Fika någon?

Girls! Vad sägs om en fika på fredag eller lördag?
Hur jobbas det? I´m free.
Espressohouse för chai lattens skull (samma ställe som Expressohouse Naddie :))

men då...

Jag borde städa.
Jag borde tvätta.
Jag borde skriva en inköpslista.
Jag borde åka till stan och köpa ett par varmfodrade skor.
Jag borde duscha, mitt hår ser ut som crap, går knappt borsta :/.
Jag borde sluta blogga.
Jag borde sluta gnälla.

Eftersom jag inte kan ta mig till stan då jag står med en fot i graven så blev det lite nätshopping.



The usual suspects

Mycket bra film från -95 tror jag. Ett gäng kriminella blir intagna och på ett eller annat sätt så känner de varandra. En film med en "grande finale" tyvärr måste jag säga att Calle som rekommenderade denna film till mig avslöjade big times vad som komma skall :/. Det är alltid något visst med Kevin Spacey.


3/5


88 minutes

Kan jag verkligen rekommendera. "En universitetsprofessor som jobbar åt FBI som kriminalteknisk psykiatriker får ett dödshot som säger att han ska dö inom 88 minuter. Han måste nu söka upp vem som ligger bakom hotet och kommer i kontakt med tre personer; en problematisk student, en före detta flickvän och en seriemördare som sitter i dödscell."
Spännande rakt igenom.


3/5


Quantum of solace

Bättre sent än aldrig. Är inget direkt fan av bondfilmer, men den här var riktigt bra faktiskt.



3/5

Still sick

Ont som fasen i halsen och proppar i mig bafucin och strepsils, måste ju bli frisk till nyår då vi ska ha middag här med svärföräldrarna. När ska jag handla inför nyår?? Micke jobbar idag, får se hur länge han orkar, känner på mig att han kommer hem innan 21 idag, han var inte helt ok imorse. Ska försöka få i mig lite frukost nu, usch vad jag låter gnällig, men ibland är det tillåtet :). Dåligt med kommentarer här också...

Australia

Filmen var grymt bra, får en stark 4:a av mig. Väldigt pampig och storslagen och jag som är så blödig fällde ett antal tårar. Att Hugh Jackman är hur snygg som helst är ju inget nytt direkt.

4/5



Sjukstuga i Mjärdevi

Har precis pratat med Annie i typ en timme, vi måste ta den där timmen ibland :) Jag är sjuk, jättesjuk fifaan, Annie med, vi lät som två gamla tanter på rösten. Igår när vi gick från bion på väg till bilen gick vi utanför Harrys, å så klassikst när låten "Åh i natt i natt är det du eller jag?" strömmar ut från deras högtalare på högsta volym, då är det vuxenparty på G. Idag ska vi väl inte göra nått vettigt eftersom båda är dåliga på Mickes lediga dag, såå typiskt, blir väl att kolla på någon film och sen förhoppningsvis orkar vi ta oss ut för att få lite frisk luft.




Biokväll

Ska strax iväg på bio, vi ska se Australia kl 21.00, mycket trevligt hoppas bara att jag kan hålla mig vaken, jag har ju inte fått sova något mitt på dagen idag ;), filmen håller på i nästan tre timmar, hujedamej. Igår hade jag sovmorgon till typ elva sen var jag uppe några timmar å efter det däckade jag i ytterliggare tre timmar, så oddsen att jag somnar på bion ikväll är wätt höga. Idag har jag varit en sväng i Motala och myst med mamma, tagit en lång och skön promenad vid vattnet i den härliga kalla luften, ibland längtar man tillbaka till Motala, fick även lite riktig mammamat, kött å sås å potatis, mycket gott. Hämtade M på jobbet sen och hann med att införskaffa en assnygg väska på Vila, precis en sån som jag behöver ;) mellanbrun mindre väska med långt smalt axelband så att även jag kan få ha händerna/armarna fria, mycket bra mycket bra.
Albin heter numera Albin the warrior, idag när jag tittade ut genom sovrumsfönstret ser jag att han leker med en fågel som en gång i tiden har sett ut såhär

tänk er denna fast i fryst, död variant. Den kastade han runt med å låg och åmade sig med. Han ville gärna komma in också, stod å hoppade jämnfota utan för fönstret totalt svart i ansiktet smutsig på huvudet och fullt med jord i hela pälsen, inte alltför trevligt. Nä nu måste vi dra, har jag nämt att jag är typ sjuk också?? Har ont i halsen och ont i kroppen, känns som det är influensa på G, hoppas ingen av er läsare ska på samma bio som jag ikväll då smittorisken kan vara något hög.


