Babynest

Det blev inte babynestet med ugglor på utan nu blir det ett med detta tyg i vävd bomull och vit botten. En kille här i Linköping (som annars syr fest/bal- och bröllopsklänningar) syr det åt mig. Jag tror det kommer bli riktigt fint, mönstrat men ändå diskret i linnefärg.
Och så kan lillebror (får nästan döpa honom till det snart) ligga och titta på det fina mönstret.




ny vagn ändå?

Jag läste igenom Regler och riktlinjer för barnomsorg i Linköpings kommun (14 sidor) med överstrykningspenna och kladdpapper i högsta hugg. Efter detta ringde jag till Rasmus dagis och kände mig riktigt påläst om vad som gäller vid 15 h. Att de ska ha en helhetssyn utifrån barnets behov och att de ska ta hänsyn till vårdnadshavarens önskemål och till verksamhetens organisatoriska förutsättningar. Att låta honom sova (klart) ute i sin vagn drabbar ingen personal och han tar ingen plats. Im such a pain in the ass I know… Jag ringde och fick prata med en av pedagogerna och hon förstod mig helt och hållet och det verkade inte alls vara något problem. Hon ska ha samråd med de övriga idag så skulle jag få besked i eftermiddag när jag hämtar Rasmus på dagis. Jag behövde inte ens stå på mig med alla mina argument så det kanske var lite overkill från min sida.

Hoppas nu på att detta ”går igenom” så att han kan få fortsätta att sova i sin stora bylsiga Emmaljungavagn som han älskar. Men jag funderar ändå lite på att sälja min Bugaboo Cameleon och köpa en Bugaboo Donkey istället. Den kan man ha som singelvagn och om Rasmus vill åka med någon gång så finns möjligheten att sätta på en sittdel till och göra chassit bredare. Tummen upp för att man kan ha barnen vända mot sig i dessa vagnar.


update 18.46: Rasmus kan vara på dagis mellan 08.30-13.30, yeay! Vilket innebär att han kan sova där 👍.


Ny vecka

Vi fick tag i tapeten igår och hade tur och fick 20% rabatt på den trots att kampanjen var förbi, tackar! 
Denna vecka går jag in i vecka 30 och vågen står på 75 kilo, jösses, så mkt vägde jag dagen innan förlossningen med Rasmus och nu har jag ca 10 veckor kvar! Hur ska detta sluta?? 

Denna vecka har vi inte så mkt planer (om man inte räknar med vår långa 2-do lista) förutom jag som har min taktilmassage som blev framflyttad, det ska bli riktigt skönt att gå på den. 



söndag och vagnfundering

Så himla skönt med söndag och en ledig dag ihop med familjen. Tycker det är helt ok att vi fick en extra timme idag då det kan behövas ibland.
Just nu leker jag och Rasmus på hans rum och lillebror får vara med ;). 
 
I eftermiddag ska vi åka till Colorama och beställa tapet och färg, kanske åker inom babyproffsen och tittar på vagn. Jag har ingen större lust att köpa en dubbelvagn då Rasmus är så stor att han hellre vill gå eller cykla om vi ska någonstans, känns som ett riktigt onödigt köp faktiskt. Men, nu kommer det kanske bli så att Rasmus inte ska sova på dagis när han går ner till 15h/veckan och då vill ju jag självklart att han ska få fortsätta sova ute i vagn. Och då ser jag ingen annan lösning än att ha en dubbel. Hade det varit en annan årstid kunde jag haft lillebror i bärselen men det känns inte aktuellt i februari. Varför kan han inte bara få sova klart på dagis så att jag slipper köpa denna onödiga vagn?!? Jaja vi får se hur det blir om jag hittar nån lämplig eller om det går att få de att ändra sig på dagis??
Vad tycker ni andra om dubbelvagn? Spontant känner jag som om man backar ett steg i utvecklingen. Vi har ju singelvagnar som vi kan ta varsin om man tex skulle åka till Kolmården eller vad vet jag, så detta är alltså endast pga att kunna fortsätta ha Rasmus sovande ute i vagn.
 
 
update 13.27: Kanske borde sälja alla vagnar jag har och försöka pressa ner Rasmus i en Bugaboo Donkey tillsammans med lillebror??
 
 
 
 



Dags för helg!

Nu är denna jobb/dagis-vecka slut och jag längtar tills imorgon när klockan inte ringer kl: 06.00. Hoppas Rasmus vill ta en sovmorgon.
Idag var jag och fick mina fransar förlängda, ca 80 fransar/öga blev det. Har beställt tid för påfyllning om några veckor så att de håller sig längre. Fransförlängning passar mig bra då jag har så superkorta fransar normalt.

Imorgon vankas det fest och jag ska ha barnvakt några timmar på em när Micke jobbar så att jag får huset för mig själv och kan preppa mig inför festen ifred och spela min favoritmusik på högsta volym och dansa när ingen ser. Lovely!




