Nova 6 månader



Såhär brukar det se ut när hon är hos mig ;).


Sen gick det bättre.





Bye!

Mors dag

Härligt väder ute idag :). Jag åker till Motala nu för att mysa med mamma och träffa mina syskon. Hoppas ni får en bra dag i värmen.

Dagens "Jag" (lite suddig & skrynklig!)



Albin somnade rakt på golvet förrut, helt färdig efter lek med ett kvitto.

Bye!

Jag "gubbsjuk"?

Det blir mycket tjat i bloggen om min mckörning men det får ni tåla, iallafall fram till körprovet, då äntligen kan jag andas ut (hoppas jag). Idag har jag jobbat i Norrköping och sedan kört högfartsdelen och lite lågfart i ca 2 timmar, därefter åkte vi hem och tog vägen genom Sturefors, hur fint som helst :). Nu är vi hemma och ska skjutsa hem Peter och köpa mat någonstans, jag är hungrig som en varg!

Bye!


Kawasaki x2

Precis hemkommen från en tre timmars lång körlektion. Känner mig sådär lagom trött och mör :). I vilket fall som helst så gick det jättebra och det vore scary annars eftersom det nästan bara är en vecka kvar tills körprov! Nu har jag nästa lektion på onsdag och sen är det inget mer innan provet. Tur att jag ska köra i Norrköping imorgon och att jag har lyxen att kunna övningsköra privat. Tror inte jag har visat bild på den cykeln jag kör på den nya trafikskolan som jag har bytt till? Man kan lugnt säga att jag har bytt upp mig plus att denna är typ storebror till min egna och utrustad med ABS-bromsar (och ej centralstöd)! Rätt lika va? Tyvärr gillar jag skolans hoj liiiite bättre än min egen, lite piggare. I framtiden ska jag byta till ett monster och jag var såå nära att köpa en i måndags men vi ringde för sent på annonsen, så är det jämt för mig min vanliga otur när det gäller annonser!! Det var en Ducati monster 620ie -05 dark med högt dragna termignoni (precis som jag vill ha) och det var ett bra pris också men det var visst inte min tur denna gång, hör av er om ni har en som kan uppfylla ovan nämnda krav, jag ger min inte förens jag hittat en ny likadan eller en svart 695:a med röd ram skulle också fungera :).

Skolans motorcykel


Min

Bye!


Shopaholics bekännelser

Blev ju även lite shopping igår och jag fick hem min nya rosa klänning som jag har beställt från mandel. Äntligen har jag köpt present till Micke också, det har varit väldigt svårt att veta vad jag skulle köpa, men sen hittade jag den perfekta presenten, en marinblå sommar/vår jacka från Bondelid. Födelsedagsbarnet var med och provade så tyvärr blev det ingen överraskning :(, men han blev glad ändå. 





This is me today!

Love!

090528 Lambohov i chock!

Äntligen hemma och nu är det dags att äta något och sen ska vi troligtvis sätta på någon film. Har varit ute på Ikano efter jobbet, var inte så sugen på att åka hem, vet inte om det hade med att göra allt som har hänt här i området inatt. En kvinna i 25-årsålderna har blivit mördad i Lambohov/Mjärdevi, det känns sådär. När Micke skjutsade mig till jobbet imorse var det världens pådrag här utanför med massor poliser och stora områden hade spärrats av. Det är helt galet att det kan finns så sjuka människor. En kille i 20-års åldern är anhållen misstänkt för mord och även en kvinna i 18-års åldern misstänkt för skydd av brottsling.


Det var allt för idag!

Sköna söndag

Dagen började med att vi klippte gräset och rensade ogräs, herrejösses vad det behövdes, vi var vid trädgårdscontainern  säkert 7 ggr för att tömma hinken. 
Skulle bestämma vad vi skulle ha till middag förrut och gick igenom frysen lite, hade dålig fantasi så jag tog upp en påse frysta rabarber och gjorde en supergod rabarberpaj med havregryn, sirap och kardemumma mm :), så blev det men de middagsplanerna :/. Vid halv tre kom Peter hit och vi övningskörde i ca: 3 timmar, det gick svinbra (jag är mycket stolt) men det måste gå bra nu eftersom mitt prov är om exakt två veckor imorgon! Efter detta åkte vi hem och fikade på paj och kaffe och sen åkte vi bort och ställde upp koner och övade lite lågfart (som också gick bra). Ännu en mycket effektiv dag men nu är det kanske dags för mig att ta en dusch och fräscha till mig, har haft en riktigt "fuldag" med otvättat hår och inget smink, se bild nedan ;), sen är det dags att ta det lite lugnt som Texas gör här samtidigt som han utnyttjar Albin som fotstöd ;). Hoppas ni alla har haft en fabulous helg för det har jag haft!


