Pyssel inför napplämning

Nu har jag slagit in en gammal tekartong som ska fungera som en "nappkista" för imorgon säger vi hejdå till napparna och lämnar dom till djurungarna i skogen. Rasmus ville gjort det igår egentligen och vi också såklart men det fanns ingen tid över till det. Så imorgon gäller det och jag har lovat en belöning från leksaksaffären och han har redan visat mig att han vill ha såååå hääääär stor Spiderman eller actiongubbe, ups! Rasmus har fått välja valfritt bakverk med och han vill göra vaniljkola så det ska vi baka imorgon. Är det detta som kallas mutor eller?




Dubbelsidig öroninflammation

Hade läkarkontakt tidigt imorse då Julius hade feber på 40,5 inatt och var otröstlig, strax under 40 när han vaknade och detta trots febernedsättande. Det skickades en remiss till barnakuten där vi har tillbringat i stort sätt hela dagen. Sänkan hade dubblats sedan igår från 52 till 99, vilket tyder på infektion i kroppen. De kunde inte hitta orsaken till infektionen och ville reda ut det innan vi kunde åka hem med antibiotika. De testade honom för urinvägsinfektion men det var det inte de t.o.m skickade honom till röntgen för att röntga hans lungor men allt såg bra ut där också. Tillslut fick vi träffa en överläkare som gjorde en jättegrundlig undersökning och det var då hon upptäckte öroninflammation på båda sidor! Varför tittade ingen i öronen direkt? Det gjorde de iofs på VC igår och då var det inget (?!?). Detta är Julius fjärde öroninflammation och denna gång dubbel dessutom, jag är inte förvånad över att det nu har skickats en remiss till öronavdelningen då Julius klassas som ett öronbarn. Vem vet, kanske får operera in rör framöver? 
Nu fick vi iaf ett bredare antibiotika som dessutom smakar bättre än Kåvepenin (som kan ta sig i...) och vi ska ge 2 doser redan idag. Imorgon vill de att jag återkommer med lägesrapport på honom.
Stackars lilla snutt, inte konstigt att han har varit så ledsen och skrikit hela veckan. Läkarna trodde att det började med vaccinationsfeber, och sedan värk och feber pga att han har fått 6 (!!) nya tänder denna vecka också som sedan avslutade veckan med denna infektion. Att Julius mitt i allt detta har haft så god aptit ock ätit i stort sätt som vanligt är helt obegripligt men såå bra.

Torsdag

Stackars snutt hade över 40 graders feber inatt och det blev inte mkt sömn för någon av oss. 
När snickaren (Daniel) ringde på dörren vid 06.30 låg hela familjen och sov men Micke lyckades gå upp och vi andra snusade vidare. Daniel kollade på rummet vi ska bygga om och ska återkomma med offert.
Fick läkartid vid 10 och det visade sig att Julius har förhöjd sänka, en infektion i kroppen, men inget med öronen eller så. De ringde till US för rådfrågning och de tyckte vi kunde avvakta tills imorgon då han ändå äter och så som han ska. Nu varvar vi Alvedon och Ipren för att hålla febern och smärtan under kontroll. Jag som helst inte vill ge Ipren kände ändå att det krävdes nått för att hjälpa honom och såklart svarar han bättre på den.
Mkt gråt och skrik idag men ikväll har vi fått en glimt av Julius som han brukar vara med lite bus och leenden. Febern ligger på strax under 40 och imorgon ringer läkaren mig för att se hur han mår och om vi behöver gå vidare och ta ytterligare tester. Jag är helt övertygad om att det har med vaccinationen i måndags att göra men det är dom snabba med att säga att det inte har, såklart. Det kan dom ju inte göra förens det händer något annars vore det ju skandal.

Helt fel dag att ha både frisörtid och massagetid inbokade och jag var nära på att avboka men efter lite övervägning åkte jag ändå. Micke hämtade på dagis och fixade och styrde. Fick lägesrapport på Julius så att jag kunde slappna av. Somnade när frisören schamponerade håret och det betyder väl att vi inte har fått så jättemkt sömn. Frisören lockade till håret lite (wohoo börjar få långt hår) innan vi var klara och efter att vi hade upptäckt lite gråa hårstrån här och var kom vi fram till att min frisyr med hellugg och enfärgat brunt hår inte kommer funka i längden. Så i maj återkommer jag med förhoppningsvis ännu längre hår (om jag inte har hunnit tappa allt under amning) och gör slingor i olika nyanser, ljusar upp det och kör på busig snedlugg, längtar redan.




