Fredagkväll

Igår hade vi kvällsbesök och vi bjöd på quesadillas med kyckling, getost, soltorkade tomater och riven cheddarost i, det blev jättegott! Till dessa hade vi salsa, guacamole, gräddfil och sallad. Denna rätt kommer vi göra igen och redan i Blåvik nästa vecka.
Tog mitt första dopp igårkväll vid det omtalade Stureforsbadet som jag äntligen hittade till. Jag har nog aldrig badat när det är så kallt och jag var orolig för att hjärtat skulle stanna, på riktigt! Emma lovade att plocka upp mig om det skulle hända nått. Men det gick uppenbarligen bra.

Idag har vi haft barnkalas här hemma och Rasmus kompisar Nova och Zigge med familjer har varit här. Barnen fick pannkakor och smootie och vi andra mumsade på tårta, bullar och bakverk.
Rasmus fick en kryptunnel och duplo i present, tack snälla!

Imorgon ska jag och Micke storhandla inför Blåvik (det är vår tur) och det är 2 överfullakundvagnarmycket som ska införskaffas så Rasmus får vara hos Birgitta, Peter och Fabian under tiden.

Tårtan jag bjöd på idag innehöll kokoskräm, blåbärsmos, blåbär ovanpå och hyvlad vit choklad.
Just det, Italien vann ju över Tyskland igår enbart för att Rasmus hade matchkläder på sig under kvällen som han sen sov i :).
 

onsdag

Var är sommarvädret? Jag hade tänkt att ligga och pressa i solen på altan ju. Vi åker till Blåvik på måndag så hoppas att vädret vänder.
Ikväll kommer Birgitta och Fabian (Rasmus kusin) hit och ser efter Rasmus medans vi åker ner till stan och äter en god middag någonstans. Vi hade tänkt att gå till Kniv&Gaffel men de har sommarstängt i 2 månader!?! Just nu lutar det åt Afrodite istället, och det är ju inte helt fel.
Åker en sväng till Ikano strax och ska dels handla mat och sen se över vad Rasmus ska ha på sig imorgon då det vankas 1-årsfotografering med ballonger och finkläder. Jag har köpt en skjorta och cardigan men det blev lite stort så jag ska nog byta mot en mindre strl sen.
Rasmus fick en uppblåsbar pool i present som vi nu har fyllt med bollar och han bara älskar sitt bollhav.



söndag

Fem veckor kvar innan jag börjar jobba och dessa veckor ska jag verkligen njuta och mysa med min familj. Vi kommer ta dagarna som de kommer och åka på småutflykter. Vi ska klämma in några dagar till Blåvik och Halmstad och sen ska vi montera Rasmus cykelsits och cykla massor med honom :).
Idag har vi varit och köpt mediaförvaring till vardagsrummet och det blev riktigt bra, lägger upp någon bild i veckan.

Jag älskar att se på Mickes ansiktsuttryck när han säger: "6 HDMI-ingångar och 1 ut!"

Varför är det en gammal profilbild på mig till vänster på bloggen, hur kom den dit?? Hur får man bort den?

Rasmus 1 år!

Idag är det Rasmus födelsedag och han har blivit ordentligt gratulerad. Han har fått jättemycket fina paket, både leksaker, kläder, bobbycar, pengar och uppblåsbar pool, tack snälla för allt fint!
Rasmus fick en egen liten tårta som han fick göra vad han ville med :), det var tårta på hela golvet, på hela Rasmus och matstolen , det var det värt.
Tänk att ett helt år har gått sedan han kom till oss, vad fort det går!
 

You made my day

Angående förra inläggets rubrik så hade jag faktiskt en mördarsnigel i hallen, (han var påväg in mot toaletten) visst, han var inte så stor men han hade mord i blicken! Hur som helst så fick mamma ta ut den, tur att hon var här.

Igår hade jag tjejerna här på lunch och fika, nästan alla kunde komma och det var jättetrevligt. Nadja hade med söta Hanna också ♥. Både Jenny och Annie har bebisar på bakning så tjejgänget blir rejält utökat snart.

Idag har bästa Daniel och Emma varit här, vi åt lite lunch och barnen fick leka. Nya Blåviksplaner har smidits och troligtvis åker vi tillbaka dit första veckan i juli, ska bli så himla kul. Lite andra omständigheter nu med Daniels ben och allt men vi kommer nog hitta på lösningar med det också, har vi ingen rullstol kanske vi kan köra runt honom i en kundvagn tillfälligt, hehe.

Nu har det blivit bestämt att jag ska börja jobba den 30/7 istället för 1/8, det är bara några dagars skillnad men nu kan jag ju säga att det är nästa månad! Känns väldigt snart.


