Han går!!!

Jösses! Rasmus tog sina första steg idag och jag är så stolt att jag nästan spricker (eller tjuter eftersom jag är så blödig) ;). Han gick fram och tillbaka mellan mig och Emma och såg skitlycklig ut, förstår jag det :).
Rasmus kompisar Nova och Zigge har varit här hela dagen och lekt och busat på hans rum så himla kul att se.
Nu ska jag städa upp lite leksaker och slå in paket och hitta något passande att ha på mig på födelsedagskalas som vankas imorgon.

Godmorgon!

Snart kommer Emma, Maud, Tina med barn hit och äter lunch. Jag har förberett nu på morgonen och hunnit med att plocka ordning så det ser skapligt ut och bakat Lionbars till Rasmus 1-årsdag. Jag bakar lite i taget då jag inte har så mkt tid över. Nu har jag ju stor kyl och frys så det finns plats att förvara bakverken.
Nu har vi fått upp hallspegel och mina hyllplan i köket, det blev såå himla fint. Kanske lägger upp en bild senare. Rasmus rum börjar ta form och nästa projekt i huset är GARDINER!
Imorgon ska vi på 1-årskalas då Rasmus bästis Nova fyller år ♥. Just det måste slå in lite paket sen.
Vi märker tydligt att Rasmus har tröttnat på sina leksaker och det var länge sedan vi uppdaterade de och det är mkt bebissaker. Han fyller år om en månad och får säkert lite leksaker då men vi kunde inte vänta en månad utan åkte till stan igår och köpte en rolig (enligt oss) bondgård. Gissa om han blev glad/uppspelt imorse?? Myyyys.

måndag

Trevlig kalas hos Tina och Theo. Theo hade fått en uppblåsbar pool med massa lätta bollar i så att det blev ett minibollhav. Jag tänkte härma Tina med detta bollhav och även storleken på poolen då den skulle vara perfekt att ha på gräsmattan så att även några kompisar får plats i den. Rasmus blev helt lyrisk i bollhavet så nu önskar han sig det i 1-årspresent ;).
Lite tips på vad man kan köpa till Rasmus om man inte redan har kommit på något själv förstås :).
  • Uppblåsbar pool  ca: 120 cm
  • Bollar till bollhav
  • Duplo!
  • Vattenkanna
  • Uteleksaker
  • Bobbycar (men den är tingad).
  • Kläder köpes i strl 86
  • Gunghäst/får/lejon (mamma & pappa).
  • Böcker
  • Plocklåda
  • Knoppussel

Duktiga killen

I eftermiddag ska vi på 1-årskalas och fira Theo som fyller år :). Rasmus älskar att gå med sin gåvagn och nu har vi kunnat ta bort vikterna som har legat i för att bromsa lite.

Min första mors-dag!

Min dag kunde inte starta bättre då Rasmus helt plötsligt utbrister -Maama, i sängen imorse. Det är första gången han säger det. Jag tror att det har dröjt lite för att han inte vile att det skulle bli fel utan att det skulle bli rätt direkt. Jag fick sovmorgon och under tiden hade Micke och Rasmus varit iväg och köpt present och mangotårta. Jag blev väckt med frukostbricka med paket och flagga och allt! Jag fick en ny hårfön, tackar tackar. Min gamla har låtit väligt konstigt den senaste tiden och Micke har varit orolig för att den ska börja brinna?!?.

Igår var en riktig fixardag här hemma och idag fortsätter det. Min svärmor är väldigt noga vad det gäller städning och fönster o.s.v. och hon har sagt att jag inte får sätta upp gardiner förens hon (observera hon) har putsat alla mina fönster och delat dem. Sagt och gjort så gjorde hon det igår och då upptäckte vi att täcklisterna i fönstrena bara trasade sönder. Jag fick åka och köpa nya täcklister 46 m (!!!) och börja klistra upp de runt alla fönster efter att hon skrapat bort det gamla. Puh vilket jobb, men skönt att hon gör det värsta. Snart är hon här igen och då går vi på övervåningen, håll i hatten!

