Äntligen!

Nu börjar det verkligen att ta form. En lucka saknas fortfarande och till vänster i bild ser ni Rasmus sittbänk med förvaring som är gjord av fläktskåp. Ovanpå sittbänken ligger hyllplanen som ska upp på väggen ovanför. Vi har köpt en madrass som ska klippas till och sen slås in i tyg som ska ligga ovanpå sittbänken. 
Mellan skåpen ska vi tapetsera och sätta en plexiglas-skiva över.
 

otur?

Det har inte blivit mkt sömn inatt. Febern steg till 40,6 men imorse när jag klev upp tyckte jag han kändes svalare. Vi ger honom alvedon var fjärde timme, vatten, jordgubbssaft, smoothie, det är det ända han vill ha. Vällingflaskan slår han bort bara. Jag har en svag aning om att han kan ha ont i halsen. Hoppas han känns lite bättre idag.
 
Igår skruvades det skåp till groventren för fullt här hemma. Nu på morgonen kommer Daniel hit med sina megaverktyg och sågar till bänkskivan till oss och gör hyllplan av biten som blir över. I och med att bänkskivan är av massiv ek blir det fint att ha hyllorna i samma. Ikea säljer bara hyllor med ekfanér. Alla skåp ska monteras på plats och det har varit många turer fram och tillbaka med detta rum, frågan har varit; -Vad är bästa lösningen för att utnyttja rummet så mycket som möjligt?? Jag tror att vi har funnit lösningen nu och det har blivit stor skillnad mot vad som var tänkt från början.
 
Nu börjar jag piggna till efter en dusch och kaffe så nu ska jag måla dit ett ansikte också.
 
Här är en bild på min stora pojke från i veckan, nyvaken, helt klädd i ull (jag har blivit värsta ullnörden) efter middagsvilet.
 
 
Ps Var inne på Loudness hemsida för ett tag sen och såg att "The Thing" i steelbook inte fanns längre. Jag misstänker att det är Tonny eller Ljung som har varit där och köpt den ;). Kom igen nu mina flitiga läsare, träd fram! :) Ds

Feber

Fått påbackning på att det har varit tyst på bloggen några dagar.
Men här är jag och jag lever :). Idag snöar det för fullt och jag längtar till det blir premiäråktur i pulkan för Rasmus.

Igår kväll vaknade han och var jätteledsen, troligtvis ont i magen av vällingen. På natten vaknade han igen och var skållhet. 39 graders feber och feberfrossa, han skakade så mycket.
Febern fortsätte idag och jag gick hem tidigare från jobbet för att ta hand om min lilla pojke som inte är så liten länge. För en timme sedan var febern uppe på 40,1 ;(.



Multitasking

Jag gillar effektiva dagar och idag färgare jag håret samtidigt som jag, gjorde pannkakor, bakade muffins och hjälpte Micke att skruva ihop bänkskåp till groventren. Det kommer bli riktigt bra därinne och jag verkligen längtar. Köpte högblanka svarta luckor men har ångrat mig så dessa ska lännas tillbaka. Måste ändå tillbaka till Ikea för att kompletteringshandla lited. Nu blir det grön/turkosa luckor istället och fågeltapten, ändrar stil helt från det vit/svart röda som var tänkt från början.
 
 

Min första krans

Har aldrig haft nått direkt på dörren, inte ens på Tegskiftesgatan. Men nu kände jag att det var på tiden när vi har köpt hus och allt.
Denna fina krans hittade jag i Blomsteraffären som ligger vid mitt jobb uppe vid Garnisonen. Jag gillar den skarpt. Tycker det ser riktigt hemtrevligt (och vuxet!) ut vid vår entre.
 
 

- Det såg ju bra ut det här.

Höll andan. Sa inget, ville inte gå omkring som en gammal gubbe och lägga mig i och fråga en massa när de jobbar.
När han kom tillbaka och vi gick till kassan frågade jag inte hur det hade gått utan stod bara redo med bankomatkortet för att betala för kalaset.
Då sa han plötsligt: - Det såg ju bra ut det här.
Jag svarade med ett tyst ok. Och kände hur jag fick luften tillbaka.
 
