Äntligen har jag hittat den perfekta kökssoffan, i rätt mått, till bra pris och i Motala dessutom. Ska åka och hämta den imorgon. Det är ingen 50-tals pinnsoffa som jag också har suktat efter utan en lite mer robust sak med förvaring i under locket. Längtar tills jag får hem den.

Blåvik är semester

Bästa tänkbara väder i Blåvik blandat med bad, grill, färjetur till Torpön, båttur, picknick vid bryggan, lek, bus och flera morgon- och kvällsdopp från bryggan.
 
 
 
 
 

Underbara sommar i Blåvik




Morgondopp




Blåvik #6

Nu är det stugsemester i Blåvik som gäller. Underbart väder och vi tagit ett dopp vid bryggan. 





Ett hjärta har stannat idag.

Det blir så definitivt när det händer. Jag fick träffa dig igår och hålla din hand för en liten stund ♥. Jag är så glad att du hann att träffa båda pojkarna, något som min pappa aldrig fick tid kvar till.
Ni ser en gammal man, jag ser någon annan. Vart tar själen vägen?
 
 

Rasmus ❤️

Jag saknar Rasmus så otroligt mkt, känner mig inte hel utan honom. Nu är vi påväg till Motala för att hämta honom men innan dess blir det ett litet stopp på en loppis. Det har gått så bra hos mormor och han hade sovit så skönt inatt. Vaknade kl 6 för att gå upp och kissa och sen sprang han in och lade sig i sängen igen och sov till 8. Igår hade de åkt buss (lycka) och nyss var de nere vid vattnet och kastade stenar ❤️.
Inviger min nya kjol som jag fyndade på stan igår, så himla skön.




Godmorgon

Här sitter jag i soffan. Rasmus sover hos mormor. Julius har precis ätit en flaska välling och somnat om och Micke sover. Jag borde kanske göra honom sällskap.




Date

I väntan på att barnvakten ska komma. Rasmus är redan hos mormor och strax kommer farmor hit till Julius.
Det vankas en lunchdate på stan.
 
 



ZzzZzz

Vi somnade till tillsammans för en stund idag. Älskar sådana stunder .
 
 

Newbie ❤️

Halva reapriset på KappAhl och jag gav 64kr totalt för dessa två tröjor till killarna. Tröjorna blir coola ihop med deras rosa muminbrallor.





Piké

Dessa söta pikétröjor fick pojkarna av mormor. Dom blev jättefina i dem.




Projekt lekstuga - check!

Nu kan vi säga att lekstugan är färdig. Vi tog bort staketet som var innan då det var av så dålig kvalitet. Kanske lägger ny trallveranda framöver. Ska hitta en plats till flaggan och sedan hänga upp blomman som Rasmus har fått av mormor. Micke skruvade fast ett "extraliv" som dörrknopp. Vi är så nöjda med den :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar

Cyklade ner till badet med Rasmus och har tillbringat några timmar där tillsammans med Annie och Elliot. Nu ligger jag och vilar på sängen tillsammans med Julius och Micke och Rasmus målar/ser på film. Det tar på krafterna med denna värme. Hoppas det fina vädret håller i sig för nästa vecka åker vi till Blåvik.

Kvällsdopp

Det blev ett skönt kvällsdopp med grabbarna.




Heja heja

Powerwalk/löprunda nu på morgonen och det var så himla skönt, blev dock lite distraherad av alla smultron i skogen.

Glasburken är mer än full så det blir ett besök i leksaksaffären idag och så ska vi cykla ner till vattnet och doppa oss.

Micke målar luckor och fönster till lekstugan som Daniel har snickrat åt oss. Jag njuter av dagarna.




söndag

Vilken fin dag det har varit idag. Förmiddagen började med att Rasmus hade sina kompisar Alfred och Selma med pappor över för lek och bus i trädgården, de är för härliga.

På eftermiddagen har vi varit på Zigges barnkalas som de hade i Busfabriken. Barnen fick mat, efterrätt och godispåse och Zigge hade fått välja temarum och grejer. Barnen hade hur kul som helst och var genomsvettiga. Kul att Rasmus fick upp ögonen för att hoppa studsmatta. Jag kan förstå att man väljer att ha kalas där och det uppskattas verkligen men själv skulle jag aldrig ha det. Jag tycker det är alldeles för stressig och stimmig miljö så om Rasmus absolut inte själv vill ha det i framtiden så ligger vi nog lågt med det ;). 

Ikväll snurrar tankarna kring vår altan, vi är så sugna på att piffa upp den lite. Vi ska tvätta trallen och betsa den svart. Sedan ska vi måla den och bygga ribbstaket. Såklart vill jag ha en loungemöbel i form av hörnsoffa/divan och ett stoooort parasoll på den sida av altanen som vi knappt använder. Blir ju bara att man sitter under taket. Ja det är lite vad vi har tänkt iaf.




Äntligen värme

Det var så trevligt hemma hos Dess och Hampus igår. Vi grillade korv på en fin plats i skogen vid sjön. Rasmus ville så gärna rida på Meijas häst och förväntningarna var höga. Rasmus blev jätteallergisk efter bara en kort stund i stallet och blev jättesvullen runt ögonen. Jag tror inte det var hästen utan snarare hö eller halm som utlöste det. Som läkaren vi åkte till sa: -Det finns ju mer än bara hästar i stall, damm, mögel (kanske), hö och halm. Vi ska göra nytt pricktest snart och då ska vi bl.a. testa på häst igen som inte har visat något tidigare.




Rasmus posar vid trädet.

Juli

Besöket på Flygvapenmuseét blev riktigt bra, förstår inte varför vi inte har gjort ett besök tidigare.
Rasmus och Nova busade massor och hade riktigt kul.
Häromdagen var vi i Valla och träffade Annie och Kristin med pojkar. Julius fick en jättefin pall av Kristin som hon har målat till honom. Jag ska visa er framöver. 
Om nån timme åker jag och Annie hem till Dess och hälsar på och det står korvgrillning vid sjön på schemat.
 
 
 

Semester

Då går jag på semester idag fyra veckor. Micke är föräldraledig och sedan har han lite semester också så vi blandar lite för att kunna vara hemma tillsammans extra länge. 
Just nu sitter jag med en kopp kaffe (tacka vet jag min kaffemaskin), choklad och sommarläsning. 
Micke är ute i trädgården och gräver upp land med pojkarna, eller rättare sagt Julius tittar på och Rasmus tittar under stenarna efter djur. Häromdagen grävde vi upp längs hussidan och där ska vi sedan lägga markduk och sjösten av något slag. 
Vi har lite av varje inplanerat denna vecka men mest blir det att träffa vänner. På söndag ska vi till busfabriken där Zigge kommer ha sitt barnkalas, det blir roligt. 
Nästa vecka blir det nog ett besök på flygvapensmuseet och vi funderar lite på Astrid Lindgrens Värld men det kanske vi tar nästa sommar istället när Julius kan gå och vi har hunnit kolla på lite fler Astrid Lindgren-filmer.




 

RSS 2.0