Peter och jag när vi rastade lite.

Min goda rabarberpaj och vaniljvisp.

Tindra myser med "trädgårdstrollet" även kallat Gollum!

Bye!

Mattattack

Idag har varit en effektiv dag, vi har röjt runt här hemma och städat och fixat. Jag fick nån form av attack på vår tidigare vardagsrumsmatta. Jag har hatat den från första början, vi fick den begagnad av svärmor när vi flyttade in för att vi inte hade någon lämplig, vi skulle bara ha den tillfälligt tills vi köpte en ny. Man blir bekväm av sig och den hemska mattan har legat (åt alla håll och kanter och sidor) och hånflinat åt mig i över två år!! Vi var ju inne på att köpa ny matta för ett tag sen men det är svårt att bestämma sig, man måste vara säker på sin sak om man ska ha en rejäl än, de kan ju kosta närmare tre tuss. Min attack i förmiddags bestod av tårar och frustation och jag bannlyste mattan från vårt hem, den skulle ut till varje pris om vi så skulle vara utan matta. Vi fick helt enkelt åka till Ikea för att tillfredsställa mig och köpa en ny (tillfällig) matta + lite andra roliga grejer som slank med :). Det blev en skrällig grön variant men det blev rätt bra ändå :). Lite somrigt sådär, ut med det röda och in med lite gröna saker istället. Vi köpte även hyllplan och krokar till badrummet som så småningom ska upp.


Provsitter nya mattan tillsammans med ny lampskärm.

Kissarna fick nya gosedjur från Ikea, här provleks det på nya mattan.




Finns det nån som inte har denna lampa nu?? Men den är ju såå fin.



Måste provas!

Myys på!

Lite smått och gott

Min nya klänning från Vero Moda och kofta från Mandeldesign.se.

Mina absoluta favoriter just nu för ett perfekt underlag, och fler kommer det bli.
Cover all mix, Blemisch concealer-dark, Liquid foundation-Olive, Bronzing powder-sun och denna superbra pensel Synthetic e/s brush large.


Bye!

Fika i Bestorp

Idag har jag, Annie och Elliot varit och hälsat på Jenny. Det var hur trevligt som helst och Jenny hade bakat blåbärspaj med vaniljsås, mycket gott :), drack detta supergoda kokoste som ni bara måste prova.

Mycket bebisprat blev det men jag hade inte förväntat mig annat ;), Julia och Elliot är hur sööööta som helst, speciellt när de låg bredvid varandra och "pratade" (läs skrek) ;).                                            

Kan sitta själv...


Myys

Me and Elliot


Julia & Elliot så söta

Ha en fortsatt mysig helgdag!

Familjen är samlad

Jag vill bara skrika ut det nu!!!!!! Texas har kommit hem!!!!! Vi är sååå lyckliga! Idag har vi varit ute på en lång promenad och tittat efter honom men inget. Har satt upp lappar i hela området och affären, ringde Polisen också för säkerhets skull. När vi kom hem så började vi laga mat och plötsligt säger Micke som är i vardagsrummet -Nu har jag har en överaskning till dig...
Jag börjar stortjuta och fattar direkt att Texas är hemma, han kommer gående hur lugn som helst in i vardagsrummet, skriker lite och hälsar på Albin och Tindra och går sen vidare till matskålen. Tassarna som brukar vara snövita är snarare grå och han luktar motorolja så troligtvis har han varit instängd i ett garage...i 4 dagar! 
Det här har varit 4 jobbiga dagar för oss, men nu känns det såå skönt. Jag vet ju att dagen då katterna blir gamla och somnar in kommer någongång. Då kommer man vara hur ledsen som helst men man vet ändå att de har haft ett bra liv. Att inte veta vad som har hänt eller ens hitta de har varit det värsta. Skulle de bli påkörda vill man ju ändå hitta de så att man själv kan få ta hand om dem och veta vad som har hänt.
  

Missing cat

Texas är försvunnen. Han har varit borta sen igårkväll, ja jag vet det är inte länge men jag vet också när något inte är som det ska. Jag har varit ute sen 8 imorse och ropat och visslat vid garage och förråd, Albin och Tindra + deras polare var med, jag tyckte jag hörde Texas men kunde inte lokalisera varifrån. När Micke hade vaknat kom även han med ut och konstaterade att det var Albin som skrek, exakt likadant som Texas brukar göra, och Albin skriker ju aldrig annars så det var alltså han hela tiden som jag hade hört, vet inte vad han höll på med om det var något slags rop på Texas. Nu har jag varit ute igen i ca 1,5 h utan resultat. Har kollat alla diken och skogsdungar runt omkring här, men jag hittar/hör honom inte. Har även ringt Slaka djurhem, Jägarvallen och Valla djursjukhus.
Jag vill ha tillbaka Texas nuv!!!! 



