Nålmaraton

Nu sitter man här med ett plåster på fingret så med andra ord blev det ett stick idag också, börjar ju vänja mig nu, 2 på 2 dagar ;). 
Skönt att det är fredag imorgon redan, längtar till helgen. På lördag blir det att åka in till Motala på 40-årsfest och direkt efter det beger jag mig till Åbylund på en avskedsfest för Cat.

Vi ska köpa en ny matta till vardagsrummet och Micke har bestämt att han bara vill ha en randig färgglad matta, obs randig, inget annat går bra, och när han har bestämt sig så går det inte att rubba honom :). Funderar lite på denna...

...den uppfyller iallafall hans kriterier :). Jag tycker den är rätt häftig också faktiskt.

Annars har vi spanat in den här...
...kommer inte bli någon diskret matta som ni ser.


Nu ska jag laga middag och sen ska jag ta en varm dusch.

Ha det gott!

Äntligen

Idag har jag fixat håret hos frissan och jag blev mycket nöjd, orkar inte lägga upp någon bild på det utan ni får helt enkelt hålla er ;), efter frissan gick jag och Micke på en liten shoppingtur, jag köpte en jättefin kofta på MQ i lite marinstil, matchar bikinin bra :), hittade även örhängen till festen på lördag. Micke inhandlade batteriladdare till hojjarna. Var även en sväng på systemet och köpte lite cider inför festen, jag hoppar över tranbärsdrinkarna, vi får ta det en annan gång. Nu ska vi äta mat från Ming och skåla på ett glas rödvin, för vet ni vad jag har gjort???




Polisskolan 7 - check!

Så fort vi kom in på Polishögskolans område snubblade Nadja och föll så hon skrapade upp handen... blodet rann, näe nu kanske jag överdrev lite men det kom blod :/. Väl framme vid rummen bestämde vi oss för att utforska lite, vi gick runt i korridorerna då Nadja fick för sig att busknacka på dörren mittemot mitt rum!, jag försökte förgäves låsa upp min dörr ASAP för att kunna gömma mig men icke, ut kommer en kollega från Malmö som jag ofrivilligt måste hälsa på, Nadja kom springande tillbaka för att erkänna sitt brott. Ingen skada skedd för han var väldigt trevlig och hela situationen blev mest rolig. Vi fick igen sen då jag fick en busknackning på min dörr så vi kan säga att vi är even. Utbildningen var både intressant och lärorik. Vi hade bl.a. en mycket inspirerande föreläsning om kulturmöten, mannen som höll i den heter Gillis Herlitz och var bara för härlig.




Jenny 40 år!

Idag fyller världens bästa storasyster år, ett stort grattis till dig, vi ses på festen på lördag, hoppas ni får en mysig dag!




Sherlock & Watson gör Polisskolan 7

Då var dagen här, dagen då Nadja och jag ska göra polishögskolan i Solna osäker, utbildning i två dagar. Förhoppningsvis åker vi in en sväng till Solna köpcentrum nån kväll och fördriver tid och pengar. Hoppas vi hittar när vi kommer fram, vi har fått karta och grejer och området vid skolan är inte litet om man säger så, de har ringat in vilka byggnader vi ska vara i, känns som när man började gymnasiet.

En annan rolig sak är att Micke och jag har bokat tågresa till Köpenhamn i slutet av april, vi ska vara där i två nätter, mycket trevligt.



Ledsen

Min pappa är död. Han dog den 14 augusti 2001, 14 augusti samma dag som Tindra och Lukas föddes på. Jag har varken sett eller pratat med pappas bror som också är hans enäggstvilling på många år förens idag, när jag hörde hans röst i bakgrunden på ett telefonsamtal, han hälsade till mig och frågade om jag hade kolonin i Valla kvar, kolonin som min pappa och hans bror har byggt mycket på, jag har kvar den. Inte visste jag att det skulle vara så jobbigt att höra hans röst, jag har gråtit floder idag men nu efter känner jag att jag växer som människa och känner mig starkare. Det blev inget lyckligt inlägg, men ni ska veta att jag ÄR lycklig och väldigt tacksam för allt jag har.