Trädgårdsfix

Igår hade jag tänkt att skriva om hur mysigt vi hade i Valla med alla barn och grillning. Jenny och jag var kvar till eftermiddagen och dukade upp kaffe och fika och mös :). Jag och Rasmus åkte häst och vagn tillsammans med Maud, Zigge, Emma, Nova och massor med andra barn. Jag hade med kameran men tog inga bilder.
Idag har mamma varit här och vi tog oss ann trädgården, det behövdes. Gräset var fruktansvärt långt och vi sprang med handjagare så att svetten sprutade. Rasmus hade det trevligt i sitt nya uv-tält.

Torsdag

Idag ska det bli lika fint väder som igår och jag och Rasmus ska till Valla med Öppna Förskolan. Jenny kommer in från Motala och ska umgås och mysa med oss och alla andra barn i Valla. Vi åker om en timme ungefär.
Surt att jag har tappat mitt bankomatkort ;( jag har börjat bli så slarvig, vet aldrig vart jag har mina saker eller nycklar och allt är utspritt i olika jackor osv. Dags att börja använda plånbok kanske??

Rasmus 11 månader!

Lilla skrutten snart 1 år! Nu står han själv utan stöd i flera sekunder och det känns som han kommer gå vilken dag som helst. Helt otroligt.
För tillfället har han också fått en "misstänkt" öroninflammation som läkaren på BVC sa så han äter en penicillinkur som tydligen inte smakar allt för gott.
Just nu sover han och jag dricker en stor kaffe latte. När han vaknar ska vi åka till Lambo och träffa Maud, Emma och Tina med barn och äta lunch och leka. På eftermiddagen idag ska jag till jobbet och äta middag och innan dess ska vi tillsammans alla kollegor ut och gå en promenad. Micke är i Arboga och hämtar sin hoj som är färdigställd efter vurpan i höstas. Nu är den gul istället för svart och jag tror den ser grym ut! Det var lite svårt att få ihop logistiken idag med Rasmus eftersom jag ska till jobbet men de andra mammorna har erbjudit sig att ha Rasmus tills Micke kommer och hämtar honom, tack!

söndag 20 maj

Det har varit härliga dagar i Blåvik trots att vi inte hade vädret på vår sida hela tiden. Jag, Micke och Rasmus sov i "lillstugan" och de andra familjerna i stora stugan. Utsikt över sommen, grill, vin, krocket, och trevligt sällskap förhöjde tillvaron. Vi ser redan fram emot att åka tillbaka!
Hinner inte med så mkt bloggande för tillfället då nästan all min ledig tid går åt till att fixa här hemma. Det är mkt kvar och imorgon kommer Birgitta och Peter hit och hjälper mig med Rasmus och Peter får bära kartonger. På kvällen imorgon åker Micke och Peter till Ikea för att inhandla sängstomme och garderob, hoppas de plockar upp en torktumlare (behövs!) och ordern från Mio som har kommit.

Godmorgon i Blåvik

Igår åkte vi med vänner till Blåvik, vi bor i en jättehärlig sommarstuga som ligger precis vid Sommen. Idag ska vi åka till Torpön och äta lunch och glass. Barnen stormtrivs och har sovit bra inatt. Hoppas det blir fler resor hit!


Egentid

Rasmus sover ute på framsidan och jag ska dricka kaffe ❤. På min önskelista just nu står stilrena latteglas ganska högt.


