Run

Har varit duktig och varit ute och sprungit i Lambohov (!) både i måndags och i onsdags. Blir så mkt mer peppande när man är fler. Börjar tycka att det är riktigt kul och nu är jag sugen på att åka och köpa en långärmad löpartröja.

Om en timme åker vi till Gamla Linköping med killarna för att se Pettsson och Findus-teatern. Birgitta och Peter blir här hemma med Freja och när de ändå är här fortsätter Micke och jag vår kväll med en dejt/middag på stan senare. Jag längtar efter att få äta varm mat sakta och bara vara med min fästman.

Tropicarium

Denna regniga dag spenderade vi på Tropicarium i Kolmården tillsammans med några vänner. Helt klart värt ett besök och kidsen tyckte det var kul. Även Freja tittade storögt på de färgglada fiskarna. 
Precis när vi var klara och skulle gå ut genom den lilla butiken upptäcker vi att Julius är borta. Ett ögonblicksverk när Micke hade rotat runt i ryggsäcken efter en napp så kom Julius på andra tankar. Först blir man inte så jätteorolig men när man tycker att man har varit precis överallt inkl källaren och pratat med personalen fick jag hög puls, speciellt när man börjar tänka på allt vatten och farliga djur som finns där och med Julius kreativitet är inte det är bra kombination. Slutet gott allting gott och Julius återfanns på en toalett. 








Frejas dop

Vi hade inte tur med vädret men det gjorde inte så mycket. Vi hade dukat borden som ett L genom matsalen och vardagsrummet och alla fick plats bra. Vi var inte så många men den lilla skaran vi var betyder mkt för oss.
Freja var/är i en väldigt känslig period och vill helst bara vara hos mamma eller pappa, men mest mamma ;). Tanken var att Jenny (som är Frejas fadder) skulle burit in henne i kyrkan (vi gick in i precision med Freja först) men det fungerade inte med tösen. Jag bar Freja under hela dopet inkl när jag läste dikten och jag har fortfarande ont i min högra arm. Jösses hon väger ju över 6kg och så en tinme på det, puh!
Freja blev som beräknat jätteledsen när prästen höll henne och lade vatten på huvudet, jag stod bredvid och försökte hålla in nappen på henne samtidigt men det gick sådär. Att prästen sa; 
-jag tror vi hoppar över rundvandringen. kom inte som en chock.

Prästen var så himla bra och han lade även in lite personliga ord i doptalet i anknytning till min dikt om gåva och mirakel. Att han även ställde upp och sjöng "Det gåtfulla folket" gör mig varm i hjärtat.

Trots feber var Julius jätteduktig i kyrkan och pysslade med saker som vilken 1,5-åring med spring i benen som helst. Rasmus ångrade sig med att hälla upp vattnet och satt mest och myste med sin kusin Nova. Robban (Frejas andra fadder) fick hälla upp vattnet istället. Och tillsammans sjöng vi alla Idas sommarvisa.

Stort tack till alla som var med oss i lördags och för allt fint ni har gett till Freja. Och till Annie med familj som inte var med men som hade köpt ett jättefint halsband och skrivit ett fint kort som gör mig tårögd. Ni kanske märker att dopet är för mig väldigt viktigt ❤️.























Dopdagen

Vi är i fas och jag känner mig nöjd med dukning och pynt. Om 2h ska vi vara i kyrkan ombytta och redo.
Gårdagen gick i ultrarapid och det var 100% hela tiden. Vi hade faktiskt 5 årig förlovningsdag också men vi tar igen det nästa vecka bestämde vi.





Det går sakta framåt

Ett steg fram, två steg bak. Ungefär. Det är svårt att städa ordentligt med tre små viljor hack i häl. Micke putsar speglar och rutor och Julius går efter och ger dom mjölkkysssar så att det blir fina avtryck. Jag och Rasmus har varit och handlat mat och blommor och strax ska jag åka till vc med Julius som inte är riktigt bra. Misstänker öroninflammation och är lite orolig för den kraftiga smällen i huvudet när han ramlade i lekparken häromdagen. Och så har han 39 graders feber, stackars lilla snutt.

Fin torsdag

Idag har vi varit i trädgårdsförening på eftermiddagen och lekt och ätit glass med barnen. Freja var nöjd och hade premiär framåtvänd i bärselen. 
Stannade på Lager 157 och köpte ett par ljusa jeans (likadana som Rasmus har) som de nu kommer ha på sig på dopet. Att ha shorts och kortärmade skjortor blir visst lite kallt om man vågar lite på prognosen som säger 15 grader och regn och härmed tar vi dop"festen" inomhus.