Feber

Julius har verkligen inte mått bra idag. Feber hela dagen trots febernedsättande medicin och som mest var det tempen uppe på strax under 40 grader. Det är tydligt att det är mkt tänder på G både uppe och nere och långt bak i munnen. Gråt och skrik i stort sätt hela dagen och vilat mellan 4-5 ggr på dagen då han har varit helt slutkörd. Några små leenden och skratt har man fått se mellan varven och han har iaf haft bra aptit och druckit mkt vatten. Jag hade tid hos bm kl 13 idag och jag tänkte för en stund avboka tiden (omöjligt att få en ny) då vi inte hade någon barnvakt men sedan kunde Micke ta ut en semesterdag så han åkte från jobbet vid 12. Det var verkligen skönt att vi båda två var hemma i em/kväll då Julius har behövt oss till 100% och mest blivit buren eller suttit i knät. Han har varit väldigt skakig och ryckig och inte gått så bra som han brukar vilket har resulterat i att han har snubblat och ramlat mkt och jag behöver väl knappt nämna hur det har låtit här hemma då.
Nu sover båda killarna och jag hoppas verkligen att Julius är på bättringsvägen imorgon ❤️.

Hur svårt ska det va?

Skulle köpa müsli igår vilket jag också gjorde tillslut men det jag undrar är, hur svårt ska det va? För mig kan det bli korvstoppning ibland i affären om det finns för många sorter att välja mellan och jag kan stå där länge och välja, läsa och jämföra. Tills Micke börjar undra vart jag har tagit vägen och måste komma och grabba nått åt mig för att snabbt få mig därifrån. Igår var det müsli det handlade om och vilken djungel det är. Så många olika fabrikat, ekologiskt, inte ekologiskt, nyckelhålsmärkt eller ej, och inga nötter tack och helt plötsligt står jag och håller i en påse granola och vill bara ge upp. Börjar läsa innehållsförteckningar och glömmer genast bort vilken det var papaya i eller kokosflarn och sen är man lost igen. Detta har även hänt vid tandkrämstuberna. Varför måste de ha en flera meterlång vägg med olika sorter för? Är det nått fel på mig eller finns det någon som känner igen sig?
 


 

1-årskontroll

Det gick bra igår på BVC och Julius väger 9414g och är 76 cm lång. Rasmus vägde 10 kg vid samma tidpunkt och var längre med, det kan man inte tro!
När Julius fick sina sprutor stod Rasmus med öppen mun, han blev lite chockad tror jag, Julius skrek men Marie var snabbt framme med såpbubblor så då blev det lek och bus istället, puh! Jag får hög puls av sånt där.
Både innan och efter BVC-tiden var vi inne på Öppna Förskolan som ligger vägg i vägg och det var kul att vara där en stund, kunde jag ge killarna lite mat innan vi for hem och Julius slocknade i bilen. På em igår blev J jätteledsen och bara skrek och skrek, tillslut var jag tvungen att gå ut med dom för att se om J kunde lugna sig. Det gjorde han en stund och sen satte det igång igen. Jag fick ihop middag och Julius åt bra trots att han inte mådde bra men efter maten fortsatte det. Alvedon och välling och sedan knoppade han in. Jag var inne hos honom vid 03 inatt och då var han skållhet och fick flytande Alvedon och vatten och kunde somna om. Idag är det mkt bättre men han har fortfarande feber.
Jag har börjat sortera digitala bilder och snart är det dags för en ny framkallning, men först ska jag passa på att sova en stund nu när Julius sover innan vi hämtar storebror från dagis.