När jag åkte därifrån med blankt papper så började varningslampan för nummerskyltsbelysningen att lysa, puh!
 
Hoppas detta var vändningen för alla bilproblem vi har haft (och har fortfarande) nu måste det gå åt rätt håll!

Besiktning

Sitter på Bilprovningen och väntar på min dom. Fy f_n vad nervös jag är! På sant. Har inte så höga förhoppningar och kan inte minnas att jag har tyckt att det var såhär jobbigt att besikta.


Tapet i allrummet

Micke är otrolig. Jag förstår inte hur han hinner. Tapeten i allrummet är iaf uppe nu och blev riktigt bra, jag är så nöjd :).
 
Strax är det dags för bio men först ska jag till Make up store och köpa en ny "cover all mix" som är världens bästa concealer och räcker typ i två år!
 

I´m where I belong

Höll på att inte ta mig hem idag då det var helt stopp i Ullstämma utanför Östenssons som bestämde sig för att ha invigning kl 16.00 (!!) när det är som minst trafik ute (ironi) och folk faktiskt vill komma hem från jobbet. Det var totalstopp i rondellen och tillslut lyckades folk göra den lilla lilla rondellen tvåfilig så att vi som skulle mot Sturefors, Bestorp och Brokind faktiskt hann hem till kvällsmaten.
Vi har sett fram emot öppningen av den nya matvarubutiken men vi väntar med att besöka denna tills det har lugnat ner sig lite.
 
Nu ska vi äta kräftsoppa.
 
 

Ps Det färdigmålat i groventren och jag ser fram emot att köpa inredning i helgen Ds

Stray Heart

Bästa låten just nu är Stray Heart från Green Days senaste album. Den går varm här hemma och Rasmus dansar omkring så han verkar gilla den han med.
 
 

Måla måla

Idag har vi fortsatt med renoveringen här hemma genom att måla den nya väggen i allrummet och även en strykning i groventrén. Nu är det bara en strykning kvar där och sen börjar det roliga :).
 

Kristins goda kokosmuffins

Just nu bakar vi kokosmuffins från ett recept jag har fått av Kristin. De är så himla goda och enkla att göra.
Jag bjuder på denna "inteiordninggjordamorgonbild" på mig och Rasmus.
 
 
Här kommer receptet:
 
ca 20 st

150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl kokosflingor

smält smör och låt det svalna
vispa ägg och socker
blanda torrvaror och vänd sedan ner i ägg-socker
tillsätt smöret och rör om

200 grader i 10-12 min

Yes! Äntligen

Idag åkte jag och Rasmus till stan och provade afrikansk dans. Jag tror han tyckte det var roligt, lite rörigt kanske. Det var mycket springa, klappa i händerna osv, men på en bra nivå för de minsta. Rasmus var inte blyg utan sprang omkring och tittade på de andra barnen och härjade fritt. 
 
Just nu pågår lussebak och jag gör dubbel sats när jag ändå håller på. December för mig byter mycket bakning så det gäller att börja i tid när man inte har lika mycket tid över för sånt längre.
För att få mina lussekatter så goda, luftiga och porösa som möjligt använder jag mig av smör, vetemjöl special, ägg och kesella i degen. Denna gång har jag extra mkt saffran i också.
 
Ni har väl inte missat de nya "smakerna" av Gunry handtvål. Vi använder pepparkaka här hemma just nu.
 

Lundbys familjedaghem

Idag har vi besökt dagmamman och hon var jättehärlig. Så karismatisk och go. Jag tror Rasmus kommer trivas hos henne. Det är ju lite annat med familjedaghem än en stor förskola. De vistas i hemmamiljö och är inte så stor grupp. Än sålänge kommer hon ha 4 st pojkar inkl. Rasmus i Lambohov. De vistas mkt ute och oftast äter de mellanmål utomhus också (förutom vintertid när det blir för kallt för små fingrar). Sover gör de i vagnar ute. Hon har en stor bil med flera bilbarnstolar så ibland hittar de på något och åker iväg en sväng.
Varken frukost eller frukt behöver vi ha med utan hon har och lagar all mat själv.
Troligtvis kommer inskolningen att börja den 7/1 men Micke och Rasmus kommer nog åka dit och leka/hälsa på några ggr i december redan.
Rasmus var lite tveksam mot hennes hundar och när hon flyttar till Lambohov kommer hon att ta med sig en av dem. Det var några stora varianter. Det blir bra för Rasmus att vänja sig med hundar så att han inte är så rädd.
 