Tacotårta

Slutat tidigt idag, kom hem vid tjugo i tolv, åt lite, tog en ipren och däckade på sägen i 2,5 h, mycket skönt. Känner för en promenad nu eller helst av allt en cykeltur men vädret talar emot mig, blåser och är kallt, promenad är nog lämligast. M slutar runt 18, och när han kommer hem ska vi göra "Taco-lasagne/Taco-tårta" jag har fått ett smaskigt recept av Nadja, det finner ni här.

Längtar till sommaren, jag vet den kommer snart för mig men nu menar jag den svenska sommaren, bilderna nedan är tagna på en av sommarens trevligaste/roligaste fest ute i fina Sandvik, fint väder, mysig häst, gott sällskap och långa rosa naglar, kan det bli bättre?




Ha en trevlig kväll!

Seven Pounds

Filmen var sååå himla bra! Tårarna sprutade i soffan, ni måste bara se den, Will Smith är en av mina favoritskådisar och här spelar han en superbra och trovärdig roll.  


5/5
"Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra."

Skepp å hoj!

Lugnt idag på jobbet så jag kunde smita iväg lite tidigare, har varit ute på promenad med min kärlek som har varit ledig. Var borta vid centrum och hämtade mitt paket från H&M, delvis innehållande ny bikini inför Thailandsresan och jag måste säga att jag blev mer än nöjd. Lite sailorstyle :). Kanske borde ha mina röda ankarörhängen som jag fick av Nadja till :).


Imorgon slutar jag vid lunch och det ska bli skönt att komma hem och bädda ner sig lite, borde ha gjort det tidigare i veckan då jag inte är riktigt kry, stackars Gun på jobbet får höra mig hosta och snora hela dagarna. På söndag bär det av till Polishögskolan och jag beräknas komma hem på tisdagkväll, det kommer bli en upplevelse i sig, kul att vi åker tillsammans jag och Naddie. Näe nu ska jag inte sitta här mer utan nu är det dags för dusch, sen film "Seven Pounds", har hört att den ska vara bra, återkommer med betyg.

Ha det så gott alla bloggläsare!


Utmanad

Fick denna utmaning av Jenny, här bjuder jag på 15 unika egenskaper.

1.   Jag äter inte saker som påminner om gröt.
2.   Jag säger hejdå till Micke och pussar honom varje morgon fast han sover.
3.   Jag blandar inte mjölk från två paket.
4.   Jag försöker alltid räkna ut saker och ting innan någon tex hinner ta fram miniräknaren.
5.   Jag var tvungen att skaffa ny snuttefilt när jag hade snuttat upp ett lakan när jag var liten.
6.   Jag är mörkrädd och har lätt för att ligga och skrämma upp mig själv när jag ska sova.
7.   Jag ville bli teckentolk när jag var liten.
8.   Jag byter plats på bussen om en rökare sätter sig bredvid eller bakom mig.
9.   Jag sover gärna en stund mitt på dagen.
10. Jag smäller i saker och för oväsen när jag blir arg.
11. Jag sjunger i bilen.
12. Jag kallade flygplan för gurka när jag var liten.
13. Jag har fobi för nålar och skärsår.
14. Jag kunde inte se rått kött när jag var liten, då kunde jag inte äta.
15. Jag kan lyssna på en låt om och om och om och om igen utan att tröttna.


