Blodpudding med lingonsylt

Tror att det var 3-dagarsfeber Rasmus fick, idag hade han fullt med utslag på ryggen, men mår mkt bättre.
Blodpuddingspremiär för R och det gillades skarpt!

 

31/7

Idag lyxar jag till det med halsband, vet inte när jag hade på mig det sist. Kul att kunna ha på sig utan att bli strypt halvvägs ner för trappen!


I miss U baby

Kramen jag fick när jag kom hem från jobbet är obeskrivlig ♥.

Godmorgon

Familjen sover och jag dricker kaffe. Snart tid att åka till jobbet, det var ett tag sen sist! Har jag missat nått?

Rasmus mådde mkt bättre igår fram till em/kväll. Då steg febern till 39 grader igen ;(. Han somnade vid 23 (!) igår och har vaknat och varit ledsen flera ggr i natt. Håller tummarna för att han mår bättre idag!


På bättringsvägen

När Rasmus vaknade idag hade han 38,7 och detta utan Alvedon. Han var mkt piggare och gladare, och det är så skönt att se att han mår bättre. Nu ska han och Micke vila en stund efter en kämpig natt och nu var tempen nere på 37,8, bra!
Än så länge fint väder ute och kanske något svalare vilket är skönt. Idag ska vi äntligen ta en cykeltur och jag ska mysa med min familj till fullo! Imorgon ringer klockan och det är dags att stiga upp och åka till jobbet. Jag har funderat på hur man kommer in på jobbet och börjar minnas att det är en "tag" man använder sig av. Denna "tag" är ännu inte funnen så jag funderar på om den ligger kvar i min lådhurts?? Jag får se till att inte komma först imorgon men Gun är ju där och hon brukar/brukade komma före mig.

Nu dusch!

Fortsatt feber

Kan det vara 3-dagars feber Rasmus har åkt på eller är det så enkelt som två nya gaddar i underkäken?? Det återstår att se. Nu har han iaf haft hög feber i 2 dygn. En timme efter Alvedon hade han 39,1, suck.

Idag har det blivit en hemmadag i Rasmus takt, han har sovit mkt men även fått i sig hyfsat bra med mat. Välling, smoothie, pannkakor, smörgås, ballerinakex, gröt och snart välling igen.

 
Ps På torsdagar är det ladies night på Ullstämma återvinningscentral Ds

Feber!

Det blev ingen cykeltur igår och inte idag heller. Rasmus har hög feber och hade det hela dagen igår också. När han vaknade idag hade han 39,5 stackarn. Han får alvedon var fjärde timme. Jag tycker det är så läskigt när han är så varm, känns som om han ska brinna upp, huvudet är jättevarmt. Vi baddar med svalt vatten och försöker få i honom vätska. Jag misstänker att det är fler tänder på G. Han har aldrig tidigare reagerat såhär starkt på tänder men mamma sa att det kan bli värre ju äldre de blir.
Natten har varit hemsk, Rasmus har varit jätteledsen och jag har ringt 1177 2 ggr. Fick prata med en Lola som inte var allt för munter på att jobba nattskiftet. Hon sa att deras gräns för att ringa ex barnakuten är 41 grader i feber och att barnet ska vara blåmarmorerat?!? Nästintill medvetslös med andra ord, pucko!
Jaja, orolig för Rasmus som jag är ringde jag igen på fm och fick prata med en vettig dam. Hon gav mig massa råd och tips och sa att jag skulle ringa igen om jag blev orolig. Hon tyckte också vi skulle anteckna tempen så att vi har koll på den och kolla igen efter en timme efter att han har fått elvedon. Det gjorde jag förut och det sjönk 1 grad till 38,5, alltid nått. Nu sover han och jag hoppas han blir piggare snart. Det värker i mammahjärtat när han har det jobbigt.
Nu har jag precis gjort en pannkakassmet och hoppas att han är sugen på det sen. Idag serverar vi även glass och smoothie till febersjukt barn.

Ikväll skulle vi ha träffat Daniel och Emma, något som vi hade sett fram emot, nu blir det tyvärr inte så men hoppas på lite häng snart.

