ZZZzzzz

Jag är så himla trött. Det var likadant igår. När klockan slår 20.00 känns det som om den skulle vara närmare 23.00. Har jag blivit så påverkad av den extra timmen vi fick?
Jag var ju väldigt tidigt på jobbet idag iofs, klockan 07.00 närmare bestämt. Jag skulle ju tanka bilen innan jobbet, vilket jag inte är så förtjust i. Det blev en grej och jag vaknade redan innan klockan ringde. När jag väl tankade sen gick det väldigt smidigt (kors i taket) och jag hade nog inte behövt så stor marginal som jag trodde.
 
Nu ska jag ta en kopp te och försöka att inte somna framför tv:n.

Prylar från Ullared

Här ser ni lite mer av mina braiga saker jag köpte i Ullared. Sminkborstarna (tips från Annie) är underbara. Plåtskylten längst ner kommer pryda min groventre när den är klar.
 
 
 
 

Barnarbete

 
 

Korvgrillning i Valla

Åh vilken härlig eftermiddag vi har haft i Valla. Alla kom och när vi hade dukat upp såg det ut som ett helt dagis var på plats.
 
 

Planer

Sixtens dop var så fint och jag blev så rörd när jag såg stoltheten hos de nyblivna föräldrarna ♥. De hade en gittarist som sjöng och spelade den fina låten "Handens fem fingrar".
 
igår kväll var Micke ute på stan och jag och Rasmus var själva. Han somnade som en stock vid 19 men sen sov han lite oroligt och hostade ganske mkt så jag kröp ner bredvid honom strax efter 21.
 
Hemma ser det ut som ett bombnedslag då vi har tömt hela groventren och placerat allt i matsalen. Längtar tills den är klar så det blir lite mer ordning här hemma. 
Vi kommer köpa överskåp och bänkskåp från Ikea och just nu lutar det år svarta blanka luckor. Bänkskivan är av massiv ek och den har vi hemma redan. Över bänkskivan kommer vi tapetsera och sen kommer Daniel hjälpa oss med att sätta en plexiglasskiva över, en fin lösning istället för kakel.
Mkt pågång (igen) här hemma och nästa vecka kommer Daniel också regla upp för väggen i allrummet så idag måste jag bestämma hur nischerna ska se ut.
 
I eftermiddag åker vi till Valla och grillar korv och dricker varm choklad. Nova, Zigge, Theo och Lowa förväntas komma med föräldrar :).

Sixtens dop och bilproblem

Nu sitter vi i bilen påväg mot stan. Sixten ska döpas i Domkyrkan 12.30. Rasmus får vara hemma och sova med farmor under tiden.

Igår var vi hemma hos Daniel och Emma på kvällen, och de bjöd på supersmarrig mat som alltid. Det blev en riktig stressig fredag för alla parter så det var skönt att umgås en stund på kvällen.

Just ny vill jag ha en ny svart Volvo V70, efter att vår bil började ryka och slå gnistor mitt i stan och jag fick springa ut med Rasmus i panik igår. Känner jag mig j_vligt trött på bilar överhuvudtaget och nu är det verkligen dags att köpa en bil årsmodell ny och sälja minst 1 av våra Alfa Romeo, ja så är det!


Jag har en ny klänning iaf :).


Är det sant? Yummie!


Afrikansk dans

När jag åkte i bilen till Norrköping imorse slog det mig plötsligt att jag verkligen saknar den afrikanska dansen. Jag har provat på olika gym men den roligaste tiden var när jag och Nadja gick en kurs i afrikansk dans i stan. Läraren var lite flummig men det hör ju till och det bästa av allt var att det var levande trumspel.
 
Nu såg jag till min förtjusning att dansarna.se kommer att ha familjedagar med afrikansk dans den 27/10 och 17/11. Då tar man med barnen. Grupperna är indelade i olika åldrar för barnen. Allt ifrån bebisar som får hänga med i bärsjalar/selar och upp till 5 år.
Jag tror att Rasmus skulle älska detta :). Denna lördag kan vi tyvärr inte då vi ska på Sixtens dop men den 17:e kanske vi kan gå. Mamma skulle eventuellt vara barnvakt då men vi kanske kan byta dag?. Någon som vill hänga på? Vi kommer gå i den gruppen för barn mellan 2-4 år där de kan gå och röra sig själva. 
 