Vecka 4

Ny vecka och måndagar är alltid måndagar. Har blivit lite dålig uppdatering över helgen så det är väl på tiden att jag skriver några rader. Idag blev det träning efter jobbet och nu väntar jag på att maten ska bli klar, Micke har gjort fetaostbiffar och någon potatis i ugnen, ser väldigt gott ut. Imorgon blir det fika med girlsen efter jobbet, mkt trevligt :). Jag känner av lite ont i halsen men jag vägrar bli sjuk, inget för mig, jag har ju redan haft mitt. 
Just det, jag beställde fickurs-halsbandet från cocoo och jag måste säga att jag blev dessvärre missnöjd, stämde inte alls överens med bilden, jag har skrivit ett mejl till de inte för att jag vet vad jag ville ha ut av det, har inte bestämt mig för om jag ska behålla det eller ej. 
Idag myntade Nadja uttrycket; - Jag är såå hungrig att det känns som magen äter sig själv. Och det stämmer så bra, har haft den känslan två ggr idag, tur att jag fick i mig en banan innan träningen. Näe nu måste jag hugga in på maten här innan det händer igen ;).

Uppskattande ord värmer och förgyller dagen.


Ha det gott allesammans!

Födelsedagskalas

Nu har jag kommit hem från taco-kväll i Motala, jättetrevligt avslutades med marängtårta mmm yummi mycket gott :) Tiden sprang iväg och 19.50 upptäckte jag att jag skulle ha varit utanför ikano 20.10 ops, sambo fick vänta i butiken till typ nio men han hade visst att göra. Daniel blev superglad för tv-spelet så det blev ju perfekt!
Äntligen har jag fått se lilla Nova också, så underbar, mamma hade sagt att hon var liten men inte kunde jag förstå att bebis kunde vara såå liten, första gången jag skulle hålla henne var jag lite nervös, jag hade ju trots allt aldrig hållt en sån liten, Linda hjälpte mig och när hon hade kommit tillrätta så brakade det loss i blöjan, - vad händer? frågade jag, det kopplade inte först, Robert började asgarva men Linda sa att Nova tyckte om mig och det var för hon blev så avslappnad i min famn att hon tog tillfället i akt :) ! Sen gick det bara bättre och bättre och jag kunde knappt hålla mig ifrån henne, gick runt och bar massa på henne, hon sov i min famn, mysigt, här får ni se lite bilder från kvällen. (Klänningen jag köpte var något förstor men hon fick ha den på sig ändå ;), köpte strumpbyxor till också men de var alldeles för stora :/, när vi höll upp de var de längre än hela Nova själv från topp till tå, men då har hon något att växa i :))

Födelsedagsbarnet


Jag & Nova


Skulle kunna funka.


Myys.


Stolt pappa.

Daniel 17 år

Idag är ingen vanlig dag, för det är Daniels födelsedag!!!  Hurra!


Vi ses sen systerson, du vet säkert redan vad du ska få av alla men inte av mig!, och om mamma har skvallrat så är det inte det ändå, för jag köpte något annat, ha! Nyfiken va? Kram på dig!

Avnavling

Visste inte ens att det fanns ett sådant ord, men med gravida kvinnor i min omgivning lär man sig något nytt varje dag.

Imorgon är det redan fredag och det betyder att det är helg snart, härligt :), jag och Nadja ska ju jobba i Norrköping förvisso, men det ska bli roligt, jag tar med lussekatter. Har precis bakat en tårta (vitchokladmousse tårta, samma som jag hade på födelsedagen), fick en beställning på en sådan tills på lördag, vi är bjudna på middag hos svärmor och hon ville gärna ha en sådan till efterrätt, det ska bli jättekul, Madora och Reinhold kommer också :). Nu ska jag göra något att äta och det som står på menyn är fil och äggsmörgåsar, så enkelt kan det bli ibland. 
Många sjuka nu och jag hoppas verkligen att jag kommer undan denna gång, blev ju sjuk mellan jul och nyår. Imorgon bär det av till Motala efter jobbet för att fira systerson som fyller år, hoppas min bror kommer dit med Nova så jag får klämma och känna lite på henne :), hon är redan 8 dagar gammal, tiden springer iväg.


Ha en bra kväll allihopa!

Eagle Eye

Ni bara måste se denna film.