Kvällen fortsätter med förberedelser och jag har pressat dopklänningen, tagit fram och strykt kläderna Freja ska ha under klänningen och fixat gästboken. På insidan av pärmen av varje barns gästbok från dopen har jag skrivit dikterna jag har läst i kyrkan.
Det blir lite tjejigare touch på strumpbyxorna och linnet denna gång.





Oh Happy Days!

Dagen började bra med 4-årskontroll på BVC och Rasmus var så duktig, vad stolt man blir. När vi kom hem bakade vi hallongrottor som jag sedan glömde i ugnen men de blev goda ändå. Lite mörkare än önskat och lite för frasiga för att kunna bjuda på på lördag. Nytt försök imorgon.
Och på tal om imorgon så var tanken att vi skulle ha åkt till Gamla Linköping och tagit fotografi till Corren men vi får avvakta lite med det. Dels har Rasmus ett blåmärke i pannan och var väldigt röd under ögonen idag (?) och Julius slog sig så illa i lekparken när han ramlade rakt in i en sådan träbil som man kan gunga på och har fått världens bula/blåmärke (läs horn) mellan ögonen. Inom några dagar kommer blånaden att ramla ner som snygga blåtiror (likadant för Rasmus när han slog sig illa i Blåvik för 2 år sedan), så vi kände att vi väntar med fotografering tills killarna ser ut som sig själva igen.
Freja har haft ont i magen idag och varit ledsen till och från. På kvällen blev det lite bättre och hon somnade på mig i soffan. Jag har påbörjat en mängd olika saker hemma idag (vardagliga smågrejer) men knappt lyckats slutföra något vilket har lett till inre stress fast att allt har gått i slowmotion, svårt att förklara. För trött (?) för att ta en runda i skogen (trots nya träningskläder!) och jag har inte tvättat håret sedan i söndags, fräscht!

Nu ska vi sova och imorgonbitti är det jag som knyter på mig löparskorna efter morgonkaffet så att jag piggnar till!





Inför dopet

Ställer fram, räknar, pysslar och fixar inför Frejas dop nu på lördag. Känns skönt att vi ska vara hemma efteråt och inte behöva åka med grejer fran och tillbaka. Mamma hjälper oss att göra både smörgåstårtor och rosa prinsesstårtor och Jenny ska baka chokladbiskvier. Bullar har jag redan bakat och de blev nog bästa gången och nu funderar jag på om jag och Rasmus skulle ta och baka hallongrottor också.







Baka liten kaka

Hade tänkt åka ånglok idag men vi tar det längre fram. Kidsen sov om varandra och tiden sprang iväg så vi tar en hemmadag istället. Barnens farmor och farbror kommer ut hit om en sti d och jag och Rasmus har precis bakat en morotskaka. 
Igår bakade jag bullarna till dopet också och de blev jättegoda och fina, kul!

Tidigt imorgon åker jag till Gekås med tjejerna och nu är vi riktigt laddade då vi fick skjuta på trippen 2 veckor, hur ska detta gå? Och bara 1 bil!

Ikväll blir det en löprunda i skogen igen och jag har varit riktigt duktig och nästan varit ute varje dag och tränat, känns så himla skönt!





Julius

Julius är inte lätt att fånga på bild, om man vill ha skärpa vill säga. Igår hittade jag Julius på bänken under eken i trädgården. Där hade han klättrat upp själv och tagit av sig skorna och satt och knaprade på en kardemummaskorpa. 
Jag in fort som sjutton och hämtade kameran och knäppte av några (läs många) bilder på honom, och det blev flera riktigt bra, wihoo!







Syskon

Tänkte ge Freja lite plats så hon kan ligga och sprattla och träna lite på att lägga sig åt sidan och sånt men jag hinner knappt lägga ner henne på golvet förens hennes storebröder ska ligga tätt intill henne. Svårt att rulla runt då.




Klänningar - check!

Det gick ju bra att hitta klänningar idag men för att vara säker beställde jag en klänning från Ellos innan jag åkte till stan. Det är den turkosprickiga på bilden.
Storasyster hade tipsat om en gul klänning från MQ och den gillade jag jättemkt att den var på rea gjorde valet ännu enklare. 
Freja fick en vit bomullsklänning från PoP, den kändes väldigt mjuk och skön.