Funderar lite på nästa vaccination som är vid 1,5 års ålder. Tror det är mot mässling och påssjuka. Det är nämligen så att det vaccinet innehåller ägg, måste prata med Lennart på allergicentrum om detta. 

bra dag

Kalaset blev så bra igår och jag tror alla tyckte det också. Bakverken blev lyckade och mamma hade med sig en jättegod marängtårta som hon hade gjort. Julius gillade sin hopphäst bäst tror jag och nu behöver han inte sitta bakochfram och hoppa i babysittern.
Rasmus fick ett "fågelhus" och fågelmat av mamma och det har vi fyllt på idag och hängt upp i ett träd i trädgården. Rasmus tycker sånt är jättekul 😊.

Innan Micke åkte till jobbet idag gjorde han en köttfärslimpa och skalade potatis så det var bara för oss att slå på ugnen och spisen. Det blev jättegott och båda barnen åt med god aptit, fyllde på deras tallrikar flera gånger.

Efter lunch idag åkte vi till Emma med familj där även lite andra vänner slöt upp och fikade, full rulle med alla barn och trevligt som alltid.

Imorgon är det dags för 1-årskontroll med Julius på BVC och då blir det även sprutor. Rasmus följer med och jag är lite orolig för att han blir ledsen när de sticker Julius.





Äggfria chokladcupcakes

Har bakat lite på förmiddagen, bla dessa äggfria chokladcupcakes till min NoEggBoy, tror de blev riktigt goda faktiskt. Nu är dukningen klar och Micke ha blåst upp ballonger så att det värker i käkarna. Julius sover och jag ska hoppa in i duschen.




Fredag

Vi började dagen med att lämna Rasmus i Motala hos mormor, som de har längtat ❤️. Farmor har haft Julius idag och Micke och jag har varit på loppis, fyndat barnkläder på 70% på Åhlens och ätit lunch på nya favoritstället. Nu har vi handlat allt inför Julius kalas imorgon och vi är påväg hem för att städa, baka och baxa in altanbordet i matsalen.





Vecka 32

Känner mig inte lika bräcklig längre och har inte lika mkt besvär av fogar och ischias. Lite piggare och fräschare måste jag säga. Men jag vet att det kan vända när som.. Jag tar tillvara på de tillfällen som ges, sover när Julius sover, har bokat in massage nästa vecka och ska försöka passa på att ge mig ut lite på egen hand när Micke är ledig mitt i veckorna. Andra "besvär" som har tillkommit är halsbränna och extrem andfåddhet men det funkar, nedräkningen är i full gång och nu längtar vi bara till att välkomna vår nya familjemedlem. 

Just nu bakar Julius och jag rågbullar och jag väntar leverans på stolar innan kl 13, sen är det dags att pulsa bort till dagis för att hämta hem Rasmus. Ikväll ska vi packa väska till honom också för att imorgon ska han sova över hos mormor, något som han har sätt fram emot hela veckan.

1-årsfotografering

Idag har vi varit och träffat Laila för Julius 1-årsfotografering. Rasmus var också med och jag hoppas det blev någon bra bild på killarna tillsammans. Inte så lätt med en 3,5 åring som inte är så samarbetsvillig och en vild 1-åring som bara reser sig upp och knallar iväg ❤️. Eventuellt ska lillasyster få vara med i en workshop för nyföddfotografering så då dröjer det inte så länge innan vi träffar Laila igen och sen blir det ett Babyns första år-paket med lillasyster också.

Vi kom nyss hem då vi efter fotograferingen åkte hem till Birgitta som stod med lunch, perfekt! Rasmus och Peter var ute och åkte pulka och nu är vi rätt trötta allihopa. Julius sover i vagnen på framsidan och jag borde ta tag i köket som ser mer än rörigt ut. Jag bakade nämligen både tekakor och kolakakor med dumle i igår och brydde mig väl inte så värst mkt om köket just då ;).

Att jag måste baxa iväg denna soptunna som står framför vår garageport gör mig upprörd och den som har ställt den där hade tur som inte var i närheten just då.




Bäddat

Det är så mysigt att bädda spjälsängen för första gången ❤️. Känns så mycket mer verkligt nu när den står här och jag tror det är bra för killarna med att vänja sig vid att något nytt kommer. Rasmus har redan provat lillasysters säng (och Julius med för den delen) och frågar om det är mars ännu. Nu är det bara 64 dagar kvar...