Är det någon som är sugen på lite brygghäng vid Stureforsbadet och ta ett kvällsdopp så säg till!

fredag

Massage idag kl 14, ska bli så himla skönt, hoppas jag! Vi får se om det blir någon cykeltur, Rasmus hade feber nu på morgonen och vi tror att det är tänder på G. För er som undrar så har han 8 st tänder för tillfället.
Nu sover killarna och hoppas på att han är lite piggare när han vaknar.
Jag skulle kunna cykla själv men jag hittar inte så bra på cykelvägarna i Linköping, Micke däremot har nog cyklat överallt i den här stan så jag håller mig nog till honom så han får visa vägen.
Idag är det ju mulet och jag kan tycka att det är riktigt behagligt väder, jag gillar att köra hoj när det är lite sånt här väder, så blir man inte bländad av solen.
Har jag nämnt att jag har blivit helt beroende av Backgammon, ni vet det där spelet med vita och svarta brickor. Jag skyller allt på Emma som lurade in mig på den stigen ;). Ska bli kul att träffa Emma och Daniel imorgon (så kan jag spöa henne i Backgammon också, hehe).





torsdag

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Rasmus har badat i sin pool på baksidan och jag har pressat i solstolen mellan varven. Var iväg en sväng och handlade och passade på att hämta vår cykelpump hos Emma och Daniel. Imorgon ska vi ut och cykla hela familjen :). Micke sågade upp låset till sin cykel vars nyckel är borttappad och cyklarna är smorda och nypumpade. Hjälmar har vi allihopa. Funderar på om det är fullt möjligt för mig att cykla till och från jobbet? Enligt min jättebraiga (!) gps i mobilen är det exakt 10,1 km hemifrån oss till jobbet. Hur lång tid kan det ta? 45 min? Vi provcyklar till jobbet imorgon så får vi svar.

Imorgon ska jag på min massage också, hade tagit fel på dagen, men kl: 14.00 ska jag njuta i en hel timme, längtar.

Varamon

Idag har vi varit i Varamon hela dagen och träffat min familj. Var hos mamma och fick goda pannkakor innan vi la oss vid plajjan. Rasmus badade i Vättern för första gången och jag var i flera ggr, faktiskt helt ok i vattnet. Hade gärna solat mer men det får bli imorgon och på fredag då det fina vädret verkar hålla i sig.

Här ser ni en liten rymling i sin nya badrock :).
 

Förlovningsdag

Idag är det alltså twentyfourseven, vår förlovningsdag ♥. Jag blev uppvaktad med frukost och paket i morse, tack snälla älskling. Vi ska inte göra något särskilt idag, har inte bett om barnvakt eller så. Bara vara hemma och mysa (lite fix också) gå till någon lekpark eller så.

Ikväll tänkte vi laga en god middag och jag ska göra en vit chokladpannacotta med hallonsås till efterrätt.
Vi köpte Per Mobergs rödvin igår (tips från mamma) som vi tänkte prova till maten.
 

Äntligen ett soffbord

Nu har vi beställt ett soffbord till undervåningen. Det blev detta svarta från Mio. Perfekt att ställa vinglaset på när man loungar i den gula soffan ;p.
 
Ps Fick luggen klippt i rätt utförande idag också. Ds
 

End of the world

Jag börjar jobba nästa måndag och jag börjar få lite ångest samtidigt som jag känner mig nyfiken och ser fram emot det, konstig känsla. Jag minns knappt vad jag gör på jobbet men hoppas att minnet kommer tillbaka fort och att det finns någon användning utav mig trots taskigt minne.

Veckan som kommer nu är alltså sista veckan som föräldrarledig och jag vill hitta på lite kul grejer och verkligen utnyttja dagarna till mycket mys och bus.

På onsdag skulle jag till tandläkaren och laga en tand men enligt prognosen ska det bli awesome väder och vem vill laga hål då kl 13.30?? Inte jag iaf. Tiden är avbokad, laga hål kan jag göra vid ett annat tillfälle.

På torsdag ska jag till P.a.u.s Ekoxen för att få massage, jag har beställt en timmes klassisk massage och har höga förväntningar på denna Gerd som skall massera mig, hoppas för allt i världen att de har musik på i bakgrunden.

På lördag blev det precis bestämt att vi ska umgås (en sista gång?!?) med Daniel och Emma och Nova, jag vet jag är dramatisk men jag har ju varit hemma så länge och vet inte hur man "jobbar", vad har man på sig t.ex.??
Måste till stan någon dag också för ett återbesök hos min frisör på Kami, jag ångrar mig med snedluggen och vill ha tillbaka helluggen, passar ju bra med höstens 60-tals inspirerade mode.

Nu ska jag laga llite mat så den är klar när Micke har sövt klart lillen.