4/5

"Jerry Shaw (Shia LaBeouf) och Rachel Holloman (Michelle Monaghan) blir sammanförda under chockartade former. De känner inte varandra, men genom mystiska telefonsamtal från en kvinna de aldrig träffat, tvingas de utföra en rad uppdrag mot sin vilja. Och de kan inte komma undan - genom all den tekniska utrustning som finns i vår vardag, kan den mystiska kvinnan övervaka Jerry och Rachel dygnet runt och kontrollera deras handlingar."

Sveriges kung av pop

Firar 50 år idag, grattis!


Micke och Mackan firade med bakelser och gratulationskort dagen till ära.

Nu till en beskrivning av 80-talisterna

Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
Vi som samlade på allt - främst kapsyler
Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan 
Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
Vi som använde gnuggisar dagligen
Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram 
Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs 
Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
Vi som gick från altavista till google
Vi som frågade chans på någon ny varje vecka 
Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter 
Vi som drack Jaffa 
Vi som läste OÄ i skolan 
Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV 
Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande 
Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och hoppande bönor
Vi som lekte med Manicklar
Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen 
Vi som läste Lyckoslanten 
Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
 Vi som var med på rökrutornas tid 
Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem 
Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson 
Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag
Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme 
Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost 
Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka 
Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan
Vi som fick förbud att använda tamagochis på lektionerna
Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet 
Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren 
Vi som älskade bockstyren och max antal växlar på cyklar 
Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel 
Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet 
Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..." 
Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2) 
Vi som hade bänkar med lock på
Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska 
Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet, fiskenätet 
Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den 

Klockrent!

Tydligen en sann 80-talist

Vecka 3, 2009 har gått av stapeln och dagarna bara springer iväg snart ligger jag på stranden i Phuket äter ananas och njuter av skön massage, får se om jag bättrar på håret där också, skulle behöva lite påfyllning har jag märkt/sett/kännt speciellt på den berömda flinten ;), ni kanske inte känner igen mig när jag kommer hem, mohahaha. Efter jobbet idag var jag duktig och tog mina fötter och gick ner till stan och körde ett aerobicspass, mycket skönt såhär efteråt och jag unnande mig även lite bastubad.
Middag idag blir ingen nämnvärt något i stil med färdigköpta köttbullar och pasta, funkar det med.
Micke jobbar sent, han kommer hem runt halv nio, då ska vi se en film vid namn "Pineapple", jag har inga höga förväntningar. 


Jag kommer aldrig bli vuxen - inte i sinnet! Se istället positivt på saker och lev livet.

Lite shopping

Hej igen!
Nu har vi kommit hem från svärmor, fick god köttfärslåda med potatis och vitlök och någon vitkålssallad, fick även med matlådor hem som är väldigt uppskattat. Idag har vi städat bort julen och då upptäckte vi att vi inte hade några lampor till fönstren, mindes knappt vad vi hade haft innan och en lampa var visst spårlöst försvunnen, så vi begav hos ut till Tornby, tillsammans med alla andra stollar en helg.
Vi hittade två av dessa fyrkantiga lampor på Rum och en annan cylinderformad på Nordik, såhär ser de ut.

Albin inspekterar lampan.



Kissarna har fått nya halsband idag, måste erkänna att vi är dåliga på att se till att de har halsband på sig när de springer ut och in, men det ska bli ändring på det nu.


 Bråk imorse, detta precis före Texas ger Albin en lavett.


Många tycker säkert vi är crazy cat-people, vi har tre katter, men oj vad de förgyller vår vardag. 
Ha det bra!