Nu ska vi baka egen pizza och dricka vin, skål!

weird

Redan fredag imorgon och på eftermiddagen ska vi åka och hälsa på Rasmus eventuella dagmamma, vi är förväntansfulla :). Hoppas att det kommer kännas bra och att vi kan börja med inskolningen i januari. Har köpt en till bilbarnstol i och med att Micke kommer lämna och jag kommer hämta, så nu har vi en i varje bil, smidigt. Önskar bara att bilarna var lite mer smidiga.
 
Nästa vecka ska jag och Emma gå och se Breaking Dawn på bio, längtar redan. Har hört att den är riktigt bra.
 
Snart dags för välling här hemma och sen tar vi en kvällspromenad, godnatt!

1st oavsett

Det har blivit dåligt med motion på sistone. Så ikväll efter välling packade vi ner Rasmus i åkpåsen i vagnen och tog en långpromenad. Det var riktigt skönt och väldigt milt ute. Rasmus somnade efter en stund och när vi kom hem bar Micke upp honom till hans säng där han fortsatte sova, perfekt! Detta kommer vi fortsätta med framöver.

Just nu tar jag ett så varmt bad att det ryker om vattnet. Tända ljus på badkarskanten och man känner hur lugnet infinner sig.

Känner mig lite sliten för övrigt. Är ju fortfarande risig i halsen och ryggen blev inte bättre av massagen i fredags kan jag lova.


tuesday already

Fortfarande risig i halsen, men det går.
 
Bägaren håller på att rinna över nu när det gäller bilproblem. Imorse när Rasmus och Micke skulle åka till Öppnis (hade packat väska och tagit på ytterkläder och allt) finns det ingen luft i ena framdäcket! Det är så att man bara vill skrika. Peter skulle köra bort däcket åt oss till verkstaden, tack!

Nej

- Rasmus vill du sitta i mammas knä?
- Nej.
- Ska vi läsa en bok?
- Nej.
- Vill du kolla på tv?
- Nej.
- Vil du mysa?
- Nej.
- Vill du sova?
- Nej.
 
Och såhär fotsätter det.
 
Ps I natt var andra gången Tindra kissade i pottan (jag lovar!) och inte en droppe utanför! Detta är inget vi har försökt att frambringa utan det är helt på hennes initiativ. Ds

En sjukling

Jag är lite småsjuk, kände redan igårkväll hur halsen tjocknade ihop. Blev febrig på jobbet i förmiddags och började frysa men efter två Pamol (tack Gunsi56) så piggnade jag till. Dock värker halsen som attan och det gör ont när jag pratar och sväljer. Hoppas på bättring imorgon, och mer sömn inatt.
 
 
 
 

Confession

Okej, jag erkänner.
Micke är bättre på att ta på Rasmus vantarna.
 
Tänkte att vi skulle mysa och sova inne i sängen mitt på dagen. Men icke. Rasmus stod på huvudet uppochner som ett torn i sängen för att kolla vilken figur han hade på blöjan (det var en ko). Efter att ha gjort detta ett antal ggr och nästan gjort en kullebytta in i sänggaveln tog jag på honom kläder och stoppade ner honom i åkpåsen i vagnen, han somnade på 3 min. 

I-landsproblem

Idag har jag haft en känsla av att saker och ting går emot mig. Avgör själva.
 