Dateday

Vi har haft en jättebra dag idag då mamma kom hit på förmiddagen och har haft killarna hela dagen. Micke och jag passade på att ta tillvara på tiden och åt en god lumch på thaistället bredvid Leos, kan jag verkligen rekommendera, det kommer bli fler besök. Jättegod och fräsch mat och då är jag väldigt kräsen.
Efter lunch åkte vi och köpte spjälsäng med tillbehör till lillasyster och det var mysigt att få göra det ensamma och bara ha tid att fundera och prata om vad som komma ska, hålla i handen och lite sådär ♥.
Utifrån sätt såg vi ut som två blivande förstagångsföräldrar som köpte bebisens säng men så är ju knappast fallet ;).
Vi åkte ner till stan en sväng och kikade i inredningsbutiker, sådana butiker med små trappsteg både utanför och inne i butikerna där man inte kan komma fram med barnvagn på ett smidigt sätt. Väl inne på Åhlens värkte fötterna så mycket och magen var stenhård så vi gjorde det enda rätta och slog oss ner i mjuka stolar på Waynes så att jag fick vila fötterna dricka en god kaffe och äta kladdkaka med grädde. Det var inte hel fel. Micropoden hade kommit så den fick vi hem också. 
Det är dagar som dessa som man tankar så mkt energi av.
 
Det hade gått jättebra med barnen och de var så glada och goa när vi kom hem, tusen tack för att du var här idag mamma ♥.
 
 
 

Allrummet/tv-rummet på öv

Nu händer det grejer på övervåningen också. Jag sålde ju som sagt vår tv-bänk så nu har vi denna möbel till elektroniken istället. Daniel ska tillverka en lucka i teak åt oss för Julius är på knapparna på förstärkaren hela tiden. En till micropod är beställd och ska upp på väggen ovanför tv:n som center.
Micke har gjort ett jättebra jobb med alla kablar och sladdar, tummen upp för det.





Ny matsalsgrupp på G

Nu har vi köpt nytt bord och stolar till matsalen som senare ska bli lekrum...vi köpte 8 st stolar så har man att ta fram om vi blir många eller ställer de på kortsidorna.
Nu ekar matsalen tom, iaf på möbler, leksaker har vi inte ont om. Barnen tycker det är perfekt att ha en stor och skön matta att vara på därinne. När vi får hem nya gruppen blir det iaf ingen ny ryamatta under utan en annan.
Jag förstår inte riktigt hur det gick till men det blev både bordet och stolarna som Micke ville ha helst? ;) vi har tittat på mkt olika alternativ men det slutade på detta. Vi var en sväng på Mio idag innan vi kunde bestämma oss helt för stolarna. 
Övning ger färdighet och nu tycker jag Julius knallar omkring riktigt bra i skor, här på bilden var det full fart i möbelaffären tidigare.

Jag har precis bakat bullar och det luktar jättegott i huset.




Julius 1 år!

Vår lilla trollunge blir 1 år idag ♥. Tänk vad fort detta år har gått. Nu åker vi till Leos och busar och sen åker vi till farmor och äter lunch och fikar.
 
Tänk att vi ska bli 5 snart, jag längtar så mkt efter att få ännu en trollunge och bli mamma till 3 ♥♥♥.



Vecka 31

Gissa om Rasmus blev glad när jag fick hem tigerdräkten från Libero igår? De fanns bara i strl 92 men han klämde ner sig i den ändå. Blir lagom till Julius och lillasyster i framtiden också :). 
Nu ska jag fixa iordning mig och ge mig iväg på ett läkarbesök.




Allt löser sig

Kändes mkt bättre efter att jag hade fått vila förut och med Julius var det inga bekymmer heller. Öronen såg fina ut nu (penicillinkuren klar) så det kan inte varit det som var problemet. Mer tänder på G kanske? 
Matsalsmöbeln blev såld förut så nu ekar det tomt i matsalen. Kul att titta efter en ny grupp och jag hoppas vi köper en snarast och hoppas det finns i lager. Nästa vecka ska vi nämligen ha släktkalas för Julius och det vore mindre kul att behöva låna grannarnas utemöbler i plast eller liknade för att ha någonstans att sitta. 