Den 15 maj

Igår var jag äntligen och fick min sminkning, de har sjukt lång väntetid för detta så för er som ska dit, RING OCH BOKA NU! Jag valde en kvälls make-up med chockrosa och guldfärgade skuggor och jag blev helnöjd. Därefter sprang jag in på MQ och köpte en Bondelid jack/tröja som jag hade spanat in. Nadja mötte upp mig och vi slog oss ner på Storans uteservering för ett glas vin/öl. När Jenny kom beställde vi in lite oliver och vitlöksbröd, mycket gott :). Kvällen var toppen och vi avslutade på Magnolias uteservering, och efter ett par drinkar och ytterliggare två glas rosé var jag i farten... Micke kom och hämtade två vingliga chicks med BK-mat i högsta hugg. Jag hade astrevligt igår och jag måste säga att jag är imponerad över hur bra sminket höll sig trots att jag sov med det! Vaknade inatt och såg mig själv i spegeln, nice, skuggorna och allt satt på plats.
Igår var en stor dag för många, min svärfar Ib fyllde år och vi ska i eftermiddag åka till Rimforsa för att gratulera honom. Någon fyllde två år också och ingen mindre än Albin var födelsedagsbarnet :). Desirée klarade sitt körprov igår så nu har hon kökort, jag är så stolt över dig gumman! Det har varit två väldigt intensiva och påfrestande veckor, men nu kan du andas ut :).

Här kommer lite pics från kvällen.

Nu ska jag fortsätta busa med Albin som alldeles själv har hämtat ett ihopknögglat kvitto att leka med från min påse från Make up store.
Ha en trevlig helg!

Wednesday

Ingen bio ikväll. Micke är sjuk stackarn, och han blir så "jättesjuk" också och envisas med att jobba. Det gick att makulera köpet av biljetterna så nu ska vi se filmen på söndag istället. 
Har precis kommit in från en promenad och innan dess hann jag även med lite shopping på Ikano-huset, nice, och jag som inte skulle shoppa, så kan det gå, och givetvis inhandlades det en klänning i vanlig ordning och lite annat smått och gott.
Nu ska vi fixa lite mat och senare ikväll är det Grey´s :). Imorgon är det jobb i Norrköping hela dagen, känns sådär, ska ta med min nya tidning "Leilas country living" som nyligen har kommit ut. Jag är ju ett fan av Leila som ni vet ;).


Ha en härlig kväll!


Någon som är vaken??

Kan inte sova. Drack en mugg kaffe vid halv tio och nu känner jag mig pigg som en lärka! Inte så smart :/. Börjar känna nervositeten komma närmare inför mitt körprov, gaahh, hur ska det gå? Har bytt körskola med så jag måste hinna köra in mig på den nya hojjen som jag ska använda på körprovet. Hoppas att det blir "storebror" till min egen hoj och att den inte är allt för hög. En miljard tankar far genom huvudet...
Har inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Har varit ute och övningskört lite, jobbat, sovit, ätit, så kul var det. På fredag är det äntligen dags för min sminkning på Make up store och det ska vi utnyttja genom att ta en afterwork, än sålänge är det me and Naddie, men det är bara att dyka upp för den som känner sig sugen på ett glas rosé kanske? ;). Imorgon ska jag och M på bio och se "Angels and demons". Jag har verkligen sett fram emot denna film och hoppas att jag inte blir allt för besviken nu när jag har höga förhoppningar. 



Dags att sova och försöka att inte lösa världsproblem. Wish me luck!

Stuntman?

Har varit ute och kört hoj i blåsvädret. Körningen gick hur bra som helst och jag är mycket nöjd. Vi stannade till och övade lite lågfartsbana (det skulle vi inte ha gjort) och jag blåste omkull och gjorde ett magplask, verkligen rakt ner på magen, vad hjälper ryggskyddet då?, slog huvudet (läs hjälmen) i marken denna gång med, så detta var väl lite allvarligare än min första vurpa, dock hade jag ju knappt någon fart alls men jag känner mig lite mörbultad nu. Svärmor tycker jag borde söka jobb som stuntman nu när jag har blivit van att ramla. Peter (som fick köra därifrån med en sträckning i axeln) och Micke fick upp hojjen igen, tur att jag har mina "lärare" med mig.
Väl hemma fikade vi på kaffe och hör och häpna, pepparkakor! Hittade en kvarglömd burk i skafferiet. Nu är det dags för en dusch så jag kan varva ner lite och ikväll blir det mys och film. 