När jag väl kom till jobbet imorse gapade glasögonfodralet tomt, shit! Tur att jag sitter relativt nära mina kollegor och att man inte alltid måste kunna se ansiktsuttryck, har jag märkt.
Efter jobbet skynda jag ner på stan, bytte Mickes vantar som var trasiga när vi köpte de men tyvärr hade de inte likadana där, crap! Jaja, tog pengar istället, hade inte tid att kolla runt. Sprang (läs skyndade) upp till Hälsohuset på Platensgatan för min efterlängtade massage. Mötte min massör i dörren, "Hon skulle bara gå och köpa mat....och äta den" Okej, jag tog det lite lugnt i väntrummet en stund, behövde ändå varva ner. Till en början var massagen helt ok men sen började jag frysa och det var inte alls så behagligt längre. Jag hade dock handdukar på mig som hon flyttade runt och gnuggade (!!) mig med så man kan säga att jag fick en peeling på köpet. Massage hade de visst erbjudande på just nu, undra varför?? Dåligt med massagekunder??
 
Nästa I-landsproböem möts jag av när jag ska betala/checka ut från parkeringshuset och betalstationerna precis har slutat att fungera. Folk var väldigt upprörda och det bildades en stor hop med människor. Jag bara stod och glodde, lite omtöcknad efter massagen men jag kunde ana att det stod AVBROTT på maskinerna. -Släpp ut oss härifrån ropade nån som precis hade fått tag i herr eller fru ansvarig i sin telefon. Efter ett LÄNGRE avbrott fungerade det helt plötsligt och jag kunde betala och åka.
 
Styrde bilen mot Tornby då jag av någon anledning hade fått för mig att Loudness hade flyttat dit och jag skulle promt köpa "The Thing" på bluray i steelbox. Men efter att ha letet efter Videgatan (som ligger i Valla) ett tag gav jag upp och åkte till Coop istället. Det blev ingen farsdagspresent.
När jag inte hittade klädvårdsrullar och lapparna från snusmaskinen var slut började mitt tålamod att ta slut.
In på systemet (som inte har korgar med hjul som man kan dra efter sig) med två skittunga påsar balanserade jag två flaskor rödvin bort till kassan. 
 
Efter att ha suttit (still) i bilen vid Braskens bro kl: 16.23 en fredagseftermiddag i mörkret utan glasögon och fortfarande avtryck i ansiktet efter massagebänken kände jag att jag var på fel plats vid fel tid.
 
Tack å hej!
 
 

Kontroll

Torsdag idag mina vänner. Imorgon slutar jag 13.00 och efter jobbet ska jag åka till Hälsohuset i stan för en timmes massage. Hade egentligen en tid inbokad på P.A.U.S men de ringde återbud så jag provar detta ställe istället. Jag hinner nog med en sväng på stan också.
 
På lördag får vi besök av Sven och Kerstin (Mickes moster) som är på genomresa till Halmstad.
 
Nästa vecka ska Rasmus och Micke åka till simhallen och bada. Har jag nämnt att Rasmus älskar att bada? ;). Lägger sig som en säl på mage i badkaret hemma och försöker simma och sprattla.
 
 

Hej Alfons

Idag har jag träffat Alfons för första gången. Jag kan fortfarande inte förstå hur liten han är (var Rasmus så liten?!?). Skulle kunna sitta och hålla honom hur länge som helst och bara titta på honom, så himla fin. Det var kärlek vid första ögonkastet ❤.


Väggen

Jag är så himla nöjd med detta utseende på väggen. Nästa steg är att måla detta vitt och sätta in belysning i nischerna. Belysningen kommer inte synas mer än själva ljuset då nischerna är högre bakom täckskivan.
 
 

Dagmamma

Vi fick inte platsen i Sturefors. Den andra familjen tackade ja. Nu står vi först i kö till Björnbärsvägen. Om inget händer innan blir det en öppning där till sommaren.
Jag har pratat med dagmamman som ska flytta till Lambohov och vi har fått en plats hos henne. Nästa vecka ska vi åka och hälsa på henne i Vikingstad för att se om kemin stämmer, spännande. Jag tror detta är ett bra alternativ inför dagis.

Vägg i hall/allrum

Nu händer det saker hemma. Vi får redan en känsla av hur det kommer bli på övervåningen och det kommer bli bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagisplats

Jag ser en ljusning.

