Bloggen vilar

Nu går jag i ide några veckor framöver.
Mys bland höstlöven!

Berga Herrfrisör

Lite otippat men jag har varit hos frissan idag färgat/slingat/klippt. Ringde "min" frisör och hoppades verkligen på att hon inte skulle ha någon tid att erbjuda när jag hela tiden ville gå till en annan. Men vågade inte riktigt ta steget att "göra slut" även om det kanske bara var för en gång :). Så jag knallade iväg till Berga centrum efter jobbet och gick till Dessies kompis som var hur duktig och noggrann som helst :) det tog 3h men det var det värt. Klippte upp det väldigt mycket så nu händer det lite. Nya blonda slingor, någon mörkare brun och så en varm mellanbrun. Nice!

Lite banan/choklad som denna trädkänguru

Imorgon är det fredag redan och denna vecka har gott väldigt snabbt, ska bli skönt att ha helg tillsammans med M som är ledig.
Mys!

Limbo

Funderar på om jag ska avsluta mitt Feelgood kort. Eller inte, har ju haft det i många år och de har väldigt mycket mångsidig träning så det vore kanske dumt? Känner mig rätt omotiverad till att träna då det är så trist att alltid träna själv. Detta är inget som har hänt plötsligt, jag har alltid tränat själv men det blir liksom lite mer svårdraget bara. Jag gillar att träna och röra på mig och borde göra det minst 3ggr i veckan på gym och dylikt. Har funderat på löpning istället men jag gillar ju inte ens att springa! Det räcker med den biten jag springer till bussen varje morgon. På lördag ska jag och M till simhallen och prova om det kanske skulle vara nått, hmm..simma eller? Kan nog bli rätt trist i längden, det kommer nog sluta med att jag behåller mitt kort på Feelgood och kommer till insikt med att det bara är jag själv som måste ta mig i kragen :) 
Har varit ute på en långprommis med M precis och nu ropar han från köket att han vill ha hjälp med maten, så jag borde nog gå och vara en hjälpsam sambo.
Bye!

Motala igen

Skjussade M till jobbet och begav mig in till Motala i det fina vädret. Gick runt Råssnäsudden med mamma, Robert och lilla Nova, hon är hur mysig som helst :) Hann även med en promenad med Jenny och hundarna innan det var dags att åka hem. Ikväll blev det ming-mat och "The Kingdom" med Jamie Foxx, den filmen är sjukt bra, se den om ni inte har gjort det redan. Imorgon ska jag på möte i Sthlm igen och hoppas på att inte komma hem allt för sent.
Bye!

Motala

Har precis kommit hem från en toppendag i Motala. Åt räkmacka hemma hos mamma som var hur god som helst :) surfade lite resor med henne och hade allmänt kul. Vi åkte hem till storasyster en sväng och det är så mysigt att umgås med er och jag är så glad att jag har er. Det känns verkligen att vi hör ihop och jag ser fram emot våran roadtrip vi ska göra om exakt två veckor idag. 
Skulle åka hem innan det blev mörkt men mörkret föll snabbt och klockan springer iväg när man har roligt. Jag är lyckligt lottad som har så bra kontakt med min familj för det är inte alla som har det. Men ändå känns det ibland som det är något som saknas det liksom bara kommer över mig, åhh vad jag saknar min pappa ibland. Kan inte påstå att min pappa var den bästa pappan, långt ifrån. Men en pappa är alltid en pappa och självklart blev jag sentimental när jag körde hem, så sikten i mörkret, regnet, dimman, mötande bilar samt tårar som rann ner för kinderna var inte den bästa kan lova (trots nya glasögon). Vet inte om det var för jag kände mig så lycklig när jag åkte från Motala som fick tankarna att sväva iväg? Ibland glömmer jag nästan att det har hänt och skulle vilja lyfta på luren för att ringa honom eller bara svänga förbi, tänk vad lyckligt lottade ni är som har chans att bara ta en fika mer er pappa och sitta ner och prata. Jag kan inte göra en sån enkel sak och det gör mig frustrerad. Var rädd om era nära och berätta ofta hur mycket ni tycker om de för man vet aldrig hur länge man får ha de kvar. Jag skulle göra vad som helst för att få krama om min pappa och hör honom kalla mig sin "lilla Sofie" bara en gång till. Men livet är orättvist för många och man vill alltid ha mer. Nu ska jag sluta vara ledsen och tänka på allt och alla fantastiska människor som jag har i min närhet istället. Hoppas ni får en fin fredagskväll. 

Kram

Tindra

När killarna var ute passade Tindra på att busa en stund med husse :)


Texas säger ifrån

Det är de första 4 sek som är roliga i detta klipp. Man hör verkligen hur det dunkar till när Texas kastar omkull Albin. Det är en gammal film och kvaliten är inte den bästa :p.

måndagkväll

Härlig start på måndagen med att köra ett spinningpass efter jobbet, jag känner mig lagom mör nu kan jag lova men jag kommer sova skönt inatt :). Snart ska jag kolla på "Halv åtta hos mig" och sen ska jag ge mig ut och hämta sambo efter jobbet. Idag på jobbet slog jag i ovansidan på handen i Calles skrivbordskant när jag kom gående. Trodde för en sekund att jag skulle singla ner på golvet när det började sticka i hela armen och fingrar och även förlorade känseln. Har aldrig slagit mig på det här viset förut så jag var tvungen att ringa mamma för att kolla hur många dagar jag hade kvar. Bordskanten liksom borrade in sig mellan nervtrådarna utan att lämna något spår. Mamma trodde varken jag behövde gipsas eller bandageras utan berättade att mina dagar INTE var räknade. Det var tufft att köra bil ner till stan förut och det gör faktiskt ont än måste jag erkänna, strålar ut i mina stackars fingrar och bultar av smärta.
Nu ska jag ta och göra något vettigt istället för att sitta här och tycka synd om mig själv :)
Ha det gott!