För få timmar + bilder

Just nu känns det som att tiden inte räcker till! Klockan är mkt och jag borde sova, jag önskar att klockan var runt halv åtta för tillfället. Det är mkt kvar att packa upp för att komma iordning i huset och man hinner inte så mkt när den ena jobbar och den andra (jag) har hand om Rasmus.
Just nu har jag avnjutit min första caffe latte från min Nespressomaskin och jag är grymt nöjd. Betsällde precis 150 kapslar så nu har jag så det räcker ett tag framöver, höhö.
Idag har jag och Rasmus varit i Lambo (konstigt att inte kunna gå "hem"!) och träffat Emma, Maud och Tina med barn. Lekt massor, ätit lunch, gungat och bara haft mysigt. På eftermiddagen åkte jag en snabbis till Birgitta och fikade då det är Ibs födelsedag och allt! Jag och Rasmus kom inte hem förens halv 6 och han somnade i bilen vilket gjorde att sövningen tog lååång tid ikväll och det är en sliten mamma som skriver för tillfället. Nu ska jag krypa ner i sängen och dra mitt alldeles för varma (!!) nyinköpta duntäcke över mig.

Katterna är ok!

Katterna mår bättre och bättre, det märks på dom att de också behövde större yta att röra sig på. De har gått ut alla tre och kommer tillbaka in igen, så duktiga! Texas var ute inatt och när jag släppte in honom imorse satt han på altan med två nya kattkompisar.

 

 


Hejdå Mjärdevi, Välkommen Sturefors

Godmorgon alla helgtrötta! Igår gick flyttlasset till Sturefors och det gick så himla bra! Robban, Robert, Daniel, Micke, Peter och Micke bar och organiserade i lastbilen, de var som ångvältar när de flög fram med kartonger i nävarna. De tog allt de kom åt :). Två fulla lastbilar gick det åt och då varken hann vi eller fick plats att slänga allt skräp efter renoveringen. All färg och allt golv är på plats, men några saker har vi fått spara till lite senare.
Vi har sovit jättebra här inatt och känner oss redan som hemma, vi är så himla nöjda med allt.
Katterna tog vi sist och de mådde dom inte så bra i Mjärdevi, de var helt förvirrade och uppstressade. Texas och Albn hatar att åka bil så det var liv i luckan. När de kom ut i huset fann sig Texas direkt, gick och kolla läget och var lugn, även Tindra reagerade på detta sätt, skönt! Men Albin då?? Jo lilla stackarn, han skrek och var rädd, när vi släppte ut honom i huset höll han låg profil med svansen mellan benen och tog skydd under soffan i vardagsrummet. Under soffan låg han sen i ett antal timmar. Vi lät honom vara och senare framåt kvällen vågade han sig fram och verkade må mycket bättre. Nu är katterna som vanligt, äter, dricker o.s.v. Det märks på dem att de vill/behöver gå ut men det måste dessvärre vänta ett par dagar till.

Sneakpeak Rasmus rum❤


En regnig dag

Idag har jag och Rasmus varit på Öppna Förskolan och lekt och sjungit. Vi var nog närmare 30 st barn där idag så det var livat. Maud och Tina hängde med hem en stund och vi fikade lite. Birgitta och Peter har åkt ut till huset men innan de for var de förbi här och lämnade massor med tomma kartonger och så fick jag en pyjamas i present av Birgitta, tack! Jag råkade visst nämna häromdagen att jag sov i Mickes t-shirtar och det tyckte hon inte jag skulle behöva göra.

Det närmar sig!

Shit, vi flyttar på lördag! Stor lastbil är beställd och flyttgubbar ;) från Motala ställer upp, tack killar!
Idag har mamma varit här hela dagen. Vi har packat 14 kartonger plus att vi fyllde bilen med skrymmande saker som inte går att packa ner och körde till huset med. I huset målas det för fulla muggar. Just nu är Micke och Daniel där och målar och äter nybakade bullar som Emma skickade med, gulledig!
Här ser ni fönstret som Daniel har gjort åt oss. Det sitter i väggen mellan matsal och hall.

Mot huset

Nu åker jag och Peter till huset med fullastad bil! Micke, Ib och Daniel har varit där sen tidig morgon. Birgitta är hemma med Rasmus, guld värt och imorgon kommer mamma och tar hand om Rasmus.