Killarna fick varsin T-shirt och Rasmus och Freja fick matchande tights med vilda djur.

Och sist ett par nya löpartights från Adidas till mig som jag ska ge mig ut och prova om en stund, yeay!









Please

Efter en halvt hysterisk eftermiddag/kväll med Frippen var det skönt att komma ut och fylla på energi på en runda i skogen med "min" musik.

Freja skrek så mkt att Julius satte sig på golvet i sitt rum, tog fram böcker (!?!) och satte fingrarna i öronen. 
Det var en härlig kombination av magont, övertrötthet, hungersnöd och precis när hon ätit några minuter blev det akutläge att byta blöjan. Behöver jag säga att tösen var helt mörkröd/lila av ilska?

Lite nyheter inför hösten då jag ska börja jobba 80% from 1 september och Micke blir hemma med kidsen istället. Tanken är att jag går hem på föräldraledighet igen, exempelvis runt årsskiftet eller på vårkanten, det får tiden utvisa.

I mitten av september kommer jag börja sjunga i Joyvoice och det ser jag jättemkt fram emot. En stor kör som sjunger pop, rock och soul. 13 övningstillfällen som avslutas med konsert. Hur kul låter det inte?!? Det hade gärna fått vara lite gospel också men man kan inte få allt.

Dopsamtalet med prästen som ska döpa Freja gick så bra idag och dopet kommer bli jättefint. Jag har hittat en fin dikt som passar så bra som jag kommer läsa upp i kyrkan.

Nu dags för en dusch sedan dejt i soffan med min fästman.




Godmorgon

Jag och Julius sitter uppe och myser sedan kl 06 ungefär. Freja sover fortfarande, den lilla sjusovaren. Men så skönt att nätterna fungerar så bra med henne. Jag tog upp henne innan jag lade mig igår vid 22-tiden så hon fick äta lite och har sovit sedan dess. Hoppas Rasmus tar sovmorgon så att Micke får sova ut lite i Rimforsa det är nämligen han somi stort sätt alltid går upp med piggelin Julius.

Imorgon kommer prästen som ska döpa Freja hit på dopsamtal. Jag har redan klart för mig vilka psalmer vi ska ha, vad jag vill säga och ett önskemål om att vi tillsammans sjunger Idas Sommarvisa om de har möjlighet att spela den. 
Tanken var att Elin skulle sjunga men oturligt nog jobbar hon den helgen och det är vi så ledsna för. Elin har sjungit på killarnas dop och det hade blivit så bra om hon hade kunnat även denna gång. Vi har försökt få tag i någon annan som kan sjunga men utan resultat tyvärr.

Dopklänningen är iaf broderad och klar med ny rosett och ska bara strykas/pressas innan.
Jag måste upp till stan någon dag och köpa klänning till mig och Freja (som hon ska ha efteråt), det ska bli kul att gå och kika efter.




Jag och småttingarna

Micke och Rasmus är i Rimforsa med farfar och blir kvar där övernatt. Så skönt att Ib verkar piggare och det var skönt att få träffa honom en snabbis på en fika här tidigare.

Jag är hemma med bara småttingarna men har haft fullt upp. Skulle vara smidig och förbereda deras kvällsflaskor och när jag är klar med Julius välling slår jag till flaskan som givetvis inte hade någon kork ännu och vi har just nu välling i hela köket och i en låda men där stängde jag bara om eländet. Under tiden jag är i köket hör jag hur Julius spolar vatten på övervåningen. Jag som trodde jag hade stängt till badrummet. Det hade jag visst inte. Julius har klättrat upp på pallen och fått tag i en mugg och häller ut vatten på golvet med hjälp av muggen. Kreativt. Tur att vi har plastmatta. Jag har slängt ett stort badlakan över sjön där inne och skjuter just nu problemen framför mig. Behöver jag nämna att jag även har bebiskräks i håret (har försökt att skölja ur men det luktar forfarande), på mitt linne och Frejas snuttis hänger på tork. 
Nu har nedräkningen börjat tills de små är i säng och jag får ta min efterlängtade dusch.

Rasmus målade en fin teckning idag och ville att jag skulle skriva dit vad han sa att han hade målat. Ni ser bland annat planeten Mars i mitten, vi har Italien, Australien, djungel och lite annat. 