Bye!


Tjejträff

Trevligt med en fika hos Jenny efter jobbet igår, och ännu trevligare blev det när hon tog fram två flaskor rosévin :). Annie var snäll och hämtade mig och Nadja som var strandsatta på jobbet när det spöregnade.


Kvällens favorit


Isso


Nadja lägger en tröstande hand på Elliot som trivs bra på tjejfikan


Värdinnan bjöd även på kladdkaka, glass och varma bär, mmm.


Anna och Annie myser med Elliot.


Skärp dig Bojjtan!

Me and Naddie

Old Sophie is back.

Jag var visst inte så hård som trodde jag höll på att bli.
Blev så himla besviken idag, så besviken att tårarna kom, på jobbet till och med. När man känner att man blir helt paralyserad och maktlös över situationen var det helt enkelt svårt att hålla tillbaka. Så mycket pengar och slit man har lagt ner och så får man inget tillbaka, trodde inte det fanns någon lösning där ett tag. Men, lösningen kom ganska fort ändå och jag kunde cykla hem med ett leende på läpparna. Så skönt att höra någon säga "-Ibland får man helt enkelt ställa upp". Min räddning i nöden och jag hoppas detta kommer sluta bra trots allt, som jag fick höra idag "-bara man har viljan", om jag har!? då blir det en barnlek.


P.S Det rör sig på jobbet där det inte borde röra sig! D.S.

Sov gott Törnrosa!

Jag - en hårding??

Har börjat fundera över min eventuella personlighetsförändring. Jag har börjat känna mig som en tuff och hård tjej, detta antagligen pga motorcykelkörningen. Det här är inget jag är bekant med och det känns lite creepy när det liksom kryper sig på. Är detta för att jag själv tycker mcförare är rätt coola eller? Jag vill bara vara snälla söta Sofie som har skaffat sig ett nytt fortskaffningsmedel. Jag har under min undersökning kommit fram till att jag inte är ensam om detta, men ser fortfarande ingen lösning. Var denna känsla något som man fick på köpet eller? Varför blev jag inte förvarnad? Mitt enda hopp är min rosa hjälm som sänker detta intryck något. Går det att blanda?

 


Bus i trädgården


De förgyller min dag!

Elins konfirmation

Idag har jag varit i Motala och kollat på Elin som konfirmerade sig, de var jättefina och duktiga. För gemenskapens skull tog även jag nattvarden, lästa alla böner och sjöng med i psalmerna. Efteråt bjöds det på kalas hemma hos Jenny med massa kallskuren mat, smaskig marängtårta och kakor. Jag hade min bondelidklänning och vita kilklacksskor, och det blev rätt kallt i eftermiddag när solen gick ner så jag var snabb med att byta om när jag kom hem och på med gosiga strumpor.





Nova växer så det knakar, snart är det dags för dop, och jag ska bli Novas fadder! :).


Marrängtårta


Frusen jag byter om i all hast!


Tack Danne för grym skiva, högsta volym hela vägen hem :)

Sockerkaka

Bakade som sagt en sockerkaka idag en helt vanlig enkel sockerkaka, och det blev den godaste ever! Här finner ni receptet.

 
 

Receptet kommer från denna bok, den är helt underbar, spring och köp den om ni inte har den redan.


Sköna maj

Solat idag och solen tar bra måste jag säga! Får ta det lugnt nu så jag inte ser ut som en kräfta i ansiktet imorgon på Elins konfirmation. Känner att jag måste införa mer motion i mitt liv, min nya hobby som motorcykelförare ger inte mycket kondition. Har precis kommit in från en powerwalk/joggingrunda i spåret och det var väldigt skönt ska jag erkänna och välbehövligt, mer av sånt tack! Måste bli lite bättre på att cykla till jobbet så nästa vecka ska jag ta tag i det, det värsta är ju bara att jag blir så fruktansvärt dålig av all pollen, men det får gå.

Nu ska jag fixa iordning lite här hemma, svärfar kommer hit i eftermiddag och ska klippa vår häck, väldigt snällt så jag tänkte vara lite snäll tillbaka och slänga ihop en sockerkaka innan han kommer.

I onsdags träffades vi hos Nadja för en som vanligt försenad födelsedagsfika, vet inte vaför men Nadjas födelsedag råkar vi alltid fira sådär närmare två månader i efterhand. Men trevligt var det, hon bjöd på varma baguetter med räkröra, och som efterrätt kladdkaka med glass, yummie! Annie hade med sig Elliot (även kallas Elvis efter hans läppryckningar :)) han var hur snäll som helst, ett exemplariskt barn. På bilden nedan provar han sina nya handgjorda sockar som han fick av Nadja.



RSS 2.0