Lyckad shopping

Yes! Hittade en klänning på stan ikväll, det blev en mammaklänning från H&M, och vet ni vad? Jag fick tips och råd av butiksbiträdena där, och de hämtade flera klänningar åt mig som jag fick prova, på H&M alltså! Detta har väl aldrig hänt? H&M är ju inte kända för sin kundservice direkt.
Köpte faktiskt en klänning till därifrån som funkar bra om jag använder den bakochfram, jo det är sant.
 
Var inne en sväng på PoP för att köpa en mössa till R men kom ut med en hel påse då det är svårt att motstå alla fina kläder där.
 
Lite nya smycken för att pigga upp big mama och som nog kommer passa fint ihop med klänningen. Har ju aldrig örhängen längre så jag får väl pierca öronen samtidigt som jag ska testa dessa, aj!
 
Nu ska jag sova, är hur trött som helst. 2 timmar på stan är slitsamt för fogarna.
 
 
 
 

Ferm Living - Tiny Train

Nu lutar det mest åt denna tapet till lillebrors rum. Det är tänkt att vi ska tapetsera en av långväggarna och sedan måla en eller två väggar. Det skulle vara fint att måla en vägg i denna gula eller den gröna färgen som finns i tapeten.
 
 
 

En rosa gitarr

Rasmus är inne i en rosa period just nu och högst upp på önskelistan står en rosa gitarr. Jag har köpt denna fina åt honom som han ska få i julklapp.
 
 

Nu händer det grejer

Jösses vad mkt vi har fått gjort idag! Och igår också, tummen upp för det! Just nu lägger Micke Rasmus och jag ska gå igenom lite kläder. Veckan som kommer har jag mkt planerat så jag tror den kommer gå riktigt fort.
 
måndag: Färga fransar (Salong Klara)
tisdag: Besök hos barnmorskan
torsdag: Taktilmassage (massage för gravida med speciell massagebänk, så man kan ligga på mage ;) )
fredag: Fransförlängning (som jag har längtat) (Salong Klara)
lördag: 30-års fest för Jenny och innan det hinna träffa några vänner med barn för bus
 

Lillebrors rum

Så himla roligt det ska bli att inreda lillebrors rum. Dessa saker har jag köpt och jag får hem det nästa vecka :).
 





At this moment

Snabbdejt på Babette's.




Projekt Lekstuga

Har gått och funderat och grubblat på hur vi ska få över lekstugan från grannens tomt till vår tomt, det var bestämt att vi skulle flytta den nu i helgen. 
När jag kom hem från jobbet igår var Rasmus och mamma hemma och det var nått han ville visa mig...
- kom ett litet tag, mamma!
Vi gick in i vardagsrummet och där låg två böcker han hade fått av mormor som vi genast började bläddra i.
Men det var inte bara det som han ville visa. Efter ett tag när jag tittade ut genom altandörren ser jag ju att lekstugan står på vår tomt! 
Jösses, var över och pratade med grannen och han hade flyttat stugan själv genom att rulla över den på timmerstockar, genom häcken (som såg orörd ut?!?). Helt otroligt ock tack så jättemkt. Idag ska han och Micke hjälpas åt att vrida stugan och ställa den på plats.
Stugan är lite sliten på utsidan, men med färg och lite nya vindskivor ska vi nog få ordning på den. Ser fram emot detta vårprojekt och längtar efter att få inreda den och måla panelen på insidan vit.
 



Ledig helg

Fredag, wohoo! Och vi är lediga hela helgen. Idag hämtar mamma Rasmus från dagis och det ser han fram emot. Imorgon får vi förhoppningsvis några timmars barnvakt mitt på dagen och kan åka iväg en sväng bara Micke och jag, ta en fika på stan och bara prata.

Ja just det, imorgon ska jag och Rasmus dansa afrikansk dans kl: 10.00 på stan. Det håller på ca 40 min och med levande trumspel. Det ska bli riktigt kul.

Annie åker till Ullared imorgon och jag är riktigt avis, har gjort en liten beställning till henne ;).


Babynest

Behöver ju inte komplettera med så mkt till lillebror då vi har det mesta. Väldigt smidigt. Spjälsäng, babyskydd, babysitter m.m. Men, nu har jag bestämt mig för att köpa ett så kallat babynest, väldigt hett just nu. Jag tror jag kommer använda det mkt och det verkar smidigt att ha bebisen liggandes i det i tex soffan, sängen osv. Bebisar vill ju ha det trångt och varmt som det var i mammans mage och detta babynest kan man dra ihop och göra större och mindre så att det blir riktigt cosy. Som en liten hundkorg kan man säga ;).
 
Vad tror ni om detta? Hiss eller diss?
 
