Hur mår Texas?

Texas har fått en inflammation i leden, troligtvis av ett kattbett!?! Hade Texas varit en hund hade de velat gå in i leden och spolat rent o.s.v men eftersom han nu är en katt och katter är mer åt det självläkande hållet trodde de inte att det behövdes. Nu är det antibiotika kur i 7 dagar (2 ggr/dagen) som gäller och smärtstillande (motsvarande Ipren) 1 gång om dagen. Texas hade 40,2 grader i feber vilket de tyckte var högt, stackarn. De rakade honom på frambenet och tog ett blodprov (blodkärlet sprack). Lever och njurvärde var helt normalt (yes!) men han hade högt glukosvärde. Det kunde bero på att han var uppjagad när de stack honom eller ev. diabetes då han dricker väldigt mkt vatten och har smalnat av eller fel på sköldkörteln (verkar ligga i släkten). Om det skulle vara så att Texas har diabetes så behandlar man katter på samma vis som med människor d.v.s med insulinsprutor. Micke och jag är eniga om att vi inte skulle gå vidare om så var fallet. Texas har levt ett långt och lyckligt liv redan i 12 år. Ja ni förstår vad jag menar. 
 
Återbesök på måndag för att kontrollera benet och ev. ta ett nytt blodprov för att säkerställa om det är diabetes eller ej.
Just det, han vägde exakt 4 kg vilket är en ganska bra vikt för en katt men med tanke på att Texas har varit rätt bitig så märker vi ju skilnad.
 

Kommentarer
Postat av: Cathrine

Men lilla missen, håller tummar och tår för att det inte är diabetes!! Krya på sig Texas!

2012-08-18 @ 10:51:42
URL: http://superbeb.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0