Ha det gott!

Juldagen

Nu är julen firad och vi har haft det hur mysigt som helst. Dagen började i Motala med min familj och avslutades sen med svärmor och svärfar å Mickes bröder, mycket trevligt och massa god mat :). Här kommer lite bilder från julen 2008.

Fick denna fina bukett med videung av Micke dan för dopparedan.





Jag & syster, såå fina i likadana klänningar :).




Ikväll ska vi göra lite god mat och kolla på film, skönt att bara vara ledig...Ha det så bra!


God Jul

Önskar jag er alla! Och en god jul till bror på de sju haven...





Tro det eller ej men imorgon är det JULAFTON.

Nu har jag påbörjat min ledighet fram till 5/1, känns väldigt bra måste jag säga., exakt vad jag ska göra under denna ledighet är dock ännu inte bestämt.
Kände mig som 14 år efter jobbet idag när Calle skjussade mig på pakethållaren till hans militärcykel ner till stan, det var nämligen så att jag å Calle var personal shoppers till Patrice och Dessie, och bra gick det också, trots att vår kemi inte stämmer överens :).

Ikväll ska vi dricka glögg å slå in julklappar, ska bli mysigt. Just det, idag fick jag ett spontansamtal från en gammal vän, och inte vilken vän som helst utan en av de bästa :), jätteroligt att prata med dig igen det var allt för länge sedan, synd bara att vi bor så långt ifrån varandra. Å grattis till allt! :).

Do you remember?



God Jul!

Check this out :)




Åh ni bara måste kolla in detta...



Glöm inte ljudet..

Äntligen helg

Har sovit nån timme nu, har varit rätt trött idag å det var segt att gå upp imorse, bara två dagar kvar att jobba sen är jag ledig tom 5/1, mycket skönt. Gårdagen blev såå himla bra, hade hur roligt som helst. Kul att träffa lite nya ansikten och speciellt Bonnie :), vi fann varandra, det är nämligen så att hon också kör en Kawasaki men vill byta upp sig till ett monster, vi kanske ses på vägarna i sommar eller rent av tar en gemensam tur :). Här kommer lite bilder från partyt...

Nä nu kan...

...jag inte sitta här å slöa, dags för piffning! Blir nog den grå 25-årsdagsklänningen som åker på igen. Kan inte bestämma mig för rödvin eller cider?? Ett svårt val, båda går inte! å frågan är om rödvinet är en så stark kandidat igentligen med tanke på att jag ska jobba i Norrköping imorgon bitti. Låt gå för cider ikväll...

WALL:E

Såg denna mycket roliga animerade film igår.


3/5


Mindre än en vecka kvar till jul!

Här går jag runt och äter julskum i väntan på att maten ska bli klar. Ikväll bjuds det på minijulbord, vi har gjort egna köttbullar och en Janssons Fästemö som vi i Nyströmsfamiljen kallar det. Samma sak som en frestelse fast skinka istället för ansjovis. Prinskorv, ägghalvor, rödbetssallad och så var det det där med sillen ja...sillen låg i utanför vårat garage förut och såg ledsen ut, men inte lika ledsen som Micke som råkade slå sönder burken så det bara flög löksill i garaget och utanför också för den delen, ni kan ju bara tänka er hur det luktar där ute nu...-Det luktar iallafall gott är Mickes ända kommentar och tar ett sista andetag över löksillen. (Han är just nu på Konsum och köper ny.) Hoppas bror hinner hit en sväng sen så ska han få en liten jultallrik innan han åker tillbaka till Singapore. Det blev en snabb visit för hans del, skulle ha varit hemma 8 veckor men längtan efter nya tjejen på båten blev för stor så han stod inte ut mer än 3 veckor och nästa gång jag ser honom blir inte förens när jag själv kliver ombord på "hans" båt i Patong Beach/Thailand, coolt att träffas där :)


Bye!