Ikväll har vi fortsatt att se femte säsongen av WD och pratat om viktiga saker som hur vi ska lägga upp ledigheten efter förlossningen och hur vi ska placera bilbarnstolar och babyskydd i bilen på bästa sätt så att alla får plats. Vi kör på babyskydd fram och Rasmus och Julius i varsin bakåtvänd stol i baksätet (Rasmus i mitten) och lite längre fram köper vi en bältesstol till Rasmus istället, och den blir lite rymligare och mer lättmonterad. 
Nu ska jag knoppa, godnatt!

Sammandragningar

Började dagen med att lämna Rasmus på dagis. Det är alltid M som gör det men Rasmus tycker om när vi skiftar lite. Hela förmiddagen har bestått av att springa upp och ner med grejer från vinden, inte för min del utan för M som skulle börja sent idag. Julius har varit gnällig och gråtit och skrikit i stort sätt sedan han vaknade och inget har hjälpt. Inte ens alvedonen han fick märkets på honom. Han tar sig massor på andra örat (som inte har någon inflammation) så nu undrar man ju om han verkligen kan få öroninflammation på detta öra samtidigt som han äter penicillin?? Vi har fått tid på VC vid 15 för att kolla upp detta? Kanske behöver han ett bredare penicillin?? 
Min mage har varit konstant hård (hej sammandragningar!) flera timmar nu känns det som och det blir inte bättre så nu har jag tagit 2 alvedon och lagt mig på sängen. Jag var nyss ute och sövde Julius i vagnen så han sover skönt nu ute under taket på altanen och jag ska passa på att slappna av. 
Micke blev hemma idag och han är i denna stund påväg till dagis för att hämta Rasmus. 
I eftermiddag kommer några som ev ska köpa vår matsalsgrupp, så det känns skönt att Micke är hemma idag. Jag har blivit lite paranoid och har fått för mig att det kan komma nån knivmördare eller så. 

Julius barnkalas

Det blev så lyckat igår :). Dagiset är kanon! Perfekt att bjuda på våfflor, varför har jag aldrig tänkt på det tidigare? Julius smaskade i sig både våffla och bulle så han var nöjd. Alla hjälptes åt att städa innan vi for hem (även gästerna ;)). Julius fick massa fina presenter, låda med duplo, megablocks, pillow pet (en gulorange räv, yeay!) och den är båda barnen på, Rasmus sov med den inatt och Julius bär omkring på den om han inte sitter på den. Så fick han också en Cat lastbil och en fin liten häst (han älskar hästar). Det blev endel väldigt fina bilder också och snart är det dags för ny framkallning, gör ju det 1 gång i halvåret så jag ska bara vänta in nästa kalas innan det är dags.
 
 
 
 

söndag

Det blev ingen tur till Motala igår pga vädret. Kändes som en onödig risk att sätta hela familjen i bilen när de hade gått ut med varningar om storm, snö och fallande träd. Så vi blev hemma och får fira Nova vid ett annat tillfälle ❤️.

Idag ska vi ha 1-årskalas tillsammans med vänner. Tre 1-åringar ska firas och vi har lånat dagiset i Slaka, det blir bäst så med 10 barn ;). Vi ska bjuda på våfflor med diverse smarriga tillbehör. Perfekt med våfflor så kan Julius mumsa i sig också i och med att jag gör en äggfri smet. 
Julius mår mkt bättre redan och de två senaste nätterna har han fått sova mkt bättre utan att ha ont i örat. Skönt att penicillinet verkar snabbt.

Igår gjorde vi en tharätt från Linas matkasse med ris, kalkonfärs, kokosmjölk, ingefära, vitlök med mera. Serverade även Julius en tallrik och oj vad han tyckte om det! Bara smaskade och åt med båda händer, sked, samtidigt som Micke matade honom mellan varven. Det receptet måste jag spara.