Hänger ni med?

Det händer så himla mycket nu med Rasmus varje dag! Det är så kul när man märker att han förstår när jag pratar med honom. Han kryper som en tok, tränar på att böja på benen, älskar att gunga och smutsa ner sig i sandlådan (och äta sand).

Skor

Ska köpa riktiga skor till Rasmus eftersom han går snart. Men ska jag köpa sandaler eller den andra varianten eller måsta han ha båda kanske?? Jag gillar de blå bäst i båda utföranden.

Plåtskåp

Har länge velat köpa några plåtskåp att ha ex. i groventrén i huset men inte hittad det utförandet som jag är ute efter. Och om det har dykt upp något har det varit ett par skåp för ca 7000:- i Malmö.
Nu har jag hittat skåp som jag tycker om, tack Jula!

Tankat energi

Idag har jag varit i huset och målat i Rasmus rum. Packade upp några kartonger och fixade lite. Så himla skönt! Birgitta var här hemma och hade hand om Rasmus. På kvällen hade jag egentid och begav mig till Ikano där jag shoppade lite kläder, fick luggen klippt, hämtade ut medicin och handlade mat. Välbehövlig tid för en sliten mamma.
Hittade dock inte nagellacket som jag var på jakt efter, Isadoras nya DolceVita, must have!

Varning för bedragare!

Jag har lagt ut våra sängmöbler till försäljning på Blocket. Nu är det en bedragare som har svarat på annonsen. Hon/han utger sig för att heta Marie Klein [email protected].
Personen skriver på engelska och i det senaste mailet stod det såhär:
"I am from United Kingdom,How i wish to come and view it but am out of town now. Am marine engineer busy sailing,am in a ship right now at Bermuda,I'm satisfied with the condition of it. Email me with the actual price you are willing to sell it.
Hope read from you soon."
Jag har kollat upp namnet på nätet och det är bara ett av många som svarar på Blocket annonser. Troligtvis skulle de tillslut vilja ha kontouppgifter för att föra över pengar och kunna hacka sig in på nått sätt.
Creepy!

LCHF-lasagne

Har en lasagne i ugnen som jag tror blir bra. Istället för pasta använder man hyvlad zucchini. Här är receptet. Jag gick ifrån receptet lite och använde turkisk yougurt ist för creme fraiche och mozzarella ovanpå, mums!
Jag har inte varit ute mkt idag men jag var tvungen en liiiten stund då mammorna hade sol/altanhäng borta på Rebeckas baksida. Hade gärna stannat längre.
Min fina storasyster kom hit på eftermiddagen och gav mig lite ny energi i form av sockerbulle! Shit! Ett litet fusk på tre dagar men Jenny sa att det stod någonting om LCHF på hyllan där hon tog dem ;p.

Längtan efter regn

Jo det är sant, jag vill att det ska regna nu! Jag har åkt på pollenchocken from hell! Mår skit. Igår var vi på picknick i Valla (gick dit och hem) och efter det hade vi vänner över på grillkväll. Summan av detta är att jag var ute nästan hela dagen och kvällen och det får jag sota för nu.
Vi ska flytta nästa vecka och är lååångt ifrån klara ;(, mycket med renoveringen och här hemma står det still. Jag kan inte göra så mycket när jag har Rasmus, har bara packat några få kartonger. Stora och lilla förådet och garaget vet jag inte när vi ska hinna med.
Lite barnvakt skulle inte vara fel.

Golvlister

Vi kör på dessa lister på övervåningen till det nya golvet. Listerna går under färgen brons och vi tycker de passar riktigt bra!

Välkommen LCHF

Nu har jag levt det goda livet för länge och det är dags att skärpa till sig! Jag älskar att äta efter denna kost då jag mår mkt bättre på alla sätt och att det för mig är en fungerande viktnedgång.

RSS 2.0