Det är kl: 10.00-10.30 på Flamingo Crossing som ligger på S:t Larsgatan i Linköping.
90kr för en vuxen och ett barn, +50kr om man lägger till en vuxen eller barn.
 
Nu såg jag precis att det är samma dans- och spelgrupp som jag och Nadja hade på kursen. Kul!
 
 

Vällingproblem - kanske löst!

Tack för alla kommentarer!

Igår gick det mkt bättre! Blandade hans tidigare välling med majsvälling (efter att ha gett en flaska med bara majsvälling som han ratatade!) och den drack han upp och somnade och har sovit bra inatt. Vaknade till en gång och var ledsen men somnade om snabbt (dock i vår säng men vad gör man ;)).

Det kan mkt väl vara tänder på G. Jag har sett att "huggisarna" är på väg. Rasmus har 12 tänder för närvarande så det är ju ett par kvar :/. Och, måste tilläggas, har han ätit dåligt i några dagar.

Jag kör på mer majsvälling nu ett tag och ser om det blir bättre. Han "livnär" sig inte på välling utan får det bara när han vaknar och ska sova så vi fortsätter med mild 6-månaders majsvälling (lite utblandat kanske för smakens skull).

Eftersom han reagerade så starkt när vi började med 1-årsvällingen som är mkt fullkorn så kan detta mkt väl vara anledningen också.

På med damstrumpor och vit skjorta och sen åker jag till Norrköping där jag ska jobba idag.

Bye!

Vällingproblem

Igår fick Rasmus välling precis som vanligt och somnade sedan i sängen. Efter några timmar vaknade han och var jätteledsen och grät och grät tills han kräktes upp vällingen. Jag är 100% säker på att han hade ont i magen då den var väldigt hård och uppblåst. Han har sovit oroligt hela natten och vaknat och varit ledsen med jämna mellanrum. Kvällen innan vaknade han och var ledsen på precis samma sätt men utan att kräkas.

Varför blev det såhär?
Tål han inte välling?
Blir det för mycket välling?
Är det för han ligger ner i dricker vällingen?

Vi ska prova att köpa majsvälling som är mkt mildare och eventuellt utesluta vällingen några dagar.

Nu dricker han Sempers milda fullkornsvälling från 8 månader. Har provat med fullkornsvälling från 1 år men det gick inte.

Erfarenheter tack!

Simhallen

Igår var Micke och Rasmus och badade i simhallen tillsammans med Micke och Lowa. De hade varit iväg innan och köpt nya badbyxor eftersom de gamla var för små. Det hade gått jättebra och det märks så tydligt på Rasmus att han älskar att bada. Han hade flytit omkring och plaskat med armpuffar. Efter badet åt de lunch i cafeterian och sen somnade barnen på stört! Det tar på krafterna för de små.
 
Har fortfrande inte hört något från Komunen angående dagisplats till Rasmus och det borde verkligen vara på tiden nu tycker jag. Hoppas inte att de ringer, samtal = garantiplats.

Rasmus 9-månadersfotografering

Dessa bilder är från när Rasmus var 9 månader, sötnöt!
 
 
 
 
 

Ny arbetsvecka

Idag var jag tillbaka på jobbet igen efter en veckas semester. Vi har inte gjort något särskilt utan bara varit, vilket jag tyckte var jätteskönt. Inte kännt att vi har varit tvungna att göra massor pga semester.
 
Den gröna väggen i allrummet blev bra, bättre än förväntat och kommer göra sig ännu bättre tillsammans med skogs-tapeten. Nu gäller det att hitta rätt belysning för rummet också, vilket har en viktigt betydelse.
Måste ta och fundera och mäta ut hur stora och vilken form "mina" nischer ska ha också. Ska jag ha två eller tre, fyrkantiga, avlånga eller en blandning. I nischerna kommer vi troligtvis att sätta spotlights så där har vi en liten ljuskälla också.
Ugglan vi har i vardagsrummet skulle gjort sig bra i allrummet men jag kanske hittar något annat roligt. Försöker bearbeta Micke så att vi kan sätta upp en wallsticker med Rödluvan som jag hittade på stan (Epok), den var riktigt cool med lite träd och grejer.
 