Pettitesser

Micke är på krigsstigen idag, har kommenterat/redigerat det jag skrivit, har även lagt till med en östgötsk dialekt,  han menar att han pratar "Motala" med mig så att jag ska förstå bättre. Vaför han är så provocerande är för mig ett mysterium. Jag solar själv! Vi är osams...:) 



Medelhavsbiffar

Godmorgon, idag har jag tagit en riktig sovmorgon, väldigt skönt. Jobbade som sagt igår, det gick bra och vi blev klara med vad vi skulle (utveckling provverksamhet) i Linköping, så nästa lördag tar vi Norrköping. På kvällen tog vi en promenad och var ute i garaget och gungade lite och vände och vred på hojjarna, härlig känsla att få sitta på den igen, dock med uggs och mössa, så utrustningen var ju inte riktigt vad den borde (inte vädret ute heller för den delen). Vi lagade jättegoda biffar med fetaost i, här hittar ni receptet.
Jag använde nötfärs och så hade jag ett ägg i smeten också, mycket gott. Såg två filmer igår också men jag tror jag avvaktar lite med att lägga ut dessa här, jag kan ju avslöja att en av de var animerad och riktigt bra!
Nu ska jag äta frukost och sen ska vi iväg och få lite sol på oss. Klockan 16 bjuder svärmor på middag, det blir perekt efter en lång promenad.

Bullbak

Inget är så gott som en nybakt bulle och ett iskallt glas mjölk. Den här gången stötte jag kardemumma till smeten och det blev såå mycket godare än mald kardemumma, ska bara göra så i fortsättningen. Idag slutade jag 11.30 och det var skönt att komma hem tidigt speciellt när det är så fint väder ute. Imorgon ska jag och Nadja jobba, antagligen både i Linköping och Norrköping, vilken tur för henne att hon får fika på bullar då :). När jag skulle skölja ur min mortel häromdagen fann jag där 4 st videung. Albin har varit på min blomma och pillat bort videung, en efter en och sprungit runt och lekt/burit omkring på, duktig han är som så prydligt hade samlat alla i min mortel som stod på diskbänken, han är för mysig.


Albin lever ett gott liv :)


Ha en bra fortsättning på fredagen!



Righteous kill

Den har fått dålig kritik, men jag tycker den lever upp till förväntningarna, mycket bra film och definitivt sevärd. En hederlig polisthriller men hade det inte varit för skådisarna så kan den nog lätt bli klassad som B-film.

"Righteous Kill är en thrillerfilm med Oscarvinnarna Al Pacino och Robert De Niro i huvudrollerna. Pacino och De Niro spelar två äldre poliser som är på jakt efter en seriemördare som vid varje offer lämnar en dikt. De båda polismännen grep en man för över trettio år sedan för ett liknande brott, frågan som nu uppkommer är: Grep de fel man? Man misstänker att seriemöraren kan vara ur deras egen kår."


3/5


Välkommen lilla Nova

Idag har jag blivit faster till Nova, hur söt som helst, fick mms av bror tidigare idag. Ser fram emot att hälsa på dem sen när allt har lugnat ner sig lite.

Har som sagt jobbat i Peking idag och det var väl sådär, massa strul och jag har fått ringa både hit och dit, men nu är jag hemma och det är skönt. ska ta och skala lite potatis för middagen idag består av ugnstekt falukorv med potatismos, mm, gott.

Längtar grymt mycket efter att få starta hojen, kan det inte bli vår nu...



Ha det bra!

Babylon

Nä vet du vad!, se inte denna film. Framtid/sci-fi med Vin Diesel.


1/5


Life is like a box of choklate

Onsdagkväll och jag fryser, brr, har precis tagit på min röda fleccetröja såå mysig. Micke var ledig idag och jag hade gärna haft sovmorgon tillsammans med honom, blev sent igår när vi såg två filmer på raken. Nu är resan betald och vi firade med lite kinamat från restaurangen i ryd och vin, ska provsmaka mangosorbetglass strax också. 
Full fart på jobbet idag när alla var tillbaka från semester, imorgon blir det jobb i Norrköping för min del, prov hela dagen, hoppas inget krånglar. 

Hörde av bror från Hongkong idag, alltid skönt att höra att allt är bra. Min andra bror ska få en bebis imorgon kl 11.00, skönt när man kan ha det så förutbestämt, ingen direkt oro liksom ;) så om mindre än ett dygn är jag alltså faster, wohoo!



