Update

Julius mår bättre och vi åkte aldrig in till US. Andningen blev bättre och han sov en lång stund förut. Ikväll har han varit pigg och glad, ätit bra och skrattat massor ❤️. Men det känns bra att veta vart vi ska ta vägen om det blir sämre och att det bara är att åka då.




Here we go again

Julius är rosslig och det väser i bröstet. Jag ringde 1177 igår som lyssnade på honom genom telefonen och kopplade mig direkt till VC så att vi skulle få en tid så att de kunde undersöka honom. När jag pratade med VC igår fick vi inte komma utan hon sa åt mig att avvakta. Andningen har inte blivit bättre och imorse provade jag att ringa 1177 igen. De tyckte det var märkligt/dåligt att VC inte tog emot oss igår då de i vanliga fall är ganska frikostiga när det gäller så små barn.
Imorse ringde jag igen och vi är precis hemkomna från VC. Julius har fått andas både adrenalin och pulmicort. Han hade låg syreupptagning och hög puls när vi kom in ;(. Han svarade jättebra på medicinen och somnade sedan i min famn och kunde ta långa djupa och lugna andetag. Först tyckte de att vi skulle vidare till barnakuten direkt men eftersom medicinen verkade så bra fick vi åka hem istället. De har skickat remiss till US så att vi är välkomna dit till specialisterna istället om det blir värre. Just nu äter han och jag tycker att andningen är sämre igen så vi åker nog in om en liten stund.

Doppresenter











Slut som artist




Termosar

Julius fick termosen med igelkottar på av mormor i doppresent och den med lila kork/mugg har Rasmus valt själv. Vi har redan använt Julius termos och de kommer att ha en stående plats till alla picknickar ute i sommar/höst/vinter/vår.
 
 

Sommarvärme

Så varmt ute och jag är i behov av lite sommarkläder märkte jag idag. Mamma har varit här och vi har varit ute mkt, Rasmus tog med mamma upp i skogen och visade "sina" 3 myrstackar som han tittar till minst 2 ggr om dagen. Vi åt mammas köttfärssås och fikade gott. Mamma hade även grillat kycklingklubbor i ugnen till Rasmus och det passade honom perfekt att äta kallt med lite folie om. Bra tips till picknick och mellismat. Innan mamma åkte hem fick Rasmus glasspengar av mamma och vi knallade ner till affären så att han fick handla och betala sin glass själv. Han var så stolt och vi satte oss på några mossbeklädda stenar i en skogsglänta på vägen hem för att äta glass.
Julius har fått böjveckseksem så jag har börjat smörja honom med hydrokortison efter rådfrågning med BVC. Tycker redan att det har lagt sig lite. Nu hör jag hur Micke gör te på nedervåningen så bäst att stänga igen datorn och förbereda lite mys och kvalitetstid med min sambo. Vi har förresten varit tillsammans i 10 år i år ♥. 
 
 

Gummistövlar

Har tidigare kört med Tretorns gummistövlar till Rasmus, både fodrade och ofodrade. Har varit riktigt nöjd med dem men nu kände jag för att prova nått nytt. Det fick bli dessa stövlar (ofodrade) från Didriksons. Tycker de var riktigt snygga. De fanns i gult också, var nära på att köpa de istället men tog mörkblå tillslut.




Mina pojkar






En bit på väg

Plåttaket är på plats och det blev ett riktigt lyft för lekstugan. Ska bara byta nockplåten mot en annan idag som passar bättre. I och med att stugan är ren invändigt nu (aj!) så kanske jag borde ge mig på att åtminstone måla insidan av taket.





I'm alive

Jag är oskadd. Läkaren klämde och kände på mitt pulserande blå finger men iom att vi inte kunde se eller känna nått hårt i fingret ville hon inte öppna det i onödan och förstöra min fingerblomma?? Helt ok för mig. Jag kan ha haft sådan tur att träbiten bara åkte in i fingret och sedan slets ut igen som ett hugg. Kan vara därför det blödde så mkt. Jag skulle återkomma om det blev värre med fingret, om det typ ramlar av. Men jag behövde inte vara orolig (jag höll på att kräkas i väntrummet), det kan vara så att det försvinnner av sig själv. Hoppas! Jag har tvättat med asolsprit och haft på bisalva och nu känns det liiite bättre faktiskt.
Som plåster på såren gjorde vi lite 80-talsbananer på grillen ikväll, kommer ni ihåg??