Imorse hann jag mysa med Rasmus en stund med välling i soffan. Rasmus blev inte ledsen när jag gick utan vinkade glatt, skönt!
 
 
 
 
 
 

Bära eller brista?


Provmålning

Vi håller på att provmåla här hemma. Det var så att vi köpte en grön färg som vi tyckte var så himla perfekt i affären (!!), nybörjarmisstag! I affären är det väldigt ljust och färgen kommer fram på ett helt annat sätt en den kommer att göra hemma. I och med att tanken är att vi ska måla den runt fönstret i allrummet kommer det knappt något ljus alls på den :/. Vi borde valt en ljusare nyans, och nej det går inte att lämna tillbaka den.
 
Vi testar nu och ser om vi kan använda den ändå, annars får vi stämpla den som "Felköp", då är allt förlåtet ;).
 
 
 

Rasmus 1-årsfotografering

Här ser ni bilder från Rasmus 1-årsfotografering som härliga Laila har tagit.

 
 

Ullared #2

I torsdags åkte jag och mamma till Ullared. Det var lika roligt som förra gången men betydligt mer folk. Lite trångt.
Shoppade mkt leksaker till julklapp, en orange adventsljusstake till "nya" allrummet, stjärnor, nattlampa, kläder, filmer, heminredning och mkt mer. Har tidigare köpt en vinteroverall till Rasmus och passade på att köpa ett tvådelat fodrat set också. 
 
 
 
 
 
 

Soffbord 50-tal

Idag har vi barnvakt. Rasmus är hemma hos sin mormor i Motala. Det gick bra att lämna och i eftermiddag skulle Jenny komma och göra de sällskap.

Vi passar på att umgås på tumanhand.
Stannade till på loppisen i Fornåsa och hittade detta fina soffbord. Precis som jag vill ha det :). Jag kanske kommer måla skivan orange och låta benen/underredet vara kvar i originalskick.
Nu har vi varit en sväng på stan och ätit lunch och ska åka hem och dricka kaffe och mysa.

Ps Hittade vedugnsbageriet som ligger mellan Linköping och Klockrike. Imorgon har de semesterstängt så vi hade tur att det var öppet.
Har åkt den vägen en miljard ggr men aldrig lagt märke till skylten.
Det fanns en äggbod precis bredvid också. Ds

 
 
 

...cykeln har du med på färden...

Vi åkte till Öppna förskolan i Lambohov imorse. Det var jättekul att åka dit igen då det var så längesedan jag kunde följa med. Kul att se barnen som jag kände igen från Lambohov, hur de har vuxit och utvecklats, sötisar!
Rasmus spexade till det extra mkt idag och dansade omkring, skrattade och klappade händerna i ringen när vi sjöng. 
 
I eftermiddag kom Annie och Elliot och fikade. Lite roligare för barnen att ses nu när Rasmus går och kan vara med på ett helt annat sätt. Han är så nyfiken på äldre barn :).
 
Daniel var här en snabbis förut och mätte och fixade, nästa vecka påbörjas renovering av groventrén och jag längtar.
 
Provade att baka Leila´s kardemummaknutar igår och de blev så himla goda. Faktiskt de godaste bullar jag någonsin bakat. Innan Annie och Elliot kom idag gjorde jag några chokladbollar. Använder mig alltid av receptet som står på havregrynspaketet fast med lite mindre kaffe. Blev förvånad när de hade ändrat namn på de till Havrebollar istället för Chokladbollar som det har stått förut.
 
Imorgon åker vi till öppnis igen, det har blivit stående besök där varje tisdag och onsdag. Efter öppnis när Rasmus ska sova åker vi ner till stan och tar en smygdejt. En promenad runt Stångån och lunch väntas.
 
På torsdag åker mamma och jag till Ullared och det ska bli riktigt kul, längtar! Jag har idag totalt två st adventsstjärnor och nu med hus i två plan har jag endel fönster att fylla med adventsljusstakar m.m till jul. 
 