Fika

Mycket trevlig fika med girlsen idag ;), det bestämdes att klänningen åker på på fredag och jag tror det kommer bli kalasroligt. Tyvärr var Annie sjuk idag och Jenny var mer upptagen med badrumskillen ;), men vi får ta igen det. Klockan 18.45 på fredag möts vi upp i Abisko centrum för er som vill med, detta gäller alltså inte värdinnan själv ;).

 Ser väldigt god ut men det slutar säkert med vin för min del. (En favorit i repris, söndags utan krokdiltårar)

Mcjacka

Hade tagit mitt förnuft till fånga och bestämt mig för att möjligen köpa en svart mcjacka när jag klarat körprovet. Den här tex.





Tills jag hittade den här...:/ Vad ska man göra??



Tankar...


Något i denna stil vore inte helt fel på ett framtida bröllop.
Glöm inte ljudet.



The day the earth stood still

Bio i fredags.
Hade höga förväntningar men visade sig vara en besvikelse. Klimatbudskap; Var rädd om jorden. Mycket utmärkande produktplaceringar.



2/5




söndagkväll

Precis hemkommen från Motala där vi har firat mamma som fyller år imorgon, mycket trevligt med god mat och härlig stämmning med familjen Nyström :). Invigning för en ny klänning ikväll som jag fick av svärmor igår, mycket fin och vilket fynd sen på Cubus! I helgen har jag jobbat varje dag och även nästa helg blir det jobb på lördagen, ska vara i Norrköping tidigt och ha prov. Tyvärr blir det inget party för mig på fredag som Jenny bjuder på :/, känns trist men det kommer fler tillfällen. Nu ska vi öppna en flaska  och myyysa.

Nya klänningen.


Ja, vad sysslar vi med?


Matte pratar med Texas.



Någon som ser Tindra?, måste ta utan blixt på henne för att hon ska titta.



Puss och hej!



Flygande Jacob

Dags för matlådor och denna gång bjuds det på "Flygande Jakob", jag brukar göra efter det här receptet. Jag gör med skivad banan och casewnötter istället.


torsdagkväll

Helt vanlig trist torsdag tills bror ringer och bestämmer att vi ska ut och äta. Ringer Kniv & Gaffel men där var visst fullbokat så kvällen avslutas med varsin plankstek på Hamlet istället, mycket gott, lite annorlunda människor och relativ hög medelålder där ;). Vi var även en sväng på Cloetta och köpte på oss ett rätt stort lager :). Så jag är inte direkt hungrig.

På söndag är det födelsedagskalas hos mamma, och då får jag även träffa mina systerbarn som jag längtar efter, allt jag undrar är...-när ska vi köra Lips?? Haha, bjuder på en härlig bild för länge länge sedan som jag är rädd att dom inte kommer uppskatta ;)


Puss & kram




Jag tänker högt...

igår på Hemköp i stan iaktar jag en äldre farbror som skojjar med en tjej och ber om ursäkt för att han är ivägen och går sakta, hon svarar att det gör inget, det är vi alla med ett leende. - Jag får skylla på min ålder säger farbrorn och berättar att han är 94 år.
Då tänker Sofie högt och säger rakt ut;
- Åh jävlar! 
ops! bäst att dra, fy vad pinsamt men tur att farbror 94 år inte hörde! Jag var ju bara imponerad över att han aldeles själv gick ner till stan för att handla sin mat. (Jag är inte så elak som det låter).