Typiskt

Det var väl då själva f_n att det ska hända mig! Ligger och skrubbar golvet (obehandlat trä) i lekstugan och får in den största stickan ni kan tänka er, typ i klass med vedträ. Skönt, not! Springer in helt vimmelkantig samtidigt som det blöder ganska mycket. Får inte ut det och just nu är fingret så svullet så det ser sprickfärdigt ut och är helt blålila. Kul, det sitter djupt in och det går inte trycka ut. Ska till US vid 15 och får se vad de ska göra åt saken, jag vill helst inte veta ;(. Jag räknar starkt med amputation eller gips, mitella, rullstol eller sjuktransport. Vi hörs, kanske.

Omtanke

Om man ser ung ut (som jag, haha) och visar leg på Systembolaget utan att de behöver be om det får man ibland någonting. Jag har hört att några har fått tablettaskar bl.a och igår fick jag ett armband som det står omtanke på. Helt okej :).




Godmorgon

Frukostmys i soffan med Rasmus medans de andra grabbarna sover. Det ser ut att bli en fin dag och efter lunch idag så kommer uncle Mike hit för att skruva plåttak på lekstugan.




Tornby

Jag har varit på Ikano, Ikea, Ica Maxi och Systembolaget, och jag var inte ensam. Handlade lite kläder till pojkarna och köpte nya bodies till Julius i strl 74! Hade nog kunnat ha 68 men bara en vecka till skulle jag tro 😜. Rasmus var mkt äldre när han hade den storleken och då hade han mest tröjor och sånt, inga sådana som man kan knäppa ihop och det är ju så praktiskt. Har redan fått börja med 3:ans blöjor med så jösses vad det går undan. 
Jag köpte några fina vykort till Julius så han har nått att titta på vid skötbordet på nedervåningen. Det är nämligen ett hyllplan ovanför så dessa tejpade vi fast under. Han blev överlycklig 😊. Ikea hade en jättesöt mobil som man också kan ha vid skötbordet så den fick han också till övervåningen. Oj vad han ska längta efter blöjbyten och allt gulligt att se på 😊.
Rasmus fick ett par schyssta T-shirtar och den rosa pyjamasen som jag visade häromdagen. Ett roligt garage med bärgningsbil och tankmöjlighet fick Rasmus också. Hade tänkt att köpa mer  "järnväg" till Rasmus Briotågbana men blev osäker på om Ikeas järnväg är kompatibel med Brios, någon som vet?

Snacka om att vi konsumerar mycket, och ni är inte oskyldiga ni heller! Inte konstigt att vi måste jobba så mycket för att följa med i konsumtionsSverige. Om vi inte konsumerade så mkt som vi gör skulle vi inte behöva jobba så mkt som vi gör och långt ifrån heltid. Vi kanske skulle flytta ut på landet, sälja av fordon, gå ner i arbetstid och umgås med familjen istället. För det är ju det som är viktigast, eller hur?
Nu känner jag att detta inlägg blev lite motsägelsefullt med all shopping osv, men det är verkligheten. Är det den verkligheten vi vill leva i?








Mammamys




New lashes, yeay!




sittdynor till buggan

Ska köpa en eller två (?) sittdynor till vagnen. Jag har kollat på dessa från Elodie Details som jag tycker är så fina. Frågan är bara om jag ska ha en eller två, likadana eller olika?
 
 
 

Vi har en gul pall




Valla

En heldag i Valla tillsammans med Annie, Elliot och Alfons blev det. Vi träffades strax innan 10 på fm och var hemma vid halv tre. Då hann vi med en lunch på Mc D också. Barnen lekte och hade kul men jag är jätteallergisk nu, Valla var väl inte den bästa platsen för mig att vistas på för tillfället. Får se om jag går ut mer idag. Rasmus sover ute just nu och jag dricker en god kaffe från min maskin.




Rosa rosa rosa

Rasmus önskar sig den här pyjamsen och jag kan förstå honom, den är hur söt som helst. Imorse sa han att han inte ville ha svart eller blå när han tittade på den han hade på sig från PoP. Vi behöver verkligen köpa nya pj:s, alla har blivit korta i ärmar och ben.