Godkväll!


Transiberian

Någon form av thriller i Hitchcock-anda med Woody Harrelson (No country for old men) och Emily Watson (Match Point) i huvudrollerna. Regisserad av Brad Anderson som även gjorde "The Machinist" (den är ruskigt bra, se den om ni inte har gjort det).  Denna film däremot kan jag inte ge mer än max en tvåa.


1/5

Fick visst bli en etta.

Open season 2

Sevärd.


2/5

Forrest Gump

Igår såg jag den här gamla godingen på tv. Högsta betyg får den, så himla bra film. Tom Hanks är en av mina favorit skådisar, längtar tills jag får se "Angels and demons".


5/5


Sirapslimpa

Nu har jag precis tagit ut sirapslimpor från ugnen, det luktar hur gott som helst här hemma, ska bli smarrigt med en nybakt smörgås. Här hittar ni receptet.


Längtar till Thailand

Man längtar ju inte mindre direkt när syster har berättat om Thailand i en timme :), det hade verkligen vara jätteroligt om de hade följt med. Här får ni lite smakprov på hotellet där vi ska bo.





Arn-Riket vid vägens slut

Jag är barnsligt förtjust i filmer med hästar och svärd, tycker denna Arn-film var jättebra, bättre än den första.



3/5

Kladdkaka

Här °Dessie ska du få ett recept på kladdkakan som jag brukar göra, mycket god och enkel, du behöver inte ens dra fram elvispen. Ser alla graden som jag lyckats få dit innan namnet *stolt*, har inte den blekaste aning om hur man gör en grad men när man väl behöver en så lyckas jag aldrig, så denna sparar vi ;)

2 ägg 
3 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100g smält smör
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl

Smörj en form och "bröa" den med tex kokos eller ströbröd. Smält smöret. RÖR ihop ägg och socker. Blanda kakaon med mjölet så det fördelar sig bra, blanda sen i alla torra ingredienser och sen ner i äggsmeten. Tillsätt sist smöret. Grädda ca 20 min (inte längre) i mitten av ugnen.
175 (just det här kommer det) grader

Måndag, sen ledig

Då var man tillbaka på jobbet igen, måste medge att det kändes rätt tungt igårkväll :), men upp kom jag imorse, går lättare än man tror och vips är man tillbaka i rutinerna, gick ut hårt imorse och startade dagen med två kunskapsprov.
Imorgon är jag ledig och på fredag slutar jag 11.30 så jag får en väldigt mild start på veckan. På onsdag ska vi betala resan också, wohoo! det kommer kännas skönt, då blir det mer verkligt, närmare trettiotusen ska vi hosta upp då, men det är det värt, enligt min syster som redan har varit i paradiset 2 ggr. 
Har precis snackat med Annie och ätit en smörgås, snart kommer M hem å senare ska jag laga någon form av middag och vi kommer antagligen även ikväll se en film. Mer intressant än så blev det inte idag...

Trädkänguru banan/choklad




Smart people

Smart People är en dramakomedi som handlar om den självupptagne läraren och änkemannen Lawrence (Quaid) som efter en liten olycka hamnar på sjukhuset och träffar sjuksköterskan Janet (Parker). Lawrence bor tillsammans med sin odugling till bror och sin rebelliska tonårsdotter. 


3/5


Lucky me

Just nu är det 14,4 minus här, brr, nu är det riktigt kallt. Idag har jag, Micke och svärmor tagit en långpromenad i solen, hur skönt som helst. När vi kom in bakade vi våfflor, I just love it, och kollade på gamla kort. På tal om kort har jag tagit en del kort idag, och även blivit tagen på..? som ni ser på min nya layout på bloggen. Imorgon är det jobb som gäller, jag har inte jobbat sen den 23/12, hur ska detta gå, har sovit till 11 nästan varje dag haha, inatt somnade jag vid 2.30, suck.