 
 
 
 
 

Morotsbröd

Vi har en misstänkt halsfluss här hemma och jag hoppas verkligen att jag och Rasmus inte blir smittade, jag har varit sjuk nog nu.
Enligt sjuklingens önskemål serveras det soppa här ikväll. Jag har gjort potatis & purjolökssoppa och bakat morotsbröd till.
 
 
Här får ni receptet på morotsbröden:
 
1 pkt jäst
5 dl vatten 37 grader
4 dl rivna morötter
1 tsk salt
250 g keso
1 msk rapsolja
1 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
ca 15 dl vetemjöl special
pumpakärnor
 
Rör ut jästen med det fingervarma vattnet. Ha i övriga ingredienser och till sist så mkt mjöl så att du får en smidig deg. Knåda noga. (Jag körde i hushållsassistenten). Täck degen och låt jäsa i 30 min.
Värm ugnen till 225 grader. Knåda degen lätt. Dela i två bitar och rulla ut till längder. Dela varje längd i ca: 10 bitar. Forma till bitarna något och lägg på varsin plåt. Låt bröden jäsa övertäckta i 20 min.
Pensla bröden med kallt vatten och strö över pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen i 20 min.
Låt svalna på galler.

En eftermiddag i Valla

Efter jobbet åkte jag och Rasmus till Valla och tittade på djur och busade i lekparken. Det var en riktig hit och vädret var kanon. 
 
Stannade en snabbis på Åhlens och Lekia innan vi for hemåt. Micke var hemma och vilade då han har feber och ont i halsen, stackarn. Nu väntas en hel veckas semester, gött!
 
 
 
 
 
 
 

Höst

Idag var det mycket att göra på jobbet men jag gillar när det händer lite så inte mig emot. Snart är det helg igen och nästa vecka har jag semester, ska bli väldigt skönt. Bara umgås med familjen och hitta på roliga saker. På fredag nästa vecka ska Rasmus vara i Motala hos sin mormor hela dagen, och vi tänkte passa på att få lite tid på tu man hand. Fösta stopp blir loppisen i Fornåsa ;).
Nu när jag såg Annies fina höstbilder blev jag sugen på att fotografera. Hösten är helt klart min favoritårstid och om jag fick bestämma skulle det vara september/oktober hela året.
 
 
 

Berörd

Kollade på Jonas Gardells serie igår, första avsnittet "Kärleken". Jag blev väldigt tagen av serien då den berörde mig starkt. Den är tragisk, fin, oskyldig, och romantisk på samma gång. Ska absolut se de sista två delarna, "Sjukdomen och "Döden" när de visas kommande måndagar.
 
Nadja, se den!
 

Torka aldrig tårar utan handskar

Igår träffade jag Emma, Jenny och Maud för en fika/middag på stan. Det var jättetrevligt och kul att ses bara tjejerna, måste vi göra om. Nästa månad är det biopremiär för Breaking Dawn del 2 så det är redan inbokat.
 
Rasmus vaknade tidigt igår (och idag) så jag hann att mysa med honom nästan en timme innan jag åkte till jobbet.
Tror att Rasmus har fått magknip av 1-årsvällingen, ska prova att byta tillbaka till 8-månadersvällingen som är lite mildare.
 
Hade velat se Jonas Gardells nya serie "Torka aldrig tårar utan handskar" som visades igår. Det är en serie i tre delar. Ska se om den finns på SVTplay kanske.
 
 

det är något med söndagar

Rasmus vaknade pigg, glad och feberfri imorse, så himla skönt. Han har varit varm som en kamin inatt och i blöjan var det säkert 100 grader, bytte ofta och gav vatten.
Idag har vi mest fixat här hemma, tvättat, veckohandlat, planterat blommor, ätit jord, lagat currygryta (!?!) som jag faktiskt tyckte var ok.
 
Imorgon jobbar jag till 18 och efter det ska jag troligtvis träffa några vänner på stan. Om inte Rasmus är vaken när jag går till jobbet imorgonbitti får jag inte träffa honom imorgon, jobbigt!
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan lacka naglarna.
 
Den här gulliga pyjamasen köpte Micke till R från Lindex. Har börjat med tvådelat nu, stora pojken!
 