Kreativitet

Jag målar och Julius hjälper till så gott han kan.




Påskdagen

Igår var vi på 1-årskalas, det är nämligen Fanny som har blivit så stor. Det var kul att träffa alla igen och vi var ute och busade massor med barnen. Miche ordnade med fiskdamm ute och det var poppis hos barnen. Kvällen spenderade vi hemma hos Emma och Daniel och det är så kul att se Rasmus och Nova leka så bra tillsammans ❤️. Rasmus somnade inte förens 22 igår och han sover än. Idag ska vi ta en lite lugnare hemmadag och ladda batterierna inför Valla imorgon. Jag är såå allergisk så det påfrestande för mig att vistas utomhus trots tabletter, ögondroppar och nässpray.
Julius fick en doppresent av Maud med familj igår som tyvärr inte kunde närvara på dagen. En jättefin pirat i finaste färgerna från Handmålat. Jag tänkte jag skulle ta och visa alla fina presenter Julius fick i samband med dopet någon dag.





Tindra lever livet

Fick mms från Ulla (Tindras matte) igår med en påskhälsning och bild på Tindra. Jag är så glad för det, det gjorde min dag som förövrigt var riktigt bra trots pollenallergi.
Ulla skrev att Tindra har det bra och att hon hade behållit två kattungar från en tidigare katt som Tindra bestämmer över. Tindra trivs på landet med hundar och hästar och vi var välkomna att hälsa på.




Påskaftonsselfie

Idag kör vi på svalor i öronen, T-shirten och kjolen, lite to much kanske??




långfredag

Det är långfredag och jag känner mig extra ledig nu i påsk trots att jag är ledig hela tiden och Micke jobbar hela helgen (förutom söndag), konstigt, men det har väl med att det är högtid och allt. Vi firar ju trots allt i minne till Jesu död och uppståndelse. 
 
Barnen sover och Rasmus lade jag i vagnen och ställde på altanen (vaken) och sedan somnade han efter ca 10 minuter. Jag frågade honom om vi inte skulle ta en promenad allihopa men han bad mig att köra runt honom till baksidan till "hans" trädgård. Rasmus älskar att sova lunch och än sålänge så fungerar det bra även med att somna runt 19:30 på kvällarna. Julius somnade vid 20.00 igår, vid 23 fick han mat och sedan sov han till 06.30 utan att vakna en enda gång. Han brukar äta 1 gång på natten och sedan somna om men vissa nätter blir såhär, då drar han ett långvil. Nu har han passerat 3 månader och har sovit hela nätter (med undantag för 1 matning) sedan han föddes. Man kan knappt tro att det är sant, men jag vågar inte riktigt ropa hej än, det kan ju ändra sig men just nu njuter vi av att få den sömn som vi faktiskt var intsällda på skullle utebli.
Barnen fick varsin påskpeng av mamma och för det köpte vi varsin sak åt dem. Rasmus fick en grizzlybjörnshane från Schleich och Julius fick en mjuk skallra som ser ut som en hund. 
 
Det gick bra att byta skorna på XXL trots att det tog världens tid för att nästan hela personalstyrkan var på möte just då. Vi mätte Rasmus fot och som jag trodde har även fötterna växt med rekordfart. Vi bytte till ett par Viking Breeze istället som också är i goretex. Dessa var lite nättare och passar bättre nu framåt våren.
 
Jag är så himla sugen på att komma någonvart med lekstugan och igår skickade jag en förfrågan till Daniel om han har någon tid över att hjälpa till med fönster och dörr. Morbror Micke fick också ett sms angående taket och jag hoppas att han har tid att hjälpa mig nån dag. Han bytte ju taket på min gamla kolonistuga så bra. Jag håller utkik efter begagnade bord och stolar till stugan men det är jättedåligt av den varan på Blocket. Är det någon som har en liten trägrupp ståendes och vill sälja så hojta till.
 
 
 
 
 
 
 

En björn i harlequinmönstrade tights.




Skärtorsdag

Glad påsk önskar denna glada påskgubbe ♥.
 