 
 
 

My favorites

Hur passande var inte detta när man har haft en tuff dag??
I brevlådan låg ett paket från storasyster med ett jättefint nagellack från OPI, ska vara riktigt bra har jag hört. 
Micke kom hem nyss och hade med sig choklad och ett te som jag har letat efter ett tag. Tack så mkt mina älsklingar :). 




Molande värk

Jag har haft ont i magen hela dagen, det har känts som om bebisen vill komma ut genom skinnet på magen. Magen har varit hård och trots att jag har suttit mkt ner så har värken inte släppt. Ringde till Kvinnohälsan vid 14.20 men kom inte fram till dem trots att de sa att de hade telefontid till 14.30?? Provade med 1177 istället som hänvisade mig till förlossningen. På förlossningsavdelningen svarade en jättegullig bm som hette Lina. Hon sa åt mig att åka hem direkt och vila och ville att jag skulle ringa tillbaka efter en timme. 
Jag åkte hem och för varje steg jag tog så bara spände det i magen. Jag blev helt andfådd och genomsvettig .När jag hade vilat ca 40 min försvann värken och jag kunde känna lillebror igen. När jag hade som ondast så kände jag honom inte alls. 

Birgitta och Peter hämtade Rasmus på dagis åt mig så att jag fick vila och det uppskattar vi verkligen. 

Nu har jag pratat med bm igen och gett henne en lägesrapport. 

Jag kan inte minnas att det kunde kännas såhär när jag var gravid med Rasmus. Har det med att det är andra barnet eller är det stressrelaterat?? 
Hur som helst så mår jag bra nu och kan slappna av.


Kantareller

Har precis rensat kantareller och håller på att förvälla dessa. Jag känner mig lurad, vart tog de vägen?? 




Mc inomhus?!?

Jahopp, då har vi en motorcykel i matsalen, nu ska vi bara ställa tillbaka bord och stolar. 
Fråga inte.




Fina höst

Dimmigt ute just nu men hoppas på att solen spricker fram så att det blir en lika fin dag som igår.
Det blir en del hemmafix idag och sen kanske en snabb tur ut på Tornby.




Tid på stan

Rasmus är hos farmor och jag springer omkring på stan, eller springer och springer, det är en definitionsfråga. Jag har hittat lite kläder, dock inte ett enda gravidplagg. Det är bara HM som säljer det och det är hur utplockat som helst.
En annan sak, jag hatar att äta offentligt och nu menar jag inte på restaurang eller så. Skulle aldrig ställa mig i korvkioskkön med andra ord. Tills idag. Jag var tvungen, blev så hungrig. Jag fick sänka garden och ställa mig framför korvgubben och beställa. Fan, men jag gjorde det. 




Vi letar efter ekollon




Nya kläder!

Behöver ha nya kläder nu! Det är så man vill skrika rakt ut eller hyperventliera när man kollar igenom utbudet av gravidkläder på nätet, ska jag skratta eller gråta?! De är hemska! Näe fy, ska man behöva se ut/klä sig som en tant bara för att man är gravid?? Man kanske skulle ta och börja designa egna mammakläder??
Måste till stan ASAP och se om jag hittar några vanliga kläder som skulle kunna vara lite anpassningsbara till min mage. Sa jag att jag behöver ha en klänning också? Good luck with that!

Saker och ting "faller" på plats

I och med att vi nu har extra golvyta på vinden har x antal kartonger och skrymmande grejer burits upp. De hemska stora byråerna är förpassade in i klädkammaren och min älsklingsmöbel har fått ta plats i lillebrors kommande rum, där den hör hemma.
Nu börjar det bli ordning.





Rasmus cyklar

Häromdagen provade Rasmus Calles barncykel med stödhjul i lekparken och det gick ju galant! Rasmus älskar verkligen att cykla. Jag är lite anti stödhjul så jag tror inte vi kommer köpa någon sådan utan vi kör på en balanscykel/springcykel tills han har utvecklat balanssinnet och sen på en cykel utan stödhjul direkt. Här är det hårda skolan som gäller ;). Cyklar med stödhjul ger en falsk säkerhet och det kan leda till att man lutar sig åt fel håll i kurvor bl.a.
Om Rasmus visar intresse för det kommer han att få köra cross om några år och det ska bli kul att se vad han tycker om det. EU-moped och liknande kan han glömma i framtiden då jag tycker de är livsfarliga, han får dock vänta några extra år istället och gå direkt på lätt motorcykel när han blir äldre.
 

En fin dag i Valla

Vi fick en sån fin dag i Valla igår. Solen kom fram och det kändes riktigt skönt ute. Vi åt lunch på McD och sen for vi hem en stund och Rasmus sov ute i vagnen i nästan 2 timmar. På eftermiddagen åkte vi till Rimforsa och hälsade på farfar. Det var alldeles för länge sedan vi sågs och Rasmus pratar om farfar dagligen. Vi gick en promenad i skogen och Rasmus provade att köra i terräng med tre-hjulingen.
 