Back to Thailand

I början av mars nästa år åker vi återigen till Thailand, dock inte till Phuket denna gång utan nu har vi bestämt oss för Krabi. Krabi ligger i sydöstra Thailand och har några av de finaste öarna i sin närhet. Inget ont om Phuket vi trivdes bra där men det var väldigt mycket turister som jag ibland tyckte blev lite för mycket. Det var fina stränder i Phuket men det kanske passar "familjen" bättre. Ao Nang i Krabi som vi ska till finns det självklart också turister men dock inte lika mkt och det är lugnare på denna sida. Badmöjligheterna från Krabi är mer begränsat än Phuket då det är långgrundt och stor skillnad på ebb och flod. Detta gör att man dagligen kommer åka såkallade longtail boats ut till närliggande paradisöar. Det blir tredje året i rad som jag dissar mars månad i Sverige, jag längtar efter sol och bad och detta blir min morot i vintermörkret.

Bye!

Nu tar vi helg :)

Lite bus när matte kom hem från jobbet (provade självutlösaren på kameran) har längtat efter den här helgen kan jag lova. Ha det så mysigt allihopa för det ska jag ha!

Bye!


091008

Snart ska jag göra pannbiff med potatis, gräddsås och stekt lök, jättegott :). Har jobbat i Norrköping idag och inga incidenter idag som sist jag hade prov i Linköping (stackars mig) dagen har gått relativt snabbt ändå och jag blir förundrad över min tillfredställelse av att lösa Suduko. Var på stan efter jobbet och hämtade mina nya glasögon, de var hur snygga som helst btw. Skönt med fredag imrogon och i helgen ska jag bara ta det lugnt. Är sugen på att baka lite så vi får se om det blir något, har fått recept från syrran på några chokladkakor som jag kanske ska testa och inväntar även recept på några blåbärsrutor som lät gott. Dags att börja fundera över vad jag ska bjuda på inför kommade/årliga adventsfika kanske haha.

Idag blir det ekologisk lingonsylt till middagen, borde koka själv men har ingen aning om hur man gör, får nog gå i skola hos mamma först :)

Ha det gott!


tisdagkväll

Efter en händelserik dag på jobbet var det skönt att rensa huvudet lite genom att ta en tur på hojjen. Åkte en sväng till Ljungsbro och hälsade på Annie, det var en ljuvlig doft när jag körde förbi Cloetta fabriken :). När jag kom hem hade M tappat upp ett bad till mig, det var skönt att värma sig lite för det blev lite kallt på motorvägen när jag körde hem i mörkret. Innerfoder, leggings och fleecetröja under mc-stället men kylan kröp in ändå :/.
Köpte den blå väskan på Åhlens igår så fiin, varför dras jag till blå väskor?? Svårt med matchningen med övriga kläder men det får gå ändå :).
Nu ska jag föna håret, fylla en rustik baguette med Boxholms borgmästarost och kolla på slutet av halvåtta hos mig och sen är det dags för säsongsstart av Desperate Housewives, härligt. Imorgon är det upp tidigt för min del så jag ska helst sova prick 22, får se hur bra det går med den planen.
Ha det bra!

Micke 30 år!

Äntligen är din stora dag här, som du har längtat! Skönt för dig att befinna dig på lite varmare breddgarder i Malaysia. Hoppas du blir ordentligt firad ombord och att det bjuds på tårta :) Kul att Judy har kommit ombord nu också, hälsa till henne från oss. Vi får fira när du kommer hem i november, miss U!

Bye!


Städdag

Idag har jag haft städdag här hemma, det har dammsugits, moppats, sprungit i förrådet några vändor, städat hela klädkammaren och sorterat ut kläder, nu är jag helt färdig och ska bara ta det lugnt :) M jobbar och kommer hem runt halv 6 och då ska vi göra ugnstekt falukrov med potatismos, intressant va? haha. Har haft en super helg för övrigt och det är alltid lika skönt att få ha sovmorgon. Imorgon är det ny vecka som gäller och jag ska ju som sagt jobba i huvudstaden på onsdag, spännande!
Ha det gott!

Bakad potatis med skagenröra

Här kommer ett middagstips! Nu när jag har börjat äta räkor har jag ju insett hur gott det är med skagenröra. Så här är min skagenröra som blev väldigt god (minns inte exakt hur mycket jag hade av varje men på ett ungefär):
3 dl creme fraiché
1,5 dl majonäs
3 msk fryst dill
1 avokado
1 hackat kokt ägg
3 msk finhackad rödlök
räkor (som Micke fick skala :))
svart & vitpeppar
havssalt
Potatisen brukar jag skära som ett kryss i och köra några minuter i micron först och sen har jag den i ugnen sista tiden (beror på hur bråttom jag har). Servera med god sallad.
Smaklig måltid!

Albin provocerar Texas

Lägg märke till all blomjord som de redan har haft ut på mattan! Albin är tre månader här och är lång och smal med stor öron :). Stackars Texas hade det inte lätt :).


Grattis!!

Tjalalala lalalala hon blir 16 + 10år idaaag, ett stort grattis till Maria som fyller 26 år idag! Hoppas du får en fin dag gumman!
Bye!

RSS 2.0