 

Julius 3 månader

Idag blir Julius 3 månader och det firade vi med att besöka BVC för vaccination, aj. Nu har de börjat att vaccinera spädbarn mot Hepatit B så det vaccinet fick han också. Det vaccinet är kostnadsfritt i vissa län men dock inte i Östergötland. Julius väger 6185g och är 61 cm idag, stora pojken. Nu sover han och jag dricker kaffe. Om en timme ska vi gå och hämta Rasmus från dagis och sen ska vi åka ut på Tornby en sväng. Fyndade 3 par byxor till pojkarna förut, jag tror jag gav ca 80 kr för alla 3 paren, tummen upp för mönstrat.



 
 

Pussel

Rasmus älskar att lägga pussel och han hann med att få ihop Pettsson & Finduspusslet (med lite hjälp) innan dagis.




Påskpyssel

Vilken fin kyckling Rasmus har gjort på dagis, man blir ju gråtfärdig. Stolt mamma.






tisdag

Nu börjar jag komma ifatt efter festligheterna, det blir så rörigt hemma, jag förstår inte. Kläder och tvätt överallt och nu har jag börjat sortera ordentligt vad ska ska sparas och skänkas. Jag tvättar mkt ytterkläder också som ska läggas undan. Jag gjorde precis Julius vagn vårfin och bäddade med täcke och kudde, fårskinnet får vara kvar i botten, reglerar värmen och är mjukt och skönt. Imorgon måste jag åka till XXL för att reklamera ett par skor jag köpte i höstas till Rasmus. De har spruckit i sömmen fram så jag hoppas på att få byta till ett par hela likvärdiga skor. Ska in en snabbis på Ikano med för att se om jag hittar en passande hatt eller keps till Rasmus som han kan ha till dagis på torsdag när han ska vara påskgubbe. Helst skulle det ju vara en svart hatt med brätte men jag tror det blir svårt att hitta. Ska man klä ut till påskkärring istället har Åhlens ett jättefint förkläde med passande sjal med kycklingar på.
 


 
 

Lilla barn

Elin sjunger och spelar så fint på Julius dop.
 
 

Julius dop

Jag är så glad. Dopet blev så bra. Kyrkan var så fin. Prästen var bra och Julius var så snäll. Rasmus var så duktig och ringde i kyrkklockorna och hällde upp vatten. Elin sjöng så vackert. Maten och fikat blev så gott och presenterna var perfekta, en bra blandning. Det blev mkt fika över så jag tror att mina kollegor blir glada när de får mumsa i sig en hel prinsesstårta imorgon. 
 
 
 


 

Dopklänningen




Dopdagen

Dagen är här och förberedelserna har gått i ett. Mamma kom hit tidigt igår och vi gjorde smörgåstårtor så det stod härliga till, mamma var helt andfådd när vi garnerade de. Efter det åt vi god lunch som mamma hade med och sedan åkte vi till församlingshemmet för att duka och pynta, det tar alltid längre tid än man tror.
Vi kom hem vid 18 på kvällen och innan jag däckade i sängen bakade jag 30 st kladdkakemuffins.

Rasmus sover i vagnen en timme nu så att han orkar med dagen. Julius känner sig redo att välkomnas in i den kristna tron och svenska kyrkan och vilar just nu upp sig iklädd vita strumpbyxor och vitt linne som han ska ha under klänningen sen.





Fikapaus

Barnen sover, nu är det dags för kaffe.




Torsdag

Rasmus fick vara hemma idag också, så vi tar en lugn hemmadag. Han hade ingen feber inatt men är lite förkyld, rosslig och hostig. Just nu är han ute i lekparken med Micke som börjar jobba sent idag. Mysigt för dem att få lite tid ihop på dagen eftersom Rasmus sover (förhoppningsvis) när Micke kommer hem strax innan 21. 
Julius gymmar och jag har skalat potatis, ska nog baka mer fröknäcke sen också och försöka att inte glömma att hämta nyckeln till församlingshemmet.





Tankar

När man väntar sitt andra barn kan man oroa sig för hur kärleken ska kunna bli större än den redan är. Ibland kändes det omöjligt att jag skulle kunna känna mer kärlek. Skulle barnen bli tvugna att dela på kärleken? Istället dubblades allt och hjärtat fick mer plats och blev större. Om vi i framtiden skulle få fler barn kommer jag inte känna den oron utan bara längta. Jag är så glad att vi även har berikat Rasmus liv med ett syskon ♥.