Idag är det studiedag på dagis och jag har tagit en semesterdag och Micke är ledig från jobbet. Vi ska nog åka upp till stan en sväng och ta en fika och i eftermiddag kommer Peter och Birgitta hit en sväng för mer fika, inte konstigt att magen växer och växer ;).
 
 
 
 
 
 

Höst

Nu är vi på väg till Valla med varm choklad och fika. 





Goretex från Timberland

Rasmus har växt ur sina "fritidsskor" så det var på tiden att köpa ett par nya. Dessa skor är väldigt lätta och har en bra greppvänlig sula och att de går upp lite på ankeln och är vattentäta är perfekt nu under hösten. Dessa finns att köpa på XXL och de tar 499:- istället för 799:-. Jag lade i en ullsula i de också för att de skulle sitta bättre och bli lite varmare.
 
 

Mitt rosa äpplemos

Har fått massor med röda äpplen från en kollega så jag passade på att göra eget äpplemos av dem. Denna gång kokade jag de med skalet på så moset fick denna fina färg. Det är jätteenkelt att göra, prova!

❤ Skölj och dela äpplena i fjärdedelar. Jag lät kärnhus och allt vara kvar.
❤ Lägg de i en stor kastrull med vatten och låt koka tills de blir mjuka.
❤ Häll av vattnet.
❤ Mosa allt med tex en elvisp.
❤ Ta en ny kastrull och sila allt genom tex ett durkslag för att få bort skalrester m.m.
❤ Ha i socker och låt koka upp igen. Jag smaksatte mitt mos med vaniljsocker och vaniljpulver. Har ingen aning om hur mkt så jag gick på känn.

Om man tycker det är gott med kanel kan man ju peta ner några kanelstänger i glasburkarna. Jag hade ingen form av konserveringsmedel i men jag räknar med att dessa burkar går åt rätt fort :).






Från sjukskrivning till VAB

Jag mår mkt bättre nu, lite förkylning och så kvar men inget biggie. Rasmus däremot dras ju fortfarande med sin förkylning och hosta och som nu har satt sig på luftvägarna. Han fick bli hemma idag så att vi kan medicinera ordentligt så att inflammationen på luftrören läker ut. Mellan varven är han riktigt pigg men han blir lätt andfådd och får hög puls. Rasmus skulle ha sovit hos mormor lördag till söndag men i och med att hon har två katter är det ingen bra kombination att låta Rasmus vistas med katter samtidigt som förkylningsastman har dragit igång.
 
 
 

Sjukstuga

Har varit hemma från jobbet idag med förkylning och svullen hals. Har inte känt av någon feber men däremot har jag varit väldigt trött. Jag sov i flera timmar på eftermiddagen. Kan det vara någon trötthet som har kommit ifatt mig?
Inte nog med att jag är sjuk och just nu också sitter med papperstuss i näsan med ett näsblod som inte ger med sig, visade termometern 39 grader på Rasmus, så vi blir hemma imorgon. 

Over and out.

Hängig

Gick hem strax efter 15 från jobbet idag.  Känner mig inte bra, förkyld, ont i halsen och idag kände jag mig febrig och hängig. Hann att vila 20 min hemma innan jag gick iväg för att hämta Rasmus från dagis. Preppade med Alvedon, nässpray, järntabletter och Strepsils. Piggnade till något. 
Strax är det sovdags för Rasmus och jag ska nog göra detsamma. 

Oktober

Igår träffade jag tjejerna på stan efter jobbet och det blev både mat och fika på Steves. Vi gratulerade Bojjtan som fyller 30 år idag! Jösses, det påminner mig om att det snart är min tur…

 

Var på Aurorasamtal på förmiddagen och träffade en jättebra läkare som jag kände igen sen tidigare när jag var inlagd på US när jag väntade Rasmus. Hon var väldigt tillmötesgående och om jag väljer ett planerat snitt så kommer det bli den 7/1 i Norrköping.

 

När jag kom hem på kvällen var Rasmus farmor och Peter kvar hemma hos oss och de hade hjälpt oss massor under dagen. Nu är trädgården vinterförberedd och Birgitta hade putsat alla mina fönster och delat på de och putsat emellan! Innan hon skulle gå tog hon med sig alla mina gardinlängder från vardagsrummet för att tvätta och få bort allt katthår som finns kvar på dem.

 

Vi blir riktigt bortskämda nu och detta är guld värt när det känns som att tiden inte räcker till.

 

På lördag ska Rasmus vara hos mormor tills på söndag och vi får tid att ha lite kvalitetstid tillsammans och bara vara Micke och Sofie. Tack för att ni ställer upp!


RSS 2.0