Idag en bild på min nya Ducatimössa, passar ju väldigt bra när jag kör Kawasaki ;)




Sofnys julcheesecake

 

 

 

 

Här kommer receptet:

  20 st pepparkakor

50g halvsmält smör

200g philadelphiaost

1 ½ dl socker

3 ägg

3 dl grädde

1 msk vaniljsocker

2 tsk stött el. mald kardemumma

2 apelsiner

kokos

 

 

 

1.    Klä botten på en rund form med löstagbar kant med platsfolie, så att plasten kommer ut under formen när den är stängd. (Lättare att separera kakan från formen när den är klar)

 

2.    Krossa pepparkakorna i en matberedare och blada med smöret.
Tryck ut blandningen i botten på formen.

 

3.     Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.

 

4.    Vispa gulor, socker, vaniljsocker vitt och pösigt, blanda i osten.

 

5.    Vispa grädden lätt och fluffig , blanda i kardemumman och vänd ner i ostsmeten.

 

6.    Vispa äggvitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop även den med smeten.

 

7.    Häll upp i formen, och täck över med mer plastfolie.


Ställ in formen i frysen, gärna över natten.

Ta fram ca: 1 h innan servering.

Garnera med apelsin och strö över kokos. (Jag hade lite kardemumma ovanpå också)


 

 

 

 

Här är mina cookies som jag har gjort ;).


Leilas Cinnamon chocolate chip cookies

Dessa supergoda kakor gjorde jag till julfikan.



Receptet hittar ni här.


Lägg max 4 bollar per plåt, annars riskerar du att få en enda monsterkaka! :)


The dark knight

Såg denna superbraiga film igår, rekommenderas varmt, men de flesta har säkert redan sett den, bara vi som var lite sega.


4/5


söndag

Äntligen hemma, skjussade Micke till jobbet på fm och sen har jag unnat mig lite shopping, (har för ovanlighetens skull hittat mycket fint på Vero Moda), träning och solning :) något som jag inte har unnat mig idag är mat, är hur hungrig som helst (åt en lussekatt till frukost), men nu kokar äggen i köket så snart så får även jag lite mat. Ikväll blir det ugnstekt falukorv med potatismos.
Gårdagen blev mycket trevlig med julfika hos mig, jag fick presentkort på make-up store, (sminkning + smink för 500:- ), mycket bra mycket bra. Mina bakverk uppskattades, tur det då det var första gången jag provade. Blev även lite singstar på slutet, vi provade våra stämmor i "Singstar ABBA".

The Mist

Såg denna film igår, den är inget att rekommendera.


1/5





Hur kan man bli så glad...?

av att få plasta in sina klänningar?? Det vet jag!, något som jag verklgen har längtat efter och tro det eller ej så var detta faktiskt på Mickes initiativ. Blev hur bra som helst, nu har vi plastat in och ca 12 klänningar och 2 kostymer :).


min lite för röriga "walk in closet"


Någat annat som man blir glad av är blommor från svärfar :).



Ha en trevlig kväll!


Nightmare before christmas

Häromdagen såg vi denna vuxensaga av Tim Burton, mycket bra.

3/5


Ingen snö på min födelsedag...

...men ett väldigt mysigt resturangbesök på Afrodite bjöd kvällen på :).

Idag har jag kommit försent till jobbet för första gången, kändes sådär kan jag väl säga. Men det var ju ingen fara alls. Min mobil (kitty) ringde inte imorse...:/, blev bara en kvart sen men ändå. Träning efter jobbet var väldigt välbehövligt, har kommit av mig lite nu med alla förberedelser, ska köra ett pass på söndag också hade jag tänkt.

I måndags träffade jag Anna och Daniel på Waynes för en fika, alltid lika trevligt att träffa dem, synd bara att vi alltid tar sådan tid på oss inför varje gång ;)

Micke slår alltid in mina paket såå fint...

ett av paketen innehöll denna fina klänning och även halsbandet som skymtas på bilden.



Vi kanske borde flytta norrut så vi får en fin vinter eller söderut på västkusten för att njuta av härlig sommar, det är som Micke säger, nu bor vi någonstans i nån mellanmjölksvariant där vi har tappat årstiderna. 

Ha det så bra!






RSS 2.0