Fredag och bm

Vi var ute på Ikano tidigt då Rasmus hade en klipptid men av någon anledning ville han inte klippa sig helt plötsligt och jag försökte få i en sparkandes Rasmus i bilen på Zigges. Försökte prata med honom men inget hjälpte, frisören stod med saxen i handen och väntade...-brukar det vara såhär? hörde jag att han frågade...åhh, näe aldrig hänt förut..typiskt. Så vad gör jag? Jo jag lovar och mutar med allehanda godis och popcorn till kvällen och känner mig helt misslyckad, fuck. Hur som helst slutade det med att jag fick upp honom i bilen och fick stå och hålla hans hans hela tiden samtidigt som han tittade på videoklipp på min telefon på när han och Julius busar. Han blev jättefin i håret och fick en klubba av frisören när vi gick därifrån, mina mutor glömde han bort, thank God! 

Det blev en lunch på McD och sedan skjutsade killarna mig till barnmorskan. Känner mig väldigt känslomässig just nu och när jag fick reda på att min ordinarie bm var sjuk höll jag på att börja gråta. Hur som helst gick det bra och alla prover såg bra ut. Vi lyssnade på snuttans hjärtljud som lät precis som de skulle och slog med 140 slag/minut. SF-måttet prickade medelkurvan precis och var på 29 cm tror jag. Barnmorskan tyckte jag måste hitta luckor i min vardag och passa på att ladda batterierna så fort tillfälle ges. Det kan vara för mycket begärt att M och jag ska kunna göra så mkt tillsammans utan nu är fokus på att jag får gå undan eller gör något enbart för mig själv när M är hemma och kan vara med killarna.

Under tiden jag väntade på min skjuts blev det en hel del spontanshopping på stan. Bara barnkläder, det är ju såå roligt men nu måste jag hålla i hatten lite. Skulle aldrig gått in på PoP från första början ;). 

Ett besök till på VC med Julius och han har nu fått penicillin för örat som har åkt på en inflammation. Och inte nog med det, Julius ljusblå snuttekanin ligger i kassan på K-Rauta. Tur att någon hittade den och lämnade in den. Får hämta den där imorgon påväg till Motala.

Tummen upp för att Micke kom hem med ett fång rosa tulpaner till mig igår ❤️.






Vecka 30

Nu går vi in i vecka 30 och jag känner mig mer och mer begränsad i min vardag, jag kanske vill för mycket? Alla möjliga krämpor här och där och andra graviditetsbekymmer. Detta är utan tvekan min tuffaste graviditet men då har jag ju inte tidigare haft en 1-åring och en 3-åring samtidigt som jag har varit höggravid heller. Mycket känslodippar och jag behöver hämta energi någonstans och ladda mina batterier ASAP.
Micke har tagit ledigt imorgon och på lördag ska vi på Novas 6-årskalas och träffa släkten. På söndag går första 1-årskalaset av stapeln och jag hoppas all tid i helgen med min familj, släkt och vänner gör mig gott.
Om två veckor kommer mamma hit och stannar övernatt och Rasmus ska även följa med hem till mormor i Motala och sova över, vi ska ta vara på tiden och boosta förhållandet då det kommer dröja innan vi kommer kunna hitta på något på tu man hand sen när snuttan kommer och vi blir trebarnsföräldrar ❤️.




Onsdag

Inte mkt sömn inatt med en ledsen Julius som hade ont i örat. Men efter lite Alvedon och högläge mellan mamma och pappa blev han lugn och somnade tillslut. Rasmus ville med komma in till oss nångång vid 03 men det blir lätt lite trångt i sängen med två vuxna (en gravid i vecka 30) och med endast 1 barn i en 160cm-säng. Så det slutade med att Micke sov bredvid Rasmus i hans rum och jag och J fick den "stora" sängen för oss själva.
Vi var på VC förut och läkaren sa att Julius hade ett undertryck i ena örat, med vatten och att trumhinnan inte rörde (?) sig som den skulle. Kan bli värre kan bli bättre så ingen penicillin, än.

Jag har precis testat mina skills i att bygga tågbana och nu ska vi gå ut i snön, Julius får sova i vagnen.




tisdag

Igår var Annie med grabbarna här på lunch och lek och det gick jättebra med alla 4 pojkar och de höll sams hela tiden. Timmarna gick fort när man har så trevligt så vi hann med lite eftermiddagsfika också.

Det kom ett äldre par från Norrköping och köpte min äldre lilla byrå som jag har haft annons på. De var jättetrevliga, farbror med hatt och allt. Skönt med smidiga affärer. Tv-bänken sålde vi för några dagar sedan så här går det undan. Har troligtvis en köpare på matsalsgruppen också, yeay! 