Shopping

Nu är vi hemkomna efter vår semester söderut. Hade tänkt att uppdatera bloggen mer men hade problem med blogg.se-appen :/. 
I torsdags var jag, Annie och Maria i Ullared Gekås, och det var verkligen en upplevelse! :) Vi handlade ganska mkt måste jag säga och vi borde gått genom kassorna 2 ggr. Vagnen svämmade över i slutet och tur var väl det annars hade jag shoppat mer :). Kollade inte så mkt på heminredning och livsmedel och missade djuravdelningen helt men barnkläder och leksaker och massa annat kul shoppade jag.
Här får ni se lite av vad jag kom hem med. Mkt "Cars"-prylar blev det, verktygslåda (Bamse), bultbräda, lampskärm, vinteroverall, fleecefodrade dagisvantar, regnställ (också Cars), barnbestick, tröja, linnen, scarfar, underkläder, väskor, tavlor till Rasmus rum, barnkläder, nya snuttisar till R, potta m.m.
 
 
 
Och lite bilder från varuhuset.
 
 
 
 
 
 

Ullared

Ja då vet ni vad jag gör idag.


Onsdag

Läkarbesöket gick bra och de hittade inget fel, troligtvis bara att det har legat i kläm eller nått. Vi fick inget urinprov men det känns inte som att det är uvi, han har ingen feber och nu är han precis som Rasmus brukar vara :). Vi har ätit en god frukost, Rasmus älskade pannkakorna, våfflor, smörgås, yoghurt och korv. Jag gjorde en sån tjock våffla med nutella på, hoppsan! Nu har vi checkat ut och sitter i bilen på väg tillbaka till Halmstad, men på vägen stannar vi i Väla som är ett stort köpcentrum ut med E6:an. Ps Rasmus har fått nya skor, 75:- på HM, som hittat! Tackar Micke för två fina armband från Pearls for girls, som han inte visste att jag köpte, råkade ha hans kort. Ds


Helsingör

Idag var vi över i Helsingör men vädret var inte riktigt på vår sida, det regnade mkt men sprack sen upp. Jättesmidigt att åka dit då färjorna gick varje kvart. Rasmus har varit gnällig och ledsen och vi har inte kännt igen honom riktigt ;(. När vi kom tillbaka till hotellrummet och fick av honom blöjan såg vi att han var väldigt svullen ;(, han kissade massor, jättebra! Pratade med 1177 och vi misstänker nu en urinvägsinfektion eller något som kallad för Balanit. Vi har fått en tid i morgon kl 8.15 hos Privatläkarna som ligger jättenära hotellet. Nu har Rasmus fått vara naken och sprungit runt massor på rummet, badat, kissat mera, ätit lite, fått Alvedon och vi märker redan skillnad. Svullnaden har gått ner och nu är han vår glada pojke igen! Man märker så tydligt när något inte stämmer! Får se vad läkaren säger imorgon. Funderar på om de nya blöjorna vi använder trycker på fel ställe eller nått. Liberos up and go nr 5. Tur att vi har med oss andra blöjor med, lilla snutten! Ps Han går omkring massor nu och blir bara stadigare för varje dag. Ds


God kväll

Rasmus sover sött i vagnen och vi är på väg till restaurangen, ett steakhouse.


Fahlmans café

En liten äpplekaka, tydligen förra årets vinnare.


Elite Marina Plaza

Nu är vi framme på hotellet! Rasmus trivs :).


Helsingborg

Förra inlägget skrev jag för över ett dygn sedan, blogg.se-appen fungerar sådär :/. Nu sitter vi i bilen igen och nu är målet Helsingborg. Allt är bra med oss och det har varit bra hos Sven och Kerstin. Nu får de lite lugn och ro ett par dagar och så är vi tillbaka på onsdag igen.


Mot Halmstad

Då sitter vi i bilen på väg till Halmstad, jag och Rasmus sitter bak och har det bra. Fint väder fick vi idag också, hoppas att det följer med oss söderut.