Ha en trevlig kväll allesammans, det ska jag ha med lite film (ovanligt va?) och massa myyys :)



Howdy cowboy!

Mumien: Drakkejsarens grav

Näe vet du vad.

1/5


Appaloosa

Jag gillar inte westernfilmer. Nu har jag sett två skitfilmer på raken. Hoppas det blir ändring snart. Kända skådisar, Renee Zellweger, Viggo Mortensen, Ed Harris.


2/5


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Efter lite improvisation fick även jag ihop en middag ikväll, har kommit lite ur fas så att säga under helgdagarna.
Köttfärspaj, ser verkligen hemlagad ut med lite skavanker här och där.


Albin är bara för mysig, ikväll har han återigen tagit en tupplur i handfatet såhär ser detta ut:


efter det kommer han farandes och vill gärna ligga på mig i soffan med sin inte så lilla kropp längre, blöt och härlig, han har blivit stor nu...



Nu ska vi se senaste Mumien-filmen. Puss å hej!

Saturday

Hemkommen från fika med girlsen, mycket trevligt :), alla var närvarande, får passa på att träffa Caten så mycket som möjligt nu innan hon beger sig till oz, gud vet när vi ser henne igen :/. Vi hann med en liten shoppingrunda också, alla 6 tjejer på led stormade affärerna.

Åh, köpte dessa fina sneakers på stan idag som jag ska plocka fram i vår. 


Fika, en gammal goding i repris, Steves.


Girls walking + spontanbild

Sherlock + I love to danceshoes






Horton Hears a Who!

Vilken brilliant film! Hur rolig som helst, rösterna till huvudkaraktärerna görs av Jim Carrey och min favorit Steve Carell.
Se den!



4/5

Gran Torino

Senaste Clintan-filmen, som han själv har regisserat. Rätt bra faktiskt, Clint Eastwood spelar huvudrollen som en arg gammal fördomsfull krigsveteran.



3/5

Rocky Balboa

Sådär, jag gillar ju Rockyfilmerna men denna får en tvåa, Sylvetser Stalone ser lite skum ut i denna film, men det kanske han gör för jämnan nu, vad vet jag, har hört att han har gjort massa skönhetsoperationer.



2/5


Nytt år

Gott nytt år och god fortsättning allesammans! Det nya året är här och det har startat med riktigt fint väder :), var ute på en skön långpromenad igår och fick lite sol på mig. Idag har jag mest snurrat runt på stan och shoppat. Mycket nöjd med nyårsfirandet här, och jag tror gästerna blev mr än nöjda, maten blev verkligen jättegod om jag får säga det själv. En liten överaskning sådär tre minuter innan tolvslaget blev det när det ringde på ytterdörren, där ute stod Tonny, stelfrusen efter att ha tagit hojen från skägget, jätteroligt att han hann att komma innan tolvslaget så vi kunde skåla med skumpa på altanen allihopa. Albin mådde inget vidare värst på nyårsafton, han var riktigt rädd, låg mestadels under sängen eller i hönet på diskbänken ovanför diskmaskinen?? Men något jag tyckte var konstigt var när Jan Malmsjö skulle räkna ner till tolvslaget, när jag gick förbi tv:n i vardagsrummet hörde jag honom säga; fyra, fem, sex...men hallå, hur långt ska du räkna egentligen?? Är det inte meningen att man ska räkna neråt?? Är det bara jag som har reagerat på detta?

Jag har ju som sagt varit sjuk nästan hela veckan :/, nu mår jag mycket bättre men jag är hur hes som helst, hoppas jag har röst nog så det räcker till tjejträffen imorgon. Å jag som ska jobba extra på måndag för att prata i telefonen, får se hur det blir med den saken :). Nu blir det lite filmbloggning, har sett mycket filmer så här i mellandagarna.


Dagens shopping; klänning, tunika/blus, armband.



Ha det så bra!

RSS 2.0