Om vi inte får dagisplatsen i Sturefors kommer vi troligtvis att få en plats i Lambohov hos en dagmamma. Detta känns jättebra. Jag tror det blir bättre att mellanlanda hos en dagmamma än att byta från ett stort dagis till ett annat. Hemlagad mat och sova ute i vagnen, perfekt. Desiree har tipsat mig då det är Hampus mamma som är dagmamma. Hon kommer att flytta till Lambohov i december så det kunde inte passat bättre. Desiree har pratat jättegott om henne och hon verkar vara sådär lugn och go, gillar henne redan!

Mkt på gång

Det gick jättebra med Rasmus och mamma igår. Han hade hur kul som helst där och när vi hämtade honom så blev han glad men hade inte tid att komma fram till oss, han var helt uppe i sitt. Han fick välling och pyjamas hos mamma och sen somnade han i bilen hem, smidigt.
Micke och jag tog en tur till Norrköping, åt lunch där och shoppade lite. Stannade till på Ikea innan vi åkte vidare till Motala och kollade lite på skåpsluckor och belysning. Nu lutar det åt att vi kommer ha högblanka röda luckor i groventren. Det som talar emot är att jag redan har köpt en massiv ekskiva, funkar detta tillsammans??

Just nu sover Rasmus ute i vagnen och jag har en morotskaka i ugnen samtidigt som jag bakar tekakor. Både recepten är från Leilas bok "A piece of cake".
Om några timmar kommer Emma, Daniel och Nova hit för att umgås, leka och äta, mkt trevligt.

Fuck this shit

Rinde upp kösamordnaren för barnomsorg i Sturefors igår. På kommunens hemsida står det att deras ambition är att erbjuda en plats senast två månader innan startdatum, vilket var igår för oss. Vi har fortfarande inte fått någon plats ;(.
Hon sa att det finns 1 st plats i Sturefors på Björnbärsvägen (vårt 1:a handsval)...men, det är en annan familj som har blivit erbjuden denna. Den familjen var tvungna att fundera över helgen så de ska lämna besked på måndag. På tisdag ska vi höras igen för att se vad de har svarat och hur vi ska gå vidare. I och med att det bara finns 1 plats i Sturefors vore det väldigt konstigt om den familjen tackade nej eftersom de bor här i området.
 
Vi började prata om Brokind, Bestorp och Ljungsbro men det är åt fel håll för oss. Även något dagis i Garnison var uppe på tapeten men det är fullt överallt! Hon nämde något om Kvinneby men har inte riktigt förstått vart det ligger, mittemot Ekholmen?? 
Hon frågade om vi kunde förlänga ledigheten osv. Det kanske vi kan men vi kanske inte vill. Rasmus är 1 1/2 år i januari så dagis skulle verkligen vara bra för honom då i och med all utveckling och stimulans som det ger. Om Micke och jag går hemma längre kommer vi inte kunna säga under hur lång period och det kommer inte uppskattas av arbetsgivarna, och det förstår ju vem som helst.
 
Vi hade jätteroligt på Kniv & Gaffel igår, god mat och trevligt sällskap. Om någon timme kommer Rasmus mormor hit och hämtar med honom hem så vi ska packa en väska som han får ta med sig.

Välkommen Alfons ❤

Imorse kom lille Alfons till världen. Jag har svårt att tänka på annat idag :). Stort grattis till familjen! Du är bäst Annie!


Snart helg

Strax åker jag till Norrköping och jobbar där hela dagen, sen tar jag helg. Imorgon ska jag ut och äta på Kniv & Gaffel med Emma, Maud, Tina och Jenny. Har aldrig varit där tidigare så detta ser jag fram emot.
På lördag kommer mamma och hämtar Rasmus då han ska vara hos henne över dagen. Micke och jag ska sysselsätta oss med att titta på golv, skåp, belysning, tapet och annat kul som har med groventren och den nya väggen som ska upp på övervåningen att göra.
 
Har börjat fundera mer och mer på om jag ska göra en kemisk peeling. En behandlning på 6 ggr som stramar upp huden lite, stärker och jämnar ut osv. Det kostar en slant, men som Cat sa; - Skönhet har inget pris.

RSS 2.0