En snigel i hallen

Idag har vi haft besök av både mamma, Birgitta och Peter, jättetrevligt! Mamma och jag lagade god mat och hon hjälpte mig lite i trädgården med blommor jag hade fått. Rasmus tyckte det var kul när de var här och trots matvägran var han vid gott mod. Han pillade i sig en köttbulle och senare på eftermiddagen fick jag i honom lite spagetti och köttfärsås. Alltid nått och smörgås finns ju alltid och det älskar han.
Min torktumlare kom idag, ren lycka.

torsdag

Äntligen är projekt Tripptrapp-stol igång. Hittade en på Blocket för några hundralappar som mamma var och köpte åt mig i Motala. Väldigt passande att hon kommer hit imorgon och kan ta med den. Jag och Rasmus for till K-Rauta förut så nu har jag köpt slippapper, pensel och färg, here we go again! Färgen är en halvblank (som skulle vara slittålig) oljefärg antikvit.
Rasmus somnade kl 04.00 imorse efter att ha vaknat när vi gick och la oss vid halv tolv, summan av kardemumman blir då att Micke och jag somande inte förens 04 idag när det började bli ljust och fåglarna kvittrade. Det som var ännu jobbigare var att Rasmus vaknade 06.30 och ville gå upp, no talk about it! Vi hade tänkt att gå till Öppna Förskolan på fm men det blev inget med det, punkt.
Just nu sover han i vår säng och om det är vad han behöver så får han göra det hur mkt han vill då det ger mest sömn åt alla. Jag försökte lägga ner honom i spjälsängen 2 ggr förut men han skriker i panik, så mkt panik att han tillslut tappar luften och kräks så att rida ut den stormen är inget alternativ.

mitt i veckan

Idag har vi varit hemma hos våra fina vänner Emma och Daniel som bjöd på god lunch. En god vän behövde muntras upp efter en inträffad olycka under semestern ;(.
På förmiddagen var vi på BVC och Rasmus fick sprutor och en läkare kollade hans öron så att allt såg bra ut efter inflammationen. Han vägde exakt 10 kg men efter att ha kissat (länge!) på vågen var han nog nere strax under 10 kg ;). Han var nästan 78 cm lång, stora killen.
Nästa vecka vankas kalas och jag har bunkrat hela frysen full med godsaker, mums.

Rasmus rum forts. #3

Nu är det bara en gardin kvar och några vägghyllor.

Ett rosa kök

Helgen har varit jättebra trots ostadigt väder. Vi har fått mkt gjort här hemma och det bästa av allt är att jag har köpt ett tillfälligt köksbord. Det gick inte utan bord längre och mitt köksbord som skulle tillverkas av en snickare kommer inte bli av då han har skadat sig allvarligt ;(. Köpte ett mindre bord på Blocket för 150:- och slängde på en vaxduk. En rosa. Det är väldigt mkt rosa i köket nu, för mkt kanske??
Vi har fått upp gardiner i v-rum, tavlor, vimplar och boklist i Rasmus rum så det börjar verkligen ta form!

Fredag och kycklingwraps

Hinner inte med bloggen riktigt nu.

Middagen på Aioli var riktigt god så där blir det fler besök!

Tvättmaskinen är full med handdukar och sängkläder och jag tvättstrejkar för tillfället då vi inte har någon tumlare. Ingen bil att frakta hem den i heller. Så. Jag köpte en tumlare på näten förut, med hemleverans!! Skulle ta ca 3 dagar :). Det blev en kondenstumlare av märket Bosch.

Imorgon ska Micke och jag ha kvalitetstid och åka till stan, fika, äta lunch, hålla handen och sånt där. Birgitta och Peter är barnvakt hemma hos oss, toppen!

Lite egentid

Nu har jag förberett (blandat havregryn med mjölk) för att baka Guns goda tekakor med havregryn i imorgon. Strax ska jag ner på stan för att äta middag på Aioli med tjejerna, mys!! Måste ta och sminka mig och byta om nu.

Imorgon ska vi till Öppna förskolan i Lambohov och sjunga och träffa lite andra barn :). Nu tränar Rasmus för fullt med att säga mamma och det låter typ såhär: mamamama...

Jag har haft en sprängande huvudvärk den senaste veckan och varken panodil eller kaffe hjälper, hoppas det går över snart.


Pinnstolar

Det har varit en ganska lång resa med mina stolar men nu är de äntligen klara och här får ni följa mig på vägen.
image description
Stolar införskaffades på loppis i Fornåsa.


Hem och tvätta alla stolar i badkaret.

Sen var det dags att slipa, puh, vilket jobb!!!

Slipa lite till!!

Började med att måla alla stolar med vit grundfärg.

Det började bli en salig blandning. Alla stolar målades med valfri kulör 2 ggr!

Slutresultatet.

Det VAR värt besväret :).

en söndag

Just nu sitter jag och intar min 2:a frukost för idag. Rasmus sover och när han har vaknat och ätit lunch åker vi till Motala och hälsar på storasyster ♥. Igår var vi också i Motala hemma hos mamma där även Robert och Nova var på besök. Rasmus verkligenälskar Nova och det är så gulligt att se. Man märker att det är lite längre till Motala nu när man bor i Sturefors man åker inte in på 40 min längre.
Imorse överraskade vi Micke med frukostbricka och paket, han fyller nämligen år och Rasmus tyckte det var jätteskoj när vi sjöng för pappa.

Hyllor i köket

Äntligen är hyllorna i köket på plats och se så fint det blev. Hyllkonsolerna har jag målat alldeles själv :).

Nova 1 år!

Rasmus fullkomligt älskade Novas bollhav :).

Filmbevis ♥


P.S Pool D.S

Upptäckte idag att det räcker med en pool som är ca 90 cm i diameter då det kommer ta lång tid att fylla den med både vatten och bollar annars. Det var allt.

RSS 2.0