Change of plans

Påväg hem från Flygvapensmuseet och killarna är nog lite trötta som de har sprungit omkring.

Planen var från början att Micke och Rasmus skulle ha skjutsat hem farfar från US och stannat över i Rinforsa men Ib blev kvar på US i väntan på en till ev op.

Nu hem och äta lite mat tillsammans med Jörgen och Fabian.







onsdag

Småbarnen sover och jag och Rasmus gör halsband, ser på film och skriver i "Rasmus bok", vi multitaskar lite kan man säga. 

Micke är på US hos Ib tillsammans med Jörgen och Fabian som har kommit hit ner från Järpen.

Det är en regnig dag idag och det hade varit perfekt att åka till Tropikarium eller Flygvapensmuseet, det sistnämnda tror jag kommer gå hem hos Julius. 

I slutet av juli ska vi se på teater i Gamla Linköping. Jag köpte biljetter till familjen igår då jag märkte att de tog slut fort. Det är Pettsson och Findus vi ska se och förhoppningsvis kanske Julius sitter still hela föreställningen. 
Något mer vi tänkte göra framöver är att åka Ånglok mellan Lakvik-Risten utanför Åtvidaberg, ta med lite matsäck och ha picknick där. Det ser jag fram emot. Det behöver inte vara så avancerat och små dagsutflykter passar oss bra med så små barn.

Var rädd om er alla ❤️

Lite ändrade planer idag då barnens farfar ligger på US efter hjärtoperation. Micke är hos honom nu och vi tänker på honom så mkt. 

Tjejtrippen flyttar vi framåt några veckor det kändes inte så viktigt nu.

Efter lunch åker vi hem till Birgitta några timmar och jag ska försöka hinna med några ärenden på Tornby.




Barnkalas!

Full rulle minst sagt! Vilket drag det blev i trädgården i eftermiddags. Till barnens förtjusningen tog vi fram vattenspridaren och 8 lyckliga ungar med tillhörande småsyskon slängde av sig kalaskläderna och svalkade sig. 
Mkt fika blev det och vi skippade organiserade lekar även denna gång då det inte fanns något behov. 
Rasmus fick massa fina presenter och alla verkade så nöjda med kalaset. Är så glad att vi har så skön trädgård med skugga och skog.
När kalaset var slut packade vi in oss i bilen och tog ett kvällsdopp med några vänner med barn nere vid Stureforsbadet. Välbehövligt och jätteskönt i vattnet. 
Nu sover alla kids och vi har städat iordning, ska bara fylla en diskmaskin till. 
Idag har mobiltelefonerna lagts undan så därför har jag inte tagit några bilder men ett kort på tårtorna hann jag med innan gästerna kom.

Nu väntar en svalare vecka och imorgon ska vi träffa morbror Micke och på tisdag blir det tjejtripp till Gekås.




Högtryck!

Vilken värme! Vet inte om det är bäst att vara inne eller ute i skuggan vid poolen. Vi kör lite blandat men jag och Freja håller oss mest inomhus. 
Inte nog med att det är hur varmt som helst ute, ni skulle ha vistats i mitt kök idag, puh!! Jag har bakat och ugnen har stått på i några timmar, svettigt! 

Nu har jag och Rasmus precis lagt ihop godispåsarna inför hans barnkalas imorgon och småsyskon som eventuellt följer med får varsin påse dom också. 






3 månader

Freja och jag har varit på BVC idag för 3-månadersvaccination. Freja blev otröstlig och slutade inte att gråta förens hon somnade i bilen av utmattning. Hon är en känslig liten dam och även hemma om hon blir skrämd av att Julius skriker tar det väldigt lång tid att trösta henne. 
Vi åkte till Lindex och shoppade lite svala sommarkläder till henne. En bomullsklänning med vattenmeloner på och en kortärmad sparkdräkt med körsbär på, mer sommar än så kan det nog inte bli.




Sommar

Idag kör vi en trädgårdsdag med fika och lek. Rasmus hade en kompis här förut och de satt på gräsmattan i skuggan och pärlade. Nu är vi inne för lunch och lite vila framför en film och sedan har jag lovat att fylla upp poolen.

Gårdagen på stan gick riktigt bra med alla kidsen. Freja fick åka babybjörn emellanåt och när vi var i trädgårdsföreningen sov hon hela tiden så jag kunde leka med killarna.




RSS 2.0