Nu sitter jag i soffan med ett stort glas Brunneby rabarbersaft (craving) i handen och njuter lite av lugnet. Har varit ute en timme i lekparken med barnen och sövt Julius i vagnen. Han sover fortfarande i vagnen på altanen och Rasmus följde med Alfred in för att leka. Så glad över att vi har så goa grannar med barn i samma åldrar som vi.

Här är bild på de två matsalsgrupper vi velar mellan, längtar tills vi köper ny. Är trött på vår bastanta i ek och vill ha något nättare nu.
Den översta ska vara med 6 stolar till i så fall.





Söndag

Började dagen med att träffa några vänner och äta lunch tillsammans. Ibland är det skönt att inte vara så många utan verkligen kunna sitta ner och prata en stund.
När vi kom hem bakade jag bullar till Julius kommande 1-årskalas. Vi kommer ha ett gemensamt kalas för tre 1-åringar på dagiset i Slaka och sedan släktkalas hemma veckan efter. Jag penslade några bullar med vatten blandat med sirap istället för ägg så att även Julius kan smaka en bulle.

Eftersom jag boar för fullt här hemma så säljer jag halva hemmet på Blocket just nu. Nyss var det ett par här och köpte tv-bänken som vi hade på öv. En äldre liten byrå ligger ute på Blocket och även hela vår matsalsgrupp, ups! Så kom och köp vår matsalsgrupp, 3000kr för rubbet, vi köpte det för 4x det priset en gång i tiden.





Lampor och matta

Vi hittade en jättefin matta som föll oss i smaken och kommer passa perfekt i allrummet på öv. Där har vi en målad vägg i ungefär samma nyans och en skogstapet, ja ni fattar. Har börjat tröttna på alla ryamattor nu. Denna matta var på halva priset på Mio så vi gav ca 500kr för den.

På EM fyndade vi två bordslampor och en taklampa i underbar tomatröd färg. Bordslamporna kostade tidigare 899kr/st och taklampan vet jag inte men däremot vet jag att vi gav 99kr/st för lamporna, yeay!





Väggförvaring

De flesta har nog redan sett denna bild men jag lägger ut den här med så jag kan spara den i arkivet på bloggen. 
Nu blir det en liten tur runt till möbelaffärerna och K-rauta. Förhoppningsvis får vi upp inredningen på väggen i tvättstugan idag.




Gardiner

Bra priser på gardiner på Ellos just nu så jag passade på. Längderna (köpte 4 st) är till vardagsrummet och jag tyckte de kändes våriga och fräscha, hoppas de går ihop bra med den gula soffan nu bara. Hissgardinen ska vi ha i tv-rummet på öv alt. kommande lekrum, tror jag gav ca 60 kr för den sistnämnda.
 
 
 

Hemmakväll

Vi började vår nyårsafton med den tradionella pulkaåkningen och korv med bröd med våra vänner med barn. Jättetrevligt som vanligt och Rasmus hade med sin snowracer som han hade fått av Peter. Barnen lekte jättebra och det var skönt att det inte var så kallt ute. Micke testade snowrcern med Julius också (längst upp från backen) å den lilla token skrattade och såg allmänt nöjd ut när han fick åka med pappa i hög fart. Jag åkte med Rasmus en gång men det fick räcka för mig (läs min kropp).
Det var skönt att komma hem sen och bara ta det lugnt och förbereda nyårsmiddagen. Vi hade tackat nej till inbjudan och bestämde oss för att vara hemma istället, och det var ett bra beslut. Skönt att gå runt i mjuka kläder och fixa och dona. Vi åt 3-rätters tillsammans med Rasmus men han bytte ut sin efterrätt mot smågodis istället. Vid tolvslaget gick vi och hämtade Rasmus till vår säng, väckte till honom lite och stod och tittade på alla raketer tillsammans, mysigt. 
Idag ska vi bara vara hemma och försöka skapa någon ordning (jo jag har börjat boa) och nyss beställde jag nya gardiner till vardagsrummet och tv-rummet på öv, visar gardinerna i ett annat inlägg.
 
 
 

RSS 2.0