Lchf-pizza

Nu slänger jag in lchf-pizzan i ugnen och hoppas på det bästa. Pizzadeg: 2 ägg 4 msk olja 2 msk grädde 3 msk fiberhusk Salt Pizzakrydda (jag använde oregano, timjan och basilika) Vispa upp äggen med salt, blanda i övriga i ingredienser. Låt stå och svälla ca 10 min. Bred/tryck ut smeten/degen på ett bakplåtspapper och in i ugnen ca 8 min på 225 grader. Ta ut och ha på valfri fyllning och sen in i ugnen igen.


lazy lördag

Grabbarna åkte till Norrköping och MediaMarkt en sväng och jag fixar, städar och tvättar här hemma. Det behövs för sen ska vi packa då vi åker till Halmstad imorgon. Kerstin (Mickes moster som vi ska bo hos) har fixat så det finns både säng och matstol till Rasmus när vi kommer dit, guld värt att inte behöva släpa med i bilen!
Igår hade vi bästa vännerna här och vi åt kräftbaguetter och Emma och Micke åt kräftor medans Daniel och jag såg på. De är ju inte vackra de där djuren, blä.
Nova och Rasmus höll igång till efter 21 då vårt försök att söva dem i vagnarna gick åt pipsvängen.
Nu, mera fix!

Ändring i planeringen

Vi tidigarelägger Ullared och åker dit redan nästa torsdag. Annie och Bojjtan åker från Motala/Linköping och jag som redan befinner mig i Halmstad då behöver inte åka särskilt långt, underbart! Hade en trevlig fika på stan by the way som vanligt.

Sommarplaner

Nu är det bestämt och bokat inför nästa vecka. På söndag åker vi till Halmstad och sen vidare till Helsingborg på måndag där vi har bokat ett awesome hotell som heter Marina Plaza. Storasyster och hennes man ska bo på samma hotell och jag tror att vi kommer åka över till Helsingör på tisdagen. Massa kul att se fram emot :). Vi stannar två nätter och sen åker vi tillbaka till Halmstad igen, hoppas på bra väder nu bara. Den 23:e kommer Annie troligtvis att ta min Ullareds-oskuld och jag har redan börjat skriva en lista på stuff som jag ska köpa. Nu ska jag se klart sista avsnittet av Fringe för ikväll. Ps jag klippte av en bra bit på håret idag, var orolig för att jag skulle se ut som en tant ett tag men är faktiskt mkt nöjd. Ds


Smoothie

Rasmus är lite svår med maten och barnmatsburkar går helt bort. Får försöka hitta mat han tycker om och hemlagat funkar nästan alltid. Korv med mos, köttbullar med makaroner, ris med kyckling i sås, pannkakor, smörgås osv. Något vi ger honom till frukost och mellis är smoothie och jag gör de med olika frukter och bär, havtorn, grädde, turkisk yoghurt, mjölk och havregryn. Då får han i sig både fett och fibrer och massa c-vitaminer. Idag gjorde vi denna gula smoothie till frukost. Ps Rasmus favoritbröd är Lingongrova :). Ds


Kvällsblogg

Nu har vi kollat på två avsnitt av serien Fringe och det är dags att sova, för länge sen.
Idag har vi varit en sväng på Toys R Us och köpt ett vattenbord till Rasmus (förklarar/visar en annan gång), de hade mycket rea där och vi köpte även en Timmie-lamm som låter, det var nog mest jag som ville ha den, haha.
Hela eftermiddagen/kvällen har Micke Kerstin varit här och hjälpt Micke att äntligen sätta upp den nya projektorn och duken.
Planer smids för vecka 29 och vi kommer troligtvis att besöka både Halmstad och Helsingborg det sistnämnda tillsammans med min storasyster och man.

Godnatt!

lördag

God kväll! Idag har vi haft lunchgäster i form av Emma & Daniel med Nova och kvist i benet (! hehe) och Maud med Zigge. Vi var nere vid badet och badade, helt ok i vattnet faktiskt. Det var jättetrevligt som vanligt och Nova och Rasmus avslutade dagen med att bada badbalja på altan. Det var precis att vi fick ner de tillsammans i den men roligt hade de.
 
 
 
 
 

Blåvik #2

Då är vi hemkomna efter underbara dagar i Blåvik med fina vänner. Vi skulle åkt hem i torsdags med hade så trevligt att vi var kvar en extra dag. Bra väder fick vi också så det blev både bad och båttur. Vi åkte över till Torpön vid två tillfällen och åt lunch där i hamnen.
Det är jättekul att vara borta men det är väldigt skönt sen när man kommer hem, man uppskattar verkligen det man har.
Hoppas på att det fina vädret återkommer så att vi kan inviga Rasmus cykelsits och hjälm, jag tror han kommer att älska att cykla.

ps Rasmus klättrade upp i den gula soffan ikväll ds
 
 
 

RSS 2.0