Motala

Igår åkte vi till Motala efter lunch och hälsade på mamma. Rasmus saknar sin mormor så mycket hela tiden så han var eld och lågor trots att han hade haft hög feber på natten. Vi åt god fisk och Rasmus åt också jättebra. Vi åkte och hälsade på Reine också, det blir alldeles för sällan. Det märktes att han blev glad att vi kom och mamma sa att han verkligen sken upp. Nu fick han äntligen se Julius och hur mkt Rasmus har växt.

Inatt kom den höga febern tillbaka och Rasmus var som ett element bredvid mig trots Alvedon. På morgonen var det som bortblåst igen och han är pigg och glad. Trots det fick han vara hemma idag istället för dagis, bättre han är hemma. Vi har äntligen påbörjat projektet med pallen och innan lunch så grundmålade jag och Rasmus den med en vit häftgrundsfärg. Nu sover han ute i vagnen och när han har vaknat ska vi åka hem till farmor som bjuder på middag ikväll.




Dopsamtal

Dagen började med möte med prästen i Vist kyrka inför dopet. Det gick jättebra men mötet tog lite längre tid än förväntat bara. Han hade inte bråttom direkt och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Han sa att dopet tar ungefär 25 min men jag är tveksam. Med tanke på att vi ska sjunga 3 psalmer, jag ska läsa en dikt + tackbönen, Elin ska sjunga solosång, Jenny ska (förhoppningsvis ;)) läsa om Jesus och barnen och sen ska vi också spela Blinka lilla stjärna 2 ggr, en gång med den vanliga texten och den andra gången med "Gud som haver...", däremellan är det doptal, bön och ceremonin med vattenösningen...ska bli spännande att se hur alla 1-3åringar står ut med detta och hoppas det kommer tålmodiga föräldrar. Prästen verkar lugn och var väl införstådd med att ljudnivån kommer vara en nivå högre med barn och han har också haft många 3-åringar som har jagat varandra runt altaret under hela dopet ett flertal ggr så han verkade bara vara glad att det kommer många barn, prästen verkar kunna improvisera lite och det kan nog komma att behövas. Kannan som Rasmus ska hälla upp vattnet med är utbytt från en i glas till en som tål att åka i golvet. Rasmus ska få ringa i klockorna när dopet börjar genom att trycka på några knappar och vilket barn gillar inte att trycka på knappar?? :)

Dopinbjudan

Har glömt att visa Julius fina inbjudningskort till dopet.







Kloka ord

"Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över utan det handlar om att lära sig dansa i regnet"

Lördag

Igår var Jenny här och hälsade på, Rasmus är så glad i henne och hade pratat om att hon skulle komma i flera dagar. Jenny hade med en goodiebag till Rasmus med massa kul i, bla rosa (och blå!) trädgårdshandskar som han har önskat sig. Vi var ute och lekte i säkert 2 h och sen var vi en sväng i affären och jag fick gula rosor, passar perfekt i mitt nu gula kök istället för rosa.





Dopförberedelser

Klänningen är klar och färdig att hämta på stan. På måndag är det möte med prästen och jag är jätteglad att Elin vill sjunga två låtar, en i kyrkan och en i församlingshemmet.
Har skickat sms till storebror och hoppas han har lust att knäppa några bilder under dagen. På Rasmus dop hade vi fotograf men då gick vi all in, lite overkill kanske.
Jag sitter just nu med doppysslet, jag får passa på när tillfälle ge och just nu sover båda pojkarna.




Förnyelse

Jag har blivit med lugg och ögonfransar.



Doppyssel

Många pompoms blir det till Julius dop.




Onsdag?

Godmorgon! Sitter i soffan med en kopp te och kesella med bär och grädde. Rasmus sitter bredvid mig med sin frukost och Jules ligger i en babysitter. En dålig ovana vi har är att vi nästan alltid äter frukost i soffan framför Bolibompa.
Efter dagis igår utmanade jag ödet och begav mig till Ikano för att prova bh:ar och med mig hade jag såklart mina pojkar. Det gick hyfsat bra och jag fick med mig en ny bh hem. Tack till bra bälten i vagnen och klubban i munnen. 
Rasmus tyckte det var roligt att hälsa på pappa på jobbet och jag köpte likadana överdelar (ovanligt??) till pojkarna med vilda djur från Åhléns.







RSS 2.0