 

Febersjuk Rasmus och ny tapet i sovrummet.

Idag har Rasmus haft hög feber och mått jättedåligt. I omgångar har han piggnat till och busat massor med sin mormor som har varit här hela dagen, tack för all hjälp!
Febern har stigit upp mot 39,5 och Rasmus har somnat två ggr i bara blöja på mig idag. Nu sover han i sin säng och när han vaknar nästa gång får han välling och alvedon.
Lilla gubben, jag fungerar inte när du har det jobbigt.

Mitt i allt det här har vi också tapetserat klart väggen i sovrummet och det blev skitbra, vi är så nöjda.

På den första bilden ser ni cover-tapeten som gav oss en slät vägg att tapetsera på. Fungerade utmärkt men krävde sjukt mkt lim. Mycket smidigare på detta sätt än att behöva bredspackla och slipa hela väggen.
 
 
 

Åldersfundering

Satt och fyllde i min nya kalender för år 2013 igår. Konstaterade att mina vänner inkl. jag fyller 30 år nästa år, hoppsan! Nämen, ska det verkligen vara så? Jag, 30 år? Det stämmer inte. Jag känner mig inte äldre än 24.

Saker min son behöver veta om världen

Vill köpa denna bok som är skriven av Fredrik Backman. En författare, krönikör och bloggare för tidningen Café. Jag tror den är väldigt underhållande och lättläst och skriven på ett komiskt sätt.
 
Utdrag ur boken:
 

"Det är alltså jag som är din pappa. Du får vänja dig." 

 

"Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För alla gånger jag kommer skämma ut dig. För charterresorna. Cowboyhatten. Riktiga män väger över 90 kilo -t-shirten. För att jag gör min pappa-hade-rätt-och-mamma-hade-fel-dans bland folk. För att jag köper minibuss. För att jag har shorts."

 
 

lägg din hand mot min kind

Idag var jag tillbaka på jobbet, fortfarande lite krasslig men det går. Imorse blev jag lite skakig och började svettas så jag var tvungen att gå ut på altanen en stund för att få frisk luft, sen kändes det bättre.
 
Ser fram emot fredag och lördag när vi ska tapetsera sovrummet här hemma. Går det bra ger vi oss nog på allrummet på övervåningen också. Denna tapet blir det i allrummet och om jag får som jag vill målar vi med lite grönt och orange på väggarna. Vi tar in skogen och hösten :).
 
 
 
 

2 oktober - Rasmus dopdag

För ett år sedan blev Rasmus döpt i Slaka kyrka. Det var så himla fint och vädret var perfekt. Jag minns att jag och Micke blev så rörda i kyrkan när Elin och Philip spelade och sjöng så fint. Bo Kaspers Orkester - Vad ska du heta?. 

Jag sa detta till Rasmus i kyrkan:
 
"Rasmus, du är prins av lycka, prins av kärleken.
Hertigen av äventyret och nyfikenheten.
Inte först, inte störst, men väldigt speciell.
Jag är så glad att du finns, min älskade lilla prins.
Jag önskar du får precis det du vill,
jag önskar dig världen och himlen därtill.
Jag vet att livet väntar på dig och att jag alltid ska finnas där för dig.
Vinden viskar ömt ditt namn och viskar kom och lek
Full av skratt, vår lilla skatt och stora kärlek."
 
(Rösten skar sig och det var inte ett öga torrt.)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

.

Mår sämre idag, j_vla skit! Nu har förkylningen kommit ikapp mig och så har även hostan. Matlust ser jag inte skymten av och jag svettas om vartannat, kul. Jag lever just nu på Alvedon, Strepsils, nässpray och te, vaniljte.
Jag var ju nyss sjuk, två veckor sedan för att vara exakt, borde man inte bli förskonad då för att åka på´t igen? Rasmus har varit snorig och Micke har haft jätteont i halsen, så jag ser bovarna i dramat här. Killarna har åkt till Öppna förskolan och jag ska krypa ner i sängen igen.

Halsont

Hemma idag. Halsen är igensvullen och värker, skit också! Har försökt att somna om men det går inte. Känner mig redan rastlös men är för matt